Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Merhaba arkadaşlar, samsung note 4 cihaz sahibiyim. İlgili cihazı 04.01.2015 tarihinde aldım. Cİhazdan genel hatlarıyla memnunum,ancak her zaman ki gibi samsung Türkiye servislerinden ciddi manada rahatsızım. 04.01.2015 aldığım cihaz 11.01.2015 tarihinde kendi kendine restart yaptı ve açılışta samsung yazısında takılı kaldı. Bu duruma geldiğinde sadece pili çıkartarak cihaz açılabiliyordu. Yazılımsal bir hatadır diyerek vatan bilgisayarı aradım. onlarda yazılımsal olabilir, cihazı kies üzerinden üretici yazılımına sıfırlayın dediler. Tavsiyeleri yaparak cihazı sıfırladım ve sorunsuz 19.01.2015 tarihine kadar kullandım. 19.01.2015 tarihinde aynı arızayı bir daha yaptı. Bataryayı çıkardım. gün içinde 2 defa daha tekrarlayınca 444 77 11 nolu samsung müşteri hizmetlerini aradım. Onlarda yeni bir cihaz olduğu için yazılımsal sorunlar olabileceğini, cihazı sıfırlamamı söylediler. Cihazı sıfırlayarak 03.02.2015 tarihine kadar yine kullandım. Aynı hatayı yine yaptı. Yine müşteri hizmetlerinin telefon numarası ile ilgili birimle görüştüm. Arızanın ilk 30 günde 3 defa tekrarlandığını söyleyince cihazı "dap" kapsamında olduğu için incelenmesi için servise götürmemi söylediler. Kayseri servisine cihazdan sosyal ağ ve mail aboneliklerimi silerek. Ama sıfırlamadan kullandığım haliyle sim kartsız hafıza kartsız olarak servise bıraktım. Aynı günün akşamı cihazın tamiri tamamlandı şeklinde mesaj geldi. Elimdeki servis fişi ile samsung müşteri hizmetlerini arayarak cihaza yapılan müdahaleyi öğrenmek istedim. Cihaza son sürün yazılım güncellemesi yapılmış, not olarak da yeni nesil sim kart kullanılması gerektiği, eski sim karttan dolayı bu arızanın ortaya çıktığı düşülmüş. Servisteki teknisyen sanırım müneccim, kendisine sim kartsız gelen bir cihazın sim kartının eski nesil olduğunu hissetmiş, halbuki 64kb sim kartım vardı. Aynı tavsiyeyi samsung galaxy s4 cihazım da yapınca yenilemiştim. yani 7 aylık bir sim kart kullanıyordum. Buna rağmen bunu da yedim ve gibip 128 kb yeni nesil 4g destekli sim kartlardan çıkarttırdım. Ertesi gün gidip cihazı servisten teslim alırken de teknisyene cihazı baştan sağma incelediklerini, 1 ayda 3 defa aynı hatayı yapıyorsa nasıl yazılımsal bir sorun olduğunu, kaldı ki yazılım sıfırlama ve güncelleme işlemlerinin zaten kullanıcılar tarafından kies uygulaması ile yapılabildiğin söylediğimde, güya kendimce ileri sürdüğüm sorunları gerçek olup olmadığını bilemeyeceklerini, video kaydıyla ispatlamak zorunda olduğumu. Son kullanıcıların, yazılım güncelleme yapamayacaklarını falanlar filanlar bir sürü bahane dinledim. Kendilerine 04.02.2015 tarihi itibariyle hala cihazın dap kapsamında olduğunu ancak arızayı tekrarlar ise ileride getirdiğimde ne olacağını sorduğumda, mekanik tamirat görür cevabını aldım. Dedim ki neden 2300 TL verdiğim premium seri bir cihaza değişim hakkım varken sizin işgüzarlığını ve sorumsuzluğunuz yüzünden mekanik müdahale yaptırayım dediğimde, iddialarımı ispatlamam gerektiğini söylediler. Bir sinirle çıktım. Bu güne kadarda yine kullanıyordum. Bugün yine kendi kendine restart attı cihaz ve yine samsung yazısının çıktığı ekranda takılı kaldı. Bu sefer video görüntüsü aldım tabi. Kayseri serviste servis müdürü ile görüştüm. Süreci anlattım e hadi bakın kamera kaydıda var artık şimdi ne yapacaksınız cihaza dediğimde, demek ki mekanik bir arıza var cihazı açıp müdahale edecez dediler. Dedimki aylık ücretiniz ne kadar bilmiyorum. Ancak sizin sorumluluğunuzdan sebep 1 aylık yeni cihazı açarak müdahale etmenize, beni enayi yerine koymanıza, aldından kalkamadığınız halde servis hizmeti vermeye devam etmenize. Kısacası bütün sorumsuzluğunuzun cezasını çekmeye karşı çıkıyorum ve bu durumu bütün her yerde ifşa edecem dedim. İlk iş olarak 444 77 11 numaralı müşteri hizmetlerine ulaşarak şikayetçi oldum, zararımın telafisini istedim. Şimdide buraya yazıyorum. Cihaza sözüm yok amenna ama servislerin tutumunu herkes öğrenmeli. Ha videoda ekliyorum. Saygılar

