Samsung Galaxy Note 3 mü Iphone 5S mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan etendu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Siz Samsung'dan uzak durun yine de. iPhone 5s alın ve LG G Pro 2'yi bekleyin. Ya da LG G2'nin de ekranı pek küçük sayılmaz. Bilmiyorum incelediniz mi ama.

motan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim öneriniz için ben de öyle planlıyorum :) Oyundan ziyade film ve dizi çok izlerim büyük ekran o yüzden istiyordum.

Telefonu fazla kurcalamayacaksanız (root işleri vs.) ve madem dizi-film sizin için önemli o zaman Note III doğru tercih olabilir, film izlemek, oyun oynamak için mükemmel gerçekten..

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Siz Samsung'dan uzak durun yine de. iPhone 5s alın ve LG G Pro 2'yi bekleyin. Ya da LG G2'nin de ekranı pek küçük sayılmaz. Bilmiyorum incelediniz mi ama.
Samsung alan adamlar Android kasıyor Android kötü diye forumda geziyorlar insanı Androidden soğutur samsung bu arada benim de bir önerim olacak Xperia Z1 güzel telefon:yes:

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Normalde iphoneyi çok sevmem arayüzünü filan ama geçen oyun performansını gördm note 2 ile karşılaştırdık şok oldum gta sa en yüksek ayarda en ufak kasma yok çok stabil bir telefon 5-6 yıl götürür bence ama ben androidi daha çok seviyorum :mrgreen: LG Nexus 5 , Sony Xperia Z1 eğer büyük ekran istiyorsan Z Ultra öneririm :D Samsung'a bulaşma...:thumbup1:

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
@etendu

Sana son kez söylüyorum Note 3, Z1 vs. fanlarına bakma şu anda iPhone kullanıyorsun eminim memnunsundur veya uzun bir süre android telefon kullanırsan iOS u mumla arayacağını söylüyorum ve iPhone 5S ten şaşma diyorum. Büyük ekran hoşuna gidiyor olabilir film izlerim oyun oynarım diyebilirsin ama Samsung tan uzak dur derim 4 inç ekran olsun bizim olsun :)[h=2][/h]

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Samsung alan adamlar Android kasıyor Android kötü diye forumda geziyorlar insanı Androidden soğutur samsung bu arada benim de bir önerim olacak Xperia Z1 güzel telefon:yes:

Ne kasması?

Galaxy S3 Mini, Galaxy S4, Galaxy Note 3'ü de kullandım ve hiç kasma sorunu yaşamadım ben.

Böyle yüksek donanımlara sahip cihazların, kasma sorunu yoktur.

Sizin bahsettiğiniz yazılımsal problemlerdir.

DARL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Eğer telefonum performanslı, stabil, uzun ömürlü olsun istiyorsanız Iphone 5S alın.
Ben film dizi izlemeyi seviyorum diyorsanız da Ipad Mini alın.

Android kullanan cihazların büyük oranda kısa vadede kasma, performans kaybı, stabilite sorunu, dayanıksızlığı vb. ortaya çıkıyor. Uzak durmak daha faydalı ve ekonomik olacaktır.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Ben bazen Samsung firmasının Apple'ın kolu olduğunu düşünüyorum. İnsanları android'den soğutup iPhone'a yönlendiren firma çünkü. :D

Ne kasması?

Galaxy S3 Mini, Galaxy S4, Galaxy Note 3'ü de kullandım ve hiç kasma sorunu yaşamadım ben.

S4 kasmıyor mu? Getir bana bak nasıl kasıyorum. abartısız 6 saniye Rehber açmasını beklediğim oldu S4'te. Daha 4 ayda kasmaya başladı, üstüne bataryası da şişti.
S4 kasarsa S3 miniden bahsetmeye gerek bile yok.
Note 3 ise henüz kasmadı ama bu kasmayacağı anlamına gelmiyor. 3GB Ram'dan 300MB boş yer bırakan telefon her an kasabilir.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ne kasması?

Hem yazılımsal hem donanımsal 8 çekirdekli modellerde bariz performans düşüşleri var touchwiz desen ayrı bir bela

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben bazen Samsung firmasının Apple'ın kolu olduğunu düşünüyorum. İnsanları android'den soğutup iPhone'a yönlendiren firma çünkü. :D

S4 kasmıyor mu? Getir bana bak nasıl kasıyorum. abartısız 6 saniye Rehber açmasını beklediğim oldu S4'te. Daha 4 ayda kasmaya başladı, üstüne bataryası da şişti.
S4 kasarsa S3 miniden bahsetmeye gerek bile yok.
Note 3 ise henüz kasmadı ama bu kasmayacağı anlamına gelmiyor. 3GB Ram'dan 300MB boş yer bırakan telefon her an kasabilir.

Anlattığın sorunlarının hiçbiri ile karşılaşmadım açıkçası.

kyilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu aldın mı almadın mı yorumları falan okumadım sadece ilk yazıyı okudum ama bir bilgilendirme yapayım.
Note3'de, 5S de araların da hem avantaj hem dezavantaj olarak üstünlükleri var.

Note3'ün şarjı iyi gidiyor ama 5S'in Note3 kadar iyi gitmiyor.
SuperAmoled ekran da çizilmelere karşı dayanıklılık var fakat büyük darbelere karşı yok çünkü 5S'in camı adını unuttum şimdi ama Uçak camından yapıldı.
Note3 aldığın da 2.000 TL alırsın 3 ay sonra takasa gidersin veya direk satış yaparsın tel iler 1.250 - 1.300 TL'ye fakat Iphone 5S alırsın 2.250 şuan 16GB beyazı takasa gidersin veya direk satış yaparsın 1.950 TL'den satış yaparsın.
Note3 ekranını yararsın 600TL gibi bir maaliyeti olurken Iphone çok zarara uğrarsın çünkü ekranı çatlattığın anda cebinden çıkacak miktar 960 - 1.200 civarı olur. Dokunmatik ve ekran yapışık olduğundan dolayı.
Iphone 6 çıktığın da 5 alsaydın kasabilirdi fakat 5S de kasma olmayacağı kesin çünkü 6'nın işlemcisi 5S ile aynı olacağı konusunda haberler var. Kasmadan kastım IOS 8 için. Benzer olaylar IOS 7 ile 4S de ki kasmalar ile tescillidir. Fakat Note3 gibi bir makine isterse 4.1.3 değil 9.9.9 gelsin gene de kasma yaratmaz.
Iphone zarif, ufak ve hafif bir telefonken note3 daha kaba bir telefon ağırlığı ve büyüklüğü.
Note3 ve Iphone hiç bir yardımcı program olmadan çekilen kameralar da çözünürlüğü Iphone daha iyi.
Iphone Note3'e oranla daha az kasar. Çünkü Apple firması işlemci hızına göre ram yapıyor. Soğutma sistemini destekliyor. Note3'de ise öyle değil. Note3, 5S e göre daha iyi bir işlemciye ve çekirdek sayısına sahip olmasına rağmen Apple firması gibi işlemciye göre bir sistem yaratmadığı için kasmalar donmalar olabiliyor.
Note3 büyük avantajlarından biri gear olması. 5S de böyle birşey yok.
5S in şarjlı kapak avantajı var. Note3 de de var ama ülkemiz de pek az yerde uçuk fiyatlarda satılıyor. Amerika'da daha düzgün ve kaliteli bulunabilir fakat 5S de ki en yüksek şuan 5000mAH var ve tam performans alabilirken, note3 de bildiğim kadarınca 6200mAH lik bir şarj kapağı var ve tam performans alamıyor telefonu daha da ısıtıyor. Bazen telefonlar da kapanma açılma gibi olaylar oluyor.

Kısacası allah yapımı değil kul yapımı birşey. Hepsinde birşeyler çıkabilir. Önemli olan daha aza indirgemektir hataları. Ben Ace çıktığından bu yana android kullanıcısıydım. Ace, S, S2, S3, Note2, Htc One ve şimdi ise 5S kullanıcısıyım. Android kesinlikle çok karmaşık ve kaba bir telefon gibi geliyor. Iphone serisinde ise 4,4S gibi telefonları asla almazdım. 5 ve 5S çok kibar, zarif ve performansı muhteşem diyemesem de gayet tatmin edici. Yorumları telefoncu olduğum için rahatlıkla yapabildim. İnşallah uzun süre kullanır, düzgün bir ürün alırsın.

fawkes88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yorumları sonuna kadar okumadım fakat samsunga karsı bir önyargı oluşmus ama şöyle bir durum var ki her markanın üst klasman ürünleri olur bu arabada olur elektronikte ve note3 ile 5s i kıyaslanamaz bile öncelikle sınırlı bir pencereden bakmak ama prestij istersen 5s almalısın ama gösteriş güç kullanmak istersen özgür dünya dersen note3 zaten özelliklerine hiç bakmaya bile gerek yok arada dağlar kadar fark var.Ha bide şu var note 3 un kalmeini çıkardınmı iphone nin prestijide bitiyor :)2-6 ay arası dağılıyor diyen arkadaşlarım var ama çok yakın bşr tanıdıpımda s3 var 2 seneyi geçti hala tık yok iş arkadaşımda s3 mini var ondada bir sıkıntı yok yani artık hiçbirşey eskisi gibi değil note3 imkan varsa alınır güzelce 3-4 sene götürür banamısında demez şuda varki ben en az 1 aydır araştırıyorum z1 note3 5s arasında 5s en son sırada bana göre bunların arasında

smoht

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten kıyaslaman başta hatalı ıphone 5 smartphone segmetınde , Note 3 adı ustunde tabletphone segmentinde sunu net açık söyleyebilirim ki bende Iphone 5 vardı soyulmasından takılmasından ısınmasından bıkmıstım , suan note 3 aldım sadece rehbere gırerken bekleme var onun harıcınde kesınlıkle tasarım özellik işleyiş donanım yazımsal olarak Apple'dan üstün İos eskisi gibi Stabil değil keza İos 7.de gördük yinende sen bilirsin .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

zaten kıyaslaman başta hatalı ıphone 5 smartphone segmetınde , Note 3 adı ustunde tabletphone segmentinde sunu net açık söyleyebilirim ki bende Iphone 5 vardı soyulmasından takılmasından ısınmasından bıkmıstım , suan note 3 aldım sadece rehbere gırerken bekleme var onun harıcınde kesınlıkle tasarım özellik işleyiş donanım yazımsal olarak Apple'dan üstün İos eskisi gibi Stabil değil keza İos 7.de gördük yinende sen bilirsin .:cool:

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yorumları sonuna kadar okumadım fakat samsunga karsı bir önyargı oluşmus ama şöyle bir durum var ki her markanın üst klasman ürünleri olur bu arabada olur elektronikte ve note3 ile 5s i kıyaslanamaz bile öncelikle sınırlı bir pencereden bakmak ama prestij istersen 5s almalısın ama gösteriş güç kullanmak istersen özgür dünya dersen note3 zaten özelliklerine hiç bakmaya bile gerek yok arada dağlar kadar fark var.Ha bide şu var note 3 un kalmeini çıkardınmı iphone nin prestijide bitiyor :)2-6 ay arası dağılıyor diyen arkadaşlarım var ama çok yakın bşr tanıdıpımda s3 var 2 seneyi geçti hala tık yok iş arkadaşımda s3 mini var ondada bir sıkıntı yok yani artık hiçbirşey eskisi gibi değil note3 imkan varsa alınır güzelce 3-4 sene götürür banamısında demez şuda varki ben en az 1 aydır araştırıyorum z1 note3 5s arasında 5s en son sırada bana göre bunların arasında

