Saidi Nursi Kimdir

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
şu an araştırma safhasında olabilirler :D bide forumu takip eden hristyanlar okuyomuş sırf kıllığına bişey bulalım diye sonra okuyup müslüman oluyolarmış :D

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bdco dedi ki:
şu an araştırma safhasında olabilirler :D bide forumu takip eden hristyanlar okuyomuş sırf kıllığına bişey bulalım diye sonra okuyup müslüman oluyolarmış :D
+1

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bdco dedi ki:
Güzel düşünce.

byhasanbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uçmuş bir konu. saçma bir konu. konunun başında ''yasir'' ''ben de Atatürk karşıtı yazılar koysam....'' diye devam etmiş. neden? sen bu ülkeyi kuran kişiye düşman mısın? değilsen ne diye ona karşıtlğı dile getirebiliyorsun?

said ne idi? hatırlayamadım sonrasını. bu insanın yazdığı kitapları okuyanlar! hanginiz açıpta Atatürk`ü okudunuz? ha bi de birisi bu adamdan ''din lideri'' diye söz ediyordu. din lideri? Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Ahmet Yesevi,... niceleri. asıl din liderlerini hiç okudun mu?
okumazsın tabii. tanımazsın ki okuyasın. adını bilmek yetmeez.

said bilmem ne? kim bu adam? son zamanların devlet adamı falan mı? halk aydınlatıcısı falan mı?(halk aydınlatıcısı değil maalesef. öyle olsaydı bilirdik.)şimdi size soruyorum. bu fethullah dediğiniz(ben fetiş diyorum)ne idi belirsiz kişi ABD köpekliği yapıp, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni yıkmaya çalışan; rte`yi, gül`ü(nakşi köpeklerini) yetiştiren adamın başında bulunduğu tarikatın kurucusu kim?

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
tanımadığın belli zaten :D tanımamanın sebebi belki tanıtılmaması olabilir malum adam zaten hayatı boyunca engellemelerle karşılaşmış ;)

yasir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
byhasanbey dedi ki:
uçmuş bir konu. saçma bir konu. konunun başında ''yasir'' ''ben de Atatürk karşıtı yazılar koysam....'' diye devam etmiş. neden? sen bu ülkeyi kuran kişiye düşman mısın? değilsen ne diye ona karşıtlğı dile getirebiliyorsun?

said ne idi? hatırlayamadım sonrasını. bu insanın yazdığı kitapları okuyanlar! hanginiz açıpta Atatürk`ü okudunuz? ha bi de birisi bu adamdan ''din lideri'' diye söz ediyordu. din lideri? Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Ahmet Yesevi,... niceleri. asıl din liderlerini hiç okudun mu?
okumazsın tabii. tanımazsın ki okuyasın. adını bilmek yetmeez.

said bilmem ne? kim bu adam? son zamanların devlet adamı falan mı? halk aydınlatıcısı falan mı?(halk aydınlatıcısı değil maalesef. öyle olsaydı bilirdik.)şimdi size soruyorum. bu fethullah dediğiniz(ben fetiş diyorum)ne idi belirsiz kişi ABD köpekliği yapıp, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni yıkmaya çalışan; rte`yi, gül`ü(nakşi köpeklerini) yetiştiren adamın başında bulunduğu tarikatın kurucusu kim?

mademki birşey yazıyorsun ozaman dikkatlice oku ve öyle yorum yaz yazının tam kısmında bunlar yazıyor (''google yazıyım ozaman atatürk diye onun hakkında yazılan kötü yazıları buraya kopyalayıp yapıştırıyım ozaman nedersin hoşuna gider mi kabul edecekmisin onun hakkında yazılan kötü yazıları? sonrada derim ki kaynakta bu var ben onu yayınladım diye nasıl olur kabul edermisin bende bunu kabul etmiyorum'') bak bakalım bu cümlenin hangi kısmında atatürk düşmanlığı yazıyor yada hangi yerinde benim atatürk e düşman dediğim yazıyor?? biri çıkıyor taraflı bir kaynaktan said nursi hakkında yazı yazıyor bende diyorumki atatürk karşıtı bir siteden yazı kopyalayıp buraya koyıyım ozaman inanacakmısın demişim anlayabildin mi?? tabi işine geldiyse anlarsın işine gelmediyse provakasyona devam edersin

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadaşım konuyu tam incelememişsin sanırım tüm mesajlara gidişe bir bak yani savunduğunuz şeyi bilmiyorsunuz bile ortak kanı ispatlayın o kadar kitabı var
hakkaten yaptığın provakasyon gibi bişey

kraydn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hani bi ayet vardır ya: "Senin dinin sana, benim dinim bana". bi grup Said Nursici diğer grup Karşıtı. Bizim bunları tartışmamız değil bu Vatan için birlik olup ülkülerimize ulaşmamız lâzım. Lütfen böyle tatışmalar içerisinde bulunmayalım..

[size=14pt][glow=red,2,300]Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Atatürk, Yaşasın Türk Milleti..![/glow][/size]

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
kraydn dedi ki:
Hani bi ayet vardır ya: "Senin dinin sana, benim dinim bana". bi grup said nursici diğer grup Karşıtı. Bizim bunları tartışmamız değil bu Vatan için birlik olup ülkülerimize ulaşmamız lâzım. Lütfen böyle tatışmalar içerisinde bulunmayalım.
katılıyorum Kraydn sana ama her iki tarafta aynı dinin mensubuysa ayeti kerime kim için? Birlik olayım olmasına ama karşımdaki ben başka dine mensubum demeyip, aynı dinin büyüklerini karalıyor. nasıl birlik olacağız? tartışarak olacağız ancak susarak değil. Tartışmadan kasıt kavga deil tabi. ama bedevi akıllıya kılıçla, medeni akıllıya kelamla anlatılmalı.
Birlik olmak için susmak deil anlaşmak gerek. bunun için de tartışmak gerek. Burada sorgulanan kişinin tartışılacak yanlarını soruyoruz cevap alamıyoruz, neden çünkü yok. Ee o zaman noluyor? gereksiz sözler saldırılara cevap verip tartışıyoruz. O kadarı da olsun artık.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
güzel cevap fakat kraydn şöyle bir fark var ki büyük bir fark
bir taraf bilmediği bir şeyi kötülüyor diğer taraf yanlışını bildiriyor kısaca saldıran taraf gene bu taraf değil uyarıyı öteki tarafa yap yoksa bu gidişle bilmeden din büyüklerine atıp tutarak öteki tarafa öteki tarafta uyarı gelecek :D

burhan altıntop

Profesör
Reaksiyon puanı
1
byhasanbey istersen önce said bilmem ne dediğin kişinin eserlerini oku ondan sonra konuşalım
sizinkisi hayatı boyunca deniz görmemiş birinin denizi görmüş gibi anlatmasına benziyor
ben senin said bilmem ne dediğin kişinin eserlerini (hepsini olmasada) okudum ve okumaya devam ediyorum
yani ben denizi gördüm sende görmek istersen denize doğru git ben bu denizi sevdim belki sende seversin

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bdco dedi ki:
güzel cevap fakat kraydn şöyle bir fark var ki büyük bir fark
bir taraf bilmediği bir şeyi kötülüyor diğer taraf yanlışını bildiriyor kısaca saldıran taraf gene bu taraf değil uyarıyı öteki tarafa yap yoksa bu gidişle bilmeden din büyüklerine atıp tutarak öteki tarafa öteki tarafta uyarı gelecek :D
bu arada kendime katılıyorum belirtmek istedim :D

burhan altıntop

Profesör
Reaksiyon puanı
1
eyvallah bdco abi
ama bakarmısın genelde hep aynı şeyleri diyoruz
evet eleştiri yapmak doğaldır ben seviyorum diye herkez sevek değil ama eleştiri yapacaksan önce adamı tanı eserlerini oku ondan sonra burda bunu şurda şunu yazmış de diyoruz
ama demekki biz anlatamıyoruz :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
tabiiki ya işin komiği her yeni gelen aynı telden çalıyo bide asıl beklediğim kişi gelirse iş karışır :D :D :D sen tanımayabilirsin

burhan altıntop

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bdco dedi ki:
tabiiki ya işin komiği her yeni gelen aynı telden çalıyo bide asıl beklediğim kişi gelirse iş karışır :D :D :D sen tanımayabilirsin
bak merak ettim şimdi ama söyleme bana süpriz olsun

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
olsun gelince ben sana gösteririm onu :D ama bu aralar pek takılmıyo buralara

