Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
cihaz 128gb kaldırır mı yoksa kasar mı?fikri olan var mı?

Hafıza kartı kaliteli ise bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Cihazın donanımı hızı kaldıracak kapasitede ben 64 GB kullanıyorum Sandisk Ultra dahili hafızadan farkı yok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

:))))) ben onu alâlâde yazdım 3220 olsun az mı ? Sony xperia t2 ultra 6inc ekran 3000 mAh fakat full kullanımda 2 gün gidiyor şarjı. Bunu nasıl açıklayacaksın? Yukarıda dediğim gibi telefonun bataryayı kullanımı da(sömürmesi) önemli ;)

Telefonun en çok bataryasını tüketen ekran ve bu ekranın çözünürlüğü önemli. T2 Ultra da 720p çözünürlüklü bir ekrandan bahsediyoruz. Note 4'te ise Dünyanın en iyi mobil ekranından bahsediyoruz ;) Doğal olarak şarj tüketimi daha yüksek. Eğer Note 4'te 720P Super amoled bir ekran olsaydı Şarjı 3 gün garanti giderdi. Açıklaması budur.

halostyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hafıza kartı kaliteli ise bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Cihazın donanımı hızı kaldıracak kapasitede ben 64 GB kullanıyorum Sandisk Ultra dahili hafızadan farkı yok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Telefonun en çok bataryasını tüketen ekran ve bu ekranın çözünürlüğü önemli. T2 Ultra da 720p çözünürlüklü bir ekrandan bahsediyoruz. Note 4'te ise Dünyanın en iyi mobil ekranından bahsediyoruz ;) Doğal olarak şarj tüketimi daha yüksek. Eğer Note 4'te 720P Super amoled bir ekran olsaydı Şarjı 3 gün garanti giderdi. Açıklaması budur.

:))) hey güzel mevlam, kardeşim daha yukarı bakarsan bende aynını söledim zaten ekran kalitesinden olduğunu. Farklı şeyden bahsetniyoruz aynı şeyi sölüyoruz.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
:))) hey güzel mevlam, kardeşim daha yukarı bakarsan bende aynını söledim zaten ekran kalitesinden olduğunu. Farklı şeyden bahsetniyoruz aynı şeyi sölüyoruz.

O zaman sıkıntı yok :) Kimse açıklamamış da ben açıklayayım dedim :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
amma sallamışsın be kardeşim yani snapdragon lu note4 exynos lu note4 daha iyi ha işte ben buna gülerim hemde her yerimle puhahaaaa sendeki bu samsung düşmanlığı ne

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Hayırlısı ile dün telefonu aldım ve kullanamaya başladığım an içimden samsung bu sefer olmuş dedim. S2 ile başlayan S3, Note 3 ile devam eden Samsung akıllı telefon maceram Note 3 ile beklentilerimi arttırmıştı. Note 4 ise beklentilerimin üstüne çıkmayı başardı. Almak isteyen arkadaşlara tavsiyem düşünmeden almalıdır. 2300 lira fazla bir meble görünse de bu kadar özellikli bir telefon için 2300 TL nin iyi bir meblağ olduğunu söyeleyebilirim. Şuan en büyük rakibi sayılan telefon 2600 küsürlerdeyken (bence alayına kazır bir rakkam) Note 4 üstünlüğüne birde fiyat düşüklüğünü ekleyince tadından yenmez olmuş. :D

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Note 2,Note 3 alanlar da ilk zamanlarında aşırı memnunlardı şimdi durumları ortada haliylen Note 4 alanlarda şimdi bu yanılgıdalar. Seneye Note 4 zedeleri görmeye başlarız. :D

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Hayırlısı ile dün telefonu aldım ve kullanamaya başladığım an içimden samsung bu sefer olmuş dedim. S2 ile başlayan S3, Note 3 ile devam eden Samsung akıllı telefon maceram Note 3 ile beklentilerimi arttırmıştı. Note 4 ise beklentilerimin üstüne çıkmayı başardı. Almak isteyen arkadaşlara tavsiyem düşünmeden almalıdır. 2300 lira fazla bir meble görünse de bu kadar özellikli bir telefon için 2300 TL nin iyi bir meblağ olduğunu söyeleyebilirim. Şuan en büyük rakibi sayılan telefon 2600 küsürlerdeyken (bence alayına kazır bir rakkam) Note 4 üstünlüğüne birde fiyat düşüklüğünü ekleyince tadından yenmez olmuş. :D
Note 3 ile arasında günlük kullanım açısından ne gibi yenilikler var yazar mısın?

