Reset sorunu

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bilgisayarımada bir reset sorunu var. Örneğin biostan o.c yapıyorum save and ezit diyorum baştan başlatması lazımken biostan çıkıp siyahımsı bir ekranda taklıp kalıyor. Sizce sorun neden ?
video :
http://www.youtube.com/watch?v=5EMWNcs0hAc

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ya iyide arkadaşım o şekilde bir o/c olmazki.videona bakılırsa sadece mhz yükseltmeyle o/c olmaz.hadi çarpan kilidin açık olduğunu farz edelim o zamanda ghz yükseltmeyle yeterli olmaz hatta yıne olmaz o zamnda ratio yu artırman gerekecek.orda voltaj ayarı yapman lazım ramlar için işlemci için voltaj north brige için de ayrıca frkans ayarı yapmalısın.

eğer bunları doğru şekilde yapıpta yine resetleme oluyorsa işlemci fanını temizle bide ram lerde arıza olmuş olabilir sağlam bir ramla dene.ama çok küçük artırmalarla bunu yap.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
O/C Den Pek Anlamam İleri Düzey Ama Yaptığın O/C yi Demek ki Desteklenmiyor Siyah Ekranda O Yüzden

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
hocam onu önek olarak gösterdim, ben normalde e7200 ile 3.20 de rahat kullanıyorum mhz yükseltip voltajıda ayarlıyorum yani şimdiye kadar o.c dan sorun çekmedim, sadece orda bir-iki oynama yaparak bilgisayarı resetlemek istedim.

Geçenlerde anakartı felan komple söküp işlemci fanını felan temizledim tozlardan arındırdım ondan sonra olan oldu.

Ben galiba ihtimale F paneli tam olarak ayarlıyamadım sorun ordan olabilirmi?

Kasa cm elite 332- Anakartım p31 ds3L-- Tüm kabloları üzerinde yazan değerlere göre taktım ama ondan sonra sorun çıktı işte. Benimki gibi f panele sahip bir anakartı olan varsa o sıralamanın nasıl olduğunu söylerse sevinirim. Bakalım sorun ordanmı başka birşeyi.

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
f panelle ilgisi yok arkadaşım.zaten kullandığın işlemci o/c için çarpan kilidi açık bi işlemci değil yanılmıyorsam yani estrem değil biliyorsun intelde çarpan klidi açık olan işlemciler exterm olur amd de ise black edition olur.neyse bence sen işlemcinin fan ayaklarını bi daha kontrol et sağlam olan başka bi ramle yine kontrol et.olmassa bios pilini çıkar çıkardıktan sonra beş on kere power tuşuna boş olarak bas yine boş olarak reset tuşuna basarak anakartın elktriğini al.

ondan sonrada pili yerine tak anakartın tekrar o/c ayarlarını yap bide öyle dene.mutlaka sorun çözülecektir.cevap yaz ondan sonra bilelim bizde.ben sürekli o/c ile uğraşıyorum ilgili alanım belki bizimde atladığımız bir konu olabilir.

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
f panelle ilgisi yok arkadaşım.zaten kullandığın işlemci o/c için çarpan kilidi açık bi işlemci değil yanılmıyorsam yani estrem değil biliyorsun intelde çarpan klidi açık olan işlemciler exterm olur amd de ise black edition olur.neyse bence sen işlemcinin fan ayaklarını bi daha kontrol et sağlam olan başka bi ramle yine kontrol et.olmassa bios pilini çıkar çıkardıktan sonra beş on kere power tuşuna boş olarak bas yine boş olarak reset tuşuna basarak anakartın elktriğini al.

ondan sonrada pili yerine tak anakartın tekrar o/c ayarlarını yap bide öyle dene.mutlaka sorun çözülecektir.cevap yaz ondan sonra bilelim bizde.ben sürekli o/c ile uğraşıyorum ilgili alanım belki bizimde atladığımız bir konu olabilir.

tamamdır hocam şimdi deniyorum.

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@firariçocuk: hocam yine olmadı anakartı komple çıkarttım işlemciyi çıkartıp iicce tekrar temizledim, ayak uçlarını kontrol ettim başka bir ram bulup denedim, bios plini çıkartıp dediğin işlemi yaptım fakat sonuç yine değişmedi :(

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bilen kimse yokmu :(

Freeware

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bendede aynısı oluyordu hatalı o-c böyle yapıyor. bios pilinin cıkartıp bir süre bekledikten sonra tekrar tak düzelmesse donanımsal problem vardır.

hanxhanx

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bendede aynısı oluyordu hatalı o-c böyle yapıyor. bios pilinin cıkartıp bir süre bekledikten sonra tekrar tak düzelmesse donanımsal problem vardır.

sorun nerden bilmiyorum hatalı oc olma olayıda biraz saçma geldi bana çünkü 1 yıl önce pc'yi ilk topladığım güb bir o.c yaptım hep o şekilde kullandım ne olduysa bir anda oldu.
pilide çıkardım sorun devam ediyor.

demekki donanımsal bir problem ama çözemedim :):hammer: