Said Nursi'nin Hayatı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın zatialim ;

Namazı hakkıyla kılalar için
1.Günde 5 kere temizlenirler.Yane pis gezmezler
2.Küfürden uzak durulur
3.Kötü olan her şeyden uzak durulur.
4.Zina Yapılmaz
5.Harama el sürülmez
6.Namaz dinin direğidir.Bu liste uzar gider
SEn söle cavcav bu yukardakilerin hagisi kötü??

İlkokulda çokça çizgi roman okurdum.Zagor,çelikblek,Tarzan vs...Tarzan malumunuz ormanda yaşar,Yerli kabilelerin çoğu totem denen putlara tapar,yada aracı olarak görürlerdi.Yerli kabilelerin bazıları da bu beyaz adamı gördüklerinde ona tanrı muamelesi yapar,önünde diz çöker,eğilirlerdi.Bu bizi çok güldürürdü.

Ama o zamanlar akıl edemezdikki çevremizde yüzlerce,binlerce insan, o ilkel kabilelerin yaptığının aynını cami denen ibadethanelerde,görmedikleri,bilmedikleri bir tanrı için yapmaktadırlar.Belkide böyle bir çevrede doğup büyüdüğümüz için bu durum bize tuhaf gelmiyordu.

Bu forumda başka bir konuda sanıyorum,şunu söyledim.

Namaz o kadar ilkel,insan haysiyetine o kadar aykırı bir ibadet biçimidir ki, azametli tanrınız neden insanlardan böyle bir şey istemiş?
Namazın ilkelliğinden dolayı, bir tanrı(Allah)olsaydı bile ben ona bu şekilde ibadet etmezdim.Eğer sizdede biraz onur,haysiyet,grur denen şeyden varsa oturup bu konuyu yeniden kafanızda bir ölçüp,tartın derim.

Kuşkusuz,temiz olmak,zinadan ve diğer kötü şeylerden uzak durmak doğrudur.
Zaten bunlar insan olmanın asgari müşterekleri değil midir?

O halde kötülüklerden uzak,doğru,dürüst,vatanını seven bir insan olmak için bir tanrıya,yada herhangi bir dine inanmak şart değildir.Benim düşüncem bu.
Din,iman,ibadet sizin sandığınız kadar insanları kötülüklerden uzaklaştırmıyor.Öyle olsaydı nufusunun %99 müslüman olan ülkemizde hapishaneler dolup taşmazdı.
Yukarıda bir yerlerde sanırım Saha bey ateistlerin kötü,ahlaksız vs.türünden iftiralarda bulunmuş.Şu an hapislerde yatanların kaç tanesi ateist,bunu saydınız mı?
Ordaki yüzlerce ,binlerce insanın en azından bir tanrı inançları olduğunu düşünüyorum.

Son olarak:
Sadece namazla ilgili kısma itiraz etmişsiniz.Diğerleri içinde eleştirilerinizi beklerim.

Mesela Kabe putmudur?Şeytan taşladıkları yerde dikilen direk için ne düşünüyorsunuz?
Dünyada bu kadar din olmasaydı daha barışçı bir yer olmazmıydı dünyamız?Dinler birbiriyle barışıkmıdır,yoksa sürekli bir savaş halimi var aralarında...vs.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav ben senin hayatını merak ettim bir mahsuru yoksa biraz açıklarmısın mesela ateistlik ailedenmi yoksa sonradan mı ateist oldun sonradansa nasıl oldun falan filan

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayırdır bdco

İsim,adres,telefon numarası da istermisin. :P

Madem merak ettin kısaca şöyle diyebilirim.Kuran okuyordum,namaz kılıyordum,birgün Turan Dursun okudum.Dünyaya bakışım değişti.Sizin gibi Kuranda yazılan bütün mucileri kabullenmiştim.Ama mucize diye bir şeyin olamayacağını öğrendim.Bilimsel metodla düşünmeyi öğrenen insan hiç bir dinin tahakkümü altına girmez nokta

Ah ersen64 ah.

biçare mücahidim. (&)

Sen bu durumlara düşecek adammıydın.Tartışamıyorsan görmemezlikten gel diyorsun ha.Bak Mehmet abindende mi bir şey öğrenemedin.Valla Nurlu sait abimin nerede olduğu bilinmeyen kemikleri şimdi sızlamıştır.
Vah vah vah.Memleket ne hale gelmiş. :D

