nokıa 8 çıkış tarihide bayağa geçmiş.yakın zamanda çıksaydı hemen alırdım.beklesem samsung parayı vermemek için sorun da çıkarabilir.bir türlü karar veremedimNokia 8 tanıtılacak deniyor 16 ağustosda
Sen onun TR satış tarihini en az 15-20 eylül olarak al.
Nokia 9 tanıtalacak mı ? Belli değil.
Nokia 8 üst segment bir cihaz olacak mı ? hayır 820den ve onun muadili 8890dan daha güçsüz olacak gibi duruyor.
Nokia 9 gelirse de S7 Edgeden mutlaka daha pahalı olacaktır.
bir gelişme varmı ?
İyi bir sonuç alırsın umarım.Yukarıda yazdığım yazı dışında herhangi bir gelişme olmadı. Artık mahkeme sürecini bekleyip göreceğiz. Bir gelişme ya da bilir kişiden bir haber sonuç gelirse buraya yazacağım.
İyi bir sonuç alırsın umarım.
Arkadaşımızın cihazının arızası hakkında muhtemelen ufakda olsa darbe aldığı görüşüdür.
Gel gelelim servis muhabbetine.
Öncelikle şunu belirtmeliyimki Samsung cihazlardan en çok canı yananlardanım fakat samsung u hiçbir zaman gömmedim.
En komik arızalardan başıma gelen vaka telefonumun kendi kendini şarj ediyor gibi göstermesiydi. Tabi bana göre koyduğum teşhis soket arızası ve buna bağlı olarak yazılımsal kafa yemişliğiydi. Bir süre sonra kendiliğinden düzelmesi akabinde şarja taktığımda şarj etmesi gerekirken varolan şarjı tüketiyordu.
Cihazımın garantisi devam ediyor ve bende soluğu serviste alıyordum ki kullanıcı hatası denilmesi sonrası gerekli merciilere gitmiş hakkımı yedşrmemiştim. Fakat internette olsun çevremde olsun okuduğum samsung servisleri şikayetleri sonra kendi çapımda araştırmam gerektiği kanaati doğdu.
Asıl konu burada arkadaşlar ki sanırım daha önce bu konuda azda olsa bir yazı paylaşmıştım
Samsung büyük bir marka tamam
Cihazları olabildiğince kendi dönemlerine göre premium havası katılarak üretilmiş çok şık cihazlardır bunada tamam.
Fakat servis olayı neden böyle ?
4-5 tane Samsung serviste çalışan kişilerle ortak arkadaşlarım aracılığıyla tanışmıştım ki bunlardan biri benim doğrudan arkadaşımdı şimdilerde samsungdan ayrıldı o ayrı mesele.
Kendilerinin yerine göre üstü kapalı yerine göre açık söylemleri şuydu.
Puanlamaya göre servis şubeleri çalıştığından fabrika çıkışlı olduğunu reddedemeyeceğimiz büyük arıza tespitleri dışında kalan diğer arıza çeşitlerini minimum masraf çıkarmak için olabildiğince müşteriye yığmaya çalışıyoruz. Bu masraflandırma ve puanlama sonunda servis şubesi merkezlerden ödüllendirilir ve prim alır özetiydi.
Yani bunu yapan bizzat samsung değildir dikkatinizi çekeyim ki yine yurdum insanıdır ve para hırsıyla belli bi makam mevkide oturanların yaptığı kurnazlık işgüzarlık hile hurda artık adı neyse bu sebepten doğan mağduriyetlerdir.
Durum eskisi gibimidir hayır hala varmıdır bu anlayış tabiki vardır.
İşin diğer boyutu ise müşterilerin kendilerince kurnazlık yapıp cihazın kullanıcı hatasından doğan arızalarında ise kendi kendine bozulduğu havasını vermektir ki birçoğu insan mağdur edebiyatı yapıp yok tüketici hakları yok mahkeme ile atıp tutanlarla uğraştıklarıdır. Servis tamir ücretleri diğer esnaflara göre yüksek olması doğal olduğundan cihaz sahipleri cihaz arızasını cihaza bağlayıp karşılarındaki kişileri saf yerine enayi yerine koyduklarını düşünüyorlar ki adamlar bunu açıkça söylüyor bizi buraya layık görüp iş verenlere bizlerde birikimlerimizi sunarak emek veriyoruz ve bir cihazı olabildiğince tasarlayan mühendisleri kadar iyi tanıyor ve doğabilicek arızaları da yine %90 oranında zaten biliyoruz. Durum böyleyken müşteriler gelip bizi mal yerine koymasınlar ve sabrımızı lütfen zorlamasınlar diyede eklemişlerdi ki çokda haklıydılar.
Durum budur arkadaşlar.
çok garip bana hiç sorun çıkartmadı samsung servisi ya izmir servisi daha iyi yada benden çekiniyorlar san ki...
o servis nerede?
benim ki İzmir onun ki nere?O servisteki adamlar buraya gelecek diyorsun yani![]()
Boşver reis sakin ol. Arkadas senin numaranı versin arasınlar seni bi. Sen onları kilometrelerce uzaktan yola getirirsinbenim ki İzmir onun ki nere?
Adres ver indirelim abibenim ki İzmir onun ki nere?
Herhangi bir maddi kaybın oldu mu? Sadece meraktan sordum.Arkadaşlar mahkeme sonucu 3 gün önce geldi. Davayı kazandım. Telefonun para iadesini yapacaklar. 15 günlük davaya itiraz etme hakları varmış. Sonuca itiraz edeceklerini zannetmiyorum. Eğer böyle bir olay olursa direk mahkemeye başvurun. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa sorabilirsiniz.![]()