S4 pili yiyor

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar herkese merhaba! Son zamanlarda her ne kasar s5 falan çıksa da ben s4'ümden çok memnunum (belirtmek istedim sadece. :) ) ama tek bir sorun var ve aşırııı derecede canımı sıkmaya başladı. Şöyle ki saat 16.30'da okuldan çıkıyorum telefonda internete falan giriyorum evde toplam max. 2 saat telefonu kullandığımı söylüyor cihaz ve pil 6 saat götürüyor. Yani anlayacağınız eski pil performansı yok cihazda. Bildiğiniz pili yemeye başladı. İşin garip tarafı bir ara açılmamaya reset atmaya başlamıştı pilden kaynaklıdır diye yolladım servise pilden kaynaklıymış ve pili değiştirmişlerdi. Bir de format atmışlardı tabi. Öyle 2 3 ay sorunsuz. Daha sonra uygulama falan da yükleyince tekrar hızlı bitmeye başladı pil. Bir önerisi olan var mı ne yapmalıyım? Format atmak aklımdan geçti servise de vereyim söz konusu pil onuca 1 günde yapıyorlar fakat telefona reset atmak istemiyorum artık. Şimdiden teşekkürler....

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
★#0228 # tuşla açılan yerde alttaki butona tıkla (tıkladıktan sonra büyük ihtimalle ekran kapanacaktır) ve sonra şarjını fulle yalnız bunu yapmadan önce şarjın % 65-70 üzeri olsun. Ben s3 te böyle yapıyorum şarjı az gitmeye başladığı zaman ve düzeliyor .

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Kardeşim s4 4.4.2 kulanıyorum şarjı yemekle kalmıyor çiğnemeden yutuyor .s

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
pil benim gayet iyi giidiyor telefonda sıkıntı vardır

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278

Kullandığın yazılım kodunu yazar mısın? Birde pil kulanım grafiğini eklersen çok iyi olur gerçekten merak ediyorum.

Telefonda sorun olması imkansız gibi bir şey, serviste cihazımı yenisi ile değiştirdiler farklı bir sorundan ötürü, yani tek bura da 2-3 kişinin bataryam az gidiyor diye isyan etmiyor çok daha fazla yani bu kadar insanın cihazlarında sıkıntı olması imkansız gibi bir konu.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Bu aralar oyun yükledim gün içinde 1 2 saat takılıyorum arada iyice kafayı yedi pil şarj'dan çektiğim gibi %98 düşüyor vs değişik bir şekile girdi çözemedim önceden böyle sorun olmuyordu.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
★#0228 # tuşla açılan yerde alttaki butona tıkla (tıkladıktan sonra büyük ihtimalle ekran kapanacaktır) ve sonra şarjını fulle yalnız bunu yapmadan önce şarjın % 65-70 üzeri olsun. Ben s3 te böyle yapıyorum şarjı az gitmeye başladığı zaman ve düzeliyor .
batarya kalibrasyonunu bazı yerde yapıp da madur olanlarını da gördüm. Bu arada [MENTION=390518]sosyalli2[/MENTION] sen yaptın mı bunu bir işe yaradı mı?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Burda şu an 4 kişiden sadece sen sıkıntı yok dedin. :D Yazılım sürümü nedir telefonun? 4.3'te 16 saat bile buluyordum ben.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Enteresan başlıkmış dostum. Gerçekten yiyor sandım :)

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Enteresan başlıkmış dostum. Gerçekten yiyor sandım :)
Yiyor abi valla. Bazen kusuyor şişiriyor da bataryayı. :D (Batarya şişmesi bende pek olmadı ama bazılarında o da oluyormuş.) :D :D :D

★#0228 # bunu denemedim bilmedğim görmediğim kodu denemem pek :)
Aynen. Ben de kullanan biri varsa görüşünü alayım diye sordum. En son bir video izlemiştim pil kalibrasyonu diye bir şeyler yazıyordu adam altındaki yorumlarda adama öyle bir sövmüşlerdi ki hayatımda durmadığım küfürler öğrendim. :D Pil kullanımı daha da berbatlaşmış %90'ında.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Kullandığın yazılım kodunu yazar mısın? Birde pil kulanım grafiğini eklersen çok iyi olur gerçekten merak ediyorum.

Telefonda sorun olması imkansız gibi bir şey, serviste cihazımı yenisi ile değiştirdiler farklı bir sorundan ötürü, yani tek bura da 2-3 kişinin bataryam az gidiyor diye isyan etmiyor çok daha fazla yani bu kadar insanın cihazlarında sıkıntı olması imkansız gibi bir konu.
kardeş iyi gidiyor derken normal kullanımda 1 gün çok az konuşma yaparsan 2 gün telefonu hiç ellemessen şarj %100 iken 3,5 gün gidiyor sürekli aktif kullanırsam 3g aktif internet aktif oyun da olursa yarım gün anca sürüyor kullanım bundan ibaret pil grafigini şuan atamam musait deilim musait oldugunda eklerim....

batarya kalibrasyonunu bazı yerde yapıp da madur olanlarını da gördüm. Bu arada @sosyalli2 sen yaptın mı bunu bir işe yaradı mı?

Burda şu an 4 kişiden sadece sen sıkıntı yok dedin. :D Yazılım sürümü nedir telefonun? 4.3'te 16 saat bile buluyordum ben.
kardeş bilmiyorum benimki normal kullaında 1 gün gidiyor internet gmail facebook twitter gibi kullanımda 1 gün ama sürekli oyuna yüklenirsem 3 saatte bitiyor iyi dedigim bu şekilde android 4.4.2 yüklü ve 9500 modeli

batarya kalibrasyonunu bazı yerde yapıp da madur olanlarını da gördüm. Bu arada @sosyalli2 sen yaptın mı bunu bir işe yaradı mı?

kardeş bilmiyorum benimki normal kullaında 1 gün gidiyor internet gmail facebook twitter gibi kullanımda 1 gün ama sürekli oyuna yüklenirsem 3 saatte bitiyor iyi dedigim bu şekilde android 4.4.2 yüklü ve 9500 modeli

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
dostum bende s3 var servise gittim s3 bazı serilerinde hata var dedi servis s3 batarya mersin servisinde yokmus bugun gittim pazartesi gelecek dediler samsung servileri cok dandıktır en azından mersindeki hicbir samsung servisi işe yaramaz s3 bataryası için 10 gun telefon serviste bekleyecek dedı bende siz kafayımı yediniz dedim bakalım haftaya gelecekmı batarya garantiden degişecek servise götür kontrol ettir ayrıca bataryada şişme vardır kesin

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
kardeş iyi gidiyor derken normal kullanımda 1 gün çok az konuşma yaparsan 2 gün telefonu hiç ellemessen şarj %100 iken 3,5 gün gidiyor sürekli aktif kullanırsam 3g aktif internet aktif oyun da olursa yarım gün anca sürüyor kullanım bundan ibaret pil grafigini şuan atamam musait deilim musait oldugunda eklerim....

Tamam işte benim de aynı oyun oynamiyorum ama günde 4-5 saat sosyal medyada takılıyorum sarj aksami görmüyor işte :)

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tamam işte benim de aynı oyun oynamiyorum ama günde 4-5 saat sosyal medyada takılıyorum sarj aksami görmüyor işte :)
Aynen abisosyal medyada takılınca çok gidiyor.

dostum bende s3 var servise gittim s3 bazı serilerinde hata var dedi servis s3 batarya mersin servisinde yokmus bugun gittim pazartesi gelecek dediler samsung servileri cok dandıktır en azından mersindeki hicbir samsung servisi işe yaramaz s3 bataryası için 10 gun telefon serviste bekleyecek dedı bende siz kafayımı yediniz dedim bakalım haftaya gelecekmı batarya garantiden degişecek servise götür kontrol ettir ayrıca bataryada şişme vardır kesin
Ya yok bende zaten bir ara batarya kafayı yedi telefon 20 dakikada falan açılıyodu dakikada %1 şarj gidiyordu istanbul ümraniye servise verdim4 satte batarya değişip verdiler telefonu. Tabi şehirden de olabilir şimdi ama ben servisten memnun kaldım aıkçası.

Teşek

Teşekkürler öncelikle. Br de pil kullanımını detalı atarsanız sevinirim. Yani ekranın ne kadar açık kaldığını falan da atabilirseniz iyi olur.Bu e-postaya da atabilirsinizisterseniz: ozantabas@hotmail.com

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Evet acayip gidiyor hemde anlamıyorum artık harici batarya taşımaya başlıyacağım başka çare yok :)

SHeRİFF-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bataryanız da bir problem olabilir. Serviste Batarya değişimi sonrası şarj'ı düzelen yakınlarım var. Googleplay'dan Juice Defender'i indirip kurarsanız, şarjınıza faydası olacaktır. (Juice Defender'i Agressive mod'da çalıştırmalısınız''

S5 - S4 Kullanan arkadaşlarımın çoğu şarjdan şikayetçi. Samsung'un biran önce şarj sorununa bir çözüm bulması gerekiyor. Sırf şarj sorunu var diye S4 yerine G2 aldım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
bu ch@t527'de farklı sonuç veriyor.
DSC00053.JPG

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
bilmiyorum kardeş pili değiştir şarj cihazın orjinalmi değilse orjinal al yapacak bişey yok... :( maalesef

Aynen abisosyal medyada takılınca çok gidiyor.

