Samsung Galaxy Note 3 mü Iphone 5S mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan etendu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
3GB ram ve kalem beni cezbetmiyor özelliklede N9000 versiyonu 300 mb boş bırakıyormuş 3 gb dan

Boş alanın önemi yok diye biliyorum öndmli olan dolu alanı nasıl verimli kullandığı boş alanın performansa pek bir etkisi yok

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
3GB ram ve kalem beni cezbetmiyor özelliklede N9000 versiyonu 300 mb boş bırakıyormuş 3 gb dan

Iste bende bu yüzden note 3 almayın diyorum. 3 gb rami gereksiz şeylerle dolduruyor. Kağıtta 3gb ram o. Yüksek gösteriyor ki insanları cezbetsin. Ama iphone 5s 1gb ram ile hepsini solluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
öyle deyip geçtiniz için daha çok sömürür yarım elma bizi :)dediğim gibi tek pencere=ios-iphone
özgüryaşam=android

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Iste bende bu yüzden note 3 almayın diyorum. 3 gb rami gereksiz şeylerle dolduruyor. Kağıtta 3gb ram o. Yüksek gösteriyor ki insanları cezbetsin. Ama iphone 5s 1gb ram ile hepsini solluyor.

Aynen samsung çok fena göz boyuyor.

emrekaragol6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Parçalanana kadar kullanırım dersen note 3.Ama 1 yıl kullanıp daha sonra elden çıkaracaksan iphone 5s.Çünkü samsung telefonlar çok fazla değer kaybediyor.

emrekaragol6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yahu iki Allah'ın cezası cihaz için birbirinizi yiyorsunuz(benimde suçum var) teknolojinin bizi getirdiği noktaya bakın birbirimizi yiyoruz

Kesinlikle haklısın hocam millet babasının firması gibi savunuyor bunları.İşine yaranı al geç işte ne gereği var bu kadar bağlanmanın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Çok şükür nolsun biz de geçinip gidiyoruz. =))

TheHunt3R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tartışmasız 5s eğer andorid istiyorsan xperia Z1 iyidir note 3den

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Boşuna kafanızı yormayın iphone 5s al rahatla

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Note 3 fiyatına değmiyor bence.
İphone 5S al.

deneyci99

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bizim insanlarımız kısıtlanmayı(kısıtlamaktan kastım iphone) ne kadar çok seviyor ya ben şahsen telefonumu en ince ayrıntısına kadar incelemeyi isterim apple bir seri tutturmuş gidiyor her sene ram artırıp önümüze koyuyorlar ama şöyle bir şeyde düşünüyorum steve jobs kesin ölmeden önce bir firkir verdi şu an onu yapmaya çalışıyorlar iphone a falan pek önem vermiyorlar gibime geliyor ama bi bomba patlatacaklar
yani cevabım hala note 3

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Note 3'ü Note 3 yapan özelliklerin çok kullanılmayacağı düşüncesindeyim. Adapte olmak için özel çaba gerekiyor. Alışırsan faydalı özellikler. Samsung'un malzeme kalitesi iyi değil. Özenli kullanmak gerekiyor. İşletim sistemini de özenli kullanman gerekiyor. Bir anda uygulamalar yükleyip dosyalarla doldurursan saçmalıyor. Sonra telefona 6 ay ömür biçiyorlar. Çok fazla kurcaladığımda bende de olmaya başlıyor, ama müdahele edip düzeltiyorum.

S4'ü 2 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Gönlüm iPhone'dan yana olsa da kısıtlı olması, verilen parayı tam olarak karşılayamaması S4'e yöneltti. Note 3'ü büyüklüğü yüzünden almadım. S4'ten büyük bir telefonda sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Kadınların çantası olduğundan büyüklüğü dert etmelerine gerek yok.

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@etendu
Sana son kez söylüyorum Note 3, Z1 vs. fanlarına bakma şu anda iPhone kullanıyorsun eminim memnunsundur veya uzun bir süre android telefon kullanırsan iOS u mumla arayacağını söylüyorum ve iPhone 5S ten şaşma diyorum. Büyük ekran hoşuna gidiyor olabilir film izlerim oyun oynarım diyebilirsin ama Samsung tan uzak dur derim 4 inç ekran olsun bizim olsun :)[h=2][/h]

Valla şuan mumla arıyorum android çok sıkıcı ve u gulama yok fazla

fawkes88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tek pencere severim dersen iphone özgürlük dersen android

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Androidden anlamayanlar konuşmuş yine :) Boş rammiş. Abi bi gidin ya. Hayır bilmiyorsunuz neden konuşuyorsunuz ki ? İnsanları yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz. Note III te 3 gb ram var. 300 mb kalıyormuş :D 100 mb kalsın ne olur ki ? 300 kalıyorsa geri kalanında açık programlar vardır demek. 3 gb ram de boru değil heralde 300 den geriye kalana telefonda olan bütün uygulamalar sığar. Hayır daha önce defalarca yazdım , yazdık hiç mi okumazsınız yahu ?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Androidden anlamayanlar konuşmuş yine :) Boş rammiş. Abi bi gidin ya. Hayır bilmiyorsunuz neden konuşuyorsunuz ki ? İnsanları yanlış yönlendirmiş oluyorsunuz. Note III te 3 gb ram var. 300 mb kalıyormuş :D 100 mb kalsın ne olur ki ? 300 kalıyorsa geri kalanında açık programlar vardır demek. 3 gb ram de boru değil heralde 300 den geriye kalana telefonda olan bütün uygulamalar sığar. Hayır daha önce defalarca yazdım , yazdık hiç mi okumazsınız yahu ?