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
mehmet1101 dedi ki:
hayırlı akşamlar arkadaşlar!
benim anlamadığım ve anlatamadığım bir mesele:

yahu bir kişi çıkıpta said nursi'nin eserlerinde vatanın ve milletin nasıl bölüneceğini anlatan bir yazı ve paragraf gösteremiyor mu?

inanın çok üzülüyorum
said nursi eserleri yazan kişi.
biz onun kim olduğunu tartışıyoruz.
fetullah gülenin değil
ayrıca yukarıda 2 defa belirttim
fetullah hoca said nursinin eserlerini okuyan bir grubun başkanı.(teşbihte hata olmasın)
yani her said nursinin eserini okuyan o gruptan değildir.
Siz bir eser yazıyorsunun o eserinizi kullanarak bir kimse bir grup oluşturuyor.
Farzedelim o grupta bir suç işlenmiş olsun
siz mi mesul olursunuz o gruptan suç işleyen mi mesul olur.
eğer siz eserlerinizde suç işlemeye teşvik edici bir yazı yazarsanız sizde suçlusunuz.
ama millete yararlı ve menfaatli bir şey yazarsanız sizin ne suçunuz olabilir ki?

şimdi benim sorum bu.
mehmet1101 dedi ki:
hayırlı akşamlar arkadaşlar!
benim anlamadığım ve anlatamadığım bir mesele:

yahu bir kişi çıkıpta said nursi'nin eserlerinde vatanın ve milletin nasıl bölüneceğini anlatan bir yazı ve paragraf gösteremiyor mu?

siz bana fetullah hocadan bahsediyorsunuz.
Bunu isbat etmekte bu kadar acze düşmeyin.
ordan burdan değil eserlerinden bir paragraf istiyorum.

Ve en son söyliyeceğimi şimdi söylüyorum.
Bir kişi değil bin kişide olsanız bunu isbat edemeyeceksiniz.

yahu adam 140 parça eser yazmış.
bunu kadar eserin sadece ama sadece bir paragrafında taşımış olduğu siyasi görüşün propagandasını yapmaz mı?

saygılarımla

zeynepbozok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR dedi ki:
Alper Kut dedi ki:
Alper Kut dedi ki:
Vay anasını ne çok taraftarı varmış adamın burda yav
SDN forum değil de sanki SaiD-i Nursi forum

Haklıymışım
SDN değil

:D Vay be Çaktılar... Zaten "SDN" 'nin Açılımıda [size=13pt]S[/size]ai[size=13pt]D[/size] [size=13pt]N[/size]ursi :D :D
Arkadaşlar bu doğrumu ???
Çünkü bu kadarçok dini konu açılması ve Sayın Fethullah Gülen ve Said-i Nursi hakkında bu kadar savunma yapılması beni kuşkulandırdı !!!
Anlayacağınız tadım kaçtı :@ :S :O

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
dini konuların olması neden tad kaçırır anlamam :@ ALLAH ıslah etsin!

megaman

Doçent
Reaksiyon puanı
0
insanlar bilmedikleri şeylerden korkarlar... ;)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
zeynepbozok dedi ki:
PcMaSTeR dedi ki:
Alper Kut dedi ki:
Alper Kut dedi ki:
Vay anasını ne çok taraftarı varmış adamın burda yav
SDN forum değil de sanki SaiD-i Nursi forum

Haklıymışım
SDN değil

:D Vay be Çaktılar... Zaten "SDN" 'nin Açılımıda [size=13pt]S[/size]ai[size=13pt]D[/size] [size=13pt]N[/size]ursi :D :D
Arkadaşlar bu doğrumu ???
Çünkü bu kadarçok dini konu açılması ve Sayın Fethullah Gülen ve Said-i Nursi hakkında bu kadar savunma yapılması beni kuşkulandırdı !!!
Anlayacağınız tadım kaçtı :@ :S :O
arkadaşım fethullah gülen savunulmadı onun hakkında bişeyde söylenmedi fakat saidi nursiyi ne kadar tanıyorsunda bu kadar kızdın gelip burada afrikadan birini yazayım şöyle böyle kötüleyim sende bana inan sonrada her duyduğunda o ismi bu adam şöyle böyle de olurmu yav :D önce kimdir nedir ne yazmış ne yapmış tüm tarafların belirttiği kaynaklara bak sonra konu hakkında buraya mesaj yazma olgunluğuna erişeceksin ama önce bir tanı istersen ;)

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
zeynepbozok dedi ki:
mehmet1101 dedi ki:
zeynepbozok dedi ki:
Troy dedi ki:
zeynepbozok,

eğer öyle olsaydı, bu forumda aşağıdaki başlık olmazdı :D

http://forum.shiftdelete.net/flickrdaki-gizli-guzel-kate-18-t11271.0.html
Ay çok komiksin Troy
Kız arkadaşın var mı ???

