Sait Karafırtınalar: Salih Uçan Alex de Souza'dan da fazla..

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sait Karafırtınalar: Salih Uçan Alex de Souza'dan da fazla..

Türkiye’nin konuştuğu Salih Uçan’ın, Bucaspor’daki teknik direktörü Sait Karafırtınalar, Eurosport.com Türkiye’ye özel açıklamalarda bulundu.

985719-16067538-640-360.jpg

“O sosyal hayatında Arda Turan gibi. Saha içinde ise Alex’ten daha fazlası” diyen Salih Uçan’ın Bucaspor’daki teknik direktörü Sait Karafırtınalar, Serhat Ramay'ın sorularını yanıtladı.Türkiye Salih Uçan’ı konuşuyor. Milli oyuncu özellikle Orduspormaçında attığı aşırtma golündeki yüksek top tekniği, üstün oyun zekası ve soğukkanlılığıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Salih’in Bucaspor’daki hocası Sait Karafırtınalar, 19 yaşındaki milli oyuncuyu değerlendirdi.Fenerbahçe’yi Viktoria Plzen maçında çeyrek finale taşıyan

Salih Uçan, Orduspor karşısında oynadığı futbol ve attığı gollerle bütün gazetelerin manşetlerinde. Bu çıkışı bekliyor muydunuz?

Salih Uçan'ın hem Fenerbahçe’nin hem Türkiye’nin 10 senelik kreatif orta saha açığını kapatacağını söylemiştim. Dolayısıyla şu an gururlanmaktan başka ne yapabilirim ki! Salih inanılmaz bir oyuncu. Mental anlamda da çok rahat bir çocuk. Sosyal hayatı da oldukça renkli. Gündelik yaşamdaki zeka dolu esprileri Arda Turan gibi. İnce bir zekaya sahip. Salih entelektüel bir çocuk aynı zamanda.
Salih Alex de Souza’ya benzetiliyor...
Alex de Souza’dan artısı var. Bunu şunun için söylüyorum. Salih, Alex’in 10 numarada sağladığı katkıyı 6 numara oynayarak yapıyor. İşte bu inanılmaz bir skor ve asist katkısı demek. Geçen sezon Ünye ile bir hazırlık maçı oynamıştık. Ben Salih’in Ünye maçındaki performansını hâlâ görmedim. Verdiği donelerden şunu söyleyebilirim. Salih Ünye maçında tavan yapmıştı. Ve şimdikinden iki yaş daha ufaktı. Daha yapacağı çok şey var. Hazırlıklı olun.

Beşiktaş’ta Oğuzhan Özyakup ile ilgili ‘şımarma’ tartışmaları sürerken şimdi gözler Salih Uçan’ın üzerinde. Şımarmak ve Salih Uçan kelimelerini bir arada kullansam ne dersiniz?

Salih’te bir kere Ege kültürü var. Buranın insanı rahat insandır. Her şeyi görmüştür. Salih hem Marmaris’te hem de İzmir’de yaşadı. Tabii ki Fenerbahçe’deki atmosfer çok daha başka. Şu an Fenerbahçe’de olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor, tadını çıkarıyor bence.

Bucaspor'un akademisi dillere destan. İzmir'in hatta Türkiye'nin gururu.

Biz burada bir misyon üstlendik. 2001’de buraya geldiğimizde bir akademi kurmak için çalışmalarımızı başlattık. Bucaspor’da 2007’de kurduk akademiyi. Biz 5-5 berabere kaldığımızda da bir ilki başardık. Gerçi beş tane gol atıp kazanamamak başarı mı değil mi o da ayrı bir tartışma konusu. Ancak o maç geriden geldiğimiz için daha fazla konuşuldu.
Televizyona baktığımda da örneğin şunları duyuyorum: Samsun’dan Abdülkadir Özgen, 1461 Trabzon’dan Torrric Jebrin, Fenerbahçe’den Salih Uçan, Trabzon’dan Emre Güral, Çaykur Rize’denSercan Kaya, Kayserispor’dan Kamil Ahmet Çörekçi, Mersin’den Serkan Yanık. Türkiye’nin her tarafına oyuncu vermişiz. Halbuki başkanımız sezon başında Altınordu’ya destek vermek için ayrıldığında Bucaspor bitti denilmişti. Bugün ilk altı içindeyiz. Milli takımlara en fazla oyuncu veren kulübüz.Bucaspor’da kurduğumuz akademiyle ilgili de ilginç sözler duyuyorum medyada. Akademinin 300 bin avroya kurulduğu dolayısıyla çok fazla da masrafının olmadığı yazılıp çiziliyor, söyleniyor. Akademinin aylık gideri sadece 300 bin avro.

Aykut Kocaman
Salih Uçan’ı daha erken A takımda kullanabilir miydi?

Şu anda yaptığına bakılırsa, zamanlaması mükemmel. O sıkıntılı dönemlerde kullansaydı problem olabilirdi belki. Ama Salih’e duyduğum güveni şu sözlerle de ifade edebilirim: Fenerbahçe Alex de Souza’yı gönderdiğinde Ayhut hoca Salih’i oynatsaydı Alex polemiği bile olamazdı. Tabii Aykut hoca da Salih’e inanılmaz özellikler kattı. Bence Aykut Kocaman Türkiye’nin en başarılı teknik direktörü. O fırtınalı dönemde takımına çok iyi sahip çıktı. Bizim işimiz üzüm yemek. Kimsenin canını yakmayı istemeyiz, aklımızdan dahi geçirmeyiz. Yanlış anlaşılmayı da asla istemem. Son olarak da şunları söylemek isterim Bucaspor daha çok Salihler yetiştirecek.

KAYNAK

-Evet çok iyi oynuyor, evet geleceği var ama unutulan birşey var, BirAlexDeğil!