Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Doğru. Uzun zamandır s2 mde custom romlarin hepsini kullandım. Hadi s2 de fark yarattı yalan değil ama note serisi gibi bir takım farklı fonksiyonları olan telefonda custom rom bence de abuk olur. Marshmallow lu hali gayet iyi. N de de muazzam bir değişiklik yok gibi...Custom rom henüz bence de mantıklı değil. Bi cyanogenmod da gördüm note 4 icin o da çok düz olmuş. Su anda sırf android dünyasını takip için s2 mi simsiz kullanıyorum custom rom ile. Baktım note 4 e cyanogenmod yuklersem note 4 umle s2 im arasında neredeyse fark kalmayacak :-)
Aynen hocam.bende bir iki saat fazla şarj süresi olsun isterim ama yok GPS çalışmadı yok kamera durduruldu yok telefon çalıyor sesi çıkmıyor kapandı açılmadı falan uğraşamam. Bende s3 telefon ile çok kurcalamisdim romlari bir tek cm idare ediyordu yalnız o adamlarda kameraya hiç önem vermiyorlardi.hadi s3 ok ama note 4 u kamerasından vazgeçemem. .gerçi custom roma stok kamera yukleyebiln birkaç arkadaş var ama telefonun brick olma riskinde garanti bayağı bayağı geçmeden göze alamam açıkçası :)

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Aynen hocam.bende bir iki saat fazla şarj süresi olsun isterim ama yok GPS çalışmadı yok kamera durduruldu yok telefon çalıyor sesi çıkmıyor kapandı açılmadı falan uğraşamam. Bende s3 telefon ile çok kurcalamisdim romlari bir tek cm idare ediyordu yalnız o adamlarda kameraya hiç önem vermiyorlardi.hadi s3 ok ama note 4 u kamerasından vazgeçemem. .gerçi custom roma stok kamera yukleyebiln birkaç arkadaş var ama telefonun brick olma riskinde garanti bayağı bayağı geçmeden göze alamam açıkçası :)
Bildiğim kadarıyla kalemin özellikleri de çalışmıyor cyanogenmod da. Gerçi note serisi için de custom romlar varmış, mesela note5 in özelliklerini note 4 e getiren bir takım custom romlar da var sanırım netten bakınca ama birkaç tane bağımsız geliştiricinin elinde. Nd kadar güvenilir? Cyanogenmod hadi şirketleşti ama diğer custom romlar bugün var yarin yok, karşında muhatap da yok. Dediğin gibi brick olsa kime ne diye gidecen?

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Bildiğim kadarıyla kalemin özellikleri de çalışmıyor cyanogenmod da. Gerçi note serisi için de custom romlar varmış, mesela note5 in özelliklerini note 4 e getiren bir takım custom romlar da var sanırım netten bakınca ama birkaç tane bağımsız geliştiricinin elinde. Nd kadar güvenilir? Cyanogenmod hadi şirketleşti ama diğer custom romlar bugün var yarin yok, karşında muhatap da yok. Dediğin gibi brick olsa kime ne diye gidecen?
Cyanogenmod ekibide yanlış duymadı isem zaten artık samsunun maaşlı elemanları. Samsungun bünyesine geçmişler diye okumuştum yabancı forumlarda.su şarj süresini bozmasalardi ben 10 numara memnundum aslında. .sende ekran süresi nasıl. 4 saati zor geçiyorum şu anda ben.bekleme süresi 28 29 saat ama ekran süresi düştü son 430 mb ilk güncelleme ile.acaba kiesden yazılım güncelleme yapsam faydası olurum onu dusunuyorum

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Hiç ölçmedim ekran süresini.Ben oncekinde kendi kullanım seklime göre pil suresinde az da olsa azalma görüyorum.İsinma vb sorunlar geçmiş ama pil de sanki bende de düşüş var. Zaten bende şu kadar saat diyenle benim kullanım şeklim aynı olacak ki karşılaştıralım ama o da mümkün değil. Keyfini çıkaralım abi. Batarya değişiyor Allah tan:-) Telefon maasallah diyelim mini bilgisayar. Hızlı, stabil, her işi goruyor. Varsın pili 1 saat az gitsin... Power banki var her yerde sarz(!) imkanı var:-)

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
6 saati nasıl alıyorsun dostum..internet kapalı falanmi genelde.bende net sürekli açık 5 saat alıyordum şu anda yeni güncelleme ile 4 saate düştü ekran sürem .onun dışında ne takılma ne ısınma ve hiç sorun kalmadı sarjin bozulmasi haric.ama son sürüm ile 6 saat ekran süresi muazzam birşey.
WiFi ile nete bagli ve haşır neşir kullanımda 6 saati gecen kullanim aldım kardeşim.

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Hiç ölçmedim ekran süresini.Ben oncekinde kendi kullanım seklime göre pil suresinde az da olsa azalma görüyorum.İsinma vb sorunlar geçmiş ama pil de sanki bende de düşüş var. Zaten bende şu kadar saat diyenle benim kullanım şeklim aynı olacak ki karşılaştıralım ama o da mümkün değil. Keyfini çıkaralım abi. Batarya değişiyor Allah tan:-) Telefon maasallah diyelim mini bilgisayar. Hızlı, stabil, her işi goruyor. Varsın pili 1 saat az gitsin... Power banki var her yerde sarz(!) imkanı var:-)
Doğru diyorsun :)

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
Ekran görüntüsü atarım bir ara...