Ya yok bende zaten bir ara batarya kafayı yedi telefon 20 dakikada falan açılıyodu dakikada %1 şarj gidiyordu istanbul ümraniye servise verdim4 satte batarya değişip verdiler telefonu. Tabi şehirden de olabilir şimdi ama ben servisten memnun kaldım aıkçası.

Teşekkürler öncelikle. Br de pil kullanımını detalı atarsanız sevinirim. Yani ekranın ne kadar açık kaldığını falan da atabilirseniz iyi olur.Bu e-postaya da atabilirsinizisterseniz: ozantabas@hotmail.com
bu ara telefonu çok kullanmıyorum fazla işim olmuyor işimden dolayı şuan baktım ekran açık kalma süresi 15saat ve şarj durumu %87 ama dediğim gibi nerdeyse hiç kullanmıyorum son 2 3 gündür sadece günde bi kaç tane kısa arama yapma dışında...

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Beyler bugün mobil veriden ful instagra facebook'a girdim nerdeyse kesintisiz 4 saat götürdü. Bana normal gibi geldi.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Beyler bugün mobil veriden ful instagra facebook'a girdim nerdeyse kesintisiz 4 saat götürdü. Bana normal gibi geldi.

Hocam ne normali Allahıın seversen ya, ip5 kullanıyordum şarj az gıdıyor dıye s4 e geçtim mağdurum resmen ben ip5 te 6-7 saat kesıntısınz sosyal ortamda takıldıgmı bılıyorm ve şarj bitmemişti, s4 te tık bitiyor, Bence bitmesinin büyük bir etkiside ful hd ekran olması halıyle işlemci daha fazla çalışıyor.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hocam ne normali Allahıın seversen ya, ip5 kullanıyordum şarj az gıdıyor dıye s4 e geçtim mağdurum resmen ben ip5 te 6-7 saat kesıntısınz sosyal ortamda takıldıgmı bılıyorm ve şarj bitmemişti, s4 te tık bitiyor, Bence bitmesinin büyük bir etkiside ful hd ekran olması halıyle işlemci daha fazla çalışıyor.
Aynen abi normal değilmiş. Bugün artçı depmrem korkusuyla dışarda geçirdik günümüzü telefon evde kaldı. %70'lerdeydi eve geldim %30'a düşmüş 8 saat durduğu yerde. Aslında format atarak düzeltebilirsin. Ben yapmıştım ama telefonumu da adam gibi kullanmak istiyorum. SErvise göndereceğim ama format atıyor servis bir de. Format atmadan yaparlarsa yapsınlar.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Aynen abi normal değilmiş. Bugün artçı depmrem korkusuyla dışarda geçirdik günümüzü telefon evde kaldı. %70'lerdeydi eve geldim %30'a düşmüş 8 saat durduğu yerde. Aslında format atarak düzeltebilirsin. Ben yapmıştım ama telefonumu da adam gibi kullanmak istiyorum. SErvise göndereceğim ama format atıyor servis bir de. Format atmadan yaparlarsa yapsınlar.

Verilerini saklayabiliyorlar serviste soruyorlar sana veriler önemlimi değilmi diye önemli diye bildir ona göre formu dolduruyorlar. Ama samsung servısınde ki tekniket o forumdaki verilerin önemli olduğu ibaresini ne kadar dikkate alır orasını bilmiyorum.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
yalnız servsi sgh-250'yi bile formatlıyor çok garip huyları var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende de samsung S4 var, sürekli oyun oynayıp sosyal medyada takılırsam 4-5 saat gidiyor. Arada sosyal medyada takılıp pek kullanmazsam taş çatlasa 14-15 saat gidiyor ama genelde 7de evden cıktıgımda aksam 7de bitmis oluyor. Pil yüzdesini kapattım psikolojimi bozuyordu hızlı hızlı düşerek :D

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
samsung musteri hizmetlerini aradım batarya degişiminde neden telefon formatlanıyor dedım musteri hızmetleri son sürüm yüklü ise formatlanmaz dedi.
Ben verdiğimde kitkad daha 9505 için dağıtılmaya başlamıştı ama formatladılar. Neyse bi şansımı denerim.

Bu sabah gariptir aslında çok da garip değil artık şarja taktım 15 dakika boyunca %0'da kaldı. Çektim prizden kapandı telefon. Sonra %45'e kadar şarj edip çektim 30 dakika intagrama girdim yine bitti. Servis şart gibi. :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende s4 kullanıyom 1 dakkada %1 yiyor şarjı hele %100 olunca 20 dakka gitmiyor şarj düşmanı bu telefon