Yazdıklarında haklısın dostum ancak şöyle bir durum da var. G2'de 2GB ram, daha fazla uygulama varken boş ram 230mb civarında kalıyor. Note 3'te 3GB Ram ve G2'ye göre az uygulama varken boş ram 320MB civarında. Aralarında toplamda 1GB fark varken boş ram farkı 100mb civarında. Burada aslında mesele kalan boş ram miktarı değil, fuzuli harcanan ram miktarı. touchwiz'in optimus'tan daha fazla ram doldurması da ayrı garip. :D

Senin dediğin ayrı bir olay. Benim burada anlatmak istediğim Note 3'ün ram miktarına kimse kanmasın. :)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Yazdıklarında haklısın dostum ancak şöyle bir durum da var. G2'de 2GB ram, daha fazla uygulama varken boş ram 230mb civarında kalıyor. Note 3'te 3GB Ram ve G2'ye göre az uygulama varken boş ram 320MB civarında. Aralarında toplamda 1GB fark varken boş ram farkı 100mb civarında. Burada aslında mesele kalan boş ram miktarı değil, fuzuli harcanan ram miktarı. touchwiz'in optimus'tan daha fazla ram doldurması da ayrı garip. :D

Senin dediğin ayrı bir olay. Benim burada anlatmak istediğim Note 3'ün ram miktarına kimse kanmasın. :)
Samsung optimizasyonu yapar yapamaz o ayrı. Yaptığını varsayıp 3gb rame bakarak konuştum. Benim dediğim boş rame bakarak bir şey söylenmemesi gerektiği . :)
Yoksa isterse 4gb ram koysun yine samsung almam o ayrı :) Anlatabildim umarım :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Samsung optimizasyonu yapar yapamaz o ayrı. Yaptığını varsayıp 3gb rame bakarak konuştum. Benim dediğim boş rame bakarak bir şey söylenmemesi gerektiği . :)
Yoksa isterse 4gb ram koysun yine samsung almam o ayrı :) Anlatabildim umarım :)

Elbette o konuda hemfikiriz.

etendu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese yorumları için teşekkürler :D

Samsung Note 3'ün geniş ekranı, modeli, S-Pen'i (çok kullanacağımı zannetmiyorum ama soğuk havalarda eldivenle telefonu kullanabilmek için ideal), Iphone'a göre çok rahat dosya aktarımı, Iphone'a göre epey giden şarjı benim için çok cezbedici olsa da aynı zamanda 1 yıl sonra takılacak ve bana malzeme kalitesizliğinden dolayı da çeşitli sorunlar yaşatacak bir telefona o kadar para vermek manasız geldi.(1 yıl sonra fiyatının neredeyse yarıya inmesi de cabası)

**Ayrıca bu sene sonunda 4G'ye geçilecek ve Note 3 Türkiye modelleri LTE desteksiz.

Arkadaşların önerisiyle diğer andorid telefonlara da baktım ama ben zaten andorid dünyasıyla pek uğraşma niyetinde değildim sadece Note 3 çok hoşuma gitmişti.

Eski Samsung'lar bu kadar güçlü özelliklere sahip değillerdi. Bu telefonun 3gb rami falan var sonuçta özellikleri çok iyi. Bu da mı 1 yıl sonra takılacak diye de düşündüm ama sonunda,

Iphone 5S almaya karar verdim -uzun kullanım için mantıklı ve ekonomik bir karar oldu gibi- :yes:
Üstelik Apple'ın Iphone 6'da ekranı büyüteceği söyleniyor. Öyle bir durumda satıp 5S'i satıp rahatça Iphone 6 da alabilirim.

Ancak her yıl telefon değiştirecek arkadaşlara Note 3 ideal olur bence :thumbup:

Umarım bu başlık diğer telefon alacak arkadaşlara da yardımcı olur :rolleyes:

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Herkese yorumları için teşekkürler :D

Samsung Note 3'ün geniş ekranı, modeli, S-Pen'i (çok kullanacağımı zannetmiyorum ama soğuk havalarda eldivenle telefonu kullanabilmek için ideal), Iphone'a göre çok rahat dosya aktarımı, Iphone'a göre epey giden şarjı benim için çok cezbedici olsa da aynı zamanda 1 yıl sonra takılacak ve bana malzeme kalitesizliğinden dolayı da çeşitli sorunlar yaşatacak bir telefona o kadar para vermek manasız geldi.(1 yıl sonra fiyatının neredeyse yarıya inmesi de cabası)

**Ayrıca bu sene sonunda 4G'ye geçilecek ve Note 3 Türkiye modelleri LTE desteksiz.

Arkadaşların önerisiyle diğer andorid telefonlara da baktım ama ben zaten andorid dünyasıyla pek uğraşma niyetinde değildim sadece Note 3 çok hoşuma gitmişti.

Eski Samsung'lar bu kadar güçlü özelliklere sahip değillerdi. Bu telefonun 3gb rami falan var sonuçta özellikleri çok iyi. Bu da mı 1 yıl sonra takılacak diye de düşündüm ama sonunda,

Iphone 5S almaya karar verdim -uzun kullanım için mantıklı ve ekonomik bir karar oldu gibi- :yes:
Üstelik Apple'ın Iphone 6'da ekranı büyüteceği söyleniyor. Öyle bir durumda satıp 5S'i satıp rahatça Iphone 6 da alabilirim.

Ancak her yıl telefon değiştirecek arkadaşlara Note 3 ideal olur bence :thumbup:

Umarım bu başlık diğer telefon alacak arkadaşlara da yardımcı olur :rolleyes:

Konuştuğumuz gibi :) 5S alıyoruz :)
Çok iyi açıklamışsın.