[REHBER] LG G2 4.4.2 KitKat Sürüm Yükleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bloother
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba
Ben ilk defa android bir telefon aldım. O yüzden ne yapacağımı şaşırdım.
Ben yurt dışında yaşıyorum lg g2 32 gb telefon aldım ancak türkçe kullanamıyorum. Telefonu türkçeleştirmem için tr rom'u mu yüklemem gerekiyor. Eğer tr rom yüklersem otomatik güncellemeleri kendi yapacak mı? Yoksa ben sürekli rom yazılım güncellemesini kendim mi yapacağım. Lütfen bana bir cevap verin.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Merhaba
Ben ilk defa android bir telefon aldım. O yüzden ne yapacağımı şaşırdım.
Ben yurt dışında yaşıyorum lg g2 32 gb telefon aldım ancak türkçe kullanamıyorum. Telefonu türkçeleştirmem için tr rom'u mu yüklemem gerekiyor. Eğer tr rom yüklersem otomatik güncellemeleri kendi yapacak mı? Yoksa ben sürekli rom yazılım güncellemesini kendim mi yapacağım. Lütfen bana bir cevap verin.

D802 uluslararası versiyon ise türkçe dil olması lazm ve eğer başka bir rom kurarsanız ota ile güncelleme alamazsınız.

vetr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar cihazı unroot nasıl yapabiliriz..download modda unroot yazacak şekilde..

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
denedim fakat halen rooted yazıyor.

Telefonunuz hangi ülkeye kayıtlıysa o ülkenin romunu indirip kurarsanız UNROOT yazısı olur. Benim telefon TR den alınma, Almanya romu atarsam Rooted yazar.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Telefonunuz hangi ülkeye kayıtlıysa o ülkenin romunu indirip kurarsanız UNROOT yazısı olur. Benim telefon TR den alınma, Almanya romu atarsam Rooted yazar.

Yükseltme hatalarını geri yükle diyince orjinal romu atmıyormu zaten

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
iki kere orjinal roma dondum fakat malesef download modda halen kırmızı olarak rooted yazıyor..

Benim postlara bak g flex güncelleme konusuna bi link atmıştım oraya imei ni koy telefondan gir gelen sayfada link var o linkteki romu indir onu flashla

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Arkadaşlar sizlere birkaç sorum olacak. Xda a da bir rom gördüm Cloudyrom diye, herkes beğenmiş, stabil olduğu söylenmiş. Ben de yüklemek istiyorum. Romu yükledikten sonra diyelim beğenmedim, Samsung da yaptığımız gibi direkt stok romu üzerine flashlasak stock a geri dönebilir miyiz? Lütfen recovery den yedek al öyle dön demeyin, şu anki almanya romundan hic mi hiç memnun değilim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arkadaşlar sizlere birkaç sorum olacak. Xda a da bir rom gördüm Cloudyrom diye, herkes beğenmiş, stabil olduğu söylenmiş. Ben de yüklemek istiyorum. Romu yükledikten sonra diyelim beğenmedim, Samsung da yaptığımız gibi direkt stok romu üzerine flashlasak stock a geri dönebilir miyiz? Lütfen recovery den yedek al öyle dön demeyin, şu anki almanya romundan hic mi hiç memnun değilim.

cloudyrom kullanıyorum. eksikleri ve bir takım hataları var. şimdilik bekleyin.

vetr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Almanya vodafone 20 d yayınlamışlar (yeni) 1.76 GIB lik..yukleyen varmi..neyi guncellemisler..

vetr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7yjatyhy.jpