Sagopa Kajmer - Saydam Odalar - 2011 - Yeni Albüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
Şu an dinliyorum. Fena değil.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Şu an dinliyorum. Fena değil.

bu işlerden elini çek adlı parçayı dinle mutlaka , rezalet ya :) Disstortion ep den sonra bu parça rezalet yani , seviyelerini yükselticeklerine , düşürmüşler .

Diğer parçalarda orta düzey , ama bu kadar undergrand rapperdan sonra Sago sarmıyo açıkçası , 2 sene veya senede bir albüm yapması falan , üretken olmayan biri ne kadar dinlenebilir ki .

kolera twitterdan parası olmayan bizi dinlemesi yazmış , bu ne demek ya . Bu kadar para hırsı bürümüş bunları . Egoları kaf dağına ulaşmış o ayrı konu , bendeki sen i tl ile almasaydım keşke diyorum şimdi . Değmezmiş

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Evet albüm fena sayılmaz ama daha iyisini de yapabilirlerdi diye düşünüyorum..

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
bu işlerden elini çek adlı parçayı dinle mutlaka , rezalet ya :) Disstortion ep den sonra bu parça rezalet yani , seviyelerini yükselticeklerine , düşürmüşler .

Diğer parçalarda orta düzey , ama bu kadar undergrand rapperdan sonra Sago sarmıyo açıkçası , 2 sene veya senede bir albüm yapması falan , üretken olmayan biri ne kadar dinlenebilir ki .

kolera twitterdan parası olmayan bizi dinlemesi yazmış , bu ne demek ya . Bu kadar para hırsı bürümüş bunları . Egoları kaf dağına ulaşmış o ayrı konu , bendeki sen i tl ile almasaydım keşke diyorum şimdi . Değmezmiş
Popüler oldukça şımarıyor bunlar. İnsanda Underground kitle için bir şeyler yapar. O bile yok. Ayrıca yaptıkları Suicidal Black Metalle eş değer gözümde. Aradaki fark şu: Biri Black metali itici kılar. Bunlar rap müziği. Birde öyle saçma sapan sözleri var ki... :blink:

nic_ufuk

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Popüler oldukça şımarıyor bunlar. İnsanda Underground kitle için bir şeyler yapar. O bile yok. Ayrıca yaptıkları Suicidal Black Metalle eş değer gözümde. Aradaki fark şu: Biri Black metali itici kılar. Bunlar rap müziği. Birde öyle saçma sapan sözleri var ki... :blink:

saçma sapan sözlerden bi kaçtane yazarmısın

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın bırakın, boş yorumlara gerek yok.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bencede pek olmamış. Albümü aldım ancak o parayı hak ettiğini düşünmüyorum.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Tamamdır.
Giy ateşten gömlekleri bir bir yansın üzerin!

Ahahahaha. Bırakın bu kadar da yapmayın. Neresi saçma? Şarkının ne için yazıldığını biliyor musunuz?

Albüme gelince. Alamayacağım için indirdim. Şahsen albümü sevdim. Ama daha ağır bir albüm bekliyordum. Bir daha Ateşten gömlek tarzı parçalar yapamaz sanırım. :) Diss cidden olmamış :D

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Nakaratları yapıyo ama verse denilen o sözler eskisi gibi tat vermiyo. Nedeni de şu: serbest yazıyo artık. Eskiden kafiyeli yazıyodu ve belli ölçülere uyarak. Bi nakaratın kafiye uyumu; a,b,a,b gidiyodu yada a,b,b,a. Şimdi serbest kafiye, uyumu ya yok yada var ama düzen yok. Baytar'ın yazım şekline bakın demek istediğimi anlarsınız.

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
sadece olmamış ve birde burdaki dis sagopa kajmer - kır kalbini ver elime kadar Başarılı olamamış OF OF...
[h=1][/h]

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Sagopa hayranlarını baya müzisyen gördüm. Ömer üründülün futbol yorumları gibi hiç anlamadığım terimler söz konusu. Sallamıyorsunuz dimi :)

M.Uzun

Profesör
Reaksiyon puanı
2
yahu yorum yapanların alayı (ben dahil) albümü satın almak yerine indirmeyi tercih ediyoruz ve öylesine isyanlara girerek cümleler kuruyorsunuz ki ortada bir emek var ve buna saygılı olacağınıza üstüne üstük internet üzerinden download ile dinliyoruz, (istisnalar var tabiki) bu kadar üzerine durulmaması gerekir yok eski şarkıları kadar iyi değil falan filan boş sözlerden ibaret bunlar sadece, eski şarkılarından falan söz etmiyoruz burada 2011 albümünden söz ediyoruz (nokta)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
216035_10150162148885827_662730826_6649508_7444192_n.jpg

216135_10150162149025827_662730826_6649510_5846933_n.jpg

Sizi bilmem de, rap benim sayemde de çok gelişti. Herkese laf söyleme hakkı görüyorum kendimde :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Ahahahaha. Bırakın bu kadar da yapmayın. Neresi saçma? Şarkının ne için yazıldığını biliyor musunuz?