Not: Sayın bcdo yukarıda sizi bir inanan olarak algılayıp öyle cevap verdim.Değilseniz o kısım sizi ilgilendirmiyor.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
inanan bir insanım konuşma dikkatimi çektide bir inceleyim dedim eski mesajlara falan bakıyorum şimdi

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hacıcavcav
Namazdan bahsettim çünkü namaz dinin temelidir.Öncellikle Allah'ın ibadete ihtiyacı yoktur.Ne yapıyosan kendin için yapıyorsun.Biz bu konuyu böyle görüyoruz.Allah'ın ihtiyacı olduğundan değil,kendi ihtiyacımızdan.
Hergün 5 vakit HAKKANİYETİYLE namaz kılan insan bazı şeyleri unutmaz.Aklında kötülüklere karşı koyma hissi oluşur.Zina yapmamalıyım,haram yememeliyim gibi.Neden çünkğ 5 vakit Allahı hatırlıyosun.
Ben herşeyi tam anlamıyla yapan biri değilim.Evet şu an namaz kılıyorum.Ve kötülüklerden kaçıyorum.
Açık konuşmak gerekirse namaz kılmadığım vakitlerde oldu.O ara kötü davranışlarımda oldu.
yane içkide içtim küfürde ettim.Ama bunu bu şeklide engelledim.Bu benim için çok faydalı oldu.
ya biz insanız.bilmiyorum sen kendine nasıl hakim oluoysun ama ben 25 yaşında bi genç olarak nefsime cok yeniliyorum..
Şimdi madem bu kadar iddalı konuşuoosun ben senin düşüncelerinden faydalanmak istiyorum.
Küfür etmeden içki içmeden nasıl kendini engelliyosun veya zina yapmaktan seni ne alı koyuyor? ben ateist olsam beni ne zinadan ne içkiden hiçbirşey alıkoyamazdı.Neden koysun ki? bunlar çok zevkli şeyler???
hacicavcav dedi ki:
Kuşkusuz,temiz olmak,zinadan ve diğer kötü şeylerden uzak durmak doğrudur.
Zaten bunlar insan olmanın asgari müşterekleri değil midir?

O halde kötülüklerden uzak,doğru,dürüst,vatanını seven bir insan olmak için bir tanrıya,yada herhangi bir dine inanmak şart değildir.Mesela Kabe putmudur?Şeytan taşladıkları yerde dikilen direk için ne düşünüyorsunuz?
Kabe konusuna gelince müslümanlar kabeye tapmıyolar.İbadet için gidilen ve örnek verilmek gerekirse nirvanaya ulaşılan yerdir.Şeytan taşlama bu konuda çok bilgim olmasada sembolik bi olay olabilir.Bu konuda daha bilgili arkadaşlar varsa onlar cevap verip hem seni hem beni aydınlatabilirler..

hacicavcav

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın zatıalim:

Küfür etmeden içki içmeden nasıl kendini engelliyosun veya zina yapmaktan seni ne alı koyuyor? ben ateist olsam beni ne zinadan ne içkiden hiçbirşey alıkoyamazdı.Neden koysun ki? bunlar çok zevkli şeyler???

Yani diyorsun ki beni kendi başıma bırakırsan durumum pek parlak değil.Kendi aklımla başbaşa kalırsam her türlü fenalığı yaparım.Bumudur demek istediğiniz?
Başınızda allah gibi bir jandarma olmadan doğru yola girmezmisiniz?Yani cehemneme girme korkusu içimde olmazsa eşimi aldatır,zine edirim mi diyorsun?

Ben içki içerim.Adam gibi içtikten sonra bundan hiç kimseye zarar gelmez.

Doğruyu eğriyi birbirinden ayırt etmek için aklıma müracaat ederim.Herhangi bir din yada kitaba ihtiyaç duymam.Eşini seviyorsan zina etmezsin.Sevmiyorsan namazda kılsan,hacca da gitsen yine zina edersin.Müslüm Gündüz'ün halini bilirsiniz.Anlazmaya lüzum yok.