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Note 3 ile arasında günlük kullanım açısından ne gibi yenilikler var yazar mısın?
Açıkcası günlük kullanım acısından dağlar kadar fark yok onu en başta belirteyim. Ama baştan beri bilinen bir kere note 4 işlemleri note 3 den daha hızlı yapıyor. Touchwiz çok daha stabil hale getirilmiş. Aralıksız telefonla oynuyorum, touchwizde bir takılma olmadı. Ayrıca bana göre Note 4'ün telefon görüşme sesi note 3 den daha iyi. Karşı tarafın sesi daha iyi duyuluyor Note 3 e göre.

Bana göre en büyük adım Kamera da atılmış durumda. Note 4 kamera bakımından OIS i çok başarılı uygulamış. Ayrıca yeni bir olayda birçok yeni efekti Galaxy Store dan indirebiliyorsunuz. Efektler gayet başarılı.

Müzik konusunda da Samsung kendini 1 adım ileri taşımız. Note 4 te müzik dinlemek gayet keyifli hale gelmiş. Bu konuda berbattı Samsung ama Note 4 de bu açığınıda kapamış.

Başka sorunuz varsa yanıtlamaya çalışırım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sorum şu note 4 4k video kaydı yapıyo ama 1080 p video izleyemiyo bunun sebebini açıklarmısınız ?

halostyle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yan tuşu kullanmadan ekrandan tuş kilidi yapma programı veya yolunu bilen arkadaş var mı?

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Note 2,Note 3 alanlar da ilk zamanlarında aşırı memnunlardı şimdi durumları ortada haliylen Note 4 alanlarda şimdi bu yanılgıdalar. Seneye Note 4 zedeleri görmeye başlarız. :D

O kadar sürmez bile.

Bence bu sefer gerçekten olmuş. Bende Samsung'tan nefret eden bir insan olarak Note 4 aldım. Seneye bu lafları hatırlatacağım size :P
[MENTION=425844]halostyle[/MENTION]
Çift tıkla uyandırma destekleyen launcerlar var. Apex launcer çift tık ile uyandırıyor diye biliyorum. Launcher yüklemeden bunu yapabilmen için rom yüklemen gerekli ki buda telefonu garanti kapsamı dışında kullanmana değecek birşey değil bence. Knock On ve Knock Code LG'nin patentlediği bir yazılım. Diğer cihazlarda 2 tıklama ile uyandırabilirsin ama 2 tıklama ile kapatamazsın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende note 4 almayı planlıyorum ama detaylı incelemesinde kasa açığı tespit etti tolga abi. Acaba bütün cihazlar mı bu şekilde olucak yoksa düzeltip tekrar mı piyasaya sürülür. ? Konu hakkında bilgisi olan varsa bekliyorum. Teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yağ ben yurtdışından note 4 almayı düşünüyorum 2 sorum olacak yurtdışından mı alayım türkiyeden mi birde yurtdışında telefonun yanında gear s i hediye veriyorlar mı

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
bende note 4 almayı planlıyorum ama detaylı incelemesinde kasa açığı tespit etti tolga abi. Acaba bütün cihazlar mı bu şekilde olucak yoksa düzeltip tekrar mı piyasaya sürülür. ? Konu hakkında bilgisi olan varsa bekliyorum. Teşekkürler
Benimkinde sağ tarafta var herhalde bir zararını görmedim.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Lolipop çıktımı note 4 için
(Bir de değişik bir sorum bar: filmde kullanılan note 4 ün zil sesi ile annemin note 4 ile alakası yok nasıl oluyor bu?)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yağ ben yurtdışından note 4 almayı düşünüyorum 2 sorum olacak yurtdışından mı alayım türkiyeden mi birde yurtdışında telefonun yanında gear s i hediye veriyorlarmı

