Sahtekarlığın bu kadarı..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Geçtiğimiz babalar günü teknosa dan aldığım 6303 model telefon bundan 1 ay kadar önce arızalanmıştı. şebeke probleminden dolayı teknosaya verdiğim telefon, tamir edilerek 1 hafta sonra geri geldi. arıza giderilmiş ve gayet sorunsuzdu ancak 1 hafta sonra sorun eskisinden daha vahim hal aldı. Bende teknosa ya geri götürdüm.

2 hafta sonra bugün nokia teknik servisi beni arıyor;

Nokia: iyi günler, telefonuzun kamera tarafından içerisine su sızmış ve cihazı bozmuş. bu durum telefonu garanti dışı bıraktığından arızanın giderilmesi için 100 lira vermeniz gerekiyor.

Ben: Neee, su mu? ne suyu kardeşim, öyle birşey söz konusu değil. zaten size verme sebebim telefonun şebeke problemi.

Nokia: Biraz bekleyebilirmisniz teknik personelden daha sağlıklı bilgi alayım. Bilgi aldım. Telefona su kaçtığını arkadaşlar doğruladı. isterseniz indirim yapabiliriz. 80 liraya inebiliriz. daha aşağısı olmaz malesef.

Ben: telefon sizden geldikten 1 hafta sonra böyle oldu, su kaçma falan bahane, bozulduysa siz bozmuşsunuzdur.

nokia: isterseniz kanıtlayabiliriz. (kanıtlayın desem, eminimki su dökecekler telefona)

Ben: Beyfendi. birincisi telefona su kaçmadı, ikincisi 80 değil 10 tl ye bile inseniz kabul etmiyorum. bu saatten sonra keyfiniz bilir, istereseniz yaparsınız isterseniz kaldırıp atarsınız. ben o telefona beş kuruş vermem.

nokia: telefona yazık beyfendi, neden atılsın. indirim yapalım.

ben: istemiyorum. tenosaya geri gönderin.

Sanıyorumki yapabilecek hiç bir şey yok. Buyrun size hizmet :angry:

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Teknik servisçiler malesef üçkağıtçı insanlarla doludur.Bana kalırsa alma,gidip bir üketici masasına başvur.
Bunu bilerek yapıyorlar bence,güzel de bir yol bulmuşlar su dökülmüş,yok desen tutar suyu döker.
Kendinden eminsen,hakkını sonuna kadar ara.
Konuyu üst birimlere aktar.
Bilgisayar konusunda benim başıma böyle birşey gelmişt,hiç bakmadan bilgisayarın değerinden fazla para istemişlerdi.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
su kaçtıgını ispat etsinler : ) herşey lafla bitmiyor.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
yapacak çok şey var faturanı al,telefonu götürdüğünde arza kaydı tutmuşlardır ve bunun bir örneğinin sende olması lazım onuda al yanına doğru tüketici haklarının bürosuna durumu anlat zaten onlar servistekilerin nasıl insanlar olduğunu çok iyi biliyorlar ellerinden geldiği kadar sana yardımcı olurlar bana yardımları olmuştu çünkü umarım biran önce halledersin...

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence önce arayın tekrar orayı "ya telefonumu bana sapasağlam ve ücretsiz 1-2 gün içerisinde verin ya da ben 3. gün tüketici haklarına başvuruyim" diyin... bakalım o zaman ne yapacaklar...

benim de başıma böyle bir olay gelmişti... benden sadece kargo parası istemişlerdi üstelik.. ortalığı öyle bir ayağa kaldırdım ki ertesi gün ürünüm kapıma geldi ve 5 kuruş para istemediler... Sizde deneyin bence...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
olayın geldiği noktayı yazıyorum; bu olay gerçekleştikten 2 gün sonra Teknosa dan bir bayan beni aradı ve teknik servise cihazın yapılması için neden onay vermediğimi sordu. ben de sahtekarlık durumunu izah ettim. kadın çok efendice dinledi ve durumla ilgileneceğini ve bilgi vereceğini söyledi. aradan 10 gün geçti, teknosa dan cihazı gidip almam için mesaj geldi. ve gittim

tekno sa; yapılması için onay vermediğiniz için cihazınız yapılmamıştır. buyrun.

