Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Zatın dayanak noktası namaste, buna dayanarak namazın falanca filanca yerden geldiğini ispatlamaya çalışıyor. Bu zat Arapça da Namaz a ne dendiğini açıklayabilirmi acaba???

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yaşar Nuri Öztürk gibi konuşma burda....

BİRİNCİSİ burası islamik dini bir platform değil her dini görüş yazılabilir

İKİNCİSİ sen özel isimlere takılma haklarında kötü zan yaptın sen ne biçim müselmansın

ÜÇÜNCÜSÜ acaba sen ne kadar hint-sanskrit kültürüne sahipsin ben burada biliyorum da konuşuyorum sen ise olanı söylemekten başka birşey yapmıyorsun verilen bilgi her zaman doğrudur mantıklı oysa gerçeği araştırmıyorsun bile islam öyle lop inmedi gökten herşey gelenekselden geldi gelişti değişti ama benzerdi burada islamın geleneklerinin nasıl yahudi, sümer, akad, babil, hint kökenli olduklarını kanıtlarıyla açıklayabilirim namazdan tut da kabe kurana kadar ama sayfalar alır forum dolar oysa burada islamı geçin tasavvufu bitmiş cemaatleşmiş müslüman kaynıyor

o yüzden dinin yanlışlarından abartılarından arınalım saflaştıralım öğle namazına nasıl kalkılır teravihde okunacak dualar hadi ebu lehebe tebbetle cevap verme dua zinciri gibi acayiplerden arınmak için İKRA ü İKRA

İKRA ya abdül'allah !!!

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
O bir zan değil, bir gerçek.

Bu zat gitsin hint-sanskrit kültürü üzerinde ahkam kessin. Dinler geleneklere göre değişmez ve şekillenmez. Allah bu dinin hiçbir zaman bozulmayacağını vaad etmiştir. Dolayısıyla bu zatın söylediği yok şurdan buradan gelmiştir lafı hikayeden öteye gitmez. İslam'ın nasıl geliştiğinide bi zahmet bu zat açıklasın. Bir zahmet namaz hakkındaki görüşerinide ispatlasın.

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Namaste selam sözü ile namazı bir tutmak cahilliktir kardeşim.
Hint kültürünü bilmişsin ama İslam'ı bilememişsin...
Madem meraklısın etimoloji konularına ben sana namazın ne olduğunu kısaca anlatayım.

Namaz KIYAM, RÜKU ve SECDE hareketlerinden oluşur. Gel bu hareketleri arap harfleri ile yazalım. Elbette Arapça yazacağımız için sağdan sola yazacağız:

KIYAM dimdik ayakta durmaktadır. Bu harekete karşılık gelen harf elif'tir: ﺍ
RÜKU Öne doğru eğilmektir. Buna karşılık gelen harf dal'dır: ﺩ
SECDE Dizlerinin üzerine çöküp alnını yere koymaktır. Karşılık harfimiz ise mim: ﻣ

Şimdi oku bakayım: ﺩﺍ ﻣ
"ADEM"

Yani namaz Adem (AS)'dan beri vardır. Sen hiç kafanı yorma. ADAM olmanın birincil anahtarının ne olduğunu da anlamışsındır artık. :)

Müslümanların her gün 40 kez vücütları ile yazdıkları ADEM yazısını sen hintlilerden geliyor sanmaya devam et. Cehaletin yüzde doksanı inattan gelirmiş.

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Bende bir kaç kitap önermek isterim ve okumanızı tavsiye ederim
Müslümanım diyen bir insan niçin namaz kılmaz(Feyzullah Birışık)polen yayınları
Namazı anlayarak kılmak (prof.dr.Davut Aydüz) ışık yayınları

sizde eğer bildiğiniz güzel kitaplar var ise tavsiye ederseniz sevinirim.

önerilerin için teşekkürler

abre06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şeytana uymayacan saatin caldığı vakit bir çırpıda uynacan beş dakika sonra kalkarım diye ertelemeyecen

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
BİRİNCİSİ burası islamik dini bir platform değil her dini görüş yazılabilir

İKİNCİSİ sen özel isimlere takılma haklarında kötü zan yaptın sen ne biçim müselmansın

ÜÇÜNCÜSÜ acaba sen ne kadar hint-sanskrit kültürüne sahipsin ben burada biliyorum da konuşuyorum sen ise olanı söylemekten başka birşey yapmıyorsun verilen bilgi her zaman doğrudur mantıklı oysa gerçeği araştırmıyorsun bile islam öyle lop inmedi gökten herşey gelenekselden geldi gelişti değişti ama benzerdi burada islamın geleneklerinin nasıl yahudi, sümer, akad, babil, hint kökenli olduklarını kanıtlarıyla açıklayabilirim namazdan tut da kabe kurana kadar ama sayfalar alır forum dolar oysa burada islamı geçin tasavvufu bitmiş cemaatleşmiş müslüman kaynıyor

o yüzden dinin yanlışlarından abartılarından arınalım saflaştıralım öğle namazına nasıl kalkılır teravihde okunacak dualar hadi ebu lehebe tebbetle cevap verme dua zinciri gibi acayiplerden arınmak için İKRA ü İKRA

İKRA ya abdül'allah !!!
1. CİSİ Ben hiç kimse hakkında suizan yapmıyorum çünkü o adamında direk kendi ağzından çıkanları söylüyorum bu suizan değildir...
Yaşar Nuri diyorki...
Seninde dediğin gibi Kuran ı Kerim de namaz geçmiyor salat geçiyor salat ta dua demektir yani dua edelim geçelim diyor adam direk namaza saldırıyor...
Sonra gene seninde dediğin gibi namaz 5 vakit değil 3 vakittir dedi bi arada adam resmen islamiyete saldırıyor bunun neresi kötü zan...

2.CİSİ Peki senin o hint-sanskrit kültüründe islamiyete tepki göstermek hatta saldırmak varmı???
Seninde dediğin gibi benim o konuda fazla bi bilgim yok zaten beni ilgilendirmiyorda ama konu islamiyet olunca elhamdülüllah müslümanım vede dinim hakkındada iyi derecede bilgim olduğuna inanıyorum... Yoksa senin böyle ters düşüncelerine cevap veremezdik öyle değilmi???
burada islamın geleneklerinin nasıl yahudi, sümer, akad, babil, hint kökenli olduklarını kanıtlarıyla açıklayabilirim namazdan tut da kabe kurana kadar ama sayfalar alır forum dolar oysa burada islamı geçin tasavvufu bitmiş cemaatleşmiş müslüman kaynıyor
Bak buradada saçmalıyorsun... İslamiyette cevapsız soru işareti yoktur arkadaşım... Hem ayrıca islam dini akıl mantık dinide değildir kaideleri insanlar koyamaz...Yaratılmış varlıklar koyamaz...
Bence sen bu hint kültüründen bir an önce kurtul ayetlere saldırıyorsun...

Birde ayrıyetten bişey sorcam bu hint kültürü şu bizim bildiğimiz ölülerini yakan hindulardanmı bahsediyorsun???...

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Önce bilgilerinizi arttırayım namaz(dua) vakti kuran da üçtür

Diyanet İşleri : (Ey Muhammed!) Gündüzün iki tarafında ve gecenin gündüze yakın vakitlerinde namaz kıl. Çünkü iyilikler kötülükleri giderir. Bu, öğüt alanlar için bir öğüttür.

Yani sabah ve akşam sonra da yatsı bazı alimlere göre ise yatsı değil gece namazları birde orta namazı dediğimiz namaz var ki genelde öğle ve ikindi diye geçiyor Bunun yanısıra hepiniz ikindi ve öğleyi farz ve sünnet olarak kılıyorsunuz ama ikindi ve öğlenin farzı yoktur, sünnet namazlardır sevap içindir.

Namaz kılmann nasıl oldugunu Allah acıklamamış olması namazı arapların islamdan önce putları için kıldıklarına delildir.
kuranin ilk ayetlerine <sen namaz kildiginda bunu engelleyeni gordunmu ??>denmesi (direk gecmis zaman)ise bun delili saglamlastirmaktadir.

Namaz ve benzeri ritüeller en arkaik inançlarda bile mevcuttur..

İlk insan bilenediği bir gücün önünde çaresizlikten aman dilemek için yerlere kapanmıştır.. Ama namazın yaygınlaşması Güneşe tapım kültü ile başlar. İnsanlar akşam güneş batınca korku içinde bir gece geçirmişlerdir. Zifiri karanlık, etrafta vahşi hayvan sesleri ki çoğu hayvan geceleri avlanır. Hele ay ışığının olmadığı gecelerde insan burnunun ucunu göremezken bir köşeye kıvrılıp korku içinde güneşin doğmasını beklemiştir..

Sabah güneşin ilk ışıkları yeryüzüne vurduğunda insan şükretnek için güneşe dönüp onu selamlamış ve yere kapanarak toprağa düşen ışıkları öpmüştür.

Herkesin namaz diye bildiği kelimenin aslı salattır. Tıpkı bu ritüelin ana kaynağı Hindistan olduğu gibi namaz Hintç bir kelimedir. Kelime anlamı ise ''SELAM-SELAMLAMAKTIR'' . Hindistanda insanlar birbirlerini ''Namas De'' yani'Sana Selam'' diyerek selamlarlar. Selam verirkende Müslümanın namaza başladığı gibi el hareketi yaparlar. Hiç bir Müslüman bu namazda ki başlangıç el hareketinin ne anlama geldiğini bilmez..