Güzel kardeşim demişsin arada dağlar kadar fark var diye. Kastettiğin şey donanım ise kağıt üstündeki şeyleri karşılaştırmayalım. Çünkü galaxy s2 ile iphone 5 de donanım olarak aynı. Ama ikisinide eline bi al bakalım. 5s bence note 3 e tercih edilir. Birde note 3ü 3-4 sene kullanırsın demişsin. 4 sene önce çıkan hangi android cihazın adı piyasada geçiyor. Android aldıysan maksimum 2 sene. Sonra istesende istemesende kasacak. Bende note 2 var. 1 seneyi biraz geçti. Kasmaya başladı. Ana ekranda sağa sola giderken bile takılıyor. Daha ne diyim. Çöp almışım meğerse. Bilmem anlatabildim mi.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Güzel kardeşim demişsin arada dağlar kadar fark var diye. Kastettiğin şey donanım ise kağıt üstündeki şeyleri karşılaştırmayalım. Çünkü galaxy s2 ile iphone 5 de donanım olarak aynı. Ama ikisinide eline bi al bakalım. 5s bence note 3 e tercih edilir. Birde note 3ü 3-4 sene kullanırsın demişsin. 4 sene önce çıkan hangi android cihazın adı piyasada geçiyor. Android aldıysan maksimum 2 sene. Sonra istesende istemesende kasacak. Bende note 2 var. 1 seneyi biraz geçti. Kasmaya başladı. Ana ekranda sağa sola giderken bile takılıyor. Daha ne diyim. Çöp almışım meğerse. Bilmem anlatabildim mi.

Anlatamazsınız hocam boşverin

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

iPhone'ların 3-4 sene adı geçmesinin sebebi stabilitesinden ziyade iOS kullanan tek marka olmasıdır. iOS modellerini parmakla sayabilirsin. Çünkü senede 1 iphone çıkıyor. Ancak android sistemli 100'lerce model var piyasada. İstesen de adını anamazsın 3-4 sene sonra. Çünkü bu sürede üstünden 1000 tane model geçmiş olur...
Kasma konusuna gelince de yeni donanımlar kolay kolay kasmaz. Android Kitkat düşük donanımlı cihazlara göre tasarlandığına göre yeni yüksek donanımlar 4.4 ile 3 sene götürür.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
iPhone'ların 3-4 sene adı geçmesinin sebebi stabilitesinden ziyade iOS kullanan tek marka olmasıdır. iOS modellerini parmakla sayabilirsin. Çünkü senede 1 iphone çıkıyor. Ancak android sistemli 100'lerce model var piyasada. İstesen de adını anamazsın 3-4 sene sonra. Çünkü bu sürede üstünden 1000 tane model geçmiş olur...
Kasma konusuna gelince de yeni donanımlar kolay kolay kasmaz. Android Kitkat düşük donanımlı cihazlara göre tasarlandığına göre yeni yüksek donanımlar 4.4 ile 3 sene götürür.

Arkadaş haklı 4.4 ile çok iyi şeyler olacağına inanıyorum. Bende farkındayım iPhone da sayılı cihazlar var fakat gidip gir samsung a baksanız yüzlerce.

