Rouccutane : İlk Hapımı Aldım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bekçi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Evet kışın gelmesiyle patlak verenler yüzünden sabrım taştı ve 4 yıldır ha geçti ha geçecek diye beklerken dayanamadım ve cildiyeye gittim. Doktor uzay teleskopu gibi bir aletle inceledi falan sana dedi rouccutane yazalım :) Sordum falan anlattı bir güzel. İyi dedim bas gitsin artık üniversitedeyiz ağzını kırayım insanlarla eski sosyalliğimi kaybettim ya . Ders çalışmak bile zor geliyor. İnsanların sizin gözlerinize bakmsı gerekirken sivilcelerinize gözleri kayması çok can sıkıcı. Hiç samimi değiller. Hatta bu durumda bir kaç yıl daha durursam Psikiyatrist olacam o derece insanları okuyorum. :) Neyse velhasıl attık ilk hapı az önce.

20 mg sabah akşam olarak başlattı doktor biraz hafif ama vardır bir bildiği. İnternetten baktım falan böyle soyulmalar kabuklar oluyormuş. Bende diyordum geçen sene okulda kabuklu dolaşan çocuklar bu sene neden parlamışlar :)

Neyse bunla ilgili görüşlerinizi alayım istedim. Ama lütfen beni strese sokmadan . Ayrıca tavsiyeleriniz, sizin başınızdan geçenler öncesi sonrası vs. bekliyorum lütfen...

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Şimdiden geçmiş olsun...

Prospektüsünde yan etkileri en fazla olan ilaç sanırım. :D Ama işe yarıyor.

Etkisi geçene kadar. :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Kardeş, büyük geçmiş olsun. Benim ergenlik döneminde en çok korktuğum rahatsızlıktı akut sivilceler. Şükür ki başıma gelmedi. İnşallah şifa bulursun. Yalnız sana tavsiyem, karaciğerini iyi koru. Bildiğim kadarıyla o ilaç karaciğeri çok etkiliyor.
Tekrardan geçmiş olsun.

Marcelo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şahsen ben 60 mg alıyordum günde en yüksek miktar , ayda 3.4 kere burun kanaması oluyodu. Onun dışında dudak kuruması çok oluyordu ama 40 veya 50mg'da sorun yaşamadım. 5 ay kullandım gözle görülür fark var.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
[MENTION=113753]Bekçi[/MENTION] seni strese sokmak değil de her ay dahiliyeye kontrol etmeni öneririm...

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Dudak kuruluğu için Hametan Pomad vermişti bana doktorum. Çok sık kullanmak gerekiyor. Tavsiye ederim. :)
[MENTION=196292]Marcelo[/MENTION] : 60 mg mı? :O Maşallah!

Marcelo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=120282]Alnair Alsad[/MENTION] Ama sürekli yanımda bepanthen gezdiriyodum 3.4 saatte bir kullanıyordum zaten uğraşamadım bıraktım birkaç kez kendim 40 mg aldım günde şu an kullanınmıyorum .

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Pardon, ben de iki kilo asetil bütiren alacaktım? Yanlış mı geldim acaba?

Maşallah herkes bir doktor herkes bir şeyler böyle :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Geçmiş olsun, ilaçlarını saati saatine kaçırmadan almaya özen göster. Dudak kuruması, ciltte pullanma ve gözlerde kuruluk en belirgin yan etkileridir bu ilacın. Bepanthen dudak ve cildine kullanabilirsin. Etkisi 1-2 saattir, daha sonra tekrar sürmen gerekli. Evdeysen sorun olmaz ama aktif olarak gün içinde dışarıda geçiyorsa hayatın bepantheni eksik etme yanından.

Göz doktoruna çık, gözlerini kontrol ettir ve doktora roacutane' a başladığını söyle muhtemelen suni göz yaşı damlası vericektir. İhmal etmeden o damlayıda gözlerin için kullan.

Bir diğer önerimde doktor roacutane yazarken kan testi istemiştir, o testi anasağlığa giderek ev doktorundan her ay yapmasını isteyebilirsin. Böylece ev doktorunla iletişim halinde kontrollü bir şekilde tedaviye devam etmiş olursun. Yok ben her ay hastaneye giderim kontrole diyorsan yinede anasağlıkta kan testi yaptırıp sonucu ile hastaneye çıkıp cilt doktoruna gösterebilirsin. Böylece hastanede işin daha çabuk bitmiş olur.

Yan etkileri çoktur ilacın burun kanamasıda buna dahil, illaki olucak diye birşey yok benim başıma gelmedi hiç. Birde 3. 4. ayda sivilcelerin dahada artabilir buda normaldir. Endişe etmeden sabırla kullan 6 ay kesintisiz devam et. 6 ay sonunda tamamen kurtulucaksın bu illetten.

6 ay bittiğinde sadece kırmızılıklar olabilir ilacı bıraktıktan 3-4 ay sonra o kırmızılıklarda yok olucaktır.

Genel olarak seni bekleyen şeyleri yazdım. İnşallah ilacı aksatmadan kullanıp bu illetten kurtulman dileğiyle...

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Eski dostlarla yazın toplanacaz ve benim eski halime dönmem gerekiyor. Spora da başladım haziranda tedavi bitiyor bakalım inşlh iyi sonuç alırım. Ayrıca her ay düzenli doktoruma kontrole gideceğim. Hametan pomad, ve bir tane lip stick verdi. Tavsiyeleriniz var mı ?

@Alnair Alsad @Marcelo

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Televizyonlar yüzünden takıyorsunuz bu ergenliğe,sivilcelere. Bende de oldu burnumda falan çıktı ama hiç demedim kızlar görecek beğenmeyecek dalga geçecekler diye. Kendini sev. Nasıl alıştırırsan öyle gider. Sen takmadıktan sonra zaten millet içinde sivilcelerin önemsiz birşeydir. ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bana sorarsanız bu tür hapları kullanmayın. tabi kullanmaya başlamışsınız yarıda kesmeyin. doktora düzenli kontrol vs bilirsiniz.
her neyse o ilaç bu ilaç yerine yerine bol bol su için, meyve yiyin sonra kükürtlü sabunla temizliğinizi yapın. yani beslenmeye dikkat edin. spor yapın... nette araştırın var yararlı bilgiler.
bunları yaptıktan sonra diğer en etkili yöntem. takmayın kafanıza. hakikaten. bir şeyi çok takarsan, çok stres olur, daha çok sivilce felan oluşur.

anll23

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben 7 ay kullandim ve tedavim bitti.ilk baslarda sikinti ceksende tedavi bitince cok ise yaradigini goreceksin.

aLTuu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Her ay kan değerlerimi ölçtürerek 7 ay boyunca aralıksız kullandım ve yüzüm bebek poposu gibi oldu. :yes:

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Yan etkilerinden biride yanlış hatırlamıyorsam şuydu: intihara meğil :D

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Mümkünse elinizi yüzünüze sürmeyin gun boyu topladığınız tüm bakteri mikrop virüsleri yüzünüze bulaştırmak istemezsiniz söylediğim problemli ciltler için.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
@Bekçi son durum nedir hocam :D ?
2. Ayımın içerisindeyim. Grip olduğumdan karaciğer enzim seviyem yükseldi. 2 hafta boyunca günde 2 hap almam gerekirken 1 hap kullandım. Şu an normal şekilde devam ediyorum.

Tecrübelerimi aktarayım ;

Mevsim geçişi başlayınca yüzümde sivilce patlaması yaşanınca doktorda almıştım soluğu ve ilaca başladım. İlk ay kullanmaya başladıktan sonra diyelim yüzümde hayvanca çoğalan sivilceler değilde 1 2 tane o da ara sıra çıkıyor. 1. Ayın sonunda burun kenarlarında ve üstünde siyah noktacıklar çıktı. 1 hafta sonra geçti. Ne olduğunu sordum : Yağ bezeleriymiş. Yüzüm kuruyor doğal olarak. Ama
böyle çok hayvanımsı soyulmalar yok. Gayet doğal bir şekilde yüzeysel yavaş bir soyulma var. Ayriyeten dudak kuruluğu deli ediyor beni ama ona da lipstick sürüp durumu kurtarıyorum.
Şu sıralar sporda yapıyorum. 1 saat spor yaptıktan sonra eve geliyorum yüzüm kıpkırmızı olmuş oluyor. Sebebi de derinin incelmeye başlaması. Elimi yüzüme sürmüyorum gerçekten çok hassas olmuş.
Şuanlık her şey yolunda bir ara bırakayım dedim ama kararlıyım ne olursa olsun bitirecem. Çünkü 4 yıl oldu her sene aynı olay. Yazın pırıl pırıl yüz, okula başlıyorsun yeni insanlar çevre dostluklar derken. Mevsim geçişinde sivilce patlaması oluyordu. Baya bir değiştiriyor beni çevremle olan ilişkilerim değişiyor arkadaş :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bir profesyonel olarak konuya değinmek istedim. bu ilaç bir A vitamini analoğudur. yani aslında sadece vitamindir. ancak sivilce konusunda yüzyılın icadı diyebilirim. her ilaç gibi bununda yan etkileri vardır ve kullandığın süre boyunca cilt kuruluğu ve hassasiyeti göz kuruluğu gibi canını çok sıkacak yan etkilerin yanı sıra psikolojik yan etkileride mevcuttur. özellikle depresyondaki kişilerde intihar etme eğilimi yaratmakta depresyonu derinleştirmektedir. o yüzden bu ilacı kullandığınız sürede psikolojinizdeki dalgalanmalara bu ilacın sebeb olduğu bilincinde olunuz ve gerekirse psikolojik destek alınız. en sık rahatsız eden sorun ise cilt kuruluğu ve hassasiyetidir. mutlaka yaz kış nemlendirici vücut losyonları ve "güneş olmasa bile" mutlaka 3 saatte bir güneş kremi sürünüz. ancak 30 faktör üzerini tavsiye etmiyorum. yeni araştırmalar 30 faktör üzeri güneş kremlerinin cilt lekelerine yol açtığını gösteriyor. bunun dışında düzenli olarak cildiye uzmanınıza yada bir dahiliye uzmanına görünün ve kan değerlerinize baktırın.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Geçmiş olsun. Bende kullanıyorum. Kullanım miktarı kişinin kilosuna bağlıdır. Yani kilonun hemen hemen 2 katını verir. İlk başlarda burun kanaması olabilir. Bende olmadı. 2-3 gün sürer. Eğer kanama şiddeti geçmez veya artarsa dozunu düşürürsün. Doktor'da öyle öneriyor. Yanında başka ilaç alamazsın.Titanyum dioksit içerenlerden özellikle uzak dur. İlaç alman lazım veya grip oldun diyelim başka doktar'a girmeden cildiye doktorunla konuş. Her ilaç akne ilacı ile bir kullanılmıyor. A vitamini içeren meyve ve sebzelerden uzak dur. Hapın etkisini bitiriyor. Dudak çatlakların için "Hametan- pomad" kremini sür. Yüzüne ve ellerinde çatlama oluyorsa "Excipial Lipol" solisyon'u sür. Birde kırmızı et tüket. B viteminin düşer. Benim - lere düşmüştü :) B12 hapı ile çözdük. Her şeyden önce ailenin seni desteklemesi lazım. Yoksa kişiler gelen tepkilerden ddolayı ilacı bırakabiliyor. Belirtilen tedavi sürecinden önce ilacı bırakmak aknelerin daha şiddetli çıkmasına sebep oluyor.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Dostlar şuan 3. ayımdayım ilacı bırakmaya karar verdim. Daha fazla bu duruma dayanamayacağım. 2 haftadan beri göz altlarımda morluklar var. Ve göz altımda bir çizgi oluşmuş durumda. Gözlerimde 2 haftadan beri kan çanağı. Dudaklar desen çatlıyor. Yüz desen soyuluyor. Yetti be bırakıyorum :))