Toplumla birlikte yaşamanın bir takım kuralları vardır.Hırsızlık yapmayacaksın,adam öldürmeyeceksin vs. Toplumlar bu düzeni sürdürebilmek için yasalarla sınırlar çizmiştirler.Bu sınırlar içinde sizde herhangi bir dinin kandırmacalararı,yalanlarına ihtiyaç duymadan yaşayabilirsiniz.
yalansız,riyasız günler temenni ederim.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
hacicavcav tamamen meraktan soruyorum daha önce hiç ateist birisiyle konuşmamıştım :D

dünyanın evrenin oluşumu hakkında tam olarak ne düşünüyorsun?

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bdco dedi ki:
hacicavcav tamamen meraktan soruyorum daha önce hiç ateist birisiyle konuşmamıştım :D

Bence önce şunu düşün sevgili tanrınız kainatı yani herşeyi yaratmadan önce ne iş yapıyordu ve neredeydi?O zaman neden bizim ateist olduğumuza anlam vermeye başlayabilirsin.Bizi değil kendi bildiklerini sorgula.

Saygılar...

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hacicavcav dedi ki:
Saha bey;

Bir sorum olacak ateistlere cevap vermek isterlerse.

Allah,a inanmanın bizlere bir zararı varmı.?

Var.

-Bir kere kendine karşı saygın olmalı.Olmayan bir şeye inanmanın sana faydası yoktur.
-Olmayan bir şey için dünyanın en ilkel ibedetini(namaz'dan bahsediyorum) günde beş vakit kılmanın sana hiçbir faydası yoktur.
-Olmayan bir şey için yılda yada ömründe bir kez hacca gidip dünyanın en belirgin putunun etrafında 7 defa dönmenin hiçkimseye yararı yoktur.Üstelik arabın cebine koyduğun dövizlerde cabası.
-Olmayan bir şey için şeytanı temsil ettiğine inanılan bir putu taşlamanın,sonrada korku ve dehşet içinde kaçarak yüzlerce insanın(üstelik hepside inanır)ezilerek ölmesinin hiç kimseye faydası yoktur.
-Olmayan bir şey için cihat ilan edip dünyayı kana bulamanın kimseye faydası yoktur.
-olmayan bir şey için yahudilik,hiristiyanlık ve islam milletleri arasında savaşmanın kimseye faydası yoktur.

Şu an aklımı ilk etapta gelenleri yazdım.
İstersen listeyi uzatabilirim... ^^

Yalnız Saidi Nursi ile ilgili yazdıklarım var yukarda,linkleride verdim.Hiçbir yorum yapmamışsın.
Yoksa verecek cevabın mı yok?

Haa ne dersin? :D

1..Sayın hacicavcav said nursi hakkında zaten bi acıklamam söz konusu olmamıştır çünkü bu konu hakkında bilgim sınırlı.

2..Namaza gelince namaz kılmanın asıl önemi abdest almaktır sudan korkuyorsan o ayrı temiz olmak için abdest şarttır günde beş kere kim ayagını yıkamak ister ayakların kokmasın hacicavcav ve ayrıca sana göre ilkel ibadet bana göre spor.

3..Hacca gelince Bir kişiye hac farz olması için kendi malının olması gerekir yani yeterli parası hac herkesin yerine getirebileceği bir farz degildir.

4..Şeytan taşlama zaten semboliktir.
Asıl taşlanması gerekenler zaten ortalıkta dolaşıyor(burası kişisel)

5..Cihat tüm müslüman alemini kaplar bir tek devleti yada kişiyi degil(Bugünden bahsediyorsan.Hangi devletlerin yada ülkelerin ortalığı kan gölüne çevirdiği ortadadır.(burada kişisel ğörüşüm ise kıstasa kıstas dır kim ne yapıyorsa aynı karşığı almalıdır )

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok yanlış anladın dediklerimi.
bahsettiğim şeyler zevkli şeyler.Birgün adam gibi içersin biri bişey der ve saplarsın bıçağı..bu olmayacak bişey değil.Çünkü kime sorarsan sor adam gibi içer.(kendimden biliyorum)Aldatmaktan bahsetmedim zina derken.Tabiki aldatmak başka bişey.Bu kendine olan saygıyla alakalı bişey.yani sende biliyorsun ki insanın zevk aldığı şeyler bellidir.İçki içmek,cinsellik,kumar oynamak vb.. bunlar insanın hoşuna giden davranışlardır.İnsanı tatmin eder.Ama güzelce düşünüce sende hak vereceksin ki bunların hiç biri bir insanı yıpratmadan cok süper bir şekilde yaşatmamıştır.. bahsettiim şeyler bunlardı..insana zevk veren şeylerden kendini nasıl koruyosun demek istedim.ama sen içkiyi adam gibi içerim demekten başka bişey diyemedin.ben atasözlerinin halkın anayasası oldugunu bilirim.ve bu güne kadar atasözlerinde tek bir sapma görmemişimdir.umarım bu konuda hem fikirizdir.İçki şişede durduğu gibi durmaz..Dikkatli iç..

zatialim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
orcagada dedi ki:
[Bence önce şunu düşün sevgili tanrınız kainatı yani herşeyi yaratmadan önce ne iş yapıyordu ve neredeydi?O zaman neden bizim ateist olduğumuza anlam vermeye başlayabilirsin.Bizi değil kendi bildiklerini sorgula.

Saygılar...
Peki sen söle herşey nasıl başladı?uzay madde gibi.kendikendine mi???

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
orcagada dedi ki:
bdco dedi ki:

Bence önce şunu düşün sevgili tanrınız kainatı yani herşeyi yaratmadan önce ne iş yapıyordu ve neredeydi?O zaman neden bizim ateist olduğumuza anlam vermeye başlayabilirsin.Bizi değil kendi bildiklerini sorgula.

Saygılar...
tamamda bunlar inanç dahilinde inanılacak şeyler ayrıca meraktan soruyorum diye belirttim neden önyargıyla yaklaşıp soruya soruyla cevap veriyorsunuz ki ben bu konudaki düşüncenizi merak ettim hiç bir kötü söz söylemeden peki sen neden müslümanlarca hakaret olduğunu bildiğin bir ifadeyi kullanıyorsunki bana cevap verirken

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
zatialim dedi ki:
Çok yanlış anladın dediklerimi.
bahsettiğim şeyler zevkli şeyler.Birgün adam gibi içersin biri bişey der ve saplarsın bıçağı..bu olmayacak bişey değil.Çünkü kime sorarsan sor adam gibi içer.(kendimden biliyorum)Aldatmaktan bahsetmedim zina derken.Tabiki aldatmak başka bişey.Bu kendine olan saygıyla alakalı bişey.yani sende biliyorsun ki insanın zevk aldığı şeyler bellidir.İçki içmek,cinsellik,kumar oynamak vb.. bunlar insanın hoşuna giden davranışlardır.İnsanı tatmin eder.Ama güzelce düşünüce sende hak vereceksin ki bunların hiç biri bir insanı yıpratmadan cok süper bir şekilde yaşatmamıştır.. bahsettiim şeyler bunlardı..insana zevk veren şeylerden kendini nasıl koruyosun demek istedim.ama sen içkiyi adam gibi içerim demekten başka bişey diyemedin.ben atasözlerinin halkın anayasası oldugunu bilirim.ve bu güne kadar atasözlerinde tek bir sapma görmemişimdir.umarım bu konuda hem fikirizdir.İçki şişede durduğu gibi durmaz..Dikkatli iç..

Merhaba Zatıalim,

Elbette Hacıcavcav kardeşim de sana cevap verecektir.Fakat kendimi sana örneklemek isterim.

Dinsiz ve tanrısızım zaten okuduysan bellidir halim.İçki içmem,kumar oynamam,bana güvenen kimseyi asla aldatmam ve yüzüstü bırakmam.Sence sebebi nedir?

Bence en önemli şey karşında sosyalleştiğin varlığın belli bir saygıyı mutlaka haketmesidir.İnsan,hayvan yahut bitki ...vs farketmez.

Eğer standart bir akla sahipsen zaten davranman gereken şekilde budur.Yani kozmik nezaket yasası.

Neden o zaman inanır olamıyorsun dersen de cevabım dinlerin asla ve asla barıştan,sevgiden yana olamamasıdır.Çünkü tüm dinler sizin tabirinizle "kendine müslümandır."

Kendimi zevk veren şeylerden korumuyorum.Çünkü aklı başında kimse bunlardaki uç noktaya gidene kadar zorlamaz zaten.Bana zararı olacağına aklımın erdiği şeyi neden sürdüreyim ki?

Şunu bil;dindar olmak iyi insan olmayı gerektirmediği gibi ateist olmak da şeytansı düşünceleri gerektirmez. dha çok yazabilmeyi isterdim ama malesef bu topic saidi nursi üzerine.Yani esas konu bu,çok dağılmasını istemediğimden şimdilik bu kadar,

Saygılar...

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Saygılar...

SAYIN ORCAGADA

Eline bir şeftali al tadına bak kokusuna bak nefis değilmi peki bu şeftali nerde yetişir sudamı havadamı ağaçtamı ağacın aklı varmıdır yada ben size şeftali yapmak istemiyorum diyebilirmi ağacın maddesi nedir ODUN peki bu ODUNDAN ŞEFTALİYİ kim çıkarıyor TURAN DURSUNMU.?

Senin aklın buna yetmezken bizim ALLAH kainatı evreni yaratmadan önce ne iş yapar sorusuna nasıl cevap vermemiz gerekir

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bence bu topiğin sürdürülmesi saçma ateistlik ve dinin münazarası varsa said nursi nin buradaki arkadaşlarımızca bilindiği gibi birisinin olduğunu ispatlamak imkansızdır

konu daha saygılı yeni bir başlıkta açılmalı ve daha temel konular tartışılmalıdır bilmem katılırmısınız

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yeni konunuzu bekliyorum o zaman ben

önceki başlıklara bakmadım ama bir sonuca varılmadıysa tekrar konuşulabilir sanırım

edit: yeni konu isteyen yok sanırım başkasının açmasını istememin sebebi benden başka birisinin temel konular üstüne konuşak isteyip istemediğini öğrenmek. yeni konu gereklidir çünkü burada said nursi ye karşı olan arkadaşlarımız ateist arkadaşlardır ve bir ateistle müslümanın tartışması gereken konu varsa o da bu değildir bence çünkü gerçekten bu tartışma manasız...

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşlar,
1-Kianat-ı yaratan Allah, kainat cinsinden değildir..Onun için zaman ve mekan kavramı yoktur...Buradaki adam cahilliğinde,Allahı kendi nefsine kıyas edip saçmalıyor..Çünkü yaratıcı, yaratılana kıyas edilemez bunu herkesin bilmesi gerekir.....Bir binanın taşları konuşabilseler, bizi yapan usta, tuğla mıdır, taş mıdır, kireç midir diye? Ustanın vasıflarını ne kadar anlayabilirler...Allah mutlak olduğundan, onun için zaman sözkonusu değildir...zaman yaratılanlar için vardır..Yaratıcı için değil...
2-Sınırlı akıl, sınırsızlığı anlayacak kapasitede değildir..
3-Mülk sahibi, mülkünde istediği gibi tasarruf eder.....Allahın yarattığını beğenmeyenler, evine gelen misafirlerin evlerini perişan etmesine izin versinler bakalım.......
Dikkat edin arkadaşlar, gözlerini kapayanların önüne güneşi getirseniz de görmeyeceklerdir.....
Zarara kendi rızasıyla girenlerle uğraşmaya değmez.. Çünkü bile bile gidenler, güle güle demekten başka çare yoktur....
Selam ve Saygılarımla...

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bu arada araştırma yaptım ama söylediğim temel konularda bulunduğumuz yüzyılda bilimin ateizmin tam tersi olarak Allah'ın varlığını ispata yöneldiğini gördüm(yanlışsam düzeltin)
(ayrıca hala yeni konuyu bekliyorum ama henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadım sizce de yeni konu açılması gerekmiyormu)

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşlar,
Kur'anı Kerim İnsanları ebedi ve sonsuz bir hayata davet ediyor...Bu hayatı hiç merak etmiyor musunuz? Size Havai adalarında, ölüm yokmuş deseler, bütün servetinizi verip gitmek istemez misiniz? Ne dersiniz?
Selamlar

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı günler arkadaşlar;

bdco kardeşim,uzun bir süredir forumumuzda bulunmadığın belli.
istersen şu 51 sayfayı bir inceleyiver,ondan sonra düşündüklerini yazarsın olmaz mı?

Değerli arkadaşlarım lütfen konumuzun dışına çıkmayalım.
Malumunuz olduğu üzere,forum kurallarımız doğrultusunda hareket etmemiz yararımıza olacaktır.

Saygılarımla

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ersen64 kofti mücahit,

Yakında cennetten arazi tapusu elimde kredi kartıyla başvurun diyeceksin galiba.Sen çok yaşa emi.İyi ki varsın yoksa kime güleceğm bu kadar?

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ersen64 arkadaşım benim inancıma göre haklısın fakat bir de ateist arkadaşlarımın penceresinden bakalım tamamen saçmalık olarak göreceklerdir diyeceklerdirki sonsuz bir hayat olduğunu nereden biliyorsun ki öyle olduğunu bilsek zaten inanırdık kerizmiyiz yani bizde

kısaca demek istediğim bu kısır tartışmaların dışına çıkıp daha genel daha bilimsel tartışmalar yapılmalıdır çünkü akıl mantık bu tür ispatlarla kolay ikna edilemez

hele burada tartışılması gereken müslümanlıkla ateist olmamalı Allah'ın varlığı ve yokluğu olmalı çünkü hiçbir Kur'an ayetiyle dediklerinizi ispatlayabileceğinizi sanmıyorum (en azından kolay kolay ikna olunmaz ben sonuna kadar inanıyorum fakat arkadaşlar inanmayacaktır ki 51 sayfaya yüzeysel bakıyorum şuan gördüğüm kadarıyla arkadaşlar size islamla ilgili bilgiler sunmuş ve bunları çürütmeye çalışmıştır ama bunlar çok ileri konular bence . yani bence asıl konudan başlanmalıdır tabi 51 sayfayı tamamen incelemedim belki tartışmışsınızdır ama henüz ben denk gelemedim)

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bdco dedi ki:
bu arada araştırma yaptım ama söylediğim temel konularda bulunduğumuz yüzyılda bilimin ateizmin tam tersi olarak Allah'ın varlığını ispata yöneldiğini gördüm(yanlışsam düzeltin)

Doğrudur modern tıp teknolojiyide beraberinde getirdi hüçreden haberi olmayan bir adamın teorisine inanırsan olacagı bu avazın cıktığı kadar bagırırsın.

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Arkadaşlar,(ateistler dinlemesin lütfen)

Bu akşam yatağınıza yattığınızda, hissiyatınıza sorun bakalım sonsuz bir hayat isteyecek mi? Uyanık hissiyatınız ne diyecek merak ediyorum?(Ateist olanlar cevap vermesinler lütfen dikkate alınmaycaktır)

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
p.k.binbaşı mustafa balcı:
komutanım bir gün bir erin patlayan sılahı için aynen şöyle söylemişti(dünya üzerinde yokturki tetiğine basmadan düğmesine dokunmadan zamanını ayarlamadan süresini ğirmeden kendi kendine patlayan bir silah icat edilsin her silah muhakkak bir başkası tarafından patlatılır )

peki dünyanın düğmesi kimin ellerinde onuda siz bulun.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
aslında önceki tartışmaya tam bakmadım ama tartışma gördüğüm kadarıyla arkadaşların islam üzerindeki iddiaları ve buna arkadaşlarımızın cevabı şeklinde gelmiş cevapları kendi açımdan yeterli bulsamda malumunuz ateist bir arkadaşımız için yeterli olmayacaktır (tekrar söylüyorum tam bakamadım ama 20 sayfa civarı baktım ve söylediğim gibiydi) bence ateist arkadaşlarımızın iddialarına bizde bilimsel kanıtları ve kendi görüşlerimizi sunalım ve onlarda kendi düşüncelerini ispatlamak için kendininkileri sunsunlar çünkü Kur'an biz inanmış insanlar için harika ve eşsiz bir kaynak fakat inanmayan için yeterli gelmeyecektir(büyük oranda)

