S4 (GT-I9500) Stok Rom Attım IMEI Değişti | Bilgisi Olanlar Yardımcı Olsun Lütfn

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya su konuyu ve sacma cevaplari gorunce mani olamadim kayit olup cevaplayayıda millet sacmaladığının farkına varsın dedim :D oncelikle uyelik sisteminiz vbulletin script'iniz igrenct shiftdelete :)

Simdi gelelim soruna Imei Silinen arkadas sorun yanlıs modem li rom'u yuklemissin yani anlayacagın dilden anlatırsam eger sammobile sitesinden romlari listelersen gorursunki her ulkeye ait bir kod var turkiyeninki I9500XXUBMG9 dir sen gidip eger telefonuna I9500XXUAMDK romunu atarsan otomatik olarak calismaz o yuzden gidin sammobile'in sitesine ve I9500XXUBMG9 kodunu arayın ilgili romu indirin ve odin ile yukleyin servise gitmeden abidik gubidik programlar kullanmadan sorununuz cozulmus olur.

XDA-Developers Sayfasını ve sammobile'ı duymamış olanlar ingilizcesi yetersiz olanlar gereksiz yere boyle islere karismasin gidin bilgisayar formatlıyıp kendinize bilgisayar uzmanıyım filan diyin :) ve lutfen bilmediginiz konular hakkında sadece cevap yazmak icin cevap yazmayın laf ebeligi yapmayın cunku zekanızı gosteriyorsunuz :) bilmiyorsanız susuun bekleyin bilen biri sizi ogretsin

Gercekten mrgogo7 tesekkurler telefon gitti zannettim yazısını okuyup yaptım eski haline dondu. İnternet hem yararlı hemde o kadar gereksiz ve yanlış bilgi varki

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bend de i9500 var. İtalat yoluyla gelmiş. Araştırınca Suudi Arabistan'dan geldiğini anladım. Senin dediğin kodlu idi yani o dediğin Türkiye'nin kodu değil anlaşılan. Sammobile dan baktığımda türkiynin kodu farklı görünüyor. Sen biraz daha dikkat et...

mrgogo7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bend de i9500 var. İtalat yoluyla gelmiş. Araştırınca Suudi Arabistan'dan geldiğini anladım. Senin dediğin kodlu idi yani o dediğin Türkiye'nin kodu değil anlaşılan. Sammobile dan baktığımda türkiynin kodu farklı görünüyor. Sen biraz daha dikkat et...
Çıkışmak için boş boş cevap yapmaya cidden türkler olarak meraklıyız... :) Arkadaşım saçmalıyorsun neden mi ?
Ben başta söyledim zaten biraz ingilizceniz var ise ve sammobile, xda-developer gibi sayfalarla daha önce karşılaşmadıysanız araştırın diye önce öğrenin ondan sonra romlarla uğraşın mesajında da söylemişsin bende de i9500 var ve italat yoluyla gelmiş diye rom yüklemeden önce bakarsın Bant Sürümüne ondan sonra işlem yaparsın veya birsürü şekli var bu işin konu kapanmış cevaplar verilmiş laf ebeliği yapmanın zeka kırıntını gösterme girişiminin hiçbir anlamı yok.
Neden mi Gerek Yok :D
Araştırma yapmasını bilmeyen, hazıra konan, bilmişlik taslamaya çalışan, laf ebeligi yapan, gereksiz mesaj atıp boş konuşan, siz ve sizin gibilere uzun uzun tüm herşeyi söylemememdeki sebepte zaten araştırmaya teşvik edebilmek.

haa son olarak neden mi sana cevap verdim gereksiz olmasına karşın, çünkü senden başka bi allahın kulu böyle gereksiz bir mesaj atmamıştı kendini yanlız hissetmemen ve diğer arkadaşların bilinç seviyesine ulaş diye bu mesajım :D :D
Garibim kıyamam sanaa :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar yurt dışından getirttiğim samsung i9500 tlfm burda açtırdım pasaportsuz ve bir hafta sonra kapandı arkasına başka şifreli imelin nosu çakmışlar her kapandığında şifreleyip yeniden açıyorlar bunun neden olduğunu sorduğumda bu modeli açamadıklarını programın yakında geleceğini gelinceye kadar bu şekilde idare etmemi söylediler ve bu saatten sonrada pasapotlada kayıt şansım yokmuş ne yapabilirim şaşkınlık içerisindeyim daha ne kadar sürecek bilmiyorum ama telefondan çok sıkıldım aldığıma çok pişman oldum ne yapabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz yardımcı olursanız çok sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
üsdat nasıl üye olucaz referans istiyor bi yardımcı olur musun

Vialpando

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
EFS Backup almanız gerekirdi galiba hocam,şuanda ne durumda ? Ne yaptınız