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bence bu sefer gerçekten olmuş. Bende Samsung'tan nefret eden bir insan olarak Note 4 aldım. Seneye bu lafları hatırlatacağım size [emoji14]
[MENTION=425844]halostyle[/MENTION]
Çift tıkla uyandırma destekleyen launcerlar var. Apex launcer çift tık ile uyandırıyor diye biliyorum. Launcher yüklemeden bunu yapabilmen için rom yüklemen gerekli ki buda telefonu garanti kapsamı dışında kullanmana değecek birşey değil bence. Knock On ve Knock Code LG'nin patentlediği bir yazılım. Diğer cihazlarda 2 tıklama ile uyandırabilirsin ama 2 tıklama ile kapatamazsın.
Tam tersi..
Çift tık ile kitleyebilirsin bu yazılım ile mümkün. Ancak çift tık ile uyandırmak donanım ve ekran ile alakalı[emoji4]

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Tam tersi..
Çift tık ile kitleyebilirsin bu yazılım ile mümkün. Ancak çift tık ile uyandırmak donanım ve ekran ile alakalı[emoji4]

Çift tıklamayla kapatma Knock On adı altında patentinin LG'de olmasından dolayı yasal bir yazılım olarak çıkamaz. Ancak Root, ROM vs attığımızda yapılabilir bir şey. Çift tıkla uyandırmaya gelirsek yazılım ile en dandik dokunmatik telefona bile yapılabilir. Üstteki dokunmatik cam her daim elektrik aldığından dokunmaları algılayabiliyor. Yani senin düşündüğün gibi sensörle alakalı bir durum değil. Eğer dediğin gibi donanım gerektiren bir durum olsaydı Note 4'ün temassız uyandırmada kullandığı ön üst taraftaki ışık sensörü gibi güç tüketimi detaylarında güç kullanıyor olarak gözükür. Knock Knock tarzında bir yazılım da sensör kullansaydı kullandığı donanımın güç tüketimi belirtirdi. Sonuç itibari ile ekrana tıklamayla açma ve kapama dokunmatik ekran harici donanım gerektirmeyen bir durum.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Çift tıklamayla kapatma Knock On adı altında patentinin LG'de olmasından dolayı yasal bir yazılım olarak çıkamaz. Ancak Root, ROM vs attığımızda yapılabilir bir şey. Çift tıkla uyandırmaya gelirsek yazılım ile en dandik dokunmatik telefona bile yapılabilir. Üstteki dokunmatik cam her daim elektrik aldığından dokunmaları algılayabiliyor. Yani senin düşündüğün gibi sensörle alakalı bir durum değil. Eğer dediğin gibi donanım gerektiren bir durum olsaydı Note 4'ün temassız uyandırmada kullandığı ön üst taraftaki ışık sensörü gibi güç tüketimi detaylarında güç kullanıyor olarak gözükür. Knock Knock tarzında bir yazılım da sensör kullansaydı kullandığı donanımın güç tüketimi belirtirdi. Sonuç itibari ile ekrana tıklamayla açma ve kapama dokunmatik ekran harici donanım gerektirmeyen bir durum.
Söylediğine katılmıyorum maalesef.
Ekranda bu özellik ve donanımın bulunması gerekiyor. Öyle her telefona port edilecek cinsten birşey değil. Sen durumu çok yanlış anlamışsın. Her dokunmatik ekran her daim elektrik almaz.
Ayrıca sadece patentle alakalı bir durum değil. M8 de çift tıklama ile uyandırma ve kitleme destekliyor. LG ye özel birşey değil. Çıkarabilseydi Samsung da başka bir ad altında çıkarabilirdi.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Söylediğine katılmıyorum maalesef.

Araştırıp öğrenebilirsin. Bir G2 kullanıcısı olarak Knock On özelliğini araştırdım. Yani desteksiz atmıyorum. Doğru, belki her dokunmatik telefona port edilemeyebilir ama bu tamamen yazılımsal bir durum.