Samsung Galaxy Note 3 mü Iphone 5S mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan etendu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konu kapanmıştır bence uzatmaya gerek yok arkadaşlar

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ya siz neyin kavgasını yapıyosunuz? Siz bu kavgayı yaparken maalesef samsung 1 milyon daha sattı. :p

Sıkıntıda bu ya önemli olan kaliteli cihaz yapmak değil iyi pazarlamak samsung iyi pazarlama yapmasaydı şu an aliminyum tasarım kullanıyor olurdu ama çok iyi sattığı için aynı cihazı ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Tamam kavga etmeyin yaa yapacağanız işlem buydu yani saatlerdir tartışıyorsunuz.
Samsung'un kendi sitesi:
aseruquq.jpg

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kardeşlerim kıyaslama yaptığınız cihazlar ayrı dünyanın cihazları iPhone küçük ekranıyla ve iosuyla note 3 ise Ram büyüklüğü ve özellikleriyle göz dolduruyor.
Alan arkadaş hangisini alırsa güle güle kullansın
İyi forumlar

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
S4 de 2 çeşit işlemci kullanıldı
LTE teknolojisi kullanılan ülkelere Samsung 4 çekirdekli Snapdragon 600
3G teknolojisi bulunan ülkelere ise 8 çekirdekli 4+4 prensibiyle çalışan Exynos işlemci verdi .
Kimseyede elimle getiripte tek tek sayacak değilim.
Hiç uğraşamayacağım açıkçası zaten bilgisizliğini kafa ütüleyerek bastırmaya çalışıyor...
İYİ FORUMLAR.

violinist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de şu anda bir kararsızlık yaşıyorum note3 mü 5s mi?
şöyle söyleyeyim öncelikle henüz gerçek bir smartphone kullanmadım yani şu anda android ve ios hakkında neredeyse sıfır bilgim şu ana kadar beni idare etsin diye(malum sınava hazırlanıyorum ygslys) samsungun galaxy mini diye bi telefon var onu kullandım yani kullanmak denmez içinde uyguluma atacak yer bile yok yani öylesine kullanmıştım android uygulamaları hakkında hiç bilgim yok ama genel kanı güvensiz oldugu üzerine ama nedir ne degildir bilmiyorum yani biraz o hissi veriyor ama bilmiyorum
sınavdan sonra bir telefon almayı düşünüyorum ama gönlümde yatan note3 çünkü ilk kez kullanacam büyük ekrana geçiş yapacam telefonda notlar almak makale okumak gibi şeyler yapmak istiyorum oyunla henüz gerçek bir smartphone kullanmadıgım için bilmiyorum bunlar için tablet almalıyım heralde diyorum telefon için en ideali bence iphone 5s ama şimdi almıyım diyorum malum sınav var iphone6yı beklemeli miyim zaten sınavım haziranda bitiyor çıkmış olur mu acaba bi de iphone 6 kaç inç ekranla gelecek 5s benim işimi görür mü acaba fiyatı o zamana kadar düşer mi kafam çok karışık yardım eder misiniz

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
ben de şu anda bir kararsızlık yaşıyorum note3 mü 5s mi?
şöyle söyleyeyim öncelikle henüz gerçek bir smartphone kullanmadım yani şu anda android ve ios hakkında neredeyse sıfır bilgim şu ana kadar beni idare etsin diye(malum sınava hazırlanıyorum ygslys) samsungun galaxy mini diye bi telefon var onu kullandım yani kullanmak denmez içinde uyguluma atacak yer bile yok yani öylesine kullanmıştım android uygulamaları hakkında hiç bilgim yok ama genel kanı güvensiz oldugu üzerine ama nedir ne degildir bilmiyorum yani biraz o hissi veriyor ama bilmiyorum
sınavdan sonra bir telefon almayı düşünüyorum ama gönlümde yatan note3 çünkü ilk kez kullanacam büyük ekrana geçiş yapacam telefonda notlar almak makale okumak gibi şeyler yapmak istiyorum oyunla henüz gerçek bir smartphone kullanmadıgım için bilmiyorum bunlar için tablet almalıyım heralde diyorum telefon için en ideali bence iphone 5s ama şimdi almıyım diyorum malum sınav var iphone6yı beklemeli miyim zaten sınavım haziranda bitiyor çıkmış olur mu acaba bi de iphone 6 kaç inç ekranla gelecek 5s benim işimi görür mü acaba fiyatı o zamana kadar düşer mi kafam çok karışık yardım eder misiniz

