Şahan Imdb'de Çakıldı

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben mi göremiyorum yoksa listeden mi kaldırılmış?

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Çok boş işlerle uğraşıyorsunuz ! Bizde ergenlik yaşadık ama böylesine boş işlerle uğraşmadık.Gece çıkıp milletin camına yumurta atın, okulda kavga edin, top oynayın, kız peşinde koşun.En kötü oturun dersinizi çalışın adam olun.

Ergen kim?

Ben mi göremiyorum yoksa listeden mi kaldırılmış?

Evet, listeden kalkmış. Galiba Şahan, o hiç umursamadığı imdb ile irtibata geçip şikayet etti.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Asıl şimdi tam twitter lık oldu film

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Tenezzül edip Imdb filmin afişini ve oyuncu resimlerini bile koymamışlar. :P

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Duyduğuma göre artık bir yerden sonra millet taktik değiştirmiş, listede ki diğer filmlere 10 puan vermeye başlamışlar, yeri garanti olsun :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Çok boş işlerle uğraşıyorsunuz ! Bizde ergenlik yaşadık ama böylesine boş işlerle uğraşmadık.Gece çıkıp milletin camına yumurta atın, okulda kavga edin, top oynayın, kız peşinde koşun.En kötü oturun dersinizi çalışın adam olun.

vuhuuu, çok sert.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
valla hocam siz hiç boş işlerle uğraşmamışsınız helal olsun
gerçekten ömrümüzü boşa harcıyoruz Allah ta bizi kahretsin.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
oy verenlerin bölgesel yoğunluğu belli buradaki aşırı manipülasyonu fark eden imdb kaldirmistir filmi listeden, hatırlarsanız bir zamanlar "süt kardeşler, Şaban oğlu Şaban" filmleri top250de yer alıyordu.
Bu arada sahan aramızda geyiği de iyiydi :)

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Doğru hocam ama oradaki tiplemeler çok iyi kurgulanmış. Türkiye henüz buna hazır değil :)

bu nasil bi yorum kardesim. turkiye hazir degilmis. turkiye hazir olmasa buna sen big bang theory yada how i. m u mother tarzi dizilerden nerden haberin olacakti. bu millet bunlari izlemiyor mu. simdi sayin desem 50 tane yabanci kaliteli dizi sayar bu sitenin takipcileri. ozellikle genclerimiz. tamam bizim apacilerimiz var krolarimiz da var cahillerimizde var ama halkimiz hazir degil demek yanlis. belki oyunculugumuz hazir degil. belki senaristligimiz hazir degil ama izleyicinin hazir oldugunu sen kendi izledigin dizileri dusunerek anlayabilirsin. bu millet yabanci dizileri niye izliyor. turkler yapinca hazirliksiz yakalanmamak icin mi?

ayrica turkiyede kaliteli islerde var. benim favroi turk dizim seksenler. adabi olcusu esprisi hayata bakisi ve ifade edisi. kimseyi kirmadan kimseye vurmadan super bir komedi cikariyorlar.

Turk milleti her seyin en guzelini hak ediyor ve buna simdi degil binlerce yildir hazir. Milletimizi kucumsemeyi kim asilamissa bu millete... birseyler daha yazarim ama korkarim kirici olurum.

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu nasil bi yorum kardesim. turkiye hazir degilmis. turkiye hazir olmasa buna sen big bang theory yada how i. m u mother tarzi dizilerden nerden haberin olacakti. bu millet bunlari izlemiyor mu. simdi sayin desem 50 tane yabanci kaliteli dizi sayar bu sitenin takipcileri. ozellikle genclerimiz. tamam bizim apacilerimiz var krolarimiz da var cahillerimizde var ama halkimiz hazir degil demek yanlis. belki oyunculugumuz hazir degil. belki senaristligimiz hazir degil ama izleyicinin hazir oldugunu sen kendi izledigin dizileri dusunerek anlayabilirsin. bu millet yabanci dizileri niye izliyor. turkler yapinca hazirliksiz yakalanmamak icin mi?

ayrica turkiyede kaliteli islerde var. benim favroi turk dizim seksenler. adabi olcusu esprisi hayata bakisi ve ifade edisi. kimseyi kirmadan kimseye vurmadan super bir komedi cikariyorlar.

Turk milleti her seyin en guzelini hak ediyor ve buna simdi degil binlerce yildir hazir. Milletimizi kucumsemeyi kim asilamissa bu millete... birseyler daha yazarim ama korkarim kirici olurum.

Töbe est. Ben bir Türk olarak katiyen bunu kastetmedim. Sanırım siz biraz yanlış anlamışsınız. Zira ben de milletimin en iyi yerlerde olmasını isterim ama Türkiye'nin sinema kültürü ortadadır. Yani sorun millette değil bence Türk sinemasının bu aşamaya gelmesi için biraz yol alması gerekmekte.

