Saidi Nursi Kimdir

panda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
turkuazz dedi ki:
Elmacik dedi ki:
Fidayda ve turkuaz; bu bir tehdit değil. Konunun bütününe bakıldığında diğer üyeler sizin hırçınlığınızdan rahatsız olmuşlar. "Biz ne olduğunu biliyoruz" diyerek hiç bir şey ispatlayamazsınız. Burası bir forum, müslüman bir ülkede bile olsak Allah'a bile inanmadığınızı rahatlıkla söyleyebilirsiniz kimse karışmaz; sizi tehidt de edemez. Ama siz hakkında bilgi sahibi olmadığınız konularda konuşarak ortalığı birbirine katıyor ve hakarete varan cümleler kuruyorsunuz. Oysa diğer üyeler bunu yapmıyor; şu halde bu bir taraftarlık da değil.

"Nette araştırma yaptım" demeniz, ortaya zamanında birinin söylediklerinden başka bir şey koyamadığınızı kanıtlar. Varsa gerçek bir deliliniz, ortaya koyun biz de faydalanalım.

Hem sonra bu düşüncelere sahip olanlar genelde Osmanlı'yı da sevmezler. Ama resmi ve gayrı resmi tüm tarihler bu milletleri Osmanlı'nın bir araya getirdiğini gösteriyor. Çok değil yaklaşık 100 yıl içinde Osmanlı'dan çokça ayrı devlet oluştu ve koptu. Gücünüz onlara yetmedi mi ki siz "memleketi bölmeye çalıştılar" diyerek onlarla mücadele edemediniz?
Elhamdurullah müslümanım
Sadece doğruları konuşurum

arkadaşım bizde senden bu doğrularını ispatlamanı istiyoruz
koy belgeleri internette araştırdım demekle olmaz

Alper Kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vay anasını ne çok taraftarı varmış adamın burda yav
SDN forum değil de sanki SaiD-i Nursi forum

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bence taraftarlık değilde, sanki haklının yanında olmak gibi. Birde çoğunluktan bahsetmişsin, bu konuda buradaki üyelerinde ülke genelinin oran olarak küçültülmüş kısmı yaklaşık olarak. Dolayısıyla ülke genelinde dediğiniz kişiyi sevenler fazla.

Farkında olmadan yanlış yaptığının farkına varacaksın. Said nursi bizzat Mustafa Kemal tarafından milletvekilliği, diyanet azalığı teklif edilmiş bir kişidir, fakat kabul etmemiştir. 1922 de Atatürk kendisi çağırmıştır ve meclisce hoşgeldin töreni dahi düzenlenmiştir.

Kişiyi sevmeyebilirsiniz, ama tek taraflı kaynaklardanda bakmayın.

burhan altıntop

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar
risle-i nur yazın google çıkar
yada said-i nursi adlı bir kitap var onu okuyun derim yazarıda yabancı biri şimdi adı aklımda değil
o zaman kim ne isterse onu düşünür ben şahsa çok büyük saygı duyuyorum ama sizde saygı duyacaksınız anlamına gelmez bi okuyun iyi olur hiç değilse boş laf söylemezsiniz

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşlar Herşeyi bir kenara bırakalım
kürtçülüğü,türkçülüğü,kürt tealisini

bu adamın eserlerine bir bakalım
ne diyor ne anlatıyor derdi telaşı neymiş
en sağlam bilgiyi onun eserlerinden öğrenemezmiyiz.
Eğer eserlerinde ve bize tavsiye ettiği yazılarında vatanımızın ve milletimizin zararına dair birşey yazıyorsa
gelin hep birlikti said nursiyi (ben dahil) vatan haini ilan edelim

saygılarımla

uyasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Böyle saldırgan tavırlarla bir yere varılmayacağını düşünüyorum. Bu insanların özgür düşünmesini engellemek gibi bişey. Said nursiyi tanımak istersem direk onun kitabını okurum ondan sonra onun hakkında yazılan ve söylenenleri. Ve herkesin de yapması gereken şey budur. Bu konuyu başlatan arkadaş soruyorum bu yazıyı yazmadan önce said nursinin kaç kitabını okudun! İnsanları ve özellikle milyonları peşinden sürükleyen insanları böyle acımasızca eleştirmenin art niyetli olduğunu savuunurum!

