S4 mini mi , Lg nexus 4 mü ? discovery mi ?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar ;

Yukarıda belirtiğim modeller arasında kaldım . bütçem 1100tl . öncelikle kendi bildiklerimi söylim

s4 ilk çıktığında bunun minisini alcam demiştim ordan bi + sı s4 minin bende :thumbup1: telefon dış kasası vs beğendim kullandım bi arkadaş aldı ancak oyunlarda ve arayüzde 3-4 sn kasmalar oluyor ve kasma en gıcık olduğum şeydir . yakın zamanda android 4.3 çıkcak ancak bu sorunu ortadan kaldırırmı bilinmez
kullanan varmı acaba telefonu ?
telefonda adreno 305 var 1.7ghz dual core var bu aslında yeterli gibi ancak neden kasıyor?

nexus 4 e gelirsek öne çıkan özellikleri direkt google destek veriyor 4.4 kitkat çıktı bile ancak telefon yekpare yapıda bunuda ben sevmiyorum
4 çekirdekli 1.5 ghz ve grafik olarak adreno 320 var bu işte can alıcı nokta ancak kullanan varmı telefonu hiç görmedim daha oyunlarda nasıl bilmiyorum kullanan varmı tavsiye edermisiniz ?

ve son tercihim generol mobile discovery niye son tercihim çünkü marka şey gibi casper 16gb ram notebook gibi birşey
ancak içinde s4 ün ekran kartı var diye biliyorum ve 4 çekirdekli 1.2ghz işlemci var ve güncelleme veriyorlar sürekli
ve tabi fiyatı da ucuz ancak ekran kalitesi ve dayanıklılık nasıldır bilmiyorum ayrıca oyunlarda nasıl bilmiyorum

fiyat hesapı yaparsak s4 mini 1115 kılıf jelatin 32gb sd card ve sigorta istanbul bilişimde
nexus 4 darty 1100 tl kılıfı vs 1200tl yi geçer
discovery 640 tl 4gb olduğu için kesin bi hafıza kartı 16gb alsam 35 tl desek kılıf jelatin derken 750 tl yi bulur

sonuç olarak bu telefonlardan hangisi ve tecrübe sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

Teşekkürler

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Akıcılık istiyorsan elbette Nexus. Donanım olarak hala iyi ve de yeterli. Kamera ve ses konusunda vasattır kendileri ancak custom rom yükleyerek bu sorunu aşarsın. En son 4.4 Kit Kat güncellemesini de aldı. Bir sürü geliştirme ve iyileştirme geldi bu güncelleme ile. S4 mini daha 4.3 alacak, gerisini sen düşün. Bir de Nexus ve GM'nin IPS ekranı, S4 mini'den çok daha keskin ve de kaliteli. Ayrıca N4 ve GM 4.7 iken S4 mini 4.3.

Benim tercihim
1-Nexus
2-Discovery
3-S4 mini

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle ilgin için teşekkürler [MENTION=36351]mr_rain[/MENTION]
benim unuttuğum bi konuya değinmişşin ekran büyüklüğü s4 mini ekran boyutu 4.3 tek elle kullanıma uygun telefonu kullandığım için çok rahat elde duruyor öbür telefonları denemedim ancak s3 de 4.7 açıkcası bana büyük geldi büyük telefonda sevmiyorum ancak performans tabi öncelik

yalnız hep teorik konuşabiliyoruz yani kullanmadık telefonları bi deneyimin varmı acaba

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
S4 mininin kasması dediğin şey aslında şu stock Android arayüzünün üstüne Samsung'un yaptığı Touchwiz'i kullanması. Bir iki takılma olabilir ama Touchwiz kesinlikle normal Android arayüzünden daha kullanışlı. Ki S4 mininin tek avantajı bu bence.

Discovery'i geç

Nexus 4 ü şuan kullanıyorum. 4.4 teyim. Performans konusunda üst düzey. Ses ve kamera konusu mavi abinin dediği gibi custom romlarla bir nebze olsun aşılıyor. Batarya olayıda aynı şekilde custom romlarla çözüyorsun. Bende tek eksisi arttırılabilir hafıza özelliği olmaması.

Yani ben Nexus al derim hem Androidle ilgili birçok şey öğrenirsin hemde o seçeneklerin arasındaki en iyi telefon.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Öncelikle ilgin için teşekkürler @mr_rain
benim unuttuğum bi konuya değinmişşin ekran büyüklüğü s4 mini ekran boyutu 4.3 tek elle kullanıma uygun telefonu kullandığım için çok rahat elde duruyor öbür telefonları denemedim ancak s3 de 4.7 açıkcası bana büyük geldi büyük telefonda sevmiyorum ancak performans tabi öncelik

yalnız hep teorik konuşabiliyoruz yani kullanmadık telefonları bi deneyimin varmı acaba

8-9 aydır Nexus 4 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Performansı, ekranı ve stabilitesi tatmin edici. Evde 2 adet de GM var. Arada onları da kullanıyorum, 700 tl verip alabileceğin güzel bir cihaz.

http://forum.shiftdelete.net/general-mobile/326097-general-mobile-discovery-ana-konu.html

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
nexus 4 kullanıyosan oyun performansı ve arayüz nasıl acaba ?
discovery ye açıkcası soğuk bakıyorum

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Oyun performansı hakkında şunları söyleyim.

NFS MW, CoD Strike Team,FIFA 14,GTA Vice City ve Modern Combat 4 ü denedim en ufak bir takılma olmadı.

Arayüz bana göre güzel

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
1,5-2 Gb alan kaplayan 4 tane yüksek grafikli oyun yüklü cihazda. Takılma yaşamadım hiç. S4 mini alırsan muhtemelen oynayamazsın...

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
şöyle söylim s4 mini subway surf oynarken bile 3-4 kasma oluyor sonra düzeliyor

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
minilerden uzak duracaksın :) Aynı paraya Nexus al, kafan rahat eder

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
anladım ama kasada önemli benim için ancak kasınca telefon tabi fikir değişiyor bi değerlendireceğim çok teşekkürler

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ya herkezde bir Discovery sevdası var arkadaş herkez tavsiye ediyor ancak ben kimsede görmedim ve samsungun 1.000 TL lik telefonu Discovery'de 650 lira aradaki farka bakmamak lazım bence general mobilenin başka telefonu yok zaten doğru düzgün çin malı telefonları ucuz diye satıyorlar neyse şu anda samsung kullanıyorum ve gayet memnunum daha önceki telefon LG idi çok kasma sorunu yaşadım ama tabi düşük modeldi ancak bende negatif bir etki yarattı genede

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=307828]Bowen32[/MENTION] s4 mini mi var ?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@kehfest güzel yorumlamışşın kardeşim teşekkürler

theotto

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ekran boyutları için fazla fark yok üçünede alisirsin
Gm yi bende fazla görmedim yinede fiyatına göre iyi bir telefon
Bi arkadaşımın nexus 4 unu kurcaladim bugün kamerası idare eder yalnız saf arayüz touchwiz e göre çok sıkıcı custom rom yada tema iyi olur
Hafıza sıkıntı yaratır alacaksan 16 yada varsa 32 al
S4 mini de dead trigger 2 yi oynadım kasmadı ancak telefonda sadece o vardı yani doldursan kasabilir

Bence nexua u seç hafıza sorununu otg ile atlatirsin

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
nexus un 16gb olanını alırım zaten. bende s4 mini de resetledim sadece subway kurduk yine kastı çok ilginç birşey ancak güncelleme geldiğinde giderse ben o ara nexus 4ü alırsam s4 mini düzelirse içimde kalır o kötü işte :crying:

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=307828]Bowen32[/MENTION] s3 mini biliyorum gayet akıyor ancak s4 mini kasıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Akıcılık istiyorsan elbette Nexus. Donanım olarak hala iyi ve de yeterli. Kamera ve ses konusunda vasattır kendileri ancak custom rom yükleyerek bu sorunu aşarsın. En son 4.4 Kit Kat güncellemesini de aldı. Bir sürü geliştirme ve iyileştirme geldi bu güncelleme ile. S4 mini daha 4.3 alacak, gerisini sen düşün. Bir de Nexus ve GM'nin IPS ekranı, S4 mini'den çok daha keskin ve de kaliteli. Ayrıca N4 ve GM 4.7 iken S4 mini 4.3.

Benim tercihim
1-Nexus
2-Discovery
3-S4 mini

Nexus için iyi güzel demişsin de Discovery'i S4 mini'nin önüne koymak biraz garip olmuş. Ekran şimdiki telefonlarda önemli bir unsur. Ama sırf ekranına bakarak da olmaz. S4 mini kamerada, RAM hızında, işlemci neslinde, aksesuarda, müzikte yani hemen hemen herşeyde üstün. Toplam değerlendirmede S4 mini her türlü fark atar.

Kasma konusuna gelince 1000TL üstü telefonlarda çok farkedeceğini düşünmüyorum. Bir nexus serisi var işte. Ya stabilitede en iyi iphone alacan ya da android'de nexus serisine bakacan.

Grafik benckmark Mark 3D unlimited skorları:

S4 mini: 4748
Nexus 4: 10736
Xperia SP: 9373
LG G2: 14969
LG Nexus 5: 16159
Discovery: 2549
Samsung Galaxy Win: 2556

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
1. tercihim s4 mini ancak cihazın oyunlarda ve genel kullanımda kastığını görünce baya soğudum açıkcası ancak kasa,multimedya kamera vs. iyi tabi
ama nexus 4 de oyunlarda daha akıcı gibi adreno 320 ekran kartı var

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
1. tercihim s4 mini ancak cihazın oyunlarda ve genel kullanımda kastığını görünce baya soğudum açıkcası ancak kasa,multimedya kamera vs. iyi tabi
ama nexus 4 de oyunlarda daha akıcı gibi adreno 320 ekran kartı var

bence S3 ede bir bak

Efes4224

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nexus 4 kullanıyorum ve çok memnunum. Android telefon alacaksan Nexus dan başka cihaza bakma derim ben stabilite üst düzey cihazda yavaşlama kasma gibi hiçbir sorun yok. Pil konusuna gelirsek kullanıma bağlı mesela 15 saatlik kullanımda %50 deydi geçen gün, bugün 19 saatlik kullanımda %24 de (6 saattir falan yoğun bir şekilde kullanıyorum bugün). Sonuç olarak nexusdan şaşma

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yok s3 sevmiyorum , nexus 4 s4 mini gidip geliyorum zor karar

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bırak bence S3 miniyi, S3'ü, S4 miniyi, GMD'yi al Nexus 4 gitsin.

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşım Lg G2 al rahatına bak bu modellerin ömrü fazla değil. Kasarmı kasmazmı açar mı açmaz mı derdi yok Qualcoom Snapdragoon 800 Adreno 330 daha ne olsun :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Lg G2 Nedir Sizce ?

Efes4224

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ProRat e katılıyorum kesinlikle. Zaten yukarıdada belirttim kesinlikle ve kesinlikle

Efes4224

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Recep, nexus 4 dede aynı donanım var :) işlemcisi s4 pro sadece ki oda gayet başarılı bi işlemci hiç sıkıntı çıkarttığını görmedim daha

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
S4 miniyle Nexus arasinda kalip S4 u alirsan pisman olursun kardesim

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
g2 yi biliyorum da o kadar param yok . evet s4 mini ve nexus 4 arasında kaldım