Albüme gelince. Alamayacağım için indirdim. Şahsen albümü sevdim. Ama daha ağır bir albüm bekliyordum. Bir daha Ateşten gömlek tarzı parçalar yapamaz sanırım. :) Diss cidden olmamış :D

Kardeşim, her şarkı bir şeye yazılsa idi Septic flesh'in parçaları bile anlamlı olurdu. :)

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
2 Şarkısı hariç genel anlamda kötü bir albüm olmuş özellikle diss rezalet...

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Takip etmediğinizi çok belli ediyorsunuz diss hakkında, aslında bu gerçek yaptığı diss değil, sözleri çok ağır olduğu için değiştirdiler sanırım son hafta yapmıştı bunu.Değiştirdiği için biraz kötü olmuş olabilir keşke ağır olarak koysaydı.Verdiğim parayı sonuna kadar hak etmiş.Zaten herkes beğenecek diye yapmıyor.Bu arada ekmek parası kazandığı yere laf edenler olmuş albüm alınması hakkında, düşünün şöyle bir siz albüm yapıyorsunuz ve o satışlardan paranızı kazanıyorsunuz + konserler, tamam diyelim albümünüzü kimse almadı, konsere kimse geldi ama herkes netten indirip beğendi ve bi gram para kazanamadınız.O zaman da şuan yaptığınız yorumu yapardınız değil mi? Bu arada şuna da değinmek istiyorum, albüm alarak arşiv yaparak adamların yazdığı sözlere ilham mı oluyorsunuz da katkınız bulunuyor ve laf söyleme hakkı kazanıyorsunuz? O zaman alayım bütün albümleri saydırayım ona buna.Kimse kimseye zorla dinlettirmiyor, beğenenler dinler beğenmeyenlere zaten lafı yok.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bir sanatçı helede Sagopa gibi biri , sadece konser yaparak 1 turnesinde kendine 5 6 tane ev alabilecek para kazanıyor merak etme :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Takip etmediğinizi çok belli ediyorsunuz diss hakkında, aslında bu gerçek yaptığı diss değil, sözleri çok ağır olduğu için değiştirdiler sanırım son hafta yapmıştı bunu.Değiştirdiği için biraz kötü olmuş olabilir keşke ağır olarak koysaydı.Verdiğim parayı sonuna kadar hak etmiş.Zaten herkes beğenecek diye yapmıyor.Bu arada ekmek parası kazandığı yere laf edenler olmuş albüm alınması hakkında, düşünün şöyle bir siz albüm yapıyorsunuz ve o satışlardan paranızı kazanıyorsunuz + konserler, tamam diyelim albümünüzü kimse almadı, konsere kimse geldi ama herkes netten indirip beğendi ve bi gram para kazanamadınız.O zaman da şuan yaptığınız yorumu yapardınız değil mi? Bu arada şuna da değinmek istiyorum, albüm alarak arşiv yaparak adamların yazdığı sözlere ilham mı oluyorsunuz da katkınız bulunuyor ve laf söyleme hakkı kazanıyorsunuz? O zaman alayım bütün albümleri saydırayım ona buna.Kimse kimseye zorla dinlettirmiyor, beğenenler dinler beğenmeyenlere zaten lafı yok.

Şu Rap müzikteki diss denilen saçmalığın en çok nefret edeni benimdir. Biri çıkacak, müziğini yapacak; sende onun müziğini kötüleyerek müzik yapacak. Brr...

Birde Albüm konusuna gelince, evet haklı olabilirsin. Ama konserlerden para kazanmak hiçte zor değil. Az parada gelmiyor. Ama Sagopa'nın ruhunun bittiği belli. "Parası olmayan dinlemesin." diye bir şey mi olur? İnsan bu kadar çok sevenim var diye sevinir asıl.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
galiba parçası en iyisi :)

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Bir sanatçı helede Sagopa gibi biri , sadece konser yaparak 1 turnesinde kendine 5 6 tane ev alabilecek para kazanıyor merak etme :)

Merak etmiyorum biliyorum zaten.Ama bu para kazanma isteğini bitirecek bir şey değil.İleriyi düşünmek diye bir şey var.Sen şimdi para kazanıyorsun diye ekstra gelirleri bırakırsın değil mi? :wink:

Bu arada diss'i sago mu başlatmış? Direk örnek vereyim şu geçenlerde 37 kişi mi ne toplanıp sagoya tek tek bir albüm de diss atmışlar bunu biliyor musunuz ? Ya da diğerlerinin yaptıklarını ?

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
ardamm tartışma boşver sagoyu bilen biliyo gerisi boşver istediğini söylesin :)

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Merak etmiyorum biliyorum zaten.Ama bu para kazanma isteğini bitirecek bir şey değil.İleriyi düşünmek diye bir şey var.Sen şimdi para kazanıyorsun diye ekstra gelirleri bırakırsın değil mi? :wink:

Bu arada diss'i sago mu başlatmış? Direk örnek vereyim şu geçenlerde 37 kişi mi ne toplanıp sagoya tek tek bir albüm de diss atmışlar bunu biliyor musunuz ? Ya da diğerlerinin yaptıklarını ?