Pazartesi doktorun yanına gidecem bitiriyorum diye ama size de danışayım dedim. Moral bozmayın :)

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Dostlar şuan 3. ayımdayım ilacı bırakmaya karar verdim. Daha fazla bu duruma dayanamayacağım. 2 haftadan beri göz altlarımda morluklar var. Ve göz altımda bir çizgi oluşmuş durumda. Gözlerimde 2 haftadan beri kan çanağı. Dudaklar desen çatlıyor. Yüz desen soyuluyor. Yetti be bırakıyorum :))

Pazartesi doktorun yanına gidecem bitiriyorum diye ama size de danışayım dedim. Moral bozmayın :)

Her ay düzenli testler yaptırıyorsun değil mi ? Bırakırsan tekrar çıkmaya başlayacaktır. Ama morluklar ve gözler yan etkisinin artmması. Dudak ve yüz çatlak ve soyulmalar normal. Doktora git tahlil ve "B" vitaminini ölçtür.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Her ay düzenli testler yaptırıyorsun değil mi ? Bırakırsan tekrar çıkmaya başlayacaktır. Ama morluklar ve gözler yan etkisinin artmması. Dudak ve yüz çatlak ve soyulmalar normal. Doktora git tahlil ve "B" vitaminini ölçtür.
Testlerim gayet normal çıkıyor orada sorun yok. Ama en son göz olayı bitirdi beni zaten gözlük kullanıyorum birde altta morluk falan görünce keş gibi olmuşum ya. Çıkarsa da katlanacaz artık.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Göz altı morlukları karaciğerin sorun olmaya başladığının habercisi olabilir. Eğer sonuçlar yüksek çıkarsa ara verdirir. Dahiliye (iç hastalıkları) bölümüne göndere bilir. Sen tekrar test ettir. İnş. iyi çıkar. Ama dediğim gibi b vitaminine kesin baktır.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Rouaccutane hapı almayı bıraktığımı arzetmiştim. 3 haftayı geçti halen yüzmde kuruluk ve hafif soyulmalar var. Ve bu süreçte canım bol acılı şalgam çok çekti bir süre içtim. Sonra sebebi aklıma geldi. Şalgam yüksek oranda A vitamini içeriyor. İlaç vücudda alışkanlık yaptığından beyin ister istemez şalgam şalgam diye tutturdu kaç gün 1 hafta boyunca şalgam içtim. Durumu anlayınca şalgamıda bıraktım :) azalttım diyelim. Saçlarda yağlanma normale döndü. 1 tane ufak bir sivilce çıktı o da normal yani geçti hemen. Dudaklarda çatlak olmasada hala bir kuruluk var.

Arkadaşlar eğer 5 10 tane sivilceniz için bu ilacı kullanıyorsanız bırakın. Bu ilacın gerçekten yüzü tarlaya dönmüş kişiler için üretildiğini anlamış oldum. Çok ağır bir ilaç. Karaciğerinizi yorduğunuza, çatlak dudaklarla gezdiğinize değmez . İyi günler..