Güneşe tapım Hindistanda günümüzde oldukça yaygındır. Güneşe tapınanlar suryacılar olarak bilinir. Her sabah gün doğarken Suryacılar güneşe dönüp ''Namas Kar(Güneşe Selam)'' tıpkı Müslümanlar gibi namaz kılarlar. Bu arada namazdan önce de abdest alırlar..

Kutsal şehir Varanasi de Ganj nehrinin güneşin doğduğu tarafında tek bir bina yoktur.. Zira Hintliler hem yüzleri kutsal ganj nehrine, hemde gün doğumuna dönerek ibadet ederler.

http://www.youtube.com/watch?v=rxBIPlYRojw

Yine namaz budizm de de görülmektedir..Nepal Katmandu
youtube

Kore Seoul
yotube

bir de pratik yogi savarlar var forumda onları da yogala selamlayalım gerçi ben yapmıyorum ama
Asanaların yapılması, çok eski bir bilim olan Hathayoganın bir kısmını oluşturuyor, ve yogik ya da psikolojik değerlerinin yanı sıra insanı daha sağlıklı yapan, organların zindeliğini ve dinçliği artıran birkaç duruştan ibaret. Asana Sözcüğü &#8216;duruş&#8217; veya &#8216;pozisyon&#8217; demektir. Asana bireyin bedensel ve zihinsel metin, sakin, sessiz ve rahat kalabilmesi için yaşam hali demektir.

Sansktitçe Surya &#8216;güneş&#8217; Namaskara ise &#8217;selamlama&#8217; veya &#8216;bağlantı&#8217; demektir. Böylece Surya Namaskara &#8216;güneşle bağlantı&#8217; anlamına gelmektedir. Surya Namaskara bedende akan güneş enerjisinin canlandırma tekniğidir. Güneş ruhi bilinç simgesidir.

Şimdi Suryacıların Güneşe tapınırken uyguladıkları Surya Namaskara nasıl yapılır birlikte öğrenelim.

1 - Dik olarak ayakta durun. Bacaklarınız bitişik. Beden dik ancak rahat olsun. Ellerinizi göğüs ****sinizin önünde birleştirin ( Namaskar Mudra).
2- Kollarınızı yukarı doğru kaldırın. Bu sırada kollarınızı ve dizlerinizi bükmeyin.
3- Kalçanızdan bükülerek öne doğru eğilin, avuçlarınız aşağıya ve alnınız dizlerinize baksın. Dizlerinizi bükmeyin.
4- Elleriniz ve ayaklarınız aynı yerde kalacak şekilde dizlerinizi yere koyun bedeniniz dizlerinizin üzerinde, kalçanız topuklarınıza değsin ve alnınız yerde olsun.
5-Geriye doğru gelirken nefes alın
6- Dördüncü sırada ki hareketleri tekrar edin.
7- Yavaşça ayağa kalkın.
8- Bir sonraki tura geçmeden önce Namaskar Mudra duruşuna gelin
Nefes alın&#8230;

Namaskara&#8217;da nelere dikkat etmelisiniz :
1- Her zaman boş bir mide ile yapın

2- Açık ve temiz havayı tercih edin. Havası iyice temizlenmiş bir oda da olabilir.

3- Tek başınıza veya bir grup ile yapabilirsiniz. Unutmayın ki grup çalışmaları, kollektif şuur oluşturur.

4- Temiz bir mat veya örtü kullanın.

5- Çalışmadan 1/2 saat önce yıkanın.

6- Bel fıtığı veya bel problemi olanlar, yüksek tansiyon hastası olanlar, bu çalışmayı önce doktorlarına danışmalıdırlar

7- Rahat ve bol bir giysi seçin.

9- Çalışmanın her anında bedeninizin tamamını iyice hissedin. Tam bilinç içinde uygulayın

http://www.youtube.com/watch?v=rxBIPlYRojw

Müslümansanız egsersizler bittikten sonra önce sağa, sonra sola selam vermeyi unutmayınız.:

Kainatın tüm sırlarını içinde toplayan kitap namazı anlatmayı unutmuş

uyanın namaz vardı biliniyordu peygambere gökten inmedi bir anda bu islamı yanlışlamaz aksine hurafelerden arınmaktır tanrıyı bulmak

bu arada yaşar nuri öztürkün görüşleri ile benim görüşlerim arasında bağ yoktur benim açımdan ona laf atmayın beni bağlamaz zira

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Group XR Arkadaşım bi kaynak gösterirmisin???... Kaynak kim veya bi kitapmı veya nedir neci???
Kainatın tüm sırlarını içinde toplayan kitap namazı anlatmayı unutmuş
Yavv ısrarla diyorumkii Kuran ı Kerim de 5 vakit namaz var...Ama senin bu yazıların bi tuhaf yani tuhaftanda ileri bi HEZEYAN...
Kaynağını bi göster bakim şu bilgilerin...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
İyide genelde benim yazdıklarımı silmişsin... Benim yazdıklarımda bi tartışma yoktukiiii.....
Ayrıca konuşuyorduk tartışmıyordukki...

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Mesajları geri getirdim.Mademki sadece konuştuğunuzu söylüyorsunuz. Konuyu arkadaşlarla konşup karara bağlarız.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
hintlilerde zamanında güneş tanrısına tapınmak için "NAMASTE" öğretisi geliştirildi arap topraklarına da şeklini değiştirerek gelenekselleştirerek gitti yani aslı Sanskritçe sungu namaste den Namas dır bu arada Ademden beri namaz varmış&#65279; masalını geçeceksin. namaz en ilkel tapım şekillerinden biridir zaten kuranda da sistematiği yoktur hadislerle daha doğrusu puta tapan arapların günde 3-5 vakit namaz daki gibi putlara (kabe putlarına) eğilip kalkması selamlaması ile sistemleştirilmiş sonradan dine sokulu gelmiştir.

Cahillikte çığır açmışsın! Hangi kitaptan öğrendiysen bilki ki yazan yalancı ve yanlış. Tükçeye geçmiş olan namaz kelimesi farsçadır, Arapça "salat, salli ve çeşitleri vardır konuşmaya göre " denir.

salat dua demektir gerçek manası budur sonradan arap tapınmacı namaz şekline büründü gelgelelim namaz farsçadan geçmiştir bize bugün ramazana ramazan helale helal deyişimizde sorun bulmayan sizler salata namaz deyince mi sorun oldu ilahi çok komiksiniz güldürüyorsunuz

bari 3 vakit namazın hesabını yaptırmayın şimdi bana
Arab tapınmacı mı? Bu nasıl bir konuşma! Zırvalama, gülünçten fazla duruma düşüyorsun.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Teşekkürler eda arada bir unuttuğumuz şeyleri hatırlamak insanı kendine getiriyor..İyi forumlar

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Bu zatın namazın falanca filanca yerden gelmesine dayanak gösterdiği şeylerde ortak nokta diğer tapınma şekillerinin namaz a olan ses benzerliğidir. Ama bu dayanak Arapça da namaz diye birşey olmadığından çökmüştür. Kıyamet alametlerinden birisi "Sünnet i bırak Kur'an a bak" diyecek tiplerin çıkacak olmasıdır. Allah C.C "namaz kılın" der, nasıl kılınacağını söylemez. Kur'an ın uygulayaıcıs Peygamberimizdir. Kur'an da apaçık namaz kılınması emredilmiştir. Emir varsa kesinlik vardır, yani farzdır. Dolayısıyla namaz kılmak farzdır ve nasıl kılınacağını Peygamberimiz göstermiştir. Ayrıca Allah C.C nun göndermediği dinler din değildir, yani hintlilerde bu var diye bu din olmaz. Dolayısıyla, işte hintlilerde bu var, Mekkeli kafirler puta tapıyorlardı onun için Allah namazın nasıl kılınacağını açıklamamıştır falan gibi laflar boştur. Çünkü bunlar Kur'an da açıkca kafirdirler. Ayrıca bu zat Allah'ın neyi neden yaptığını nereden biliyorki? Ayrıca ilk mesajında namaz yoktur diyen zat, şu anda 3 vakite çıkmıştır. Biraz daha zorlarsanız 5 vakite çıkacak.

versamax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah kılmak isteyen herkese nasip etsin. Bilhassa sabah namazına kalkmayı. Çok istediğim halde sabahları şeytan tepemize çıkıyor, saat çalıp çalıp kapanıyor, ama kalkamıyoruz. Allah affetsin inşaallah.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Aleviler dışında İslam dünyasında namazın 5 vakit olduğu konusunda tüm İslam âlimleri hemfikirdir. Bir eylemin daha önce varlığı, sonradan meydana gelen eylemlere benzerliğinden dolayı, ilk eylemin bir parçası saymak düz bir mantıktır. Gerçekçi değildir:

Önerme şöyle:

İlk eylem: Eskiden Arapların günde 3&#8211;5 vakit namazdaki gibi putlara eğilip kalkarlardı.

Sonradan meydana gelen eylem: İslam&#8217;da namaz 5 vakittir. Ve Müslümanlar eğilip kalkarak bunu yerine yetirirler.

Sonuç: Sonradan meydana gelen eylem ilk eyleme benzediği için ilk eylemin ürünüdür.

Umarım düz mantık anlaşıılmıştır

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
öncelikle namaz yoktur demedim gerçek boyutlu duadır. sonradan sistemleştirilmiştir dedim. siz de hz. ademden beri geliyor diyorsunuz ozaman neden hz.musa hz.ibrahim hz. isa kılarken halkı terketti namaz farzını. oysa oruç bizde nasıl var ise onlarda da var nasıl ki yahudilerin sünnetten tutunda (sünnette Kuran da yoktur) evlenmeye kadar her ritüeli yerine getirdikleri kaotik bir din anlayışları nasıl var ise hıristiyanlar pekala saintlere dini gün biçebiliyorlarken neden namaz gibi koskoca önemli dini ritüeli atladılar, zorlarına mı geldi , zina nedne yasak o zaman tekvin de neden zinanın cezası ölüm onu neden çıkarmadılar hz. davud zina yapsa da. bazı akıllı arkadaşlar kolaylarına geldi diyecek öyle deyecek bana nasıl cahil dedikleri gibi

görülü o ki kaynağı hint kökenli ister kendinizi aldatın ister aldatmayın evet salatın aslı dua idi, zaten 10 bin rekat kılınan namaz müminin bir içten ettiği duayı geçemez diyen siz değil miydiniz, yada cebrail 500bin rekat kıldığı halde hz. muhammedin kıldığı 2 rekat namaza denk gelmedi diyen.

düşünen insanlar için, peygamberin babasınına dı neden abdullahtır. (ALLAH'ın kulu) eğer peygamber den önce islam yoksa nerden biliyorlardı Allahı. yok siz şimdi hanif diyeceksiniz onlara. pekala ama ozaman yahudilerin tanrıs neden YEHOVA ALLAH değil. bakın olayın boyutu değişti , ilah yine aynı ilah inanç aynı isim farklı zaten ALLAH da el-ilahdan gelmiyor mu ? o zaman salat da namaz da aynı şey sadece isim farkı.

bir ufak not al arabi için, selamlama, yani namaste arapçaya değil önce arapların da ata klanı acemlerden geçmiştir arapçada selamün aleykümden de bilirsiniz yani araplar zaten bunu kendi içlerinde içselleştirmişlerdir; ki puta tapınma (ilk dönem) anlayışında puta selam vermek mantıksızdır çünkü put tanrıyı simgeleyen arkeik totemdir ona tapınılır çünkü o bir idoldür. selamlama yapılmaz ibadet edilir; gelenek olayı kendi içinde sistemleştirmiştir.

son olarak insanlar akılsızdır buradaki herkes gibi, çünkü akıllı varlık mutlak o'landır, o yüzden akılsız olan insanlar kendileri tanrıya şükrederken içselleştirdiklerini tek tanrılı dinlerde de kullanarak tek tanrıya ulaşmıştır. zaten herşeyi bilen tanrı Allah nasıl ki telli babada şamanizmden gelen çaput bağlayanın duasını duyuyor kabul buyuruyorsa burada ilkel ibadetteng elen arkeik deforme ve reforme ibadet şekillerini de kul dileği olarka kabul ediyor ve devamiyetini salık veriyordur.

redirect

Asistan
Reaksiyon puanı
11
hintlilerde zamanında güneş tanrısına tapınmak için "NAMASTE" öğretisi geliştirildi arap topraklarına da şeklini değiştirerek gelenekselleştirerek gitti yani aslı Sanskritçe sungu namaste den Namas dır bu arada Ademden beri namaz varmış&#65279; masalını geçeceksin. namaz en ilkel tapım şekillerinden biridir zaten kuranda da sistematiği yoktur hadislerle daha doğrusu puta tapan arapların günde 3-5 vakit namaz daki gibi putlara (kabe putlarına) eğilip kalkması selamlaması ile sistemleştirilmiş sonradan dine sokulu gelmiştir.

putalra eğilip kalkmak selamlamak sistemleştirip dine sokulup gelmemişti ama sen dünyaya sokulu geldin bundan haberin varmı yeğenim. Allah seni annenin karnına soktu sonra da dünyaya geldin.

Yav sen nasıl bir zihniyete hizmet ediyorsun anlamadım. Taptığın inandığın şeylerin normal olduğunu düşünerek bunu bu ülkedede normalmiş gibi insanların aklına sokup aklı sıra kendinizi sindirtceksiniz. Yok öyle birşey şimdi sankrasteini sunkrasteni al nerde tepiniyorsan tapınıyorsan tapın.

Arkadaşımız burda sabah namazına nasıl kalkılır diye konu açmış adam gelmiş sankastre munkastre diyor. Teşekkürler hüzün lü arkadaşım.

Daha öncede söyledim herkes istediğine inanabilir yaşayabilr. Ama söz konu benim dinim İslamiyet hakkında kimseyi abuk sabuk konuşturtmam. Heleki yaşamayan bilmeyen ve müslüman olmayan biriyse.

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Burada namaz salat la aynı şey değil denmiyor. Burada bu zatın benzerliklere dayanarak kurduğu dayanağı çökmüştür deniyor.

Yukarıda bu zat işin felsefesine girmiş, o niye böyle bu niye böyle diye sorular sormuş arkasında yorumlarını yapmıştır.

Ben o nasıl yapmış, onlarda nasılmış, bunlarda nasılmış diye bakmam.

Bir Müslüman'ın bakacağı şey şudur.

Kitabım Kur'an mıdır? evet.

Kur'an ın Kıyamete kadar bozulmadan kalacağı Allah C.C tarafından vaad ediliyormu? evet.

Kur'an da namaz emredimlişmdiri? evet.

Dolayısıyla Farz mıdır? evet.

Demekki ortada Namaz diye birşey var.

Peki ben bunu kimden öğreneceğim, gidip hintliden öğrenecek değilim ya, Allah C.C da bunun ve Kur'an daki diğer şeylerin uyugulaması için Peygamberimizi göndermiş.

Ayrıca, namazın kaç vakit ve ne olduğu hakkında bilgi için şunlara bakalım.

Sual: Namaz beş vakit değil mi? Niye üç veya altı vakit diyenler çıkıyor?
CEVAP
Peygamber efendimiz bize namazın beş vakit olduğunu bildirdi. Senelerce beş vakit kıldı. Artık başka delil aramak gerekmez. Kur&#8217;an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Namaz, müminlere belli vakitlerde farz kılındı.) [Nisa 103]

Nisa suresinin 103. âyetinde, (Namaz, belli vakitlerde farz kılındı) buyurulup, ayrıca, beş vaktin hepsi de diğer âyetlerde bildirildiği halde, &#8220;Beş vakit namaz&#8221; ifadesinin geçmeyişi, kutuplarda ve buralara yakın yerlerde, beş vaktin tamamının teayyün etmemesindendir. (Nimet-i İslam)

İsra suresinin, (Güneşin kayması anından, gecenin kararmasına kadar ve sabah vakti namaz kıl) mealindeki 78. âyet-i kerimenin aslında geçen, (Dülûk-üş şems) öğle ve ikindi, (Gasak-ıl leyl) akşam ve yatsı namazı, (Fecr) de sabah namazıdır. (Beydavi)

Kaf suresinin, (Güneşin doğuşundan ve batışından önce ve gece Rabbini tesbih et) mealindeki 39. ve 40. âyet-i kerimesindeki, güneşin doğuşundan önceki sabah namazı, güneşin batışından önceki öğle ve ikindi namazı, geceki de akşam ve yatsı namazıdır. (Beydavi)

İbni Abbas hazretleri, (Kur&#8217;an-ı kerimde beş vakit namazı bildiren âyet hangisi) diye sual edildiğinde, şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
(Akşama girerken, sabaha ererken, gündüzün sonunda ve öğle vaktinde Allah&#8217;ı tenzih edin!) [Rum 17,18]

(Akşama girerken)den maksat, akşam ve yatsı namazı, (sabaha ererken)deki sabah namazı, gündüzün sonundaki, ikindi namazı, öğledeki de, öğle namazıdır. (Celaleyn)

Nur suresinin 58. âyet-i kerimesinde, (salât-ı fecr = sabah namazı) ve (salât-ı işâ = yatsı namazı) ifadesi açıkça geçmektedir.

Peygamber efendimiz, Bekara suresindeki, (Namazları ve vusta namazını kılın) mealindeki 238. âyet-i kerimeyi açıklarken, (Vusta namazı ikindi namazıdır) buyurdu. (İ. Ahmed)

Bu âyet-i kerimede, (Namazları ve orta namazı [ikindi namazını] kılın) buyuruluyor. Arabi gramere göre, namazlar [salevat] denince, ikiden fazla namaz anlaşılır. Çünkü iki namaz demek için, salevat [namazlar] değil, salâteyn [iki namaz] denilir. Vusta [orta] namaz ikindi namazı olduğuna göre, ikindi hariç, öteki namazların sayısı iki olamaz, ikiden fazla olması gerekir. Üç de olamaz; çünkü VUSTA NAMAZI hariç 4,6 gibi çift sayılı olmalı ki, orta namaz [ikindi namazı] tam ortada olabilsin. Yani ortadaki namaz ikindi olduğuna göre, ondan önce iki namaz, ondan sonra da iki namaz bulunduğu meydana çıkar. Diğer âyetlerdeki namaz vakitleri de dikkate alınınca, namaz vakitlerinin beş olduğunda hiç şüphe kalmaz.

