[Rom Yükleme] Bütün Xperia Modelleri için

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kadima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam Merhaba;
Rom yükleme kısmında anlattığınız maddeleri sırası ile uygularım.
21. madde de Rom dosyasını bulup seçtim. Fakat Install from sdcard complete yazısı çıkmadı ve rom yükleme tamamlanmadı. Daha sonrasında ise telefonumun ekranında SONY yazısı kaldı.
Yardımcı olursan sevinirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben xperia u kullanıyorum kod adı kumquat diyor ama indirme linklerinde kumquat'ı bulamadım yardımcı olabilir misiniz ?:cursing:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yaw mironun bootloader kilidini açamadım senin verdigin programda yok miro hakkında bi konuda yok

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
linkler ve rom sürümleri güncellendi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ben xperia u kullanıyorum kod adı kumquat diyor ama indirme linklerinde kumquat'ı bulamadım yardımcı olabilir misiniz ?:cursing:

yeni linklerde mevcut. yalnız CM9 için FXP216 ve önceki sürümlerde var :)
ayrıca Xperia U için sadece CM9 ve CM10 var.

yaw mironun bootloader kilidini açamadım senin verdigin programda yok miro hakkında bi konuda yok

bootloader için bütün xperia modellerinde aynı yöntem kullanılır. cihaza göre bi uygulama yok yani :)
tam olarak nerede takıldığını söylersen yardımcı olabilirim

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
FXP güncellemesi geldiğinde üzerine flashlayacağız herhalde değil mi..

thewhitewolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar, adımları tek tek uyguladım ama komutta ''your phone must be rooted'' hatası alıyorum. Telefonum rootlu SU uygulaması var, root gerektiren uygulamaları kullanıyorum. Bu hata neden kaynaklanıyor olabilir??

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
hangi romu yükledin kernel hangisi var.. ? ha bide hangi cihaza yükledin ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar cm10 romu yükledim gelen aramalarda telefon çok kasıyor zil sesi gec baslıyor ekran geç acılıyor vs vs ve arama bittiginde bile titreşim devam ediyor çözümü bilen var mı acaba yardımcı olursanız sevinirim cihazım sola

Fortgang

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadas bu romlari yukleyebilmek icin botloader kilidini acmak gerekiyor demissin ama bu botloader kilidini kaldirmakla ilgili pek bir bilgi yok. rom yukleyemedim bir turlu.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Arkadas bu romlari yukleyebilmek icin botloader kilidini acmak gerekiyor demissin ama bu botloader kilidini kaldirmakla ilgili pek bir bilgi yok. rom yukleyemedim bir turlu.
Xda da bootloader kaldırma ile ilgili konular mevcut.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Xda'da mevcut oldugunu bilmeyen yok zaten hocam. ingilizce biliyor olsaydik bu forumdan degil de ordan faydalanirdik.

Tamam hocam ne tepki verdin ki hemen. Belki bilmiyorsundur diye söyledim. Sakin.
Telefonun nedir? Ben kendi telefonum için açmayı düşünüyorum bir ara.

Fortgang

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam hocam ne tepki verdin ki hemen. Belki bilmiyorsundur diye söyledim. Sakin.
Telefonun nedir? Ben kendi telefonum için açmayı düşünüyorum bir ara.

telefonum xperia sola. simdi baska bir telefon icin verilen botloader kilidi acma islemlerini uyguladim botloader kilidi kaldirildi fakat telefon fabrika ayarlarina dondu ama supersu uygulamasi hala duruyor telefonda. su an telefon ne durumda bilmiyorum :)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
telefonum xperia sola. simdi baska bir telefon icin verilen botloader kilidi acma islemlerini uyguladim botloader kilidi kaldirildi fakat telefon fabrika ayarlarina dondu ama supersu uygulamasi hala duruyor telefonda. su an telefon ne durumda bilmiyorum :)
Baska telefon için olan yöntem seninkinde nasıl işe yarasın ki :D
*#*#*7378423#*#* yapıp öğren durum ne :)

Fortgang

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Baska telefon için olan yöntem seninkinde nasıl işe yarasın ki :D
*#*#*7378423#*#* yapıp öğren durum ne :)

Botloader unlocked: Yes. Botloader kilidi kaldirildi muhtemelen ama telefonun fabrika ayarlarina sifirlanmasinin nedenini anlayamadim. Daha onceden de telefonu rootlamistim. cimdi cm9 rom yuklemek istiyorum ama telefona uygun rom bulamadim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
S

SDN Okuru

SDN Okuru
acilen yardım telefona rom u flashladım cwm ekranı yada birsey gelmiyor sony yazısında sonra ölece kalıyor hiçbirsey yapamıyorum kapatamıyorum bile telefon yandımı ne oldu yardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telefon sony ekranından sonra takıldı kaldı bomboş bi ekran hiçbirsey yapamıyorum lütfen yardım

cimen123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cwm ekraNI açılmıyor kütfen yardım telefon kala kaldı

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
cwm ekraNI açılmıyor kütfen yardım telefon kala kaldı

ses açma ve güç tuşlarına telefon 3 defa titreyinceye kadar basılı tut telefon kapanır. ardından flashtool ile stock romu yükleyin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
se boot loader da dediginiz gibi yaptım ancak altta yazılar çıkmadı tekrar denedim yine aynı sonuç

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bır sorunum var sony mt27i var. telefonuma format atarken bı hata oldu kapattım ve sımdı acmaya calısıyorum power tusuna basıyorum sony yazıo sonra experıa yazıo ve bu ıslem sureklı boyle devam edıyor telefon acılmıyor bana yardımcı olur musunuz

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bır sorunum var sony mt27i var. telefonuma format atarken bı hata oldu kapattım ve sımdı acmaya calısıyorum power tusuna basıyorum sony yazıo sonra experıa yazıo ve bu ıslem sureklı boyle devam edıyor telefon acılmıyor bana yardımcı olur musunuz

Cwm yüklü mü?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia p de yapmaya çalştım yanlız bu CWM (recovery) ekranı gelmedi bi türlü. led yanmıyor telefonu açınca

persler23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende CWM (recovery) ekranı gelmiyor xperia p de yapmaya çalışıyom olmuyoo

persler23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xperia p de sonunda yükledim yanlız internet ayarları olmuyor elle giriyom kaydet diyorum kaydetmiyor maleseff. yardım edebilecek biri var mı ??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu anlatımı denedim ve telefon brick oldu. Şimdi stock romu flashlamayı deniyorum umarım düzelir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Bot img dosyasını telefona flashlamadan cwm recovery moda girilmezmi