tam yarım saat aptal kızla tartıştım ama sonuç alamadım. teknosa sadece aracıdır diyor. ben de o halde teknosa nın ne gibi bir avantajı var sokataki satıcıdan dedim. kem küm etti. beni neden aradınız ilgilenecem diye, dalgamı geçiyosunuz dedim. biz müşteri şikayetçi olmadan aramayız yanlışınız var dedi.
bana yalancımı diyorsunuz, arayan numarayı bulursam senden şikayetçi olurum dedim. benden neden oluyorsunuz, müşteri hizmetlerinden olun dedi.

salaklığına dayanamadım ve yediğim aleni kazıkla evimin yolunu tuttum.

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
hep telefonu bozan,kazık yiyen biz oluyoruz!!!!! nedense

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
bi kaç kişiyi hırpalasan eminim hallederdin bunlar öyle anlıyo hocam.
geçmiş olsun diyelim.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Hepsine bela okumak gerek.Türketici haklarına git bırak hiç uğraşma.

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
1.telefonun bant ayarı var alıdngında otomatıktır herkezın cogu kısı bundan sıkayetcı onu manuel ayar yaparsan duzelıcektır.
2.Nokianın yaptıgı yasal degil telefonu onarmaları gerekıor en yakın tuketıcı haklarını koruma dernegıne gıdıp ucretsız bılgı alabılırsın,nokia yı arayıp bir blöf yapabılırsın bundan dolayı cok korkarlar,arayıp aynen soyle de,sorunu belirt sizi yasal olarak uyarmak zorundayım tüketici mahkemesi hakem heyetine basvurdum bilgilerinize deyip kapat telefonu 10dk sonra arar biraz sert uslubla konus

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
vay bee... olaya bakarmısın arkadaşş.. Dediğin gibi o zaman teknosanın sokak satıcısından bir farkı yok.. normalde anlaşmaları vardır.. böyle şey olamaz.. tüketici haklarına dediğiniz gibi durumu izah edin. sonrasında olucaklara onlar karışşınlar .. fakat durum şudur ki. tüketici haklarıda size geç cevap verebilir...

benım basımada evkurdan bır olay gelmısti lanet ötesi hemde hatırlamak dahi istemiyorum.. sonunda ben paşa paşa ödemek zorunda kaldım tüketici hakları hiç ilgilenmemişti benimle, o kadar zoruma gitmişti ki anlatamam..

senin durumda benden farksız. bence sen nokia genel müdürlüğünü ara sizleri dava edicem böyle böyle bir durum var felan de... ortalığı iyice karıştır..

defactodada başıma birşey gelmişti neyse fazla anlatmıyayım benim başıma o kadar çok şey geldi ki :)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
İlk hatayı teknosa dan almakla yapmışsın. Sokakta ki işportacılar bile teknosadan daha iyi garanti veriyor. :)
Sıradan bir bilgisayarcıdan 3 sene önce aldığım dizüstü pc aşırı ısınmaya başladı 2 gün önce garantiye yolladım. Hiç garantisi bitmiş şu olmuş falan demedi adam. Şuan serviste işlem yapılıyor ve büyük olasılıkla sorunu çözüp yollayacaklar.
Uzun lafın kısası teknosadan çakmak bile almam.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar satıcı üzerinden garantiye ulaşmaya çalışmayın mümkünse. Mediamarkt için bir şey diyemem ama diğerleri ya batıyor malınız iki arada bir derede kalıyor(servis biz harddiski sadece Mavibilgisayara (battı) veririz dedi, elimde maviye teslim ettiğime dair belge var dememe rağmen 500 gb lık harddiskimi yedi) ya da bu gibi sıkıntılar oluyor.

