Said Nursi'nin Hayatı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cavcav Arkadaşlar,
Sapla samanı karıştırdığınız için bütün bu sıkıntılarınız zaten.....Sait Deli(!) olduğu için 6000 sayfa kitap yazmış, sen akıllısın yazbakalım şöyle 100 sayfa da, kaç kişi okuyacak görelim..Al boyunun ölçüsünü.Boşuna konuşma bizide yorma. İş yap kolaysa.
Bak;Ziya Paşa Ne demiş anla.

Ayinesi iştir kişinin Lafa bakılmaz,
Kişinin görünün rütbe-i Aklı eserinde.
...

Bak ezeli Ferman En güzel söylemiş..

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

1. De ki: Ey kâfirler.
2. Sizin tapmakta olduklarınıza ben tapacak değilim.
3. Benim taptığıma da siz tapacak değilsiniz.
4. Sizin tapmış olduklarınıza da ben hiçbir zaman tapmam.
5. Siz de benim taptığıma tapmazsınız.
6. Sizin dininiz size, benim dinim bana.

Zamanla herkes yolunun doğruluğunu ya da yanlışlığını anlayacaktır...
Onun müsterih ve rahatız elhamdülillah...

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pardon sayın cavcav hepsini okumadım doğrudur.
Ama müslüman olmadığınız kanısını doğru bilmişim. :)
Müslümanlık ilmi ile alakalı konuşabilmeniz için, özellikle de müslüman alimler üzerine ve yaptıklarını yorumlama üzerine önce Allahın varlığını kabul etmeniz lazım. Çünkü dini konu ve kavramlar Allahın varlığının kabul edilmesi ile alakadardır.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
futureng bey;

Müslümanlık ilmi ile alakalı konuşabilmeniz için, özellikle de müslüman alimler üzerine ve yaptıklarını yorumlama üzerine önce Allahın varlığını kabul etmeniz lazım.

Bu kanıya nerden vardınız.Bir hiristiyan İslamiyet üzerine konuşamaz mı?
Yada siz ateist değilsiniz.O halde ateizmle ilgili konuşamazsınız.
Sizce bu mantıklı mı?
Bir konu hakkında bilgim varsa konuşurum.Yoksa susarım.

selamlar.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ersen64 bey;

Cavcav Arkadaşlar,
Sapla samanı karıştırdığınız için bütün bu sıkıntılarınız zaten.....Sait Deli(!) olduğu için 6000 sayfa kitap yazmış, sen akıllısın yazbakalım şöyle 100 sayfa da, kaç kişi okuyacak görelim..

Örnekler gözünüzü açmaya yetmiyor.6000 sayfa yazmışta ne yapmış?Barla lahikasında yazdıklarının Kurandan daha üstün olduğunu söylemiş.

“Kimin haddi var ki, risâlelerin birisine el uzatsın veyahut bir sahifesine dil uzatsın, veyahut bir cümlesini tenkid etsin, veyahut bir kelimesine, hatta bir harfine ve belki bir noktasına itirazda bulunsun.” (Malumdur ki, Kur'an’ın bazı harflerinde, hatta kelimelerinde ve vakıf (duraklama) yerlerinde, dolayısıyla noktalamasında çeşitli ihtilâflar vardır. Buna karşın Nur Risaleleri’nin noktasına bile itiraz edilemez, bir harfine bile dokunmak büyük bir günahtır)

Rehberler, 194, Hanımlar Rehberi’inde geçen;
“ Risale-i Nur, yer yüzünde emsaline rastlanmıyan ve bundan sonra dahi rastlanmasına imkân olmıyan bir derya-yı îmân ve bir tevhid hazinesidir.”

Sikke-i Tasdîk-ı Gaybî, 199’da geçen;
“Ey Risale-i Nur! (...) Bütün eller ve dillerde kemâl-i iştiha ve iştiyakla dinlenip okunacak ve yazılıp yayılacak en tatlı ve en halâvetli, en câzibedar ve en revnekdar yegâne eser-i metin ve nûr-u mübîn ancak sensin!

Yukarıda üç tane alıntı yaptım Saidi Nursiden;

Bu iddialar hangi cesaretle söylenmektedir. Kurana iman etmiş bir Müslüman için; Kur’an dışında kusursuz, tam ve mükemmel bir kitap olabilir mi? Bu iddia insan eliyle yazılmış bir kitap için fuhşiyat,aşırı gitmek değil midir? Bu görüşler kişiyi şirke, küfre götürmez mi?

Hadi ben ateistim, yukardaki gibi konuşsam kimsenin garibine gitmez.Ama siz Müslüman olduğunuzu iddia ediyorsunuz.

Bu yazılanları nasıl görmezden gelirsiniz anlamıyorum.