Note 3 alma. 1 ay daha bekle LG G Pro 2 ve General Mobile Elite telefonlarını incele. 5s de alma. iPhone 6, Note 3 büyüklüğünde gelecek diyorlar ama kesin ne zaman bilinmez.

violinist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note 3 alma. 1 ay daha bekle LG G Pro 2 ve General Mobile Elite telefonlarını incele. 5s de alma. iPhone 6, Note 3 büyüklüğünde gelecek diyorlar ama kesin ne zaman bilinmez.

elitei gördüm gerçekten çok iyi bir telefon olacak heralde aşırı iyi ama bataryadan kesmişler haliyle :)
gerçekten çok kararsızım note3 de iphone 5s de çok güzel geliyor mesela androidde yapılıp iphoneda yapılamayan neler var serbestlik rahatlık olarak bahsedilen

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
elitei gördüm gerçekten çok iyi bir telefon olacak heralde aşırı iyi ama bataryadan kesmişler haliyle :)
gerçekten çok kararsızım note3 de iphone 5s de çok güzel geliyor mesela androidde yapılıp iphoneda yapılamayan neler var serbestlik rahatlık olarak bahsedilen
mesela android'de iki uygulamayı aynı ekranda çalıştırabilirsin(yarısı aşağıda yarısıda yukarda gibi) tabi bu söylediğim sadece note 3 ve galaxy s4 için geçerli

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Note 3'ün ülkemizdeki versiyonu alınmaz. LG G pro 2'yi beklemelisin.
iOS'ta; tema, widget, kişiselleştirme özgür ana sayfa olayı yok.
Rom çeşidi, istediğin sürüme yükseltme, düşürme yok.
Nfc, bluetooth, allshare vs. İle dosya aktarımı yok.
Dosya yöneticisi, market harici uygulama yükleme yok.
Uygulama paylaşma yok.
Çok fazla detaylı ayar yok.
Fm radyo yok.
iOS çoğu şeyiyle sınırlı bir sistem.

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
daha birçok şey sıralayabiliriz,kısacası kişiselleştirme istiyorsan ios işine yaramaz ios daha çok satbilite ile öne çıkar android ise kişselleştirme

- - - Mesaj Güncellendi - - -

daha birçok şey sıralayabiliriz,kısacası kişiselleştirme istiyorsan ios işine yaramaz ios daha çok satbilite ile öne çıkar android ise kişselleştirme
stabilite yazacaktım kusura bakma satbilite yazmışım

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bua arada bloother'ın dediği gibi türkiyeden note 3 almayın lg g pro 2 çıkacak onu bekle

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
gönlünde hangisi varsa onu al tavsiyelere bakma derim.
çünkü telefon zevki kişiden kişiye göre değişir.
2 si arasında çok kaldıysan teknosaya git eline alarak test et yarım saat boyunca :D

