3GB ram ve kalem beni cezbetmiyor özelliklede N9000 versiyonu 300 mb boş bırakıyormuş 3 gb dan
Boş alanın önemi yok diye biliyorum öndmli olan dolu alanı nasıl verimli kullandığı boş alanın performansa pek bir etkisi yok
3GB ram ve kalem beni cezbetmiyor özelliklede N9000 versiyonu 300 mb boş bırakıyormuş 3 gb dan
Boş alanın önemi yok diye biliyorum öndmli olan dolu alanı nasıl verimli kullandığı boş alanın performansa pek bir etkisi yok
Onu bende biliyorumAma daha ne kadar kullanabilirki 300 MB ne ?
Iste bende bu yüzden note 3 almayın diyorum. 3 gb rami gereksiz şeylerle dolduruyor. Kağıtta 3gb ram o. Yüksek gösteriyor ki insanları cezbetsin. Ama iphone 5s 1gb ram ile hepsini solluyor.
Yahu iki Allah'ın cezası cihaz için birbirinizi yiyorsunuz(benimde suçum var) teknolojinin bizi getirdiği noktaya bakın birbirimizi yiyoruz
Eeee daha daha nasılsınız arkadaşlar?
Boşuna kafanızı yormayın iphone 5s al rahatla
@etendu
Sana son kez söylüyorum Note 3, Z1 vs. fanlarına bakma şu anda iPhone kullanıyorsun eminim memnunsundur veya uzun bir süre android telefon kullanırsan iOS u mumla arayacağını söylüyorum ve iPhone 5S ten şaşma diyorum. Büyük ekran hoşuna gidiyor olabilir film izlerim oyun oynarım diyebilirsin ama Samsung tan uzak dur derim 4 inç ekran olsun bizim olsun[h=2][/h]
Şans ya da cihazı pek fazla yormuyorsunuz demekki.
Androidden anlamayanlar konuşmuş yineBoş rammiş. Abi bi gidin ya. Hayır bilmiyorsunuz neden konuşuyorsunuz ki ? İnsanları yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz. Note III te 3 gb ram var. 300 mb kalıyormuş
100 mb kalsın ne olur ki ? 300 kalıyorsa geri kalanında açık programlar vardır demek. 3 gb ram de boru değil heralde 300 den geriye kalana telefonda olan bütün uygulamalar sığar. Hayır daha önce defalarca yazdım , yazdık hiç mi okumazsınız yahu ?
Samsung optimizasyonu yapar yapamaz o ayrı. Yaptığını varsayıp 3gb rame bakarak konuştum. Benim dediğim boş rame bakarak bir şey söylenmemesi gerektiği .Yazdıklarında haklısın dostum ancak şöyle bir durum da var. G2'de 2GB ram, daha fazla uygulama varken boş ram 230mb civarında kalıyor. Note 3'te 3GB Ram ve G2'ye göre az uygulama varken boş ram 320MB civarında. Aralarında toplamda 1GB fark varken boş ram farkı 100mb civarında. Burada aslında mesele kalan boş ram miktarı değil, fuzuli harcanan ram miktarı. touchwiz'in optimus'tan daha fazla ram doldurması da ayrı garip.![]()
Senin dediğin ayrı bir olay. Benim burada anlatmak istediğim Note 3'ün ram miktarına kimse kanmasın.![]()
Samsung optimizasyonu yapar yapamaz o ayrı. Yaptığını varsayıp 3gb rame bakarak konuştum. Benim dediğim boş rame bakarak bir şey söylenmemesi gerektiği .![]()
Yoksa isterse 4gb ram koysun yine samsung almam o ayrıAnlatabildim umarım
![]()
Herkese yorumları için teşekkürler
Samsung Note 3'ün geniş ekranı, modeli, S-Pen'i (çok kullanacağımı zannetmiyorum ama soğuk havalarda eldivenle telefonu kullanabilmek için ideal), Iphone'a göre çok rahat dosya aktarımı, Iphone'a göre epey giden şarjı benim için çok cezbedici olsa da aynı zamanda 1 yıl sonra takılacak ve bana malzeme kalitesizliğinden dolayı da çeşitli sorunlar yaşatacak bir telefona o kadar para vermek manasız geldi.(1 yıl sonra fiyatının neredeyse yarıya inmesi de cabası)
**Ayrıca bu sene sonunda 4G'ye geçilecek ve Note 3 Türkiye modelleri LTE desteksiz.
Arkadaşların önerisiyle diğer andorid telefonlara da baktım ama ben zaten andorid dünyasıyla pek uğraşma niyetinde değildim sadece Note 3 çok hoşuma gitmişti.
Eski Samsung'lar bu kadar güçlü özelliklere sahip değillerdi. Bu telefonun 3gb rami falan var sonuçta özellikleri çok iyi. Bu da mı 1 yıl sonra takılacak diye de düşündüm ama sonunda,
Iphone 5S almaya karar verdim -uzun kullanım için mantıklı ve ekonomik bir karar oldu gibi- :yes:
Üstelik Apple'ın Iphone 6'da ekranı büyüteceği söyleniyor. Öyle bir durumda satıp 5S'i satıp rahatça Iphone 6 da alabilirim.
Ancak her yıl telefon değiştirecek arkadaşlara Note 3 ideal olur bence :thumbup:
Umarım bu başlık diğer telefon alacak arkadaşlara da yardımcı olur![]()
Konuştuğumuz gibi5S alıyoruz
![]()
Çok iyi açıklamışsın.
Herkes 5s alsın örgütlenelimKonuştuğumuz gibi5S alıyoruz
![]()
Çok iyi açıklamışsın.
Aynen :yes: Teşekkür ederim