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim de sıkıntım var . İmei null/null diyor . Bir sürü rom denedim modem denedim ama olmadı . Ne yapmam gerek ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba ;

arkadaşım banada yardımcı olursan sevinirim benim ABD gelen bir samsung s4 sph-L720 modeli cep telefonu var anladığım kadarıyla bu telefon bi kaç ülke için üretilmiş içerisinde 4 veya 5 tane ülkeye ait dil desteği mevcut gösterdiğim telefoncular yardımcı olamadı ingilizce kullanmamı söylediler gerçektende bunun hiçmi çözümü yok türkçeye çevirme imkanım varsa yardımcı olursanız çok sevinirim .iyi günler

omega_44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhabalar. Lütfen bu işten anlayan kişiler bana yardımcı olsun.benim samsung i8530 galaxy beam telefonum var.eski sürümü 2.3.6 android idi. Arayuzlerde yavaşlama olduğundan telefona uygun 4.1 android jelly bean yukledim. Yuklerken odin programı kullandım. Yukleyeli 4 gun oldu. Telefon eskisinden daha iyi. Ama duyduğuma göre telefonu rootlamadan ve imei numarasını yedeklemeden telefona rom yüklemek sakincaliymis. Ama ben bunu bilmiyordum. Yukarıda bahsettiğim romu yukledim. Telefonda arama, internet yapabiliyorum. Hepimizin bildiğine göre imei numarası 15 haneden oluşuyor. Fakat benimkisinin 35***************/01yaziyor. Bu sondaki /01 rakamı beni korkutuyor. Telefonun kapağın arkasında/01 yazmıyor. Acaba ilerde bu bana sorun yaratır mı? Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler. ..

mrgogo7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle rootlamadan ve imei numarasını yedeklemeden telefona rom yüklemek sakıncalıymış bunu kimden duydun ?
Duyduğun cümle bence bir kısmı eksik :D Bikere Rootlamadan istediğin şeyi yaparsın aksine rootlamak sakıncalıdır çünkü gördüğüm üzere android telefonlar hakkında bilgin az haliyle bu az bilgiyle rootladığın telefonuna daha ne işler açacağını düşünmeden edemiyorum ve rootlamak garanti dışı bırakacaktır telefonunu.
Gelelim imei numarasını yedeklemekten kasıntın bir kenara yazmaksa gerek yok telefonun arkasında yazıyor zahmet etme. Eğer Custom rom yüklüceksen EFS kaydını almakta yarar var gerçi ben hiç almadım bugüne dek neden mi ? eğer telefonun çakma imei'li değilse bir sorun olduğunda orjinal rom'a döndüğünde herşey eskisi gibi olur.
Son olarak 01 olayına takılma o herkezde var gayet normal bişi... :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Öncelikle rootlamadan ve imei numarasını yedeklemeden telefona rom yüklemek sakıncalıymış bunu kimden duydun ?
Duyduğun cümle bence bir kısmı eksik :D Bikere Rootlamadan istediğin şeyi yaparsın aksine rootlamak sakıncalıdır çünkü gördüğüm üzere android telefonlar hakkında bilgin az haliyle bu az bilgiyle rootladığın telefonuna daha ne işler açacağını düşünmeden edemiyorum ve rootlamak garanti dışı bırakacaktır telefonunu.
Gelelim imei numarasını yedeklemekten kasıntın bir kenara yazmaksa gerek yok telefonun arkasında yazıyor zahmet etme. Eğer Custom rom yüklüceksen EFS kaydını almakta yarar var gerçi ben hiç almadım bugüne dek neden mi ? eğer telefonun çakma imei'li değilse bir sorun olduğunda orjinal rom'a döndüğünde herşey eskisi gibi olur.
Son olarak 01 olayına takılma o herkezde var gayet normal bişi... :)

Foruma aranan kan bulundu. Sen sana laf atanlara fazla takılma. Türkiye burası. Herkes teknik servisci herkes photographer herkes konsol uzmanı vs vs uzar gider.

omega_44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam uyariniz için tesekkur ederim. Ben niyetlenmistim root atmaya.. vazgectim. Gel gelelim ben telefona rom attım. IMEI numarasinda degisiklik olmadı. Sadece tek fark sonuna /01 ekledi. Şu an bu yazıyı romladigim telefondan yaziyorum. Telefon arama ve gorusmelerde sorun yok. Şebeke normal... umarım ilerde sikinti yaratmaz imei li ksydetmedim diye... eğer sıkıntılı bi durum olursa gerçekten ne yapacagimi bilmiyorum . Cevabiniz için tesekkur ederim...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben orjınaş s4 aldım bir hafta sonra ımeı null oldu google play storede olan uygulama haricine bişey indirmedim acaba neden ımeı nul olmuştur servis casusu yazıllım var dedi ondan ımeı null olmuş ana kartın değişmesi lazım dedi

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
IMEI numaran telefonun arkasında yazıyordur çeşitli yollarla tekrar yüklenebiliyor sanırım nasıl yapıldığını pek bilmiyorum

ben orjınaş s4 aldım bir hafta sonra ımeı null oldu google play storede olan uygulama haricine bişey indirmedim acaba neden ımeı nul olmuştur servis casusu yazıllım var dedi ondan ımeı null olmuş ana kartın değişmesi lazım dedi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:devil:Ukalalığa gerek yok.I9500XXUAMDK ROM yükledim şıkır şıkır çalışıyor. ..Neden çalışmazmış????

S

SDN Okuru

SDN Okuru
9500 imei null oldugunda geri getirebiliyomu ben bi kac yere gosterdim yapilmadi yapilma imkani varmi

ercenkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana bi yardımcı olun nolur ya odinle rom attım imei gitti sim olmuyo ne yapmalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz ı9500 cihaz yurt içi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

odinle rom attım imei değişti nolur bi yardımcı olurmusunuz yapamıyorum çoğu şeyi denedim olmadı yurt içi cihaz ı9500

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam aynı sorun bende de olmuştu. Türk romundan Arjantin romuna geçmiştim. Tekrar Türk romuna dönünce İMEİ silindi. 2 gün deli gibi çözüm aradım. Sonuçta bir önceki Arjantin romuna geri döndüm ve sorun çözüldü, malumat...