Yaşar Nuri Öztürk gibi konuşma burda....
Bende bir kaç kitap önermek isterim ve okumanızı tavsiye ederim
Müslümanım diyen bir insan niçin namaz kılmaz(Feyzullah Birışık)polen yayınları
Namazı anlayarak kılmak (prof.dr.Davut Aydüz) ışık yayınları
sizde eğer bildiğiniz güzel kitaplar var ise tavsiye ederseniz sevinirim.
1. CİSİ Ben hiç kimse hakkında suizan yapmıyorum çünkü o adamında direk kendi ağzından çıkanları söylüyorum bu suizan değildir...BİRİNCİSİ burası islamik dini bir platform değil her dini görüş yazılabilir
İKİNCİSİ sen özel isimlere takılma haklarında kötü zan yaptın sen ne biçim müselmansın
ÜÇÜNCÜSÜ acaba sen ne kadar hint-sanskrit kültürüne sahipsin ben burada biliyorum da konuşuyorum sen ise olanı söylemekten başka birşey yapmıyorsun verilen bilgi her zaman doğrudur mantıklı oysa gerçeği araştırmıyorsun bile islam öyle lop inmedi gökten herşey gelenekselden geldi gelişti değişti ama benzerdi burada islamın geleneklerinin nasıl yahudi, sümer, akad, babil, hint kökenli olduklarını kanıtlarıyla açıklayabilirim namazdan tut da kabe kurana kadar ama sayfalar alır forum dolar oysa burada islamı geçin tasavvufu bitmiş cemaatleşmiş müslüman kaynıyor
o yüzden dinin yanlışlarından abartılarından arınalım saflaştıralım öğle namazına nasıl kalkılır teravihde okunacak dualar hadi ebu lehebe tebbetle cevap verme dua zinciri gibi acayiplerden arınmak için İKRA ü İKRA
İKRA ya abdül'allah !!!
Bak buradada saçmalıyorsun... İslamiyette cevapsız soru işareti yoktur arkadaşım... Hem ayrıca islam dini akıl mantık dinide değildir kaideleri insanlar koyamaz...Yaratılmış varlıklar koyamaz...burada islamın geleneklerinin nasıl yahudi, sümer, akad, babil, hint kökenli olduklarını kanıtlarıyla açıklayabilirim namazdan tut da kabe kurana kadar ama sayfalar alır forum dolar oysa burada islamı geçin tasavvufu bitmiş cemaatleşmiş müslüman kaynıyor
Bence sen bu hint kültüründen bir an önce kurtul ayetlere saldırıyorsun...o yüzden dinin yanlışlarından abartılarından arınalım saflaştıralım öğle namazına nasıl kalkılır teravihde okunacak dualar hadi ebu lehebe tebbetle cevap verme dua zinciri gibi acayiplerden arınmak için İKRA ü İKRA
Yavv ısrarla diyorumkii Kuran ı Kerim de 5 vakit namaz var...Ama senin bu yazıların bi tuhaf yani tuhaftanda ileri bi HEZEYAN...Kainatın tüm sırlarını içinde toplayan kitap namazı anlatmayı unutmuş
hintlilerde zamanında güneş tanrısına tapınmak için "NAMASTE" öğretisi geliştirildi arap topraklarına da şeklini değiştirerek gelenekselleştirerek gitti yani aslı Sanskritçe sungu namaste den Namas dır bu arada Ademden beri namaz varmış masalını geçeceksin. namaz en ilkel tapım şekillerinden biridir zaten kuranda da sistematiği yoktur hadislerle daha doğrusu puta tapan arapların günde 3-5 vakit namaz daki gibi putlara (kabe putlarına) eğilip kalkması selamlaması ile sistemleştirilmiş sonradan dine sokulu gelmiştir.
Arab tapınmacı mı? Bu nasıl bir konuşma! Zırvalama, gülünçten fazla duruma düşüyorsun.salat dua demektir gerçek manası budur sonradan arap tapınmacı namaz şekline büründü gelgelelim namaz farsçadan geçmiştir bize bugün ramazana ramazan helale helal deyişimizde sorun bulmayan sizler salata namaz deyince mi sorun oldu ilahi çok komiksiniz güldürüyorsunuz
bari 3 vakit namazın hesabını yaptırmayın şimdi bana
Teşekkürler eda arada bir unuttuğumuz şeyleri hatırlamak insanı kendine getiriyor..İyi forumlar
Rica ederim:flowers:
bonus veremiyorum bugün çok vermişim![]()
hintlilerde zamanında güneş tanrısına tapınmak için "NAMASTE" öğretisi geliştirildi arap topraklarına da şeklini değiştirerek gelenekselleştirerek gitti yani aslı Sanskritçe sungu namaste den Namas dır bu arada Ademden beri namaz varmış masalını geçeceksin. namaz en ilkel tapım şekillerinden biridir zaten kuranda da sistematiği yoktur hadislerle daha doğrusu puta tapan arapların günde 3-5 vakit namaz daki gibi putlara (kabe putlarına) eğilip kalkması selamlaması ile sistemleştirilmiş sonradan dine sokulu gelmiştir.
öncelikle namaz yoktur demedim gerçek boyutlu duadır. sonradan sistemleştirilmiştir dedim. siz de hz. ademden beri geliyor diyorsunuz ozaman neden hz.musa hz.ibrahim hz. isa kılarken halkı terketti namaz farzını. oysa oruç bizde nasıl var ise onlarda da var nasıl ki yahudilerin sünnetten tutunda (sünnette Kuran da yoktur) evlenmeye kadar her ritüeli yerine getirdikleri kaotik bir din anlayışları nasıl var ise hıristiyanlar pekala saintlere dini gün biçebiliyorlarken neden namaz gibi koskoca önemli dini ritüeli atladılar, zorlarına mı geldi , zina nedne yasak o zaman tekvin de neden zinanın cezası ölüm onu neden çıkarmadılar hz. davud zina yapsa da. bazı akıllı arkadaşlar kolaylarına geldi diyecek öyle deyecek bana nasıl cahil dedikleri gibi
görülü o ki kaynağı hint kökenli ister kendinizi aldatın ister aldatmayın evet salatın aslı dua idi, zaten 10 bin rekat kılınan namaz müminin bir içten ettiği duayı geçemez diyen siz değil miydiniz, yada cebrail 500bin rekat kıldığı halde hz. muhammedin kıldığı 2 rekat namaza denk gelmedi diyen.
düşünen insanlar için, peygamberin babasınına dı neden abdullahtır. (ALLAH'ın kulu) eğer peygamber den önce islam yoksa nerden biliyorlardı Allahı. yok siz şimdi hanif diyeceksiniz onlara. pekala ama ozaman yahudilerin tanrıs neden YEHOVA ALLAH değil. bakın olayın boyutu değişti , ilah yine aynı ilah inanç aynı isim farklı zaten ALLAH da el-ilahdan gelmiyor mu ? o zaman salat da namaz da aynı şey sadece isim farkı.
bir ufak not al arabi için, selamlama, yani namaste arapçaya değil önce arapların da ata klanı acemlerden geçmiştir arapçada selamün aleykümden de bilirsiniz yani araplar zaten bunu kendi içlerinde içselleştirmişlerdir; ki puta tapınma (ilk dönem) anlayışında puta selam vermek mantıksızdır çünkü put tanrıyı simgeleyen arkeik totemdir ona tapınılır çünkü o bir idoldür. selamlama yapılmaz ibadet edilir; gelenek olayı kendi içinde sistemleştirmiştir.
son olarak insanlar akılsızdır buradaki herkes gibi, çünkü akıllı varlık mutlak o'landır, o yüzden akılsız olan insanlar kendileri tanrıya şükrederken içselleştirdiklerini tek tanrılı dinlerde de kullanarak tek tanrıya ulaşmıştır. zaten herşeyi bilen tanrı Allah nasıl ki telli babada şamanizmden gelen çaput bağlayanın duasını duyuyor kabul buyuruyorsa burada ilkel ibadetteng elen arkeik deforme ve reforme ibadet şekillerini de kul dileği olarka kabul ediyor ve devamiyetini salık veriyordur.
Yazdıklarının neresinden tutsak bilemiyorum....
Turan Dursun senin ışığın olsun. Dikkat et, ışığın fazlası adamı kör ettiği gibi cahil de eder. Tabi ışık öbür tarafta kimin ne işine yarar bilemiyorum.
Hocam git uyu, iyi bir uyku çek. Sonra Ya Turan Dursun dersin, ya da deme çünkü Araplar onu kutup ayısından almışlar.:scared::lol:
Namaza başlama tekbiri sırasında "Allah'ü Ekber" diyerek elini kaldıran insan sanki şunu demek ister: "Ben şu anda bütün dünyevî kaygıları ve maddî düşünceleri, kısacası Hak'tan gayri her şeyi elimin tersiyle arkaya atıyor ve yüce Mevlâ'nın huzuruna çıkıyorum." Bu niyet ve duyguyla ibadete başlayan kişi; namaz sırasında Allah'a tam bir yakınlık içinde olacaktır. Onun için "Namaz mü'minin mîracıdır."3 buyrulmuştur. Mîraç sırasında Sevgili Peygamberimiz nasıl ki, Allah yakınlığının son noktasını yaşamışsa, müslüman için de namaz, Allah'la beraber olmanın yoludur.
Kaynak
Hayatım da hic camıı ye gıtmedım..
ne kadar boş ve bilgisiz konuştuğunun göstergesi...
neyse ne kadar çok düşünüp ne kadar az konuşursak o kadar bilgi bırakırız insanlar aydınlanır
o yüzden ileriki günlerde de devam edeceğim kapatılmazsa konu saygılar
iyi günler