Kuranı savunmak ta bir ateiste kaldı ya,
yanarım da ona yanarım.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hacicavcav dedi ki:
Ersen64 bey;

Bu iddialar hangi cesaretle söylenmektedir. Kurana iman etmiş bir Müslüman için; Kur’an dışında kusursuz, tam ve mükemmel bir kitap olabilir mi? Bu iddia insan eliyle yazılmış bir kitap için fuhşiyat,aşırı gitmek değil midir? Bu görüşler kişiyi şirke, küfre götürmez mi?

Hadi ben ateistim, yukardaki gibi konuşsam kimsenin garibine gitmez.Ama siz Müslüman olduğunuzu iddia ediyorsunuz.

Bu yazılanları nasıl görmezden gelirsiniz anlamıyorum.

Kuranı savunmak ta bir ateiste kaldı ya,
yanarım da ona yanarım.

Herkese meraba bak hacicavcav burada haklısın . Fakat sende bilmelisinki bugun tüm islam alemine kasıtlı saldırılar yapılmakta bu bazen şiddet kullanılarak bazende inanan insanları yanlış bilgilerle carpıtmakla yapılmaktadır bunu en büyük yardımcısıda WİKİPEDİ sende bilirsinki güvenilir bir kaynak değil herğün onlarcası bu tip yazıyı tahrib edip değiştirip wikipedi ye atıyor sonrada al sana kaynak diyor. Aslolan kaynak öz olandır.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hacicavcav izin verirsen sana bir sorum olacak içtenlikle cevap verirmisin ?

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Saol hacicavcav umarım içtenlikle vecap verirsin.

Neden sürekli kurana ve islama yada müslümanlara karşı daha bir gayretlisiniz.Halbüki dünya genelinde hiristiyanlık başta
olmak üzere büyük dinler varken sadece kuran ve müslümanlar hakkında yorumlarda bulunman beni biraz düşündürdü açıkcası ve bu yüzdendirki sizlerin GÜDÜMLÜ olarak bu forumlara gönderildiğinizi düşünüyorum . cevaplarsan sevinirim

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu benim fikrim. Açıkçası cavcav gibi ateist arkadaşlarla önce Allahın varlığını konuşmak isterim. Tarafsız düşünürse zaten kabul erder. Eğer şahsi bir inadı yoksa. O zaman diğer konulara geçebiliriz. Ama onun dışında direk islam alimlerinin yorumlarına birlikte girmek. Sadece kısır döngüyü doğurur. Kimse için sonuç çıkmaz. NOKTA.

ByMetaL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
futureng dedi ki:
Bu benim fikrim. Açıkçası cavcav gibi ateist arkadaşlarla önce Allahın varlığını konuşmak isterim. Tarafsız düşünürse zaten kabul erder. Eğer şahsi bir inadı yoksa. O zaman diğer konulara geçebiliriz. Ama onun dışında direk islam alimlerinin yorumlarına birlikte girmek. Sadece kısır döngüyü doğurur. Kimse için sonuç çıkmaz. NOKTA.

katılıyorum ;);)

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu arada şunu anlamak çok güç.
-Yoldan geçen Biri gelse sana dese ki şu yolun sonunda biri altın dağıtıyor.
-Benimle dalga geçiyor dersin.
-Sonra 2. biri yine hiç tanımadığın biri aynısını dese biraz şüphelenmeye başlarsın
-Sonra 3. kişide yine hiç tanımadığım biri aynısnı dese sanırım bu sefer koşarsın.

* Bütün tarihçe sabit olmak üzere ve Kuran-ı kerimde belirtildiği üzre 124.000 peygamber ayrı zamanlarda ve mekanlarda gelmiş, birbirlerini tanımazlar. ama hepsi aynı konuya parmak basıp uyarıyorlar. Yaratıcı var. mukafat ve ceza gunu var diyorlar. Günlük hayatta bu 3. kişinin dediğini düşünüp şüpheye düşersin ama 124000 kişinin parmak bastığı konuyu inkar edersin.

Takdir ve Muhasebe bunu okyanların..