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Teknosa en son tercih edecegim, hatta hic tercih etmeyecegim bilgisayar magazalarindan biridir. Hem fiyatlari pahalli hemde urunu iade etmek istediginde kesinti yapiyorlar hangi akla hizmetse.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
teknosanın zaten bir cazibesi yokki, servis desen aracı, fiyatlar desen fiyasanın en pahalı tekno marketi, arkasını dayamış SA ya gidiyor. Ben 1 defa haricinde hiçbirşey almadım, almamda.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar, benim askerde tanıştığım bir arkadaş Teknosa'da çalışıyormuş.
4 yıldır telefon almam ama en yeni telefonları kullanırım diyor.

Arızası olmasa bile telefıonu garantiye gönderiyormuş, daha sonra servistekileri şikayetle tehdit ediyormuş.
Tabi teknik konularda biraz bilgili olduğu için teknik servisteki elemanlar bunu lafta da alt edemiyormuş.
Mecburen telefonun yenisini veya bir üst modelini gönderiyorlarmış. Böyle böyle 4 telefon değiştirdim dediydi :D

Benim laptop arızalandığında garantiye göndermiştim. Bilgisayar teknikeriyim. Arızanın oluş süreci, neyin arıza yaptığı, nasıl çözüleceği de dair tüm bilgileri 2+1 nüsha halinde gönderdim garantiye. Garantiden beni aradılar, "Bilgisayarınıza elektrik geliyor ama power almıyor, anakartı değiştirecez o da 350 Usd" dedi. Ben de bir başladım saydırmaya, işte baktınız mı laptopa? arızası ne? peki benim size gönderdiğim kağıtlara baktınız mı? arıza sizin söylediğiniz gibi değil. arıza şudur, şöyle çözülür. bilgisayar teknikeriyim yapamıyorsanız yardımcı olabilirim. sadece yetkili servis dışında cihazı açmak istemedim. vs. vs. bir sürü şey söyledim.
Hatta "ben size bilgisayarımı gönderdiğimde şu an bahsettiğiniz arıza yoktu. eğer bahsettiğiniz gibi bir arıza mevcutsa siz yol açtınız" bile dedim :D
Sonra ben sizi 5 dk sonra arayayım dedi. Arayan filan olmadı, ama 5 gün sonra laptopum sağ salim eve geldi :D

Yani tavsiyem peşini bırakma, vazgeçme. Alttan almadığın sürece kaybetmezsin ;)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
teknosa sever böyle şeyleri. çok insanın canını yaktılar. ürünü satarken pohpohla ver gazı ürün satıldıktan sonra ilgiyi kes. o yüzden teknosa'dan mümkün mertebe uzak duruyorum. ama burada nokia'nın yaptığı çok daha büyük bir terbiyesizlik. senin teknik servisin sana danışmadan iş yapamaz. sen veriyorsun o adamlara kullanıcı hatası bu deme yetkisini. insanlar bişeylerden boşuna soğumuyor işte.

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
peşini bırakma arkadaşım. bende aynı sorunu yaşamıştım ama çirkeflik çıkarttım, bağırdım çağırdım, şikayet edeecem sizi falan dedim ardından 3 hafta sonra gönderdiler. İnsan gibi konuşmaktan anlamıyor bunlar. Bir de insan ilişkileri bölümünden aradıklarını söylüyorlar. Kandırabildiklerini kandırıyorlar diş geçiremediklerine ise bende olduğu gibi yapıp gönderiyorlar.

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bi arkadasım daha aynı sorunu yaşadı, çok sorumsuz insanlar.. Bak bide durun beyefendi telefona yazık indirip yapalım demiş. Tövbe..

