Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
2 Aydır Kılıfsız ve sert Kullanıyorum Hiç Birsorun Yok Kamera Cıkıntılı Cizir Diye Dusunuyordum Ama Sıfır çizik Tavsıyem kılıf Alma kırılmaz Jelatin Al sadece ekrana elliyince güven veriyor çizilmiyor ve kaygan hayırlı olsun şimdiden siyah al daha güzel bendekide siyah Snapdragonlu Fransadan Alınma Turkiyekilerde Kasada açıklık Oluyormus Alırken Kontrol Ettir Sonra Eve gidince sok yasama bazı firmalar değiştirmiyormuş :clap::thumbup1::thumbup1::4::thumbup1: Baska Hicbir cihaz Yanın Gecemez Bu Telefonun İphone 6 plus la kapışır sadece htc m8 de kullandım lg g3 de g3 ısınıyor ve kasma var iphone kankamda var iphone 6 gumus aldı 16 gb ekranlara bakınca çözünürlük farkı anlaşılıyor ama iphone tasarımı daha guzel iphone 6 plus ıda dusun derim ben yinede :thumbup1::thumbup1::thumbup1:

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Note 4'de smart alert diye bir özellik varmis. Size bir mesaj veya email geldiginde telefonu masadan (bir obje üzerinden) elinize aldiginiz zaman titresimle bildiriyor.

Basta telefon arizali sandim :mrgreen:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sa arkadaşlar. Telefondan facebook,messenger,ınstagram gibi uygulamaları kaldıramıyorum. kaldır seçenegi yok. Sadece güncelleştrmeleri kaldır var. Ne yapmam gerek kaldırmam için

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Sa arkadaşlar. Telefondan facebook,messenger,ınstagram gibi uygulamaları kaldıramıyorum. kaldır seçenegi yok. Sadece güncelleştrmeleri kaldır var. Ne yapmam gerek kaldırmam için
Güncelleştirmeleri kaldır ve devre dışı bırak yapabilirsin. Tamamen kaldırma için root gerekir root atmak knox sayacı nin artmasına neden olur knox sayacı artarsa garanti iptal oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam aranızda şebeke sorunu yaşayan oldu mu ? Finaller için sınavda uçuş moduna almıştım sınav çıkışı uçuş modundan çıkardıgımda şebeke hiç bi şekilde yoktu. 1 diş gösteriyodu bazen ama ne arama yapabiliyordu ne de arama geliyordu. ' Aramayı arkadaştan yaptım telefon kapalı diyodu'. Teli yeniden başlatınca düzeldi ama hep böyle mi olacak bi çaresi var mı ?

Samsungcu Genç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haftaya note 4 almayı düşünüyorum, samsung bayisinden mi alayım yoksa teknosa bimeks gibi teknoloji marketlerinden mi alayım hangisini tavsiye edersiniz. Telefonu Isparta'dan alıcam bulursam siyah renkli olacak kılıf takmıyacam jelatin yaptırıp kullanacağım. Bir de note4ün lollipop güncellemesi çıktı mı? :)

thenegative57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 7 gün önce NOTE 4 aldım ama özelliklözellikle oyun oynarken baya bildiğiniz yanıyor.Kamera kısmı ısınıyor ama ekran ve kenarlar daha fazla ısınıyor ne yapmalıyım ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
16 Kasım'dan bu yana note 4 kullanıyorum arkadaşların belirttiği hiçbir sorun yok ne ısınma ne şebeke sorunu tek hatası var kapsız kullanıldığında metal çerçevenin parlak kısımları çiziliyor. Onun haricinde herşeyiyle mükemmel telefon ki ben 6 yıl iPhone kullanmış birisiyim

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Haftaya note 4 almayı düşünüyorum, samsung bayisinden mi alayım yoksa teknosa bimeks gibi teknoloji marketlerinden mi alayım hangisini tavsiye edersiniz. Telefonu Isparta'dan alıcam bulursam siyah renkli olacak kılıf takmıyacam jelatin yaptırıp kullanacağım. Bir de note4ün lollipop güncellemesi çıktı mı? :)
bence bayiden al çünkü disprütör garantili satıyor bayisi bu yüzdende servisde sıkıntı olursa çabuk halloluyor ayrıca servislerin fiyatları bazen daha uygun olabiliyor...

Samsungcu Genç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihazla ilgili bir tavsiyeniz var mı peki. Bu konuyu başından beri takip ediyorum ama yine de özel olarak belirtmek istediğiniz yerler varsa çok yardımcı olurdunuz. :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Ultra güç tasarrufu . 10 şarj ile günü gecirebiliyorsun .

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
(Bu modda note diye birşey yok hatta akıllı telefon diye birşey yok yanlış anlamayın)
İstenilien uygulama eklenebiliyor. Lütfen kullanmadığınız cihaz hakkında bilmediğiniz bir özellik hakkında konuşmayın.Sizin doğru bildiğiniz yanlışlar foruma yeni gelen ve şansa sizin gibi bilmediği halde yorum yapanların yorumlarına bakarak yanlış kararlar yanlış işlemler yapıyorlar, lafım tek size değil bildiğini sanıp konuşanlara. Konumuza dönelimi, ultra güç tasarruf modunda + sekmesine tıklayıp istediğiniz uygulamayı devereye sokabiliyorsunuz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende yaklaşık 2 haftadır siyah note 4 ile aranıza katılmış bulunuyorum ancak soyle bir sorum olacak telefonu sarjdan çıkardığımda veya yeniden başlattığımda vs ram 1.25 ila 1.35 arası olurken 15-20 dk içinde bu ram kullanımı 1.89 ila 2.01 kadar çıkıyor bu normal mi yoksa bir fabrika ayarlarına fln mı donmem gerekiyor herhangi bir ram temizleyici vs kullanmıyorum telefonu samsung bayısınden aldım turkcell temalıydı malesef onun bir etkisi var mıdır (turkcell uygulamalarını devredışı bıraktım) bana yardımcı olursanız veya sizin ram kullanımı hakkında herhangi bir bilge verirsiniz cok sevinirim..
bu arada ram (bence) cok kullansa bile hiçbir takılma ve şişme olmuyor oyun oynarken hafif bir ısınma oluyor o da el yakmayacak derecede 4k videolarda ise hiçbir ısınma vs yok şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım telefonu kılıflı kullanıyorum parlak kısımlarında da hiçbir çizilme vs gerçekleşmedi şimdilik..

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Facebook, instagram gibi gereksiz seyleri ne diye yüklemisse samsung.. en nefret ettigim seyler.

hatipoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende yaklaşık 2 haftadır siyah note 4 ile aranıza katılmış bulunuyorum ancak soyle bir sorum olacak telefonu sarjdan çıkardığımda veya yeniden başlattığımda vs ram 1.25 ila 1.35 arası olurken 15-20 dk içinde bu ram kullanımı 1.89 ila 2.01 kadar çıkıyor bu normal mi yoksa bir fabrika ayarlarına fln mı donmem gerekiyor herhangi bir ram temizleyici vs kullanmıyorum telefonu samsung bayısınden aldım turkcell temalıydı malesef onun bir etkisi var mıdır (turkcell uygulamalarını devredışı bıraktım) bana yardımcı olursanız veya sizin ram kullanımı hakkında herhangi bir bilge verirsiniz cok sevinirim..
bu arada ram (bence) cok kullansa bile hiçbir takılma ve şişme olmuyor oyun oynarken hafif bir ısınma oluyor o da el yakmayacak derecede 4k videolarda ise hiçbir ısınma vs yok şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım telefonu kılıflı kullanıyorum parlak kısımlarında da hiçbir çizilme vs gerçekleşmedi şimdilik..

Benimki neredeyse hep 2.5GB civarında. Ne sakıncası olabilir ki bir takılma olmadıktan sonra.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Ram in işleyişini anlatayım da sonra sen karar ver bu iyi birşey mi kötü birşey mi :)
Ram kısa ve net olarak cihazdaki en son kulandıgın uygulamaları kendi hafızasına alarak sana en hızlı biçimde uygulamayı kullanmanı sağlar, ve şöyle diyeyim sen hiç s3 ve sonrasındaki cihazlarda hiç ram ın doldugunu gördünmü göremezsin çünkü dolamaya yaklastıgı zaman otomatık en son kullandıgın uygulamayı hafızadan atar. Dolayısıyla ram dolmaz, yani takma kafaya kulanmaya devam :) Bu arada hayırlı olsun.

thenegative57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram in işleyişini anlatayım da sonra sen karar ver bu iyi birşey mi kötü birşey mi :)
Ram kısa ve net olarak cihazdaki en son kulandıgın uygulamaları kendi hafızasına alarak sana en hızlı biçimde uygulamayı kullanmanı sağlar, ve şöyle diyeyim sen hiç s3 ve sonrasındaki cihazlarda hiç ram ın doldugunu gördünmü göremezsin çünkü dolamaya yaklastıgı zaman otomatık en son kullandıgın uygulamayı hafızadan atar. Dolayısıyla ram dolmaz, yani takma kafaya kulanmaya devam :) Bu arada hayırlı olsun.

Kardeş lütfen yardım et yukarda demiştim google chrome de baya zaman geçirdiğim zaman yada bazı oyunlarda telefon yanıyor 68 dereceyi gördü ekrana zor dokunuyorum çerçevede ısınıyor ama arkası ekran kadar ısınmıyor normalmi ? Değilse ne yapmalıyım ?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Note 4'ün kamera ayarlariyla ilgili bir sorum olacak, bilen biri varsa el atsin.

Fotograf cekecegimiz zaman ekranda yuvarlak bir sey dönüp duruyor. Anladigim kadariyla fotografi cekecegim yere odaklaniyor. Diyelim ben arkada olanlarida cekmek istiyorum, ama o yuvarlak sey dönünce arka plan bulanik kaliyor sadece belirli bir yere odaklaniyor.

Bu otomatik mi, kapatma imkanimiz var mi, yoksa sadece tiklayinca mi odaklaniyor? Cözemedim bu isi.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Kardeş lütfen yardım et yukarda demiştim google chrome de baya zaman geçirdiğim zaman yada bazı oyunlarda telefon yanıyor 68 dereceyi gördü ekrana zor dokunuyorum çerçevede ısınıyor ama arkası ekran kadar ısınmıyor normalmi ? Değilse ne yapmalıyım ?
Anormal bir durum ben 3-4 saat web browser de dolaştım ısınma v.s. olmadı sen iyisimi bir servise ver.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Note 4'ün kamera ayarlariyla ilgili bir sorum olacak, bilen biri varsa el atsin.

Fotograf cekecegimiz zaman ekranda yuvarlak bir sey dönüp duruyor. Anladigim kadariyla fotografi cekecegim yere odaklaniyor. Diyelim ben arkada olanlarida cekmek istiyorum, ama o yuvarlak sey dönünce arka plan bulanik kaliyor sadece belirli bir yere odaklaniyor.

Bu otomatik mi, kapatma imkanimiz var mi, yoksa sadece tiklayinca mi odaklaniyor? Cözemedim bu isi.
Sen resimde nerenin net olmasını istiyorsan oraya tıkla ve öyle çek.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
0f8ead2d15c31dd35c4096a61de4111e.jpg
a315191dd294d6306654aba7ccee6c37.jpg

Resimde ki gibi nereyi netleme istiyorsan oraya tıkla ve çek.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION]

Hocam fokus olayi cözdüm ama, ben fokus kullanmadan fotograf cekemiyor muyum? Nasil kapatiliyor bu meret bir türlü bulamadim.

Hangi ayarlari kullaniyorsun bu arada?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Hocam odaklamayi kapatamazsiniz.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Cektigim yerin tamamini istiyorsam "netleme" yapmadan cekmem gerekiyor degil mi?
Bu yakın mesafe de geçerli 50 Cm gibi örneğin bir manzara resmi çekerken odak kendisi odak yapıyor zaten ama yakın mesafe çekimi yapacaksaniz daha önce paylaştığım resimler gibi nereyi net görmek istiyorsanız oraya tiklamanizda fayda var.

Samsungcu Genç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu yakın mesafe de geçerli 50 Cm gibi örneğin bir manzara resmi çekerken odak kendisi odak yapıyor zaten ama yakın mesafe çekimi yapacaksaniz daha önce paylaştığım resimler gibi nereyi net görmek istiyorsanız oraya tiklamanizda fayda var.
Peki hocam, sonsuza odaklama imkanı var mı?