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Apple senede bir tane iphone yapıyorsa samsung da senede bir tane note çıkarıyor. Ayrıca bütün markaların çıkardığı telefonları sayamazsın ama hangi 4 yıllık samsung telefonun adı geçiyor. Haa bir de şu var. Android 4.4 çok iyi falan diyorsunuz. Tamam mutlaka iyidir ama daha note 2 ye bir tane güncelleme gelmedi. Bırak 4.4 ü 4.3 bile yok.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
aynı konudan yüzlerce oldu bu kadar kafaya takmaya gerek yok hangisi hoşunuza gidiyorsa alın gitsin ölüm kalım meselesi yaptınız :D ilk önce platforma karar verin sonra telefona verirsiniz illa note 3 alcaksın diye bir şey yok birsürü alternatifi var bunun note 3 yoksa z ultra var z1 var ios alcaksan 5s zaten.senin için ekran büyüklüğü ,şarj ve kullanım kolaylığı önemliyse android almalısın yok eğer stabil olsun hızlı olsun uzun yıllar götürsün diyosan ios almalısın bence.

note 3 bencede 1-2 sene sonra kasmaya başlar samsung kendi telefonunu kendi öldürüyor.İçine boş tonlarca uygulama atarsan android çöker tabi ama snapdragon versiyonu daha iyi alabilirseniz onu alın yoksa samsungtan uzak durun derim.Z ultra büyük gelmezse z ultra öneririm note 3 ten daha iyi performansa sahip.

iphone 5s çift çekirdek ve 1gb ram a sahip olmasına rağmen müthiş bi performansı var.ios için çekirdek ve ram çokta önemli değil kullanılan gpu nun performansı gerçekten süper ah bide ekran büyük olsa :D oyunlar yağ gibi akıyor ama androide alışanlar ekranda sıkıntı yaşayacaktır. şu ios z1 e note 3 e kurulsa:mrgreen:

fawkes88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kuzenımdede note 2 var sendekı sorunlar onda yok .Ayrıca iphone o kadar güveniyorsa kendine açsın ios u herkese android gibi stabilite olduğunu ha iphone fiyat olarak 1500 e düşer 5s o zaman tamam ama o fiyatları zaten haketmiyor .Demişsinki hangi model şuan kendim htc desire s kullanıyorum 2.5 senedir performansında herhangi bir kötülük görmedim cihazımın çokşey yapmıyor dersen herşeyimi burdan yapıyorum internet bankacılığı gmail v.s düzgün kullanımda android hiçşir zaman ölmez.Adı geçmemesinin sebebi şu iphone imajı sende 1000 tl var ikinvi el samsung mu alırsın iphone mi gider iphone alırsın hocam çünkü imaj bu ve bizim ülkemizde imaj herşey demek insanlariçin bu yüzden kaybediyoruz.

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar. Foruma yeni üye oldum.

Iphone 3GS kullanıcıyım ve artık değişimin zamanı geldi. Özellikle IOS 6'dan beri telefon yavaşlığıyla çok canımı sıktı. Normalde Iphone fanıydım ta ki Samsung Note 3'ü görene kadar. Tabi bunda bayanlar için pembe modeli, ekran büyüklüğü, şarjının çok gitmesi ve arkasında ki suni deri olayı etkili oldu. Birde hepsiburada.com'da 32gb hafıza kartı hediyeli satmaları tabii totalde 64gb bir telefon olacağım aynı fiyata Iphone 16gb.

Benim için önemli olan telefon uzun ömürlü(2-3 yıl gitsin), takılmadan sorunsuz kullanılabilsin. Iphone 3GS'ten çok çektim. Çok müzikti oyundu yüklemem oynamamda. Tabi yinede kasmasın oyunlarıda arada oynarım :biggrin: Özellikle uygulamaları kasmamalı ve kamerası iyi olmalı özellikle ön kamera. Samsung Note 3 özellikleriyle kafa kafaya aynı 5S'le.