Screenshot_2016-07-04-04-20-47.png

Jaegon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Note 4 sesi gelen 6.0.1 güncellemesi ile berbat oldu. Ses cızırtılı geliyor. Servisine verdim fakat bir şey bulamadılar. Napıcam şimdi ben bunla yahu. Sanki radyo dinliyormuşcasına bir cızırtı var hem hoparlörde hemde kulaklıkla çalıştırırken :(

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar Note 4 sesi gelen 6.0.1 güncellemesi ile berbat oldu. Ses cızırtılı geliyor. Servisine verdim fakat bir şey bulamadılar. Napıcam şimdi ben bunla yahu. Sanki radyo dinliyormuşcasına bir cızırtı var hem hoparlörde hemde kulaklıkla çalıştırırken :(
SmartSwitch ile yazılımı yeniden yükle.

AyCAN03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar biraz alakasız olucak ama note 4 telefonumda nova launcher prime adlı launcher ı kullanıyorum touchwiz arayüzünde bi problem olduğu için değil touchwiz şuan hala yağ gibi akıyor denebilir.ama novada ki ozellestirme seçenekleri hoşuma gidiyor sizce bu tip 3.parti bir arayüz zararlı olurmu

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Arkadaşlar biraz alakasız olucak ama note 4 telefonumda nova launcher prime adlı launcher ı kullanıyorum touchwiz arayüzünde bi problem olduğu için değil touchwiz şuan hala yağ gibi akıyor denebilir.ama novada ki ozellestirme seçenekleri hoşuma gidiyor sizce bu tip 3.parti bir arayüz zararlı olurmu
Olmaz

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
Hayırlı geceler.
İstediğiniz launcher ı kullanabilirsiniz. Sıkıntı olmaz. Ben her türlü launcher ı kullandım. Ama sonunda mutlaka yine touchwiz e dönüş yaptım.Ne yalan söyleyeyim nova en sevdiğim launcher olmuştu. Bu arada sanırım nova şu anda indirimde olması lazım.

AyCAN03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hayırlı geceler.
İstediğiniz launcher ı kullanabilirsiniz. Sıkıntı olmaz. Ben her türlü launcher ı kullandım. Ama sonunda mutlaka yine touchwiz e dönüş yaptım.Ne yalan söyleyeyim nova en sevdiğim launcher olmuştu. Bu arada sanırım nova şu anda indirimde olması lazım.

Evet indirimdeyken alıyım dedim kesinlikle en iyi launcher nova sanırım çok fazla launcher denemedim ama bundan çok memnunum tessekurler

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
Samsung'a nedense çok gariptir kendi touchwiz arayüzünden başka hiçbir yüz yakışmıyor. Ben de değişiklik olsun biraz da nasıl duracağını merak ederek birçok launcher denedim ama her defasında touchwiz arayüzüne dönmem bir gün bile sürmedi. Samsung sanırım touchwiz'le şık duruyor.

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
Forumdaki tüm arkadaşların Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
Herkese hayırlı bayramlar.

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
Biri aradiginda isim söyletme varmı acaba telefonda
Ayarlar / Dil ve Giriş / Bildirim Okuma

kısmından favori kişilerinizden gelen aramaların isminin sesli okunmasını yada birkaç farklı bildirim çeşidinin sesli okunmasını sağlayabilirsiniz.
Hayırlı Bayramlar.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Biz androidi özelleştirilebikirliğinden alıyoruz samsung kendi işlemcisine takmış her tarafa exynos gönderiyor hiçbir costum rom uymuyor bu yüzden ve üreticilerde artık exynosa özel olarak portlamıyor malesef

Bu arada bayramınız kutlu olsun...

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
Note 4'daş kardeşlerim bayramınız mübarek olsun. Nice bayramlara inşallah :)

cemal344

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Bende nova launcher premium tercih ediyorum thema olarak da moonshine kullanıyorum tavsiyem olur arkadaşlar.

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Evet note 4 e note 5 gibi touchwiz verilirse millet artık launcher launcher dolasmayacak. Tema desteği bile verilmemesi bu dönemde resmen müşteri ile dalga geçmekten baska birşey degil. Biz bu telefonları beleş almadik. Güncelleme lüks değil artık. Donanımsal iyileştirmeler var zaten yeni modellerde. Ram artıyor. Parmak izi okuyuculari gelişiyor ( bizim note 4 un parmak izini kullanan görmedim etrafta pratik değil. Note 5 te kasa da daha sağlam zarif ( bizimkinde kasa açıklığı yan çerçeve çizilmesi standart). Note 7 de daha güzel donanımsal özellikler olacak.
Özetle androidin giderek hafiflestirdigi , ozellikle daha da düşük telefonlarda bile çalıştırmayı hedeflediği yazılım guncellemesini sistem kaldırdığı surece vermek zorundasın. Tema desteği gibi artık her telefonda olan önemli bir yenilik olmayan şeyi böyle bir telefona vermek zorundasın. Good lock diye bisi yaptın. Sanki olağan üstü birşey onu bile vermiyorsun.
Sonra 3. parti uygulamalar, custom romlar filan...
Ben kullanmıyorum açıkçası bu telefonda launcher filan. Marshmallow üstü yazılım vermese de olur benim için. Ama genel kullanıcıların da taleplerini dinlemesi lazım en azından Samsung Türkiye nin.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Biz notecilerin %40 ı note 7 ye geççek gübcelleme poliyikasından dolayı