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
arkadaşm birincisi bu forumda kaynak göstermek zorunludur, kaynak gösterilmezsse konular kapatılır bunu forumun kurallarından okuyabilirsin..
ikincisi aynı seyler Atatürk içinde söylense aynı tepkiyi alırdın.. araştırdım okuduum diyorsun peki sen Atatürkün bu kişiyi meclise cağırdığını konuşma yapmasını istedgini biliyormusun? bilmiyorsun? bir ülke sadece savaşılarak kazanılmaz Atatürk orduyu yönetmiştir, diğer liderlerde başka yerleri ;) inan bu kişilerinde ülkeyi kurtarmakta Atatürk kadar emeği vardır.

burdaki arkadaşlar senin hakeretlerine rağmen sana biseyler anlatabilmek için okadar uğrasırken sen dikine gitmeye at gözlügünü cıkarmayı red ediyorsun. belkide Atatürk üzerine olan bir sitede ismi geçen kişi hakkında konu açılsa bu kadar konusulmadan kapatılmıştı bile.. ama burdaki insanlar sana her iki insana olan sevgilerini ne yapsalar kabul ettiremiyolar

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar Bilip Bilmeden yazmayın. Daha Öncede bu tarz Siyasi Linç Girişimleri yapılmaya çalışıldı forumda, Şuan Sizin yaptığınız Bölücülüktür. Bu yüzden Ya belgeli, Kaynaklı Konuşun yada Susun!.

Emu'nun Söylediğinin Kanıtını ben Size Sunayım.

http://arsiv.sabah.com.tr/2004/12/15/gnd113.html

Sayfayı Sonuna Kadar okursanız Daha Önceki Mesaj atanlar da cevap bulacaktır. Şu Ayrı Devlet Kurma Palavrasına cevap olarak. Eğer böyle Birşey Olsaydı Neden bu İnsan Ülke İşgalde iken Kendi de Bir İç Cephe Açıpta bu işe Girişmeye kalkışmamış? Aksine Kurtuluş Savaşında Ruslarla cephede Savaşmıştır. Bu Cephede Kendisi ve talebelerinin Gönüllülüğü söz konusudur.!

Not: Etnik Kimliğim Kürt Değildir!

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
turkuazz dedi ki:
Elmacik dedi ki:
Fidayda ve turkuaz; bu bir tehdit değil. Konunun bütününe bakıldığında diğer üyeler sizin hırçınlığınızdan rahatsız olmuşlar. "Biz ne olduğunu biliyoruz" diyerek hiç bir şey ispatlayamazsınız. Burası bir forum, müslüman bir ülkede bile olsak Allah'a bile inanmadığınızı rahatlıkla söyleyebilirsiniz kimse karışmaz; sizi tehidt de edemez. Ama siz hakkında bilgi sahibi olmadığınız konularda konuşarak ortalığı birbirine katıyor ve hakarete varan cümleler kuruyorsunuz. Oysa diğer üyeler bunu yapmıyor; şu halde bu bir taraftarlık da değil.

"Nette araştırma yaptım" demeniz, ortaya zamanında birinin söylediklerinden başka bir şey koyamadığınızı kanıtlar. Varsa gerçek bir deliliniz, ortaya koyun biz de faydalanalım.

Hem sonra bu düşüncelere sahip olanlar genelde Osmanlı'yı da sevmezler. Ama resmi ve gayrı resmi tüm tarihler bu milletleri Osmanlı'nın bir araya getirdiğini gösteriyor. Çok değil yaklaşık 100 yıl içinde Osmanlı'dan çokça ayrı devlet oluştu ve koptu. Gücünüz onlara yetmedi mi ki siz "memleketi bölmeye çalıştılar" diyerek onlarla mücadele edemediniz?
Elhamdurullah müslümanım
Sadece doğruları konuşurum
Daha "Elhamdülillah" demeyi bilmeyen bir adamla muhatap olmaktan korkuyorum.

fidayda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PcMaSTeR dedi ki:
Arkadaşlar Bilip Bilmeden yazmayın. Daha Öncede bu tarz Siyasi Linç Girişimleri yapılmaya çalışıldı forumda, Şuan Sizin yaptığınız Bölücülüktür. Bu yüzden Ya belgeli, Kaynaklı Konuşun yada Susun!.

Sayfayı Sonuna Kadar okursanız Daha Önceki Mesaj atanlar da cevap bulacaktır. Şu Ayrı Devlet Kurma Palavrasına cevap olarak. Eğer böyle Birşey Olsaydı Neden bu İnsan Ülke İşgalde iken Kendi de Bir İç Cephe Açıpta bu işe Girişmeye kalkışmamış? Aksine Kurtuluş Savaşında Ruslarla cephede Savaşmıştır. Bu Cephede Kendisi ve talebelerinin Gönüllülüğü söz konusudur.!

Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur
Ne Mutlu Türküm Diyene
Yazıda kaynak yok diyorsununz ama kaynak verilmiş hem yazının ortasında hemde sonunda
Yetmez...
http://www.turan.tc/kalem/nurculuk.htm
http://www.geocities.com/fettosh/nurculuk.htm
http://www.turkcuturancilar.com/forum/forum_posts.asp?TID=731&PN=1

Bu ve bunun gibi yüzlerce kaynak var google da ama bu kaynaklar benim içinde pek önemli değil
Benim için TSK nin bu şahıshakkındaki görüşü önemlidir.
Anamın bacımın namusunu 7 düvele karşı koruyan TSK dır Bush un kucağındaki Fethullah değil

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
fidayda dedi ki:
PcMaSTeR dedi ki:

Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur
Ne Mutlu Türküm Diyene
Yazıda kaynak yok diyorsununz ama kaynak verilmiş hem yazının ortasında hemde sonunda
Yetmez...
http://www.turan.tc/kalem/nurculuk.htm
http://www.geocities.com/fettosh/nurculuk.htm
http://www.turkcuturancilar.com/forum/forum_posts.asp?TID=731&PN=1

Bu ve bunun gibi yüzlerce kaynak var google da ama bu kaynaklar benim içinde pek önemli değil
Benim için TSK nin bu şahıshakkındaki görüşü önemlidir.
Anamın bacımın namusunu 7 düvele karşı koruyan TSK dır Bush un kucağındaki **** değil

:) Kaynak bunlarmı bedava siteden açılmış site ve bir takım İdeolojiye Sahip taraflı sitelerin kaynağı :D :D başka birşey demiyorum sana... Ayrıca Sizin Neye Karşı olduğunuz belli. Yaptığınız Hem Bölücülük hemde Din Düşmanlığı ! Kendinize de Toz Kondurtmamak İçinde TSK kurumunu kullanıyorsunuz. Her kurumda Çürük Elma Çıkar, biz bunu Bütün Kuruma mal etmiyoruz... Ajitasyon yapmak İçinde "Anamın bacımın Namusu" Gibi İfadeler Kullanma! Onların Namusu Önce ALLAH'a c.c Emanet, Sonra Bana , Sonra Sonra Mehmetciğe ! TSK Vatanımı Korur, Evde olanlardan da Sen sorumlusun ! Konuya Prim kazandırmamak İçin Mesaj yazmak İstemiyorum artık, Çünkü Seviyesi olmayan bir Konuda tartışmanın Hiç bir Manası yok!

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Alper Kut dedi ki:
Alper Kut dedi ki:
Vay anasını ne çok taraftarı varmış adamın burda yav
SDN forum değil de sanki SaiD-i Nursi forum

Haklıymışım
SDN değil

:D Vay be Çaktılar... Zaten "SDN" 'nin Açılımıda [size=13pt]S[/size]ai[size=13pt]D[/size] [size=13pt]N[/size]ursi :D :D

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
fidayda dedi ki:
Anamın bacımın namusunu 7 düvele karşı koruyan TSK dır Bush un kucağındaki ****** değil

Hakem kartını kullanmış ama taraftarlar oyuncuya hak veriyor. :) Valla doğru.

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Siz o kadar ırkçısınızki sizden olmayanı kabul bile edemiyorsunuz.Adına bile tahammül edemeyip "kurdi" yerine "nursi" yi koydunuz.Siz de aşağılık kompleksi var.Herkesi düşman görüyorsunuz farkında mısınız.Ermeni düşman,Yunan düşman,Kürt düşman,Arap düşman,Faris düşman Problem tüm diğer ırklarda mı acaba sizde mi.???

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
by_erdal21 dedi ki:
Adına bile tahammül edemeyip "kurdi" yerine "nursi" yi koydunuz?

Zaten Normal de de Nurs'i dir. Doğduğu Bitlis / Hizan kasabası "Nurs" Köyünden Almaktadır Soy adını ;)

İşte Nasıl Dağdakiler Oyun Oynayıp Irkçılık Yapıp Bölmeye Çalılşıyorlar, Burda bazı Kendini Bilmezlerde Bu işe kalkışıyor... Benim Gözümde Her ikiside Aynı Kefede...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hala sağdan soldan kafadan uydurularak yazılmış yazılar kaynak diye gösteriliyor ayrıca hakaretler de görüyorum. Bir tek kelime daha hakaret veya kaynaksız yazılırsa bu konu kilitlenir.