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Töbe est. Ben bir Türk olarak katiyen bunu kastetmedim. Sanırım siz biraz yanlış anlamışsınız. Zira ben de milletimin en iyi yerlerde olmasını isterim ama Türkiye'nin sinema kültürü ortadadır. Yani sorun millette değil bence Türk sinemasının bu aşamaya gelmesi için biraz yol alması gerekmekte.

kaliteli film yaptılarda biz mi izlemedik arkadaş. bana kimse Türk sinema sektörünü savunmasın. hele ki ne korsan üzerinden ne de yapılan işlerin kalitesi bakımından. şuan sayın desem 10 u bulmaz kaliteli Türk filmi.(gemide, takva, eşkiya, fasülye... ) sektör izleyciyi küçümsüyor, küçümsedikçe boş beleş işler ortaya çıkıyor. yapsınlar şöyle akla zekaya hitap eden yapımlar bizde hakkını verelim. atıyorum kimsenin kurtlar vadisiyle problemi yok problem kalitesizlik. bunun benzerleri die hard gibi seriler bakın nasıl bir kalitede çekiliyor. sen filme 3-5 milyon harca sonra niye beğenilmedi de. adamlar dışarda en kötü b movie filmelere bile on milyonlar harcıyorlar. neyse...

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Kardesim Turkiye buna hazir degil derken ben seyirciden baska bir tarafi kastettigini bu cumlenden anlayamam kusura bakma. [MENTION=79844]k3kin[/MENTION] kardesiminde soylerdigi gibi adamlar seyirciyi elbette musteri gibi goruyorlar ama mustgeriyi menun ederek parayi kazanmak istiyorlar. bizim sektorumuzde milleti yolunacak kaz yerine koydugu icin beles isten para kazanmaya calisiyor. haliyle kaliteli bir urun de ortaya cikmiyor. bu sahan gibileri ne zaman prim yapmayi birakir o zaman kaliteli birseyler uretilebilir ancak. ben bu milletin daha iyisini hak ettigini ama hakkini soke soke alacak isleri de yapmadigini goruyorum. ornegin bu film keske imdb de degilde gise de cakilsaydi. bak bi daha boyle bi film sponsor bulup cekilmeye cesaret ediliyor mu.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
dizi sektöründe gerçekten iyi işler yapıyoruz, hakkını teslim etmek lazım ama sinema sektöründe malesef dibe demir atmış durumdayız. bir iran, ırak filmleri izliyorum ki ağzım açık kalıyor. avrupa hollywood ve uzakdoğu sineması zaten hepimizin malumu. bizden daha kötü film yapan bir ülke sanırım yok.

adamın olmadığı yerde adamsın misali şahan gibileri sinemacı oldu.

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ortalama 1.9 celal ile ceren 1.6 ya düşünce çıkardılar filmi listeden.Herkes 10 versin şimdi 1.9 yapacaz filmi hahah :D

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
dizi sektöründe gerçekten iyi işler yapıyoruz, hakkını teslim etmek lazım ama sinema sektöründe malesef dibe demir atmış durumdayız. bir iran, ırak filmleri izliyorum ki ağzım açık kalıyor. avrupa hollywood ve uzakdoğu sineması zaten hepimizin malumu. bizden daha kötü film yapan bir ülke sanırım yok.

adamın olmadığı yerde adamsın misali şahan gibileri sinemacı oldu.

Bollywood'da bile şuan çok iyi filmler var,
O dalga geçilen Bollywood'da.

Tavsiye ederim : Barfi.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ahahaha :D Kalsın öyle ya kimse 10 falan vermesin yalandan. Kendini beğenmişliği kendi sonunu hazırlayacak.

SnaCk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Twitter'da ne kadar umrumda değil desede Bottom 100'ün fena koyduğu belli oluyo. Ergen ergen twitler heheahahah fifif ne arkadaşım ya :hammer:

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bollywood'da bile şuan çok iyi filmler var,
O dalga geçilen Bollywood'da.

Tavsiye ederim : Barfi.

Barfi 'ye bi baktımda , biraz Amelie filmini hatırlattı. :) [video=youtube;yZxrao3zou4]http://www.youtube.com/watch?v=yZxrao3zou4&hd=1[/video]

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Şahan ağlayıp zırlayarak listeden çıkartmış arkadaşlar.
Boşuna 10 falan verip yükseltmeyin.

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bi ricam olack,baska bi Turk filminide top1e tasiyinda,iki birinci de bizden olsun.Yaparsiniz, agasiniz,pasasiniz, sozzzluk cocuklarisiniz.

Şahan'ın ricası var seyircilerinden. İnci sözlük Recep İvedik serisini atabilir mi acaba o kadar geriye? :D

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
imdb ye mesaj mı atsak acaba film sadece Türkiye de yayında ondan sadece oyların çoğu burdan geliyor diye :mrgreen:

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
şahan umursamadığı imdb için açıklama yapmış:

18 Ocak’ta vizyona giren ve henüz ilk iki haftasında 2 milyonu aşkın izleyiciyle buluşan Şahan Gökbakar'ın yeni filmi Celal ile Ceren hakkında, IMDb tarafindan dünyanın en kötu filmi seçildiği ile ilgili dedikodu haberler basında yer almıstır.