bu arada android ile ios farkı : mesela yanlışım varsa düzeltin ios kullanmadım ama şunu biliyorum ki ios'a müzik , film yani dosya atmak için
itunes programı gerekli diye biliyorum.android de ise mp3 indirme sitesine girerek pc ile usb arasında bağlantı yapmadan telefona indirebiliyorsun.
yada android de kişiselleştirme olayı var bunlar rom vs widget ekleme falan ios da ise bunlar yok diye biliyorum.fakat androidin en kötü yanı stabilitedir.
ios da stabilite çok iyi gram kasma göremezsin fakat android de gerek menü geçişleri , gerekse oyunlarda bazen kasmalar görebilirsin.kasmaların nedeni ise
samsungun vazgeçemediği touchwiz olayı.birde telefonun ram'i az ise kasma manyağı olabilirsin.mesela s3 kullanıyorsun diyelim bir bakıyorsun 3 ay sonra s4 çıkıyor s4 alıyorsun bir 3 ay sora bakmışın s5 çıkmış :)
samsung böyle 3 ay da bir yeni telefon çıkarıyor.şubatta s5 çıkıcak.haziran gibi de s6 yı çıkarırlar.yani demek istediğim samsung alırsan eğer her 3 ay da bir yeni model çıkardığını düşünürsek üzülebilirsin.note 3 aldın diyelim bir üst model çıkınca üzülmeyeceksen yani note 3 bana yeter diyorsan sıkıntı yok :D

umarım yardımcı olabilmişimdir.

şunuda unutmadan söyleyim samsung bir model çıkardı diyelim herkes ilk çıktığı anda alıyor.
1-2 ay sonra bir bakıyorlar fiyatı 1800 den 1500 e düşüyor.
iphone nun fiyatı ise hep aynı kalıyor ;)

2 sinin farklarını bildiğim gibi yazdım.
yanlışım varsa düzeltiniz

violinist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar cok tesekkurler su an da lg g2 dusunuyorum note3 cok buyuk geliyor 5sden vazgectim g2 nasildir ya benim icin su ozelliklerin olmasi normal yani cok bisey istemiyorum telefon kullanisli olsun yeter camerasindaki sorunlar guncellemi meyle giderilir mi cok da onemli degil aslinda henuz smartphone cinsinden bir sey kullanmadim lg g2 isimi gorur heralde sorun cikarir mi?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arkadaslar cok tesekkurler su an da lg g2 dusunuyorum note3 cok buyuk geliyor 5sden vazgectim g2 nasildir ya benim icin su ozelliklerin olmasi normal yani cok bisey istemiyorum telefon kullanisli olsun yeter camerasindaki sorunlar guncellemi meyle giderilir mi cok da onemli degil aslinda henuz smartphone cinsinden bir sey kullanmadim lg g2 isimi gorur heralde sorun cikarir mi?

Sorun çıkarmaz. Hem de bütçene uygun ve çok iyi bir cihaz. Her türlü ihtiyacını fazlasıyla karşılar.

violinist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ortalama 40,50 fotograf 8,10 tane uygulama(bilmiyorum çok mu oldu) birkaç tane video ya da dizi izlemek için birkaç tane ebook bunlar için lg g2 16 gb yeterli olur mu lütfen objektif olun hiç kullanmadım henüz bilmiyorum 16gblık bellek hakkında bir şey

melodileriyakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ortalama 40,50 fotograf 8,10 tane uygulama(bilmiyorum çok mu oldu) birkaç tane video ya da dizi izlemek için birkaç tane ebook bunlar için lg g2 16 gb yeterli olur mu lütfen objektif olun hiç kullanmadım henüz bilmiyorum 16gblık bellek hakkında bir şey

Oyun oynamayı, özellikle büyük boyutlu oyunlar oynamayı sevmiyosan rahat rahat yeter o alan.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11

Kardeşim G2 16GB dan 10.37 GB kullanılabilir alan tanıyor. Senin isteklerin buna yeterlidir diye düşünüyorum. 8 9 uygulama dedin bunların hepsi 1-2 GB lık oyunlar olmayacak sanırım Facebook vs. Birkaç tanede büyük oyun yüklesen bence yeterli olur. Video ve diziyide izleyip sileceksin bence bi sıkıntı çıkmaz. Gönül rahatlığıyla al derim harika bir cihaz.