Lütfen konuyu dağıtmadan paylaşımlarımızı sürdürelim.
Bence çok merak ediyorsanız özel mesaj ile sorarsınız.

saygılar
ayy sanane ya

insanın kız arkadaşını olması böyle linkler açmasına neden engel olsun ki...
sanırım bu amaçla sordun bu soruyu..
merak etme varsa o da geziyodur bu linkleri...
hem bunu hem saidi nursi konusunu..
yani tek taraflı birşey yok sdn de..

"sanane yaaaaa" gibi cvplarda pek olmuyo burda..

ilk defa senden duyduk ...yenilik geldi saoll zeynepbozok...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Özel konularda merak ettiklerinizi özel mesaj denen zımbırtıyı kullanın. Forumda geyik yapılacak TONLA konu var.
Cılkı çıkmasın diye yalnızca alıntıyı bıraktım.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Said Nursi kimdir diye soru sorulmuş. Eserleri ortada.

Asıl sormamız gereken soru, şu anda yazar diye geçinen, aydın diye entellektüel diye geçinenlere ""sen kimsin?" diye sorma zamanıdır.

Açın güzel başlıklar, tartışalım.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok sevdiğim bir söz var Yenişehirli Avni'den "Cehlimi bilmeyecek mertebede cahil değilim.Bilirim rütbe-i noksanımı kamil değilim" herkes bu söze uysa iyi olur ben şahsen bilmiyorsam susar yanlış biliyorsamda doğrusunu öğrenirim ;)

fidayda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bdco dedi ki:
Çok sevdiğim bir söz var Yenişehirli Avni'den "Cehlimi bilmeyecek mertebede cahil değilim.Bilirim rütbe-i noksanımı kamil değilim" herkes bu söze uysa iyi olur ben şahsen bilmiyorsam susar yanlış biliyorsamda doğrusunu öğrenirim ;)

Alakalı alakasız her konuya atlayıp ilgisiz smiley ve tşk ler yazan, 1 ay içinde 3500 mesaj sayısına ulaşabilme olgunluguna ulaşmış bir şahsiyet olarak büyük bir laf ettin ve beni de şaşırttın
İğne - çuvaldız paradoksu :} ;D ;( %( +(

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
tamamda kardeşim ben alkasız her konuya atlamam bu 1

beni tanıyan tanır ve bilir zaten dediğimi yaparım bu tabi senin tanımaman normal anormal olan tanımadığın kişi hakkında yorum yapabilmekki yanlış hatırlamıyosam bu da yaptığın bişey . bkz Said-i Nursi bu 2

inançlıyımdır elhamdülillah ne kadar çook eksiğim olsada ve bildiğim bir şeyin aksi savunuluyosa onuda belirtirim bazıları gibi körü körüne savunmam bildiğim gerçekleri belirtirim buda 3 .

söylediğim sözün aksini nerede yapmışım bir söylersen iyi olur gerçektende özür dilerim ayrıca bilenler vardırki özür dilemesini iyi bilirim hatalıysam ama sende kendini biraz toparlasan fena olmayacak tabi çünkü ben pek üyelere dediğin türden yorum yapmam bu arada mesaj sayısına gelince sadece bir dönem forum oyunlarına fazla katıldım fakat istatistiklerimden forum oyunlarına katılımım çıkarılırsaki yinede hatrı sayılır yükseklikte mesajım kalacaktır boş boş uzun zamandır mesajlar yazmadığıma inanıyorum sadece başlarda bunu yaptım fakat uzun zamandır yapmıyorum mesaj sayım artıyor ama normal mesajlarla ;)

eee ben gerekirse kendime çuvaldızıda batırırımda keşke kendine bişey batırmadan karşıdakine çuvaldız batıranlar olmasa :D