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşlar,
6000 sayfanın önemli kısımları, tam 35 dile çevrilmiş ve okuyucu bulmaktadır...Hala da, diğer dillere çevrilmektedir......Sizin gibi Bektaşi akıllılarda, Risale-i Nurun bütün davası Kur'anın hakikatlarını ispat iken, uzaktan bakanlara Risale-i Nurun başka bir davası varmış gibi yutturmaya çalışmak ancak sizin gibi bektaşi akıllıların işi olabilir.....Senin gibi , sahte doktorlarda çok bilgililer ama nedense doktorluk yapmalarınıza izin verilmez....Çünkü zarar verirler...Bizim CAvcav efendinin bilgisi varmış konuşurmuş,birazcık bilime saygısı olsaydı, uzman olmadığı sahalarda doğru karar veremiyeceğini bilmesi gerekirdi...Kur'ana, Allah'a, Peygambere (ASM), inanmadığı halde, iftira atmakla meşgul,sanki şeytan vazifesini Cavcava bırakmış...Bu Cavcavlar Allah'a ve davasına zarar verecek değiller,Ancak kendilerine zarar veriyorlar.Ateşe girmedende İnanmıyacaklar....Biraz Akılları olsaydı, onların dediği doğru olsa ki-yanlıştır-,biz bişey kaybetmeyiz.Ama bizim dediğimiz doğruysa-ki mutlaka öyledir-onları yatağı ebedi ateş olacaktır..Ama ancak bozulmamış akıl bu hesabı ancak yapabilir....Siz ne deseniz deyin 2*2=5 der bence diye söyler...Bütün bu bunlara karşı Cennet ucuz değil, Cehennem luzumsuz değil diyoruz ve teselli buluyoruz...Karşı taraf teselli de bulamayacak ama bunu biliyoruz.....

Not; Şeytanla uğraşırsanız onu mağlup edemezsiniz..Onu mağlup etmenin yolu İslamiyetin emirlerini uygulamak ve Şeytanı kale almamaktır.
....
Allah Herkesi Şeytanın ve avenelerinin şerrinden korusun....

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Habire yazmışsınız.
Ama deli sait hakkında yazdıklarıma cevap vermemişsiniz.
Neden acaba?
zira verecek cevabınız yok...

ersen64 buyurmuşler efendim.
Şeytanla uğraşırsanız onu mağlup edemezsiniz..Onu mağlup etmenin yolu İslamiyetin emirlerini uygulamak ve Şeytanı kale almamaktır.....

Şeytan karşısında islamın aslanlarının verecek cevabı yok mudur?

ben bu siteye yazmadan önce kendi aranızda al gülüm,ver gülüm yazışıyordunuz.

Vatandaşın biri peygamber efidimizin falanda fişmekanı ne kadar güzel,kuranın şu ayet-i kerimesi ne kadar da manidar efendim diye yazar,arkasından yüz tane adam ''allah razı olsun'' ne güzel yazmışsın kardeş diye akıl süzgecinden geçirmeden cevap yazardı.Ya hu bu adam ne diyor diye düşünmeden teşekür eden bir güruh...
şimdi işler değişti.Verecek cevap bulamıyorsanız ersen64 gibi yapın hepiniz.

Bana cevap vermeyin.

Acaba kimmiş kafasını kuma gömen devekuşu?

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın futureng ;

* Bütün tarihçe sabit olmak üzere ve Kuran-ı kerimde belirtildiği üzre 124.000 peygamber ayrı zamanlarda ve mekanlarda gelmiş, birbirlerini tanımazlar.

İşkembe-i kübradan atmayalım beyim.Kimmiş bu 124.000 peygamber.Al bir peygamberler tarihi kitabı da,bi zahmet oku.Kaç kişi oldukları belli.Muhammed dışında Kuranda ismi geçen bütün peygamberler yahudidir.Eski ahitte hepsinin yaşamına ilişkin az,çok bilgi bulursun.Adem peygamberden bu güne bütün peygamberleri saydığında 6000 yıl eder.Yani yahudilere göre dünya altıbin yaşındadır.Yahudilikte peygamberlik babadan oğula geçer.Oysa sen birbirlerini tanımazlar diyorsun.Neye dayanarak bunu söylüyorsun?Kaynağın nedir?Koy ortaya tartışalım.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hacicavcav dedi ki:
merak ettim acaba nedir?
saha dedi ki:
Saol hacicavcav umarım içtenlikle vecap verirsin.

Neden sürekli kurana ve islama yada müslümanlara karşı daha bir gayretlisiniz.Halbüki dünya genelinde hiristiyanlık başta
olmak üzere büyük dinler varken sadece kuran ve müslümanlar hakkında yorumlarda bulunman beni biraz düşündürdü açıkcası ve bu yüzdendirki sizlerin GÜDÜMLÜ olarak bu forumlara gönderildiğinizi düşünüyorum . cevaplarsan sevinirim

Ben sorumun cevabını senden bekliyorum hacicavcav

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sevgili Hacıcavcav,

İşte durum bu herkes yazıyor ama gerçek nedir diyen yok.Sadece gerçeklere önem verdik diye güdümlü veya nifak tohumu sıfatlarıyla anılacağız belki de.

Ama kim nederse desin kral çıplak.

Bunu neden yapıyorsunuz diyen arkadaşlara tek cevabım var;

Sen yanmazsan,ben yanmazsam,biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?

Saygılar...

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Biz yahudi degiliz tevratta bizim kitabımız değil kaldiki yahudilere göre dünya 6000 yaşında ozaman sen söyle madem,ki bu kadar yaşa taktın ozaman senin inandığın Darvin teorin nerde hani milyonlarca yıl sürmüştü şimdi sen yahudilere inanırmı oldun.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu arada saha beyin sorusu güme gitmiş.
Dilim döndüğünce cevap vereyim.