Bütçeni arttırabilirsen 32GB lık versiyonunu almanı öneririm.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
2e5uhare.jpg

60'a yakın uygulama var, bu uygulamaların yaklaşık 4GB'ı oyun.
Müzikler 400mb'a yakın ama burda " Diğer" kategorisi altına toplamış. Aynı şekilde resim ve videolar da öyle.
Gördüğün gibi daha 8gb doldurabilmişim.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
2e5uhare.jpg

60'a yakın uygulama var, bu uygulamaların yaklaşık 4GB'ı oyun.
Müzikler 400mb'a yakın ama burda " Diğer" kategorisi altına toplamış. Aynı şekilde resim ve videolar da öyle.
Gördüğün gibi daha 8gb doldurabilmişim.

Benim 25 GB alanım olsaydı filmlerin, oyunların, müziklerin vs. boş alan bırakmazdım :D

violinist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bu uygulamaları güncellediğinde tekrar yükleniyor her defasında onlar bir süre sonra doldurmaz mı hafızayı? :s

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim 25 GB alanım olsaydı filmlerin, oyunların, müziklerin vs. boş alan bırakmazdım :D
Yok yaa ben dolduracağımdan değil rahatlığı sevdiğimden 32lik aldım yoksa 16lık da yeterdi bana. =)
peki bu uygulamaları güncellediğinde tekrar yükleniyor her defasında onlar bir süre sonra doldurmaz mı hafızayı? :s

Yok bir şey olmaz. Ama 10.62GB yetmez mi diye şüpheliysen 32lik al. Gördüğün gibi 24.8 GB boş alanı var.

erdemlee

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Android ile iosu stabilite ya da widgetlerle karşılaştıracağımıza telefonu arkadaşın ne için istediğine göre tavsiye etmek daha mantıklı eğer çok oyun oynayan biriysen kasaya veya stabiliteye önem verirsen iphone 5s almanı öneririm appstoredeki uygulamaların kalitesi tartışılmaz ilk herşey ona çıkıyor ve çok daha stabil oluyor uygulamalar androide de genelde appstoreden portlanıyor uygulamalar asphalt 8 i bi androidde bir de iosta açın farkı görürsünüz ama android rahat bi sistem herşeyi kendince geliştirebiliyorsun ios gibi kısıtlı değil iosta geçen seneye kadar duvar kağıdı değiştirme yoktu müzikleri itunes ile atmak ayrıca bi sıkıntı veya bluetoothla dosya paylaşımı olmaması cidden gıcık bir durum bir de android telefon alacaksan hem fiyatı çok daha fazla düşer iphoneye kıyasla ve yeni modeli daha çabuk gelir mesela şu an galaxy s serisi almak için çok saçma note serisi varken s serisini alıyorsun 3 ay sonra note serisi çıkıyor ileriye yönelik düşünürsen iphone almak çok mantıklı hem ilerde kasmaz kapalı sistem virüs girme ihtimali yok hem de fiyattan dolayı kısaca 2sini de alırsan pişman olmazsın ihtiyaçlarına göre değerlendirmen lazım...

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
full hd ye 3200mah yettgi icin note 3 5s ten daha cazip

violinist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar şmdi de lg g2 düşünüyorum ama alma aşamasında gibiyim hala net bir karar veremedim kafayı yiycem htc one 2 yi beklemeli miyim nasıl olur acaba :) bir de telefonu teknosadan mı almak lazım pek güvenmiyorum ben artık oraya lgnin kendi mağazasında var mı telefon ne kadar orda fiyatı ?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
arkadaşlar şmdi de lg g2 düşünüyorum ama alma aşamasında gibiyim hala net bir karar veremedim kafayı yiycem htc one 2 yi beklemeli miyim nasıl olur acaba :) bir de telefonu teknosadan mı almak lazım pek güvenmiyorum ben artık oraya lgnin kendi mağazasında var mı telefon ne kadar orda fiyatı ?

Lg'nin kendi mağazasında da daha ucuza bulabilirsin diye duydum.