Sağ bacağı sola dikildi

Bu konuyu okuyanlar

polisajans

Öğrenci
Katılım
21 Ekim 2007
Mesajlar
31
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İstanbul Büyükçekmece’de geçtiğimiz Ekim ayında ailesiyle birlikte trafik kazası geçiren 4 yaşındaki Bekir Bulut’un iki bacağı da koptu. Küçük Bekir’in sol bacağı iyi durumdaydı ancak ayağı bilekle beraber parçalandı. Sağ bacağı kötüydü ancak diz altından kopan parça iyi durumdaydi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 6-7 doktordan oluşturulan ekip küçük çocuğu hemen ameliyata aldı. “Çapraz bacak replantasyonu” denilen operasyonla sağ bacağın iyi durumdaki bölümü sol bacağa dikildi. Eğer bu operasyon yapılmasıyda iki bacak da kesilecekti.

Türkiye’de 4, dünyada 11’inci vaka
Estetik Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Yücel, dünyada ender olarak gerçekleştirilen ameliyatla ilgili şunları söyledi: “Zor bir karar vermemiz gerekiyordu. Hastanın sol bacağı nispeten iyi durumdaydı, ancak kopan parça çok ezilmiş ve parçalanmıştı, dikilebilecek durumda değildi. Buna karşılık kopmuş olan sağ ayak parçası iyi durumdaydı, ancak sağ bacak çok parçalanmıştı. 2 bacağı birden kesmek zorunda kalacaktık. Bunun yerine sağ ayağı sol bacağa taşıdık. Bu çok istenen bir şey değil ama bacağın hiç olmazsa birini koruyabilmek için böyle çapraz operasyonlar yapıyoruz.” dedi

www.polisajans.com dan alıntı
 

Nemesis

Müdavim
Katılım
31 Ekim 2007
Mesajlar
7,765
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Yaş
37
Vay be allah acil şifalar versin ne diyelim cok zor durumlar bunlar ya allah herkese kazadan beladan korusun...Forumdaki şöför arkadaşlar aman sizde dikkat edin..
 
Üst