Hey hat, sizin hakaret için kullandığınız bu kelimeler var ya, yabancıların Atatürk'e hakaret etmek için kullandığı kelimelerin aynısı! Birazcık aklı olan bundaki hikmeti görür..

burhan altıntop

Profesör
Reaksiyon puanı
1
said-i nursi yi tanımak isteyen varsa ben yazdığı kitaplardan isteyene yollarım okuyupta ufkunuzu açabilirseniz ne ala
ama yok biz at gözlüğüne alıştık diyorsanız siz bilirsiniz

Alper Kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Niye bu kadar savunma ihtiyacı hissediyorsunuz yav hepiniz birden.
Tuhaf

Alper Kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fethullah Gülen bile savunmadı sizin kadar adam ABD ye yerleşti

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Alper Kut dedi ki:
Niye bu kadar savunma ihtiyacı hissediyorsunuz yav hepiniz birden.
Tuhaf

Peki Neden Durduk Yerde Bu tarz Bi başlık Açılma İsteği Uyanmış Başlığı açan Arkadaşta ? Profiline bir bakın 20 tane Açtığı Konuda Buraya Ne amaçla Üye Olduğunu Anlarsınız ;)

burhan altıntop

Profesör
Reaksiyon puanı
1
savunulacak bişey yok sadece ufkunuzu biraz açın diyoruz
eleştirmek elbetteki doğaldır ama o kişinin fikirlerini yazılarından okuyup eleştirin diyoruz

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Alper Arkadaş Diyeceklerini Tek Mesajda yollarsan Daha Toplu olur ;) Ona Görede daha Düzenli Bir Cevap alırsın ;) Ayrıca Kural ihlali arka arkaya mesaj ;)

Alper Kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adamin nicki bile bu başka hangi konuda açsın istiyosun
alttaki üyenin filanı üstteki üyenin falanı gibi mi

mesaj tekrarı hataen yapılmıştır dalgınlıkla.pardon

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hayırlı günler sdn üyeleri

lütfen!allah bize akıl,fikir ve vicdan vermiş

ben said nursiyi ve eserlerini beğenmeyenlere soruyorum (önceden sorduğum gibi)
bana bu adamın eserlerinde bölücü,ırkcı,vatan ve millet aleyhine bir yazı gösterin
tüm sdn'deki said nursiyi savunan arkaşların söyliyecek hiçbir sözleri olmasın

bu ispatlamak çok mu zor?

fetullah hoca ile nur cemaati arasındaki bağlantı ise;fetullah hocada risale okumuş bende okumuşum
yani her risale okuyan fetullah hoca grubundan değildir
yani yaptığı hatalar (varsa)kendine aittir.
beni ve diğer said nursi eserlerini okuyanların hiçbirini bağlamaz.
o bir hata yaptı diğer said nursinin eserlerini okuyanları suçlamak sizce mantıklımıdır?

ben türk milletindenim!
başka bir türk bir hırsızlık,anarşistlik yapınca benimle bağdaştırılabilrimi?

saygılarımla

Alper Kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mehmet1101 dedi ki:
hayırlı günler sdn üyeleri

lütfen!allah bize akıl,fikir ve vicdan vermiş

ben said nursiyi ve eserlerini beğenmeyenlere soruyorum (önceden sorduğum gibi)
bana bu adamın eserlerinde bölücü,ırkcı,vatan ve millet aleyhine bir yazı gösterin
tüm sdn'deki said nursiyi savunan arkaşların söyliyecek hiçbir sözleri olmasın

bu ispatlamak çok mu zor?

fetullah hoca ile nur cemaati arasındaki bağlantı ise;fetullah hocada risale okumuş bende okumuşum
yani her risale okuyan fetullah hoca grubundan değildir
yani yaptığı hatalar (varsa)kendine aittir.
beni ve diğer said nursi eserlerini okuyanların hiçbirini bağlamaz.
o bir hata yaptı diğer said nursinin eserlerini okuyanları suçlamak sizce mantıklımıdır?

ben türk milletindenim!
başka bir türk bir hırsızlık,anarşistlik yapınca benimle bağdaştırılabilrimi?

saygılarımla
kişileri değil düşünceyi tartışıyoruz

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Alper Kut dedi ki:
adamin nicki bile bu başka hangi konuda açsın istiyosun
alttaki üyenin filanı üstteki üyenin falanı gibi mi

O zaman Nick'ine Yakışır başlıklar Açsın ;) ATA'nın Güzide Özelliklerinden bahsetsin Başkasını Yalan yanlış karalamasın. Yok bu Şekil yaparsa Kullandığı Nick'i Kötüye kullanmış olur, başka İnsanların tepkisine yol açtırır