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
su kaçtıgını ispat etsinler : ) herşey lafla bitmiyor.

ediyolar kendi çaplarında benim telefonum şarj olurken bozuldu ona bile içine su kaçmış dediler KVK idi benmkide anlatıyorum anlatıyorum içine su kaçmış elektrik kaçağı devrelerini yakmış diyo ablacım sen kıtmısın ne suyu telefonla duşa girmedim ya işten geldim şarj bitti gece şarja taktım sabah açılmadı tamam işte içine su kaçmış dedi Allah belanızı versin dedim geri gönder telefonu geldi götürdüm yok yok su falan yok elektrik akımı yüzünden dediler inat ettim yaptırmadım ama . :mad:

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
şunu öğrendimki "cihaza su kaçmış" yalanın tüketici olarak altında kalıyoruz. hiç bir kaçarımız yok. eğer kanıtlama iddiasında bulunursak da eminimki cihaza su döküp, kurutup, oksitlenmesine sebep olarak kanıtlarlar. buna acil çözüm bulunmalı:hammer:

ben kendimce şöyle bir çözüm buldum. cihazda ne sorun olursa olsun, "cihaz açılmıyor" olarak teslim etmeyin. cihaz gerçekten açılmıyor olsa bile başka bir bahane yazdırın. çünkü cihaz açılmıyor yazısını gören teknik servis hemen yapıştırıyor "su" yalanını. öteki türlü su kaçmış diyemezler çünkü yazdırdığınız sorunla çelişir ve yapmaya mecbur kalırlar.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
ediyolar kendi çaplarında benim telefonum şarj olurken bozuldu ona bile içine su kaçmış dediler KVK idi benmkide anlatıyorum anlatıyorum içine su kaçmış elektrik kaçağı devrelerini yakmış diyo ablacım sen kıtmısın ne suyu telefonla duşa girmedim ya işten geldim şarj bitti gece şarja taktım sabah açılmadı tamam işte içine su kaçmış dedi Allah belanızı versin dedim geri gönder telefonu geldi götürdüm yok yok su falan yok elektrik akımı yüzünden dediler inat ettim yaptırmadım ama . :mad:

Televizyonu kapatmıştım, düğmesi bozulmuş artık nasıl bastıysam bilemedim. Televizyon açılmıyordu. Tamirci çağırdık. İçine su kaçırmışsınız dediler :D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Telefonu teslim ederken size verdikleri arıza formunda telefona su kaçtığı tesbit edilmiştir yazılmamışsa hak talep edebilirsin, teslim alırken kontrol etmeleri gerekiyor cihazı suç onlarda, ara ve arıza formumda su kaçtığına dair bi bilgi yok ben nerden bilcem sizin kaçırmadığınızı, ben teslim ederken kontrol etmeniz gerekiyordu onu da yapmamışsınız v.s diyerek telefonun tamirini veya yenisini talep edebilirsiniz.

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
siemens marka telefonum yağmurda ıslanmıştı servisine götürdüm 1 hafta sonra yenisini verdiler işte marka budur..........

Reaksiyon puanı
189
Apple bu anlamda çok iyi :) Sorgusuz sualsiz hemen yenisini veriyolar size :) Adamlar imajlarına düşkün :)

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Olayla belki ilgisi yok ama anlatayım. Bende 2009 yılında nokia telefon almıştım. arka kapağının tırnağı kırılmıştı dolayısıyla kapanmıyordu. telefoncuya götürdüm garanti için bunu kvk merkeze yollamalıyız, 25 lira kargo parası ödeyeceksiniz bu durumda dedi. isterseniz size 15 liraya aynı kalitede kapak verelim dediler. o an 25 verip haftalarca beklemektense 15 verip tamam dedim. yeni kapağı taktırdım (arka kapak tek kırıktı tüm çerçeve komple değişti). tüh meğerse garanti devre dışı kaldı. o günden sonra o telefondan hiç bir hayır görmedim. yeni kapağın camı gevşekti hava kaçırıyordu ekran buğulanıyordu toz kapıyordu, tuşlar sökülüyordu. Allah o telefoncunun bin kere ....

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
tüketici mahkemesine başvur hemen... ayıplı mal satılması bir yana bu şekilde davranışları bile kanuna aykırı... ya da teknosa hakkında gazeteye yazı yaz... çamaşır makinesi bozulunca bosh hakkında yazı yazmıştık zamanında son model çamaşır makinesi gönderip özür dilediler davranışları için:))))bazen tehdit etmek ya da eyleme geçmek gerçekten işe yarıyor...