O olayı biliyorumda , denildiği gibi 37 diss parça yok , o albüm ünlü bi rap sitesinin albümü ve indirip dinledim , o kadar diss parça yoktu yani . Bi kaç parça dissti , gerisi kendi halinde albüm için koyulmuş farklı konularda şarkılardı . Ama şu an neyi tartıştığımızı anlıyamadım . Bu adamın zaten belli bi kitleyicisi var , manyağı olan diyelim yani , ve albümünü zaten tl ile alıyorlar , 2 3 gün dinleyip göz atıcak biri için 6 yeni parça olan albümü almak saçma yani . Bendeki Sen i tl ile almıştım , sagoyu severim ben , ama egosu , kendini beğenmişliği bitirdi onu . Hep ben en iyiyim rapi ben başlattım falan gibi söylemleri yüzünden soğudum . Bırak seni başkaları övsün , kendini övme . Zaten kitlen var yani . Bu albümünü netten indirdim , içindende 2 tane parçayı beğendim ama galiba adlı parça süper , hakikatende çok beğendim o parçayı . Ama yinede bi parça için 11 tl vermem yani , helede o kadar söyledikleri saçma laflardan sonra . Onların zaten albümden kazandığı çok para yok yani , asıl parayı konserlerden alıyorlar . Albüm parasıyla geçinmiyorlar yani . Ama yinede bu albümünü bile yasal olarak çok alıcak kişi var , koleksiyon yapanlar var albümlerini bu adamın :)

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Yani korsanı savunuyorsun sen onu açıkca söylemeye getirmişsin.O albümün amacı belli bir kere, o konuda lafa gerek yok.Sagoyu öven kaç kişi var? bir elin parmaklarını geçmez sanırım.Maneviyata yöneldi diye millet yobaz dedi, doğru ya Maneviyata yönelmek günah, pis işler yaparak Cennet'e giriliyor değil mi ? Affedersiniz ama karı kızlı şarkılar yapıp erotik klipler mi çekecek? yanlış bir şey yapıyorsa söyleyin.Şuan tatildeyim, kendi bilgisayarım ankara da ben dönünce kendi bilgisayarımdan videolardan falan güzel örnekler falan sunarım şimdilik selametle..

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Yani korsanı savunuyorsun sen onu açıkca söylemeye getirmişsin.O albümün amacı belli bir kere, o konuda lafa gerek yok.Sagoyu öven kaç kişi var? bir elin parmaklarını geçmez sanırım.Maneviyata yöneldi diye millet yobaz dedi, doğru ya Maneviyata yönelmek günah, pis işler yaparak Cennet'e giriliyor değil mi ? Affedersiniz ama karı kızlı şarkılar yapıp erotik klipler mi çekecek? yanlış bir şey yapıyorsa söyleyin.Şuan tatildeyim, kendi bilgisayarım ankara da ben dönünce kendi bilgisayarımdan videolardan falan güzel örnekler falan sunarım şimdilik selametle..

Maneviyata yöneldi diye laf yapmadım ben , sözün banaysa yanlış anlaşılma olmuş . Ben sadece bu albüm tl ile verilip almaya değmez diyorum o kadar , oda benim görüşüm tabi :) Yanlış anlaşılma olmasın

nic_ufuk

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Maneviyata yöneldi diye laf yapmadım ben , sözün banaysa yanlış anlaşılma olmuş . Ben sadece bu albüm tl ile verilip almaya değmez diyorum o kadar , oda benim görüşüm tabi :) Yanlış anlaşılma olmasın

Ozaman youtubeden dinlemiceksin bukadar basit.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122

Bu adamlar sokakta rap yaparken ben albümlerini alıyordum ve çevremdekilere aldırıyordum. Konserlerine 50 kişi geliyordu o sıralar. Ben o albümleri almasaydım ve aldırmasaydım (Genel anlamda benim gibi yapanlar da var tabi ki) şimdi sene 2011'de bu adamlardan eser kalmazdı emin ol. İlhamla bi alakası yok. Para kazanamazlar bırakırlardı bu işi. Şimdi ise konserden kazandıkları yeter de artar bile. Zaten dünya buna döndü.

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
216035_10150162148885827_662730826_6649508_7444192_n.jpg

216135_10150162149025827_662730826_6649510_5846933_n.jpg

Sizi bilmem de, rap benim sayemde de çok gelişti. Herkese laf söyleme hakkı görüyorum kendimde :D
O en alttan üçüncüde gördüğüm de Sultana mı yoksa? :D Kuşu kalkmaz! :D

Bu arada konuyla ilgili, şarkıları YouTube'dan dinledim ama pek sevmedim açıkçası.Favorim Bendeki Sen kaldı gene sanırım. :D