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Kardeşim,
Biz kendimize bakalım, ateistleri bırak.Onlar göz göre göre güneşi inkar ediyorlar ve omurgasızlar, hesapları kesilmiş zaten, onlarla uğraşmak abesle iştigaldir..Buradaki yazışmalar bunu ispat etmiştir....Ateistlerin durumu, 4 tarafı kapalı bir odada bulunan kör adamdan daha kördür....Çünkü gözleri görmediği gibi, dokunma hissiyatları da çalışmaz...bir kısmının da kalpleri mühürlenmiş gibi sanki....
Biz kendi imanımızı geliştirip inkşaf ettirmeye çalışalım....
Onlar(ateistler) kendileri hakkında iyilik dilemedikçe, Allah ta onlar iyilik dileyecek değildir...
Şimdi sorum bu sonsuzluk var mıdır?

saha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
peki yeryüzündeki düzen nasıl oluştu?

bakterilerin dayanıklılığı 2 kat olacak şekilde evrimleşse idi

sineklerin üreme kaabiliyetleri 2 kat artsa idi

çürükçül bakteriler olmasa idi

kediler uçabilse idi

karbondioksit çevrimi bir yerde sekteye uğrasa idi

oksijen çevrimi bir yerde sekteye uğrasa idi

azot çevrimi bir yerde sekteye uğrasa idi

insandan başka canlılar insan gibi akıllı olup insan ile mücadeleye girse idi

hayvanlar yedikleri ile yetinmeyip stok yapsa idi

yeryüzünde yaşam nasıl olurdu?

bütün bunlar bir düzeni gerektirir ve bu düzeni sağlayan evrim midir acaba?

evrim koalanın midesini okaliptüs yaprağı yiyecek şekilde evirirken bir yandanda bir ağacı okaliptüs olarak mı tasarlıyordu?

evrim insanların ağzının tadını şekillendirirken bir yandan da arıya bal yapmasını mı öğretiyordu.
evrim insanların süt içeceğini bilip inekleri mi evirmiştir.

evrim insanın ağız lezzetine göre binlerce meyve ve sebzeyi nasıl gerçekleştirmiştir acaba?

bütün bunlar bir nasıl oluyor da şans eseri kendini bilmez mutasyonla olur.

bu soruyu yanıtlayabillecek evrimci yada ateist bir arkadaş var mı...

Yada bilim bunları araştırmadan yada birsonuca varmadan nasıl olurda insan allahı kabul etmeyebilir.

teoharun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üzülerek söylemek gerekirse bizler herhangi bir konuyu eleştirirken o konu hakkında araştırma yapmadan eleştiriyoruz. Bu da saçma tartışmalara yol açabiliyor. Said Nursi'yi veya herhangi birini eleştirmek istiyorsanız öncelikle onun eserlerini ve yaptıklarını gözden geçirmeli; ondan sonra eleştriye hazır olunmalıdır. Eleştriler doğruyu buldurmaya yönelik olmalıdır; kişinin kendisini haklı ve üstün çıkarması için değil!

Çok yakında Risale-i Nur Külliyatı bütün dünyayı saracak ve aydınlığa yükseltecek.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
teoharun dedi ki:
Üzülerek söylemek gerekirse bizler herhangi bir konuyu eleştirirken o konu hakkında araştırma yapmadan eleştiriyoruz. Bu da saçma tartışmalara yol açabiliyor. Said Nursi'yi veya herhangi birini eleştirmek istiyorsanız öncelikle onun eserlerini ve yaptıklarını gözden geçirmeli; ondan sonra eleştriye hazır olunmalıdır. Eleştriler doğruyu buldurmaya yönelik olmalıdır; kişinin kendisini haklı ve üstün çıkarması için değil!

Çok yakında Risale-i Nur Külliyatı bütün dünyayı saracak ve aydınlığa yükseltecek.

Hoşgeldiniz Teoharun bey,

Neden risale-i nur yapacak bu işi de esas kuran yapamayacak?Neden arkadaşım anlatır mısın?

Siz tanrınıza kitabiniza resmen şirk koşuyorsunuz.Sonra ateistlerin kalpleri mühürlü diyip bide üstüne saçmalıklarınızın tanrısal olduğu kanaati uyandırmaya çalışıyorsunuz.

Sırf bu mesajı verebilmek için üye olup ilk mesajını da bizi aydınlatmak için kullanmışsın.Madem niyetin akılcılık buyur dinliyorum.

Saygılar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...