Saha bey.
Türküm.Ateistim.

Bu ülke çoğunlukla müslümanlardan oluştuğu için,dolayısıyle tarafımdan İslam dini daha çok eleştiriliyor.Burada savunurların çoğuda islam dini mensupları zannımca.
Eğer hiristiyan olsandınız bende eski ve yeni ahidi daha çok eleştirirdim.
Sizleri uyarmayı kendime görev edindim.Bilgim dahilinde bir şeyler yazmaya çalışıyorum.1988 yılından buyana dinleri araştırıyorum.anlıyacağınız 20 yıldır amatörce bu konularla ilgileniyorum.Hiçbir emperyalist ülkenin maşası yada uşağı değilim.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Saha bey;
Biz yahudi degiliz tevratta bizim kitabımız değil kaldiki yahudilere göre dünya 6000 yaşında ozaman sen söyle madem,ki bu kadar yaşa taktın ozaman senin inandığın Darvin teorin nerde hani milyonlarca yıl sürmüştü şimdi sen yahudilere inanırmı oldun.

Doğru dersiniz.Tevrat sizin kitabınız değil.Ama Kuran Tevratın onaylayıcısı olarak gelmiştir.Siz bir kuran inanırı olarak yeri geldiğinde Tevratı da bu yüzden savunmak zorundasınız.Ben ateist olduğumdan hepsini eleştirebilirim.
Bu nedenle görevinizi hatırlatmama müsaade buyurunuz.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli kardeşim orgacada ;

Yine çok güzel yazmışsın.Aynen katılıyorum.Her zaman olduğu gibi kısa ama etkili yazma yeteneğin var.Mammafih benim, görüşlerimi sizin kadar sade ve etkili yazma yeteneğim yok.O yüzdende yazılarım biraz uzun ve sıkıcı oluyor,farkındayım.
Tüm izleyen arkadaşlardan özür dilerim.

iyi akşamlar.

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Cevabın için saol.
Şunu da belirtmek isterim Kuran tevratın ve İncilin onaylayıcısı olmuştur fakat doğruluğunuda kaldırmıştır. EsEn KaLın .

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Yemin ediyorum, Sen burda, Nefsin ve Şeytanın seni kandırması sebebiyle yorum yapıyorsun,
Şeytan ve Nefsin'in Diyaloğu

Şeytan: Aferin en zeki sensin

Şeytan: En akıllı sensin bak nasıl sana cevap veremediler
Şeytan: Aldılar lafını oturdular aşağıya
Nefsin: İşte adamı böle yaparlar yaaa
Nefsin: G*t ettimmmmmmm

Şeytan: Yeni peygamber sensin, aferin sana
Nefsin: Şimdide beni dinleyin bakalım hahaha

Nefsin: Nasıl olur ben bu lafın altında kalamam
Şeytan: Bu lafın altında kalacağına gel benim altımda kal
Nefsin: Buna cevap verecem arkadaş, Yoksa ne olur bunca zamanlık karizmam, havam, ateistler önünde boynu bükük gezerim valla, gerekirse başka bi iddia atmalıyım ortaya

Şeytan'ın Uşağı zaten burda +1 Gazzzzzzz oluyor kendilerini, Bu konuya şeytan şöyle yorum yapıyor

Şeytan: Peygamber dediğinin ümmeti olacak,Bak şimdi 1 Ümmetin var, Yarın 2 olur,Ertesi gün 3, zaten bu aralar Devrimciler moda oldu, Sen'de artık Modasın, bak Kurtlar Vadisi'ne ordada Muro moda oldu, Kimsenin dilinden, "Nalet olsun Kozmoza" lafı düşmüyor, Sende yarın Lanet olsun Said'e diye bi söz atarsın ortaya tüm cahilleri peşinden sürüklersin,Zaten insan oğlu salaktır tembeldir,Onların Kendilerine Yol gösterici bir Öndere ihtiyacı var,Namaz kılmak kendilerine zor gelir onların, Sense onlara özgürlük vaad ediyorsun, E daha ne olsun,Senden büyük Önder olurmu, Sen onlara hayatın güzel taraflarını vaad edersen, Onlar kendi Nefislerinde şu fısıltıyı duyacaklardır"Beni takip edin" yani seni takip etmek istiyeceklerdir
Nefsin: Adımı tarihe geçiricem hahaha, Bi Guvera'da ben olucam, Bisürü kız bana hasta olucak, Heykelimi bile dikerler

Biliyorum bende Günahkârım, Allah(c.c) tan dileğim, O ateşe atıldığın zaman, Senin Gözlerinin içine baka baka, Bir Odunda benim atmama izin vermesidir,

Konu ne idi nerelere döndürdün dolaştırdın, E tabi doğal olarak artık kimse Said Nursi 'yi tanımak istemez,Onun kitabını okumaz, MehmetCan bu konuyu açtığına göre burada zaten hakkında bisürü bilgi verecekti, Hemen karalamaya başladınız aman belki bu millet bişey öğrenirya
Kardeşim Adam size diyorki
Said Nursi'nin 1 adet Sözünü bulun bana, Vatan hainliğiyle ,İbnelikle şerefsizlikle ilgili,
Ayrıyetten Said ler 3 taneymiş, Bilerek birbirleriyle karıştırılıyorlarmış,(Said Nursi,Şeyh Said,Molla Said) önceki sayfada okudum, Kaynakta haber7 den
Şeyhler,Şıhlar zaten genelde Kürtlerden çıkıyor ha onuda hatırlatayım, yani Şeyh Said'in o olmadığını düşünüyorum,Zaten ben nerde Şeyh görsem ordan uzaklaşırım, Ama adam ben Şeyhim dememiş bişey dememiş, Bir küçük alıntı söz ile adamı direkmen Deli Said yaptın,
Böyle bişey olunca Düşünüyorum Acaba O mu Deli Sen mi diye, Hatta fazlada düşünmüyorum açıkça, deli olan belkide Şeyh Said idi, E Önyargılısın kardeşim, Bu Said Nursi

İyi uykular

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lütfen Cavcavlar Okumasın Çünkü anlamazlar..
Diğer Akl-ı Selim arkadaşların dikkatine sunuyoruz..
Nefiy-yokluk dava edenler- dahi iki kısımdır:
Birisi: "Has bir mevkide ve hususî bir cihette yoktur" der. Bu kısım ise ispat edilebilir. Bu kısım da bahsimizden hariçtir.

İkinci kısım ise: Dünyaya ve kâinata ve âhirete ve asırlara bakan imanî ve kudsî ve âmm ve muhît olan meseleleri nefiy ve inkâr etmektir. Bu nefiy ise, Birinci Meselede beyan ettiğimiz gibi, hiçbir cihetle ispat edilmez. Belki kâinatı ihâta edecek ve âhireti görecek ve hadsiz zamanın her tarafını temaşâ edecek bir nazar lâzımdır, tâ o gibi nefiyler ispat edilebilsin.
Meselâ, birşeyi dünyada var diye ben ispat etsem, sen de "Dünyada yok" desen, benim bir işaretimle kolayca ispat edilebilen o şeyin, sen nefyini, yani ademini ispat etmek için, bütün dünyayı aramak ve taramak ve göstermek belki geçmiş zamanların her tarafını dahi görmek lâzım geliyor. Sonra "Yoktur, vuku bulmamıştır" diyebilirsin.

Madem nefiy ve inkâr edenler nefsü'l-emre bakmazlar; belki kendi nefislerine ve akıllarına ve gözlerine bakıp hükmediyorlar. Elbette birbirine kuvvet veremezler ve zahîr olmazlar. Çünkü, görmeye ve bilmeye mâni olan perdeler, sebepler ayrı ayrıdırlar. Herkes "Ben görmüyorum, benim yanımda ve itikadımda yoktur" diyebilir. Yoksa "Vâkide yoktur" diyemez. Eğer dese, hususan umum kâinata bakan İmân meselelerinde, dünya kadar büyük bir yalan olur ki, doğru diyemez ve doğrultulmaz.

Elhasıl: İspatta netice birdir, vâhiddir; tesanüd olur. Nefiyde ise bir değildir, müteaddittir. Ya "yanımda ve nazarımda" veya "itikadımda" gibi kayıtların herkese göre taaddüdüyle neticeler dahi taaddüt eder; daha tesanüd olmaz.

Bir fennin veya bir san'atın medar-ı münakaşa olmuş bir mes'elesinde, o fennin ve o san'atın haricindeki adamlar ne kadar büyük ve âlim ve san'atkâr da olsalar, sözleri onda geçmez, hükümleri hüccet olmaz; o fennin icma-ı ulemasına dahil sayılmazlar. Meselâ büyük bir mühendisin, bir hastalığın keşfinde ve tedavisinde bir küçük tabip kadar hükmü geçmez. Ve bilhassa, maddiyatta çok tevağğul eden ve gittikçe mâneviyattan tebâud eden ve nura karşı gabîleşen ve kabalaşan ve aklı gözüne inen en büyük bir filozofun münkirâne sözü mâneviyatta nazara alınmaz ve kıymetsizdir.

