amacım istihza değildi ama milletçe o günleri tekrar yaşamamayı umud etmekle birlikte onlarla veya onun gibilerle birlikte mücadele de istemediğimiz birşey değil hani..Ne günlerdi dimi..Sanki beraber yaşamış gibi yazıyosun.
Yasir e
Nasıl bir yanlış anlamaysa bu
yaz google a da gör sen ve senin gibi düşünen insanların siteleri ve yazıları haricinde bu adam kimmiş
Atatürk olunca başka Said-i Nursi söz konusu olunca aslan kesiliyorsunuz
Yıkıcı olmayın yapıcı olun. Atatürk gibi ecnebilerinden elinden aslanın ağzından memleketi kurtarın bakalım
bu gugıl insana maziyi hatırlatıyor değil mi :turned:
Said Nursi'nin başlarda Kürt devleti kurmak istediğini ama sonradan anadolu'da bir birlik meydana çıktığı için bu birliğe katıldığını hatırlıyorum..yanlış mıyım :excl:
Dünya büyükleri ile Ahiret Büyüklerini karıştırma. Karıştırırsan google'da bile bulamazlar seni.
arkadaşlar delinin biri kuyuya bir taş attı ve gitti yok boşverin ona cevap vermeyi allah dostlarına laf söyleyenler cezalarını hem dünyada hemde ahirette çekecekler selamlar
Haklısın. Bu konu kilitlensin. Bu konunun kimseye faydası olduğunu sanmıyorum.öncelikle bu konunun kilitlenmemesine ben de şaşırdım. sebep gerekiyorsa, bir çok kişinin saygı duyduğu, onlarca eseri yayınlanmış, din alimi olarak kabul edilen bir zata bol miktarda hakaret edilmesi birinci sebep. birçok üyenin birbirine hakaretten de öte sözler sarfetmesi ikinci sebep.
forumda ne kadar çok Said-i Nursi taraftarı var diyen arkadaşıma: neden zoruna gitti onu anlamadım. bu insanların sana bir zararı dokundu mu? bugüne kadar bir tane Said-i Nursi eseri okudun mu? okuduysan iddialarına dayanak gösterebileceğin en azından bir paragrafı bizimle paylaşır mısın?
Hayatının büyük bir kısmı hapis ve sürgünde geçen bir insan nasıl olur da devleti bölmeye yönelik faaliyetlerde bulunur, hatta bir de üstüne Kürt teali ceamiyetini kurar? Bu cemiyeti Said-i Nursi'nin kurduğunu gösteren kaynak ve belgeler nelerdir? Aslına bakarsanız Türk-Kürt çatışmasının büyümesine engel olma noktasında çok büyük faydası da vardır Said-i Nursi'nin. Kendisi Kürt asıllı olmasına rağmen koyu milliyetçi olduğunu söyleyen bir çok insan bile sempatiyle yaklaşıyor bu zat-ı muhtereme. Onun yaptıklarını, yazdıklarını gördükçe anlıyoruz Kürtlere önyargıyla yaklaşılmaması gerektiğini. Onun uhuvvet(kardeşlik) risalesini okuyarak insanlara sevgiyle yaklaşmayı öğrendi o kadar insan. Bu nefret, bu kin nedendir?
İnternette ufak bir araştırma yapın, Said-i Nursi'nin mahkemelerde yaptığı savunmaları bir okuyun. Bugün Türk olduğunu iddia eden bir çok insandan daha yoğundur ondaki vatan sevgisi. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket etmeyin lütfen. Bir insanı tanımak için kaynak iki tane askerin söylediği sözler değil, o insanın kendisidir. Fikirleriniz uyuşmayabilir, tasvip etmeyebilirsiniz ama bu size iftira ve hakaret hakkı tanımaz. Bu konu kapatılmayacaksa sizlerden ricam diğer üyelere hakaret ederek baskın çıkmaya çalışmak yerine somut ve ikna edici belgeler sunmanız. selametle...