(Gündüzün iki tarafında, gecenin de yakın saatlerinde dosdoğru namaz kıl. Çünkü güzellikler kötülükleri [günahları] giderir. Bu, iyi düşünenlere bir öğüttür.) [Hud 114]

Gündüzün iki tarafındaki namazlar sabah, öğle, ikindi; gecenin yakın saatlerindeki namazlar da akşam ve yatsı namazlarıdır. (Medârik)

Burada Hasenat = Güzelliklerden murat beş vakit namazdır. (Medârik, Beydavi)

Daha fazlası için kaynak Namaz beş vakittir .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
öncelikle namaz yoktur demedim gerçek boyutlu duadır. sonradan sistemleştirilmiştir dedim. siz de hz. ademden beri geliyor diyorsunuz ozaman neden hz.musa hz.ibrahim hz. isa kılarken halkı terketti namaz farzını. oysa oruç bizde nasıl var ise onlarda da var nasıl ki yahudilerin sünnetten tutunda (sünnette Kuran da yoktur) evlenmeye kadar her ritüeli yerine getirdikleri kaotik bir din anlayışları nasıl var ise hıristiyanlar pekala saintlere dini gün biçebiliyorlarken neden namaz gibi koskoca önemli dini ritüeli atladılar, zorlarına mı geldi , zina nedne yasak o zaman tekvin de neden zinanın cezası ölüm onu neden çıkarmadılar hz. davud zina yapsa da. bazı akıllı arkadaşlar kolaylarına geldi diyecek öyle deyecek bana nasıl cahil dedikleri gibi

görülü o ki kaynağı hint kökenli ister kendinizi aldatın ister aldatmayın evet salatın aslı dua idi, zaten 10 bin rekat kılınan namaz müminin bir içten ettiği duayı geçemez diyen siz değil miydiniz, yada cebrail 500bin rekat kıldığı halde hz. muhammedin kıldığı 2 rekat namaza denk gelmedi diyen.

düşünen insanlar için, peygamberin babasınına dı neden abdullahtır. (ALLAH'ın kulu) eğer peygamber den önce islam yoksa nerden biliyorlardı Allahı. yok siz şimdi hanif diyeceksiniz onlara. pekala ama ozaman yahudilerin tanrıs neden YEHOVA ALLAH değil. bakın olayın boyutu değişti , ilah yine aynı ilah inanç aynı isim farklı zaten ALLAH da el-ilahdan gelmiyor mu ? o zaman salat da namaz da aynı şey sadece isim farkı.

bir ufak not al arabi için, selamlama, yani namaste arapçaya değil önce arapların da ata klanı acemlerden geçmiştir arapçada selamün aleykümden de bilirsiniz yani araplar zaten bunu kendi içlerinde içselleştirmişlerdir; ki puta tapınma (ilk dönem) anlayışında puta selam vermek mantıksızdır çünkü put tanrıyı simgeleyen arkeik totemdir ona tapınılır çünkü o bir idoldür. selamlama yapılmaz ibadet edilir; gelenek olayı kendi içinde sistemleştirmiştir.

son olarak insanlar akılsızdır buradaki herkes gibi, çünkü akıllı varlık mutlak o'landır, o yüzden akılsız olan insanlar kendileri tanrıya şükrederken içselleştirdiklerini tek tanrılı dinlerde de kullanarak tek tanrıya ulaşmıştır. zaten herşeyi bilen tanrı Allah nasıl ki telli babada şamanizmden gelen çaput bağlayanın duasını duyuyor kabul buyuruyorsa burada ilkel ibadetteng elen arkeik deforme ve reforme ibadet şekillerini de kul dileği olarka kabul ediyor ve devamiyetini salık veriyordur.

Yazdıklarının neresinden tutsak bilemiyorum....

Turan Dursun senin ışığın olsun. Dikkat et, ışığın fazlası adamı kör ettiği gibi cahil de eder. Tabi ışık öbür tarafta kimin ne işine yarar bilemiyorum.

Hocam git uyu, iyi bir uyku çek. Sonra Ya Turan Dursun dersin, ya da deme çünkü Araplar onu kutup ayısından almışlar.:scared::lol:

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yazdıklarının neresinden tutsak bilemiyorum....

Turan Dursun senin ışığın olsun. Dikkat et, ışığın fazlası adamı kör ettiği gibi cahil de eder. Tabi ışık öbür tarafta kimin ne işine yarar bilemiyorum.

Hocam git uyu, iyi bir uyku çek. Sonra Ya Turan Dursun dersin, ya da deme çünkü Araplar onu kutup ayısından almışlar.:scared::lol:

ne kadar boş ve bilgisiz konuştuğunun göstergesi...

neyse ne kadar çok düşünüp ne kadar az konuşursak o kadar bilgi bırakırız insanlar aydınlanır

o yüzden ileriki günlerde de devam edeceğim kapatılmazsa konu saygılar

iyi günler

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Ohoo, bu ne coşku bu ne şevk kardeşim. Herkes islamı düzeltmeye hevesleniyor. Ya Hu islamı düzeltmeye çalışacağınıza islamla düzelmeye çalışsanıza... İnancını en safi haliyle yaşadığını iddia eden (yaşamıyorsa zaten benim inancıma ne karışıyor?) arkadaşlar namazı 5 değil 3 vakte indirince daha iyi bir kul mu olacaklar yani?

Soruları yanlış sorarsan cevapları da yanlışlardan elde edersin...

Şüphesiz, her şeyden önce Allah vardı. Öyleyse Allah ismi el-ilahtan değil el-ilah Allah isminden türetilmiştir.

Namazın nasıl Adem Peygamber'den beri geldiğini kanıtıyla yukarıda anlatmıştık. Demek ki diğer sistemlerde gerçekleştirilen tapınma ve saygı ritüelleri Allah'ın emrettiği ibadetin bozulmuş şeklidir. Yani burada da ters mantık var. Namaz diğer ritüellerden değil, diğer ritüeller namazdan bozularak uygulanmıştır. Efendimiz (SAV) bu bozulmuş tapınma şekillerini ortadan kaldırmış, en güzel haliyle ibadeti bize öğretmiştir. O zaten insanlığın bozulan her yönünü düzeltmek, nurlandırmak için gönderilmiştir.

Kur'an-ı Kerim'de sünnet yoktur denmiş. Kitapta bir çok yerde "Peygambere itaat edin." emri var. Azıcık zekası olan kitaptaki bu emrin ne anlama geldiğini çok rahat anlayabilir. Kainatın efendisi peygamberimizin uygulamalarını Kur'an-ı Kerim'de detaylı olarak aramaya kalkmaz. Halen anlamamış olanlar olabilir (ki kuvvetle muhtemel) onlar için biraz daha açayım. Allah kitabında "peygambere itaat edin" dediği zaman şunu da açıkça belirtmiş oluyor: Kitaba ve bu kitapta olanlara zaten itaat edeceksiniz. Burada 'açıkça' bulamadıklarınız konusunda peygambere itaat edin. Çünkü O sizin hataya düşmemeniz için bir klavuz olarak gönderildi.

Gelelim hristiyanlarda ve musevilerde namazın olmadığı iddiasına. Külliyen yalan!
Museviler günde üç vakit ibadet ederler. Cemaatle veya tek başlarına ibadetlerini yapabilirler. Bu ibadetler, sesli ve oturarak okunan dualar, sesli ve ayakta okunan dualar ile sessiz okunan dualarla tamamlanır. Ayrıca ağlama duvarında yapılan ibadetlerde eller duvara dayanarak duvara karşı secdeye ve eğilmeye (rûku) benzer hareketler dualarla birlikte tekrarlanır. Bu ibadet şekilleri museviliğin temelini oluşturur.
Hristiyanlıkta ise ellerin birleştirilmesi, diz çökme, baş eğme gibi ibadete temel teşkil eden hareketler vardır.
Dedik ya bir konuya inatla bağlı olmak cahillikte ileri gitmekten başka bir işe yaramıyor.

Namazın başındaki hareketin ne anlama geldiğini hiç bir müslüman bilmiyor! Arkadaş anket yapmış sanki! Kendi bilmeyince başka hiç kimse bilmiyor sanıyor herhalde.

Namaza başlama tekbiri sırasında "Allah'ü Ekber" diyerek elini kaldıran insan sanki şunu demek ister: "Ben şu anda bütün dünyevî kaygıları ve maddî düşünceleri, kısacası Hak'tan gayri her şeyi elimin tersiyle arkaya atıyor ve yüce Mevlâ'nın huzuruna çıkıyorum." Bu niyet ve duyguyla ibadete başlayan kişi; namaz sırasında Allah'a tam bir yakınlık içinde olacaktır. Onun için "Namaz mü'minin mîracıdır."3 buyrulmuştur. Mîraç sırasında Sevgili Peygamberimiz nasıl ki, Allah yakınlığının son noktasını yaşamışsa, müslüman için de namaz, Allah'la beraber olmanın yoludur.
Kaynak

Ayrıca namaza başlarken insan tüm perdelerden kurtulmak 'hakikate' ermek ister. Namazı layıkıyla kılan bir müslüman daha ilk harekette perdeleri kaldırıp hakikate bakmaya başlar. Kurban olun siz o namazın ilk hareketine...

İnat hakikaten kötü bir huy fakat cahillikte inat etmek çok daha kötü...

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ne kadar boş ve bilgisiz konuştuğunun göstergesi...

neyse ne kadar çok düşünüp ne kadar az konuşursak o kadar bilgi bırakırız insanlar aydınlanır

o yüzden ileriki günlerde de devam edeceğim kapatılmazsa konu saygılar

iyi günler

Boş mu! Komik olma hocam! Yazdıkların Turun Dursun denilen (hadi küfür etmiyeyim) insancığa ait. Sen bu kafa ile devam et...

Pamukla tanıştığın gün gözünde bir ışık belirecek; bilki o ışık Turan Dursun denilen adamın(adam dediğime bakma) ışığı değil. Hele o hades'e gideceklerine inanan yehova'cıların ışığı da değil, tahmin et!

Bizden de saygılar.

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
"Essalatü hayrün minennevm ''