Acaba yerde iken Arş-ı âzamı temaşa eden, harika bir deha-yı kudsî sahibi olan ve doksan sene mâneviyatta terakki edip çalışan ve hakaik-ı imaniyeyi ilmelyakîn, aynelyakîn, hatta hakkalyakîn sûretinde keşfeden Şeyh Geylâni (k.s.) gibi yüz binler ehl-i hakikatın ittifak ettikleri tevhidî ve kudsî ve mânevî meselelerde, maddiyatın en dağınık ve kesretin en cüz'î teferruatına dalan ve sersemleşen ve boğulan filozofların sözleri kaç para eder? Ve inkârları ve itirazları, gök gürültüsüne karşı sivrisineğin sesi gibi sönük olmaz mı?

İki günü birbirine eşit olan aldanmıştır...

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın acı_gerçek ;

İyi bir senarist olduğunuz söylenemez.En azından benim görebildiğim kadarıyla...
Şeytanla aramızda sandığınız gibi bir konuşma asla geçmedi.Neden biliyormusun?Allahın,cennetin yada cehennemin gerçekte olmaması gibi,şeytan da yoktur.Şeytan olsaydı mutlaka konuşurduk ve ben bunu bilirdim. (&)

Cehennemde birbirimizi yelleme kısmı ise fantastik senaryo olarak nitelenebilir. :}

Kardeşim Adam size diyorki
Said Nursi'nin 1 adet Sözünü bulun bana, Vatan hainliğiyle ,İbnelikle şerefsizlikle ilgili,

Oku acı gerçek,ama ön yargılarından arınıp öyle oku.Saidi Nursi ile ilgili yazdıklarmdan birtanesine bile verecek cevabınız yok.Hala bir takım mesnetsiz iddialarda bulunuyorsun.

Ayrıyetten Said ler 3 taneymiş, Bilerek birbirleriyle karıştırılıyorlarmış,(Said Nursi,Şeyh Said,Molla Said)

Merak etme ben karıştırmıyorum.Deli sait dediğim kişi Saidi Nursi'dir.Resmen Tımarhanede tedavi görmüştür.Daha öncede yazdığım gibi raporlu,tescilli delidir kendileri.

Konu ne idi nerelere döndürdün dolaştırdın

Acı gerçek,ben saidi nursinin nur risalelerinden örnekler verdim.Onları kendi anladığım şekliyle yorumladım.Kaldı ki bu tür torumları sadece ben yapmıyorum.İnternette arattırın yüzlerce eleştiri bulacaksınız.
Siz bu eleştirilere cevap vereceğinize,alakasız konuşmalar yapıyorsunuz.
Şimdi sizin yazınıza bir bakalım.
Benim yaptığım yorumların hangisine cevap vermişsiniz?
Bir tane cevabınız var mı?
Yok.
Peki bu durumda konuyu kim nereden alıp nereye götürmüş oluyor?
Bencede polemikleri bırakıp konuya dönelim efendiler.

Şimdi size bir ev ödevi vereyim.
İnternette bir yerde Saidi Nursiyi eleştiren bir yazıda aynen şöyle diyor.

Önce saidi Nursiden Alıntı yapmış bu zatı muhterem.Alıntı şöyle;

Kırk muhtelif tabakata ve ayrı ayrı insanlara, kırk vecihle Kur'an-ı Hakîm i’cazını gösterir veya i’câzının vücudunu ihsas eder. Kimseyi mahrum bırakmaz. Hattâ yalnız gözü bulunan kulaksız, kalbsiz, ilimsiz tabakasına karşı da, Kur'an’ın bir nevi alamet-i i’câzı vardır. Şöyle ki:

Hâfız Osman hattiyle ve basmasiyle olan Kur'an-ı Mu’ciz-ül-Beyan’ın yazılan kelimeleri birbirine bakıyor. Meselâ: Sure-i Kehf’de: "ve sâminuhum kelbuhum" kelimesi, altında yapraklar delinse: Sure-i Fâtır’daki "kıtmîr" kelimesi, az bir inhirafla görünecek ve o kelbin ismi de anlaşılacak

kaynak olarakta burayı vermiş.
Mektubat, 167, Ondokuzuncu Mektub/Mu’cizat-ı Ahmediyye/Onsekizinci İşaret/Elhâsıl.

Şimdi yukarıda yapılan alıntıda Saidi Nursi Şunu diyor.Aynı kaynaktan sadece aktarıyorum.Yani yorum bana ait değil.Müslüman bir adama ait.

