S
SDN Okuru
SDN Okuru
bendemi alsam´acaba 
Güncelleştirmeleri kaldır ve devre dışı bırak yapabilirsin. Tamamen kaldırma için root gerekir root atmak knox sayacı nin artmasına neden olur knox sayacı artarsa garanti iptal oluyor.Sa arkadaşlar. Telefondan facebook,messenger,ınstagram gibi uygulamaları kaldıramıyorum. kaldır seçenegi yok. Sadece güncelleştrmeleri kaldır var. Ne yapmam gerek kaldırmam için
Güncelleştirmeleri kaldır ve devre dışı bırak yapabilirsin. Tamamen kaldırma için root gerekir root atmak knox sayacı nin artmasına neden olur knox sayacı artarsa garanti iptal oluyor.
bence bayiden al çünkü disprütör garantili satıyor bayisi bu yüzdende servisde sıkıntı olursa çabuk halloluyor ayrıca servislerin fiyatları bazen daha uygun olabiliyor...Haftaya note 4 almayı düşünüyorum, samsung bayisinden mi alayım yoksa teknosa bimeks gibi teknoloji marketlerinden mi alayım hangisini tavsiye edersiniz. Telefonu Isparta'dan alıcam bulursam siyah renkli olacak kılıf takmıyacam jelatin yaptırıp kullanacağım. Bir de note4ün lollipop güncellemesi çıktı mı?![]()
(Bu modda note diye birşey yok hatta akıllı telefon diye birşey yok yanlış anlamayın)Ultra güç tasarrufu . 10 şarj ile günü gecirebiliyorsun .
İstenilien uygulama eklenebiliyor. Lütfen kullanmadığınız cihaz hakkında bilmediğiniz bir özellik hakkında konuşmayın.Sizin doğru bildiğiniz yanlışlar foruma yeni gelen ve şansa sizin gibi bilmediği halde yorum yapanların yorumlarına bakarak yanlış kararlar yanlış işlemler yapıyorlar, lafım tek size değil bildiğini sanıp konuşanlara. Konumuza dönelimi, ultra güç tasarruf modunda + sekmesine tıklayıp istediğiniz uygulamayı devereye sokabiliyorsunuz.(Bu modda note diye birşey yok hatta akıllı telefon diye birşey yok yanlış anlamayın)
bende yaklaşık 2 haftadır siyah note 4 ile aranıza katılmış bulunuyorum ancak soyle bir sorum olacak telefonu sarjdan çıkardığımda veya yeniden başlattığımda vs ram 1.25 ila 1.35 arası olurken 15-20 dk içinde bu ram kullanımı 1.89 ila 2.01 kadar çıkıyor bu normal mi yoksa bir fabrika ayarlarına fln mı donmem gerekiyor herhangi bir ram temizleyici vs kullanmıyorum telefonu samsung bayısınden aldım turkcell temalıydı malesef onun bir etkisi var mıdır (turkcell uygulamalarını devredışı bıraktım) bana yardımcı olursanız veya sizin ram kullanımı hakkında herhangi bir bilge verirsiniz cok sevinirim..
bu arada ram (bence) cok kullansa bile hiçbir takılma ve şişme olmuyor oyun oynarken hafif bir ısınma oluyor o da el yakmayacak derecede 4k videolarda ise hiçbir ısınma vs yok şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım telefonu kılıflı kullanıyorum parlak kısımlarında da hiçbir çizilme vs gerçekleşmedi şimdilik..
Ram in işleyişini anlatayım da sonra sen karar ver bu iyi birşey mi kötü birşey mibende yaklaşık 2 haftadır siyah note 4 ile aranıza katılmış bulunuyorum ancak soyle bir sorum olacak telefonu sarjdan çıkardığımda veya yeniden başlattığımda vs ram 1.25 ila 1.35 arası olurken 15-20 dk içinde bu ram kullanımı 1.89 ila 2.01 kadar çıkıyor bu normal mi yoksa bir fabrika ayarlarına fln mı donmem gerekiyor herhangi bir ram temizleyici vs kullanmıyorum telefonu samsung bayısınden aldım turkcell temalıydı malesef onun bir etkisi var mıdır (turkcell uygulamalarını devredışı bıraktım) bana yardımcı olursanız veya sizin ram kullanımı hakkında herhangi bir bilge verirsiniz cok sevinirim..
bu arada ram (bence) cok kullansa bile hiçbir takılma ve şişme olmuyor oyun oynarken hafif bir ısınma oluyor o da el yakmayacak derecede 4k videolarda ise hiçbir ısınma vs yok şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım telefonu kılıflı kullanıyorum parlak kısımlarında da hiçbir çizilme vs gerçekleşmedi şimdilik..
Ram in işleyişini anlatayım da sonra sen karar ver bu iyi birşey mi kötü birşey mi
Ram kısa ve net olarak cihazdaki en son kulandıgın uygulamaları kendi hafızasına alarak sana en hızlı biçimde uygulamayı kullanmanı sağlar, ve şöyle diyeyim sen hiç s3 ve sonrasındaki cihazlarda hiç ram ın doldugunu gördünmü göremezsin çünkü dolamaya yaklastıgı zaman otomatık en son kullandıgın uygulamayı hafızadan atar. Dolayısıyla ram dolmaz, yani takma kafaya kulanmaya devamBu arada hayırlı olsun.
Anormal bir durum ben 3-4 saat web browser de dolaştım ısınma v.s. olmadı sen iyisimi bir servise ver.Kardeş lütfen yardım et yukarda demiştim google chrome de baya zaman geçirdiğim zaman yada bazı oyunlarda telefon yanıyor 68 dereceyi gördü ekrana zor dokunuyorum çerçevede ısınıyor ama arkası ekran kadar ısınmıyor normalmi ? Değilse ne yapmalıyım ?
Sen resimde nerenin net olmasını istiyorsan oraya tıkla ve öyle çek.Note 4'ün kamera ayarlariyla ilgili bir sorum olacak, bilen biri varsa el atsin.
Fotograf cekecegimiz zaman ekranda yuvarlak bir sey dönüp duruyor. Anladigim kadariyla fotografi cekecegim yere odaklaniyor. Diyelim ben arkada olanlarida cekmek istiyorum, ama o yuvarlak sey dönünce arka plan bulanik kaliyor sadece belirli bir yere odaklaniyor.
Bu otomatik mi, kapatma imkanimiz var mi, yoksa sadece tiklayinca mi odaklaniyor? Cözemedim bu isi.
Hocam odaklamayi kapatamazsiniz.
Bu yakın mesafe de geçerli 50 Cm gibi örneğin bir manzara resmi çekerken odak kendisi odak yapıyor zaten ama yakın mesafe çekimi yapacaksaniz daha önce paylaştığım resimler gibi nereyi net görmek istiyorsanız oraya tiklamanizda fayda var.Cektigim yerin tamamini istiyorsam "netleme" yapmadan cekmem gerekiyor degil mi?
Peki hocam, sonsuza odaklama imkanı var mı?Bu yakın mesafe de geçerli 50 Cm gibi örneğin bir manzara resmi çekerken odak kendisi odak yapıyor zaten ama yakın mesafe çekimi yapacaksaniz daha önce paylaştığım resimler gibi nereyi net görmek istiyorsanız oraya tiklamanizda fayda var.
ortalama 25-50CM arası uzaklıkta istediğiniz alana odak yaparsınız.Peki hocam, sonsuza odaklama imkanı var mı?
Daha uzak olursa otomatik kendisi odaklanıyor, peki 25cmden yakın olursa?ortalama 25-50CM arası uzaklıkta istediğiniz alana odak yaparsınız.