Beni düşündüren şey Samsung Galaxy S4 ile okuduğum yorumlar oldu. 1 yıl bile dayanmıyormuş takılıyormuş, rehber geç açılıyormuş, kasıyormuş, güncellemeler telefonu mahvediyormuş ve geç geliyormuş, şarjın şişme sorunu da cabası. Aynılarını Note 3'te de yaşarsam 2.000 lira verdiğim biraya yazık olucak. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Şimdiden teşekkürler :)
note 3 ekranı büyük ve 3 gb ram ve güçlü bir işlemcisivar ama iphone 5s kompakt ve ios deneyimi var iphone da tüm oyunları rahat oynarsın ,telefonu cepinde rahatça gezdirirsin ama note 3 büyük bi telefon
eğer büyük ekran istiyorsan note 3 ,orta ,kompakt ekran istiyorsan iphone 5s al derim şimdiden hayırlı olsun

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
kuzenımdede note 2 var sendekı sorunlar onda yok .Ayrıca iphone o kadar güveniyorsa kendine açsın ios u herkese android gibi stabilite olduğunu ha iphone fiyat olarak 1500 e düşer 5s o zaman tamam ama o fiyatları zaten haketmiyor .Demişsinki hangi model şuan kendim htc desire s kullanıyorum 2.5 senedir performansında herhangi bir kötülük görmedim cihazımın çokşey yapmıyor dersen herşeyimi burdan yapıyorum internet bankacılığı gmail v.s düzgün kullanımda android hiçşir zaman ölmez.Adı geçmemesinin sebebi şu iphone imajı sende 1000 tl var ikinvi el samsung mu alırsın iphone mi gider iphone alırsın hocam çünkü imaj bu ve bizim ülkemizde imaj herşey demek insanlariçin bu yüzden kaybediyoruz.

iPhone 5S 2000TL yi hak ediyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Apple senede bir tane iphone yapıyorsa samsung da senede bir tane note çıkarıyor. Ayrıca bütün markaların çıkardığı telefonları sayamazsın ama hangi 4 yıllık samsung telefonun adı geçiyor. Haa bir de şu var. Android 4.4 çok iyi falan diyorsunuz. Tamam mutlaka iyidir ama daha note 2 ye bir tane güncelleme gelmedi. Bırak 4.4 ü 4.3 bile yok.

Siz ne dediniz? 3-4 sene önceki android cihazlar dediniz. Note serisi demediniz. Kaldı ki Note serisi çıkalı daha yeni 3 sene oldu ve Note 1 bile şuanda bazı oyunları kassa da kullanılabilir seviyede. Siz android derseniz ben de tüm android cihazları sayarım.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Yav he he deyip geç [MENTION=374275]Bloother[/MENTION]. Yazarsın yazarsın yine anlamazlar :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yav he he deyip geç @Bloother. Yazarsın yazarsın yine anlamazlar :)

Bir de şu iOS deneyimi diyip duranları merak ediyorum. Ne deneyimi bu? Ne yapabiliyorlar da deneyim yaşıyorlar çok merak ediyorum. O deneyimlerden ben de geçtim ama bir şey göremedik. :)

deneyci99

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Note 3 ün birçok özelliği var 3gb ram var kalem çok kullanışlı hem kafaya büyüklüğü takma tek elle kullanım diye bir özelliği var telefonun ekranını her boyuta getirebilirsin
2013101321131681685.jpg

iphonda stabil bir telefon iphone 7 çıkana kadar bütün güncellemeler gelir note 3'de bu az olsada gene gelir.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yahu iki Allah'ın cezası cihaz için birbirinizi yiyorsunuz(benimde suçum var) teknolojinin bizi getirdiği noktaya bakın birbirimizi yiyoruz

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Note 3 ün birçok özelliği var 3gb ram var kalem çok kullanışlı hem kafaya büyüklüğü takma tek elle kullanım diye bir özelliği var telefonun ekranını her boyuta getirebilirsin
2013101321131681685.jpg

iphonda stabil bir telefon iphone 7 çıkana kadar bütün güncellemeler gelir note 3'de bu az olsada gene gelir.

3GB ram ve kalem beni cezbetmiyor özelliklede N9000 versiyonu. Ayrıca 3 GB ram den 300 MB bırakıyormuş :) Ram canavarı :)