"Sekizincileri köpekleridir" anlamına gelen "ve sâminuhum kelbuhum" ibaresi, Kehf suresinin 22. ayetinde yer almaktadır. Ayetin meali şöyledir:

"Gayba taş atar gibi: 'Onlar üç (kişidir), dördüncüleri köpekleridir' diyecekler. 'Beştir, altıncıları köpekleridir' diyecekler. '(Hayır), yedidir, sekizincileri köpekleridir' diyecekler. De ki: 'Onların sayısını Rabbim daha iyi bilir.' Onları bilen azdır. Onun için onlar hakkında, bu bildirilenler dışında münakaşaya girme ve onlar hakkında hiç kimseye de bir şey sorma!"(kehf 18/22)

Kehf suresinin bu ayeti, Kur'an’ın 295. sayfasında yer alırken, köpeğin ismi olduğu iddia edilen "kıtmîr" kelimesinin geçtiği ayet 435. sayfadadır. İlginin (?) kurulması için şimdi de söz konusu ayetin mealine bakalım:

"(Allah) geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar; güneşi ve ayı emri altına almıştır. Her biri belirli bir süreye kadar akıp gider. İşte Rabbiniz Allah budur, mülk onundur. Ondan başka yalvardıklarınız ise bir çekirdek zarına (kıtmîr) bile sahip değillerdir."(fatır 35/13)

el-Kıtmîr, çekirdeğin üzerindeki ince kabuk, çekirdek zarı; darbımesel olarak kıymetsiz, adî, ehemmiyetsiz manasında kullanılır.(Mu’cemu’l-Müfehres: Kur'an Kelimelerinin Anahtarı, çev. Mahmud Çanga, Timaş, 1986, 396)

"Ve sâminuhum kelbuhum" ifadesinin altındaki yapraklar delinse (!) bile, "kıtmîr" kelimesi açılan deliğe denk gelmemektedir. Çünkü, bu ibare Hafız Osman hattıyla yazılmış Mushafta 295. sayfanın 6. satırının sol tarafında iken; "kıtmîr" kelimesi 435. sayfanın 7. satırının sağ tarafındadır. Kaldı ki, denk gelse dahi bu, o köpeğin isminin "Kıtmîr" olduğunu ve bunu Kur'an’ın şifreli bir şekilde belirttiğini göstermez. Farklı satır sayısında yazılmış bir Mushafta ise bu iki ibare, -zaten ilgisi yoktur- hiç alâkası olmayan yerlerde yer alır.

Ashab-ı kehfin sayısı hakkındaki iddiaları "gayba taş atmak" şeklinde nitelendiren Kur'an’ın, köpeklerinin ismini gizli bir şekilde belirttiği (?) iddiasının makul görünecek bir yanı yoktur.

Abdullah Aydemir, Tefsirde İsrailiyyat adlı eserinde, söz konusu köpeğin adını birçok tefsir kaynağından araştırarak 11 ayrı isim vermiştir. (Abdullah Aydemir, Tefsirde İsrâiliyyât, DİB Yayınları, Ankara 1979, 170.)

Şimdi ödevini anladın sanırım.Sait mollanın sözünü ettiği Kuranı alıp kehf suresinin ilgili yerinden bir delik açıyorsun,Fatır suresinin ilgili yerine kadar Kuranı deliyorsun.Bakalım fatır suresinde sözkonusu edilen köpeğin adını bulabilecekmisin bakalım.
Haa ne dersin acı gerçek,gerçekler çok acı değil mi?

sağlıcakla kal.

Gün ışıdı ama sana hala iyi uykular. :D

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lütfen Cavcavlar Okumasın,Anlamazlar Çünkü;
ONUNCU İŞARET
İblis'in en mühim bir desisesi, kendini, kendine tâbi olanlara inkâr ettirmektir. Şu zamanda, hususan maddiyyunların felsefeleriyle zihni bulananlar bu bedihî meselede tereddüt gösterdikleri için, şeytanın bu desisesine karşı bir iki söz söyleyeceğiz. Şöyle ki:

İnsanlarda şeytan vazifesini gören cesetli ervâh-ı habise bilmüşahede bulunduğu gibi, cinnîden cesetsiz ervâh-ı habise dahi bulunduğu, o katiyettedir. Eğer onlar maddî ceset giyseydiler, bu şerîr insanların aynı olacaktılar. Hem eğer bu insan suretindeki insî şeytanlar cesetlerini çıkarabilseydiler, o cinnî iblisler olacaktılar. Hattâ bu şiddetli münasebete binaendir ki, bir mezheb-i bâtıl hükmetmiş ki, "İnsan suretindeki gayet şerîr ervâh-ı habise, öldükten sonra şeytan olur."

Malûmdur ki, âlâ birşey bozulsa, ednâ bir şeyin bozulmasından daha ziyade bozuk olur. Meselâ, nasıl ki süt ve yoğurt bozulsalar yine yenilebilir. Yağ bozulsa yenilmez, bazan zehir gibi olur. Öyle de, mahlûkatın en mükerremi, belki en âlâsı olan insan, eğer bozulsa, bozuk hayvandan daha ziyade bozuk olur. Müteaffin maddelerin kokusuyla telezzüz eden haşarat gibi ve ısırmakla zehirlendirmekten lezzet alan yılanlar gibi, dalâlet bataklığındaki şerler ve habis ahlâklarla telezzüz ve iftihar eder ve zulmün zulümatındaki zararlardan ve cinayetlerden lezzet alırlar, adeta şeytanın mahiyetine girerler. Evet, cinnî şeytanın vücuduna kat'î bir delili, insî şeytanın vücududur.

