KaptaPrism
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Sizin yazmış olduğunuz şeyi doğru kabul edersek bütün arkadaşların telefonundan kendi hesabıma girerek aldığım tüm uygulamaları yüklerdim bütün telefonlara.Aslında hesabı değiştirmekte başka sorun.Bunun daha kolay bir yolu olmalı aslında.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
İşte onun için söyledim patched uygulamaları yapanlar buunu yapmayınasıl beceriyor.Ama ben kendi lisansımı patcchllemek istiyorum diyeyim konu illegale gitmesin!
Programın smali kodları var. Smali kodlarında billing felan gibi .smali uzantılı dosyalar var. Bunlar döngülerden öluşuyor. Mesela uygulamanın içinden satın ala bastın. Uygulama üzerinde google play satın alma kutucuğu çıktı. Sen o anda geri tuşuna basarsan satın alma olayı hata verir. Sana "Satın almayla ilgili bir hatayla karşılaşıldı" yazar. Yok eğer ödemeni yaparsan uygulama google playe bağlanır, para çekilir, işlenir felan satın almış olursun.Ödemini yaptığın anlamında ve ya bir hatayla karşılaşılmadı anlamında aynı batch dosyalarındaki gibi if yapısıyla bir değeri kontrol eder, goto const_v1 gibi değerler ile alışverişin başarılı olduğunu söyleyen bölüme gider.(Tabi bunlar bu kadar basit değil. Bunlardan biraz daha karmaşık.Ama goto gibi yapılar böyle yani) Bundan sonrası zaten otomatik satın almışsın gibi geçer. Bunun benzerini uygulama açılırken yaparlar. Direk basmadan uygulama crackli gelir. Crackli uygulamaların lisansı yoktur ama lisansı varmış gibi davranır. Lisanslı olması demek uygulamanın satın aldığın google play hesabına satın alındı olarak işaretlenmiş olması demektir.
Kısacası lisans dosyası yedekleme diye bir şey yok. Uygulama açılıştan crackliyse artık yapan kişiye bağlı olarak o apk her yerde öyle lisanslıymış gibi gözükür.
Ama satın aldığın bir uygulamaysa, uygulamayı marketten indirirsin. Ve ya yedeğini alırsın.(Bak komple uygulama değil, lisanssız uygulama. Bu işin en güzel örneği Poweramp'tır.). Orada "Zaten satın alınmış?" yazar. Onu bastığında google playdan satın alıp almadığına dair verileri alır ve ona göre uygulamyı tekrar açır.Tabi bazı uygulamalar bunu ilk açılışta kendiliğinden kontrol eder. Zaten lisans doğrulaması da budur. Ama şöyle bir durum var. Poweramp sürekli lisans kontrölü yapar. Yani arkadaşına vermek istiyorsan arkadaşının da senin hesabını kullanması gerekebilir. Tabi bu düşünce. Belki de sadece lisansı doğrulanamayan uygulamaların lisansını sürekli kontrol ediyordur, bilemiyorum.
Amacım birini legale yönlendirmek değildir. Ben sadece teknik bilgiyi vermeye çalıştım. İstersen biraz daha gireblirim. Zaten işin alt yapısına giriyorum. Amacım senin uygulamarı crackleyen kişi yapmak değil