İşin aslı şudur ki , Internet Movie Database (İnternet Film Veri Tabanı), kısaca IMDb, yeryüzündeki tüm ülkelerin ve tüm dönemlerin sinema ve televizyon filmleri hakkında bilgiler barındıran Halka açık bir veritabanıdır. Üye dahi olmaya gerek kalmadan, IMDb sitesini bilgi amaçlı kullanan insanlar, aynı zamanda IMDb veritabanında yer alan filmler ile ilgili anket mantğında beğeni oyları da kullanabilirler. Dolayısı ile IMDb kurulus olarak , dünyanın en iyi filmleri ya da dünyanın en kötü filmleri tarzında herhangi bir seçim, sıralama, belirleme ya da açıklama yapmaz. Bu tip haberler tamamı ile asılsızdır.

Malesef, kötü niyetli kisiler tarafından, aslında kamuoyunun gerçek düşüncesini yansıtılmış gibi gösterilip, herhangi bir filimin IMDb puanı olumlu veya olumsuz yönde kolaylıkla manipule edilebilmekte ve saptırılabilmektedir. Özetle herhangi bir film bir numarayada çıkartılabilir, ya da sonuncu sıraya da düşürülebilir. Celal ile Ceren filmine yapılan bu tip bir saldırı yarın herhangi bir filme de yapılabilir.

IMDb sitesinde kullanılan yapılan oylamaların ilk günlerinde gelen oylar 10 üzerinden 7 beğeni puanı alan Celal ile Ceren, ilerleyen günlerde, kendilerini sözluk yazarı olarak nitelendiren, çesitli mesaj-panosu sitelerine üye olan, kimlikleri dahi belli olmayan kişiler tarafindan organize edilen planlı ve örgütlü bir saldırıya maruz kalmıstır. Bu kişiler, sahte email hesapları da oluşturarak, filmin IMDb beğeni skorunu aşağıya çekmek amaçlı oy kullanmaya başlamışlardır. Hedefleri Celal ile Ceren filmini , IMDb veritabanında tüm zamanların en kötü oy almış son 100 film listesinde 1 numaraya oturtmak olan kötü niyetli kisiler, filmin puanını 7 beğeni puanından 1.6 beğeni puanına çekene kadar oy kullanmışlardır. Hatta hızlarını alamayan bu kötü niyetli grup, Celal ile Ceren filmini listede en aşağıya çekebilmek için, o listedeki diğer filmlere de 10 puan oy vermek suretiyle, diğer filmlerin beğeni puanlarını yukarı cekip, ayrı bir manipulasyona da neden olmuşlardır.

Planlı ve örgütlü sekilde kamuoyu fikrini yanıltmaya teşebbüs eden ve ticari itibarımızı zedelemeye çalışan, henüz kimlikleri belirsiz kişiler ve bu tip saldırı planlarına ev sahipliği yapan Internet siteleri imtiyaz sahipleri ve yöneticileri hakkında gerekli yasal islemler başlatılmıştır. Bu tip örgütlü hareketler, Internet üzerinde yapılmış olsa dahi, organize suç niteleği taşıdıkları bir gerçektir.

Trajikomiktir ki, ana hedefleri Celal ile Ceren filmini son 100 film (bottom 100) listesinde 1 numara yapmak olan kötü niyetli kişilerin bu planı bozulmuştur. IMDb, kullanılan oyların sahte ve örgütlü bir yapıda olduğunu tespit ettiği için, ilk tedbir olarak Celal ile Ceren filmini söz konusu Bottom 100 listesinden çıkartmıştır .Yine her zamanki gibi kötü niyetli kişiler emellerine ulaşamamıs, anlamsız ugraşları boşa çıkmış ve yine kaybeden olmuşlardır.

Henüz kimlikleri belirsiz bu Internet korsanlarını ve ev sahipliği yapan Internet sitelerini kamuoyu önunde kınıyoruz. Konuyu yeteri kadar araştırmadan eksik haber yapan Haber sitelerini de sorumlu olmaya davet ediyoruz. Planlı ve kötü niyetli şekilde organize edilen bu durumu , Celal ile Ceren sinema filminin ve diğer tüm Türk filmlerinin yapımında, dağıtımında ve gösteriminde emeği geçen TÜM SİNEMA SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA yapılmış bir SALDIRI ve ÇALIŞANLARIN EMEKLERİNE SAYGISIZLIK olarak değerlendiryoruz. Kendi yaşadıkları ülkeye ihanet ederek, bir TÜRK filminin IMDb gibi uluslararası bir veritabanında beğeni notunu KÖTÜ NİYETLİ ve PLANLI şekilde aşağıya çekmeye çalışanların, aslında TÜRK SİNEMA SEKTORÜ'NÜN düşmanları olduğunu düşünüyoruz.

Bu tip kötü niyetli ve anlamsız oluşumlara, her nerde ve ne zaman yaşanırsa yaşansın, sağduyulu halkımız gereken cevabı vermiştir. Nitekim Celal ile Ceren henüz ilk iki haftasinda 2 milyonu aşkın sinemaseverle buluşup, halkimizdan hak ettiği beğeni puanını almıştır.

ÇAMAŞIRHANE FİLM YAPIM

kaynak