Devam edecek.

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lütfen Cavcavlar Okumasın, Anlamazlar

Soru: Şeytanın kalbinde marifet var mıdır?.(Şeytan Allahı tanır mı?)

Cevap: Yoktur. Çünkü, san'at-ı fıtriyesi-mesleği- iktizasınca, kalbi daima -inkar içinde-idlal ile telkin için, fikri, daima küfrü tasavvur etmekle meşgul olduğundan, kalbinde veya fikrinde boş bir yer marifet için kalmıyor..

.....İşte ey Şeytan, şimdi bir sözün daha varsa söyle.

Şeytan der: "Bunlara karşı gelemem. Müdâfaa edemem. Fakat, çok ahmaklar var, beni dinliyorlar; ve insan sûretinde çok şeytanlar var, bana yardım ediyorlar; ve feylesoflardan çok Firavunlar var, enâniyetlerini okşayan meseleleri benden ders alıyorlar. Senin bu gibi sözlerin neşrine sed çekerler. Bunun için, sana teslim-i silâh etmem."

Şeytan bilenler için apaçık düşmandır...

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav dedi ki:
Ama Turan Dursun karşısında çaresizler.
Turan Dursun Duvara Boya döküp oluşan şekil ile Allah olmayabilir deyip,komiklikte sınır tanımayan insan değil mi??Kimsenin ciddiye almadığı bi adam karşısında nasıl çaresiz oluruz.İnsanlar yalnızca düşüncelerini ispatlamak adınıa kendi düşüncelerine ait kitaplar okur.bu kitap salakça olsada ona inanmak için herşeyi yapar.farklı kitaplar okuyun derim ben sana.yalnızca inandığın değil inanmadığın kitaplarıda oku ki yorum yapabilirsin..bu arada sorabilirsin Turan Dursun okudun mu?Evet okudum

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
haybeye konuşmayalım sayın zatialim .Yukarıda yazdıklarımı önce oku,verecek cevabın varsa ver.Onu okudum,bunu okudum demekle bu işler olmaz.Sana sorulanlara hakkıyla cevap verdiğinde ,senin okuyup okumadığın zaten anlaşılır.

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hacicavcav dedi ki:
Sayın futureng ;

* Bütün tarihçe sabit olmak üzere ve Kuran-ı kerimde belirtildiği üzre 124.000 peygamber ayrı zamanlarda ve mekanlarda gelmiş, birbirlerini tanımazlar.

İşkembe-i kübradan atmayalım beyim.Kimmiş bu 124.000 peygamber.Al bir peygamberler tarihi kitabı da,bi zahmet oku.Kaç kişi oldukları belli.Muhammed dışında Kuranda ismi geçen bütün peygamberler yahudidir.Eski ahitte hepsinin yaşamına ilişkin az,çok bilgi bulursun.Adem peygamberden bu güne bütün peygamberleri saydığında 6000 yıl eder.Yani yahudilere göre dünya altıbin yaşındadır.Yahudilikte peygamberlik babadan oğula geçer.Oysa sen birbirlerini tanımazlar diyorsun.Neye dayanarak bunu söylüyorsun?Kaynağın nedir?Koy ortaya tartışalım.

Hadi bakalım anlattığım gerçekler doğrultusunda, mantık aynı kalmak koşuluyla Senin için bu sayıyı 124000 değil 124 yaptık, o zaman ne diyeceksin. Tabikide fikrin değişmez çünkü, tarafsız bakamazssın. Çünkü meleklerin ve yaratıcının varlığı sizleri korkutuyor ve ragatsız ediyor. İnanmaktansa inanmamak daha kolay oluyor o yüzden.

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın futureng;

Nereye varmaya çalıştığınızı anlamadım.Kuranda anlatılan peygamberlerin hikayeleri Tevrattan alınmadır.Bütün peygamberler yahudidir.Mesela Yahudiler İbrahim bizim babamız derler.Müslümanlarda aynı yaklaşımı benimsemiştir.
Yahudilerde Abraham,müslümanlarda İbrahim olmuş.
Yahudilerin Solomon'ı,müslümanlarda Süleyman olmuş.
Yahudilerde Moşe,müslümanlarda Musa olmuş.
Yahudilerde David,müslümanlarda Davut olmuş.

Bütün bu peygamberlerin yaşamını ilişkin bazı olaylar kutsal sayılan metinlerde anlatılmış.
Anlatılmışta ne olmuş.
Mesela Babamız dediğiniz İbrahim Peygamber gerçekte yaşamış mıdır?
Yaşadığına dair bir kanıt getirin ben müslüman olacağım?
Buyrun meydan sizin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...