[video=youtube;rnUmq6WzDfI]https://www.youtube.com/watch?v=rnUmq6WzDfI[/video]

Arkadaşlar size konunun gelişimiyle ilgili bilgi vermek istedim. Cihaz 1 haftadır serviste, kendilerince test yapıyorlar. Hem cihazı aldığım vatan bilgisayara hemde samsung merkezine ihtar mektubuda göndermiştim. Mektuplar muhattaplarına henüz ulaşmadı ama bugün samsung Türkiyeden arandım. Servis tarafından bir arıza bulunmuş nihayet ve cihaz değişimi için başvuru numarası oluşturulmuş. Genel merkez onayına gönderilmiş. Anladığım kadarıyla servis değişim işlemini başlatmış, Samsung Türkiyenin onayını bekliyorlar. Bu süreci daha önce yaşamış olan bir arkadaş varsa ve anlatabilirse çok mutlu olurum. Hayırlısıyla sonuçlansada cihaza kavuşsak.

muratmusluoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar size konunun gelişimiyle ilgili bilgi vermek istedim. Cihaz 1 haftadır serviste, kendilerince test yapıyorlar. Hem cihazı aldığım vatan bilgisayara hemde samsung merkezine ihtar mektubuda göndermiştim. Mektuplar muhattaplarına henüz ulaşmadı ama bugün samsung Türkiyeden arandım. Servis tarafından bir arıza bulunmuş nihayet ve cihaz değişimi için başvuru numarası oluşturulmuş. Genel merkez onayına gönderilmiş. Anladığım kadarıyla servis değişim işlemini başlatmış, Samsung Türkiyenin onayını bekliyorlar. Bu süreci daha önce yaşamış olan bir arkadaş varsa ve anlatabilirse çok mutlu olurum. Hayırlısıyla sonuçlansada cihaza kavuşsak.
Bulunduğunuz ildeki il ticaret müdürlüğüne servis formları ve faturalarla başvurun benim arkadaşta aynı sorun vardı böyle yaparak verdiği parayı aldı yoksa çok uzuyor iş

Places

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar s5 telefonum var android 5.0da 5.0.1 gelecek mi sizin başka bir bilginiz var mı ?

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
@Lazzz cihazı biraz önce yüz üstü 1.5 metreden laminant parkenin üzerin düşürdüm. Önce dikine sonra sonra yüz üstü çarpışma yaşadı cihaz :) Hemen sizin bir kaç gün önceki kaza aklıma geldi. Telefonda spada marka ince bir kılıf var onuda belirteyim. Hemen sensörleri sesi herşeyi test ettim çok şükür takır takır çalışıyor :)

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
@Lazzz cihazı biraz önce yüz üstü 1.5 metreden laminant parkenin üzerin düşürdüm. Önce dikine sonra sonra yüz üstü çarpışma yaşadı cihaz :) Hemen sizin bir kaç gün önceki kaza aklıma geldi. Telefonda spada marka ince bir kılıf var onuda belirteyim. Hemen sensörleri sesi herşeyi test ettim çok şükür takır takır çalışıyor :)
Geçmiş olsun . Sanslisiniz :)

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Valla bilemiyorum ama birsey olmaması sevindirici, zidasiyle ekran fazla büyük ve temas halinde kırılır gibi düşünürdür se de sağlam. Kılıf da kısmen de olsa korumuştur çizik siz çöküksüz geçti tekrarı olmasın ....☺

tuzak_26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar note 4 siyah note 4 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Cihazı aldığımda %32 şarjla geldi 6 saat lik kullanımla bitti bu normal midir ? bunun dışında sağlıklı şarj yöntemlerini söylerseniz çok sevinirim en azından nasıl şarj edeceğimizi bilelim

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Keşke RAM değiştirmemiz gerekseydi, bahsettiğim kısım işlemciye ait bir bileşen, yani işlemciyi yükseltmemiz gerekecek. Yine de cihaz sahip olduğu kararlılık ile bu ayıbını kısmen de olsa örtüyor, ama cpu z ve antutudan bakılınca işlemci x64 android x86 görünmesi çoğu kişinin canını sıkacaktır...
Edit: Kasım veya aralık gibi note5 alırsam tek sebebi bu x64 olayı olacak...

Note 5 ' e gider 4k ekran koyarlar 5000 mAh batarya koysalar da almam. Enerji ve performans israfı olur. 2k mobilde gelinebilecek son nokta bence.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar note 4 siyah note 4 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Cihazı aldığımda %32 şarjla geldi 6 saat lik kullanımla bitti bu normal midir ? bunun dışında sağlıklı şarj yöntemlerini söylerseniz çok sevinirim en azından nasıl şarj edeceğimizi bilelim

%32 ile 6 saat geçirdin ama nasıl geçirdin ? Elinden düşmeden mi 6 saat yoksa %32'yi bekleyerek mi yedi ? Sağlıklı şarj yöntemlerine gelecek olursak yeni nesil cihazlar olduğundan istediğin zaman tak istediğin zaman çıkart sıkıntı olmaz. Yine de %100 olmadan şarjdan çekme. Zararı dokunmaz ama batarya yüzdesini %1 ile %5 arasında yanlış gösterme ihtimali olur. Onu da 1 kere dibine kadar boşaltıp tam şarj yaparsan tekrar kalibre olur.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Telefon tekrar yere düştü :D 1 metre rahat var haliya çakıldı bu sefer sorun yok :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Valla dün benimkini öğrencilerim düşürdü kılıf ile yırttık herhalde dikkatli olmak lazım.
Benimki kılıfsız çakıldı 2 oldu bu sefer sensör çalışıyor geçen çok alçaktan düştü sensör de sorun olmuştu o düzeldi . :)

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Ben bir spigen alma kararı verdim yarın ayın 15'i ☺ degerlendirecegim...

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Evet özellikle kullandığınız model öneri anlamında şimdiden teşekkür ederim

muratmusluoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet özellikle kullandığınız model öneri anlamında şimdiden teşekkür ederim
3e2584685228c6aaf7bdea6317640a5f.jpg

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
[MENTION=434908]muratmusluoglu[/MENTION] ergonomi nasıl cihazın kalınlığı ağırlık vb. Gibi durumlar

muratmusluoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=434908]muratmusluoglu[/MENTION] ergonomi nasıl cihazın kalınlığı ağırlık vb. Gibi durumlar
Ağırlık yapıyor ama tam oturuyor orobüsten inerken asfalta düşürdüm kılıfta bile çizik yok çok sağlam yeni swiew cover kapaklı kılıf aldım o da çok iyi en güzeli kapaksız tabi ama kılıf almayı düşünüyorsanız ikisinden birini alın memnun kalırsınız

mayycryy

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Şahsen ben eskiden spigen kullaniyordum. Cihaza hiç bir zarar vermedi cizilme gibi zımtırtılar olmadı . Slim armorun fiyati daha uygun neo hybrid lerden ikiside aynı korumayı sağlıyor. Kılıf ürünü biraz kalinlastiriyor ses açma kısma yeri ve kilit tuşu kalinlasiyor sert plastik olduğu için ürün

Şu an otterbox adlı ürünü kullanıyorum plastigi çok berbat kötü. Commuter serisinin ürünü kullandığım verilen parayi hak etmiyor ama başka serilerini bilemem.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Spigen NeO Hybrid serisi ve de Tough Armor serisi hariç SPİGEN' de gerisi tırt. Alacaksanız Neo Hybrid alınız !!!

patron271

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayın başında aldım note 4 kullanıyorum şimdilik düzenli ve güzel bi ilişkimiz var :)

teknokardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kılıf önerisi olan şık olsun cihazı kabalaştırmasın

]Ne zaman gelcek lanet olası güncelleme
Dostum bu güncelleme işini biraz daha bekleyeceğiz hem şuanki sürümünden memnunsan biraz daha beklersin diye düşünüyorum.ZAMAN HER ŞEYİN İLACIDIR

garraro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben yeni aldım telefonu, s note a kaydettiğim notlar kendi kendine siliniyor. çözümü nedir acaba?

halostyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam teldaşlar :))

Bayadır yazmıyordum bu sürede note4 ün hakkını vermekle meşguldüm :)) geçen 3ay da hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Gayet memnunum. Sürekli oyun oynuyorum. Bir çok oyunu hileli apk sını indirip bitirip diğerine geçiyorum. Android obb kopyala apk kur bilen bilir :)))) forever note series diyorum saygılar \ ○/

ataince

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar ben yeni aldım telefonu, s note a kaydettiğim notlar kendi kendine siliniyor. çözümü nedir acaba?

Clean Master vb program kullanıyorsan o siliyor olabilir. Çünkü snote da 1 sayfa 10mb kadar yer kaplıyor bu yüzden program gereksiz görüyor olabilir. Sürekli siliniyorsa dosyayı pdf olarak kaydetme imkanın var dene derim. Başka da söyleyecek fikrim yok.