Sa arkadaşlar ben bir şeyi merak ettim

oozgur400

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi benim merak ettiğim şu 0 dan TC kimlik nasıl çıkarılıyor?yani ilk defa çıkarılacak ve anne babası olmayanlar nasıl kimlik çıkarabiliyor yani çıkarabilse bile anne ve baba adı ne yazarlar?son olarak kimlik herkes çıkarabiliyor mu acaba

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba;

18 yaşından küçük iseniz anneniz veya babanız ile kaymakamlığa gidip yeni kimliği alabilirsiniz.

Yeni kimlik kartı randevusu nasıl alınır?

Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM) tarafından oluşturulan "RANDEVU PORTAL" adresine giriş yaparak karşısına çıkan RANDEVU AL butonuna basmalı.

1343797_f44548b0f75413418dee8f1c452a3a1d.jpg

İkinci aşamada ise kimin adına randevu alınacağı seçiliyor ve ardından sağ taraftaki boşlukların gerekli şekilde doldurulması gerekmekte. T.C Kimlik No ve İsim Soyisimyazılarak bir sonraki aşamaya geçiliyor.

1343797_5d4fe54a3eeae3a43f6a811f93725e98.jpg

Üçüncü aşamada yeni çipli kimlik kartı için nereden başvuru yapmak istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Bu aşamadan da size en uygun olan merkezi ve uygun saati seçtikten sonra teslimat bilgileri ekranı geliyor. Bu kısımda kartınız basıldıktan sonra hangi adrese geleceğini belirtiyorsunuz. Son olarak da dördüncü aşamada karşınıza randevunuzla ilgili detaylar çıkıyor.

Biyometrik verisi alınmayacak çocukların kimlik kartları; ana, baba ya da vasileri, bunların bulunmaması hâlinde büyük ana, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocukları yanlarında bulunduranlar veya vekâletname ibraz eden kişiler tarafından teslim alınır. Evlilik birliğinin mahkeme kararı ile son bulması hâlinde çocukların kimlik kartı veli, vasi veya Kanunun 17 nci maddesinde bildirimle yükümlü kılınan kişilere teslim edilir.

oozgur400

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işte TC kimlik no yok onu nasıl alabiliriz burda nüfus cüzdani istiyor onu çıkarmak için napmaliyim

Süpürgesiz cadı

Profesör
Reaksiyon puanı
617
Şimdi benim merak ettiğim şu 0 dan TC kimlik nasıl çıkarılıyor?yani ilk defa çıkarılacak ve anne babası olmayanlar nasıl kimlik çıkarabiliyor yani çıkarabilse bile anne ve baba adı ne yazarlar?son olarak kimlik herkes çıkarabiliyor mu acaba
Kimin icin bu kimlik
--- Gönderi Güncellendi ---
Yani yeni dogmuş bi bebekmi

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
sokakta,camii avlusu gibi yerlerde bulunup yetimhaneye gönderilen bebekler için kimlik nasıl çıkartılıyor?merak ettim

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
tamam devlet çıkarıyor da.anne baba ismi olarak ne yazılıyor onu merak ettim
bazı forumlarda anne havva, baba adem yazıldığı söyleniyor ama ne derece doğru bilmiyorum

oozgur400

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anne baba ismi ne yazar iyi soru hakikaten anne baba yoksa

oozgur400

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye'de yada avrupada yeni doğan cocuklara kimlik nasıl çıkarılır ve bide anne ve babası belli olmayan çocuklar nasıl kimlik çıkartacak yani bunlar yoksa çıkartılıyor mu yoksa rastgele isim koyuyorlar diye duymuştum Avrupa'da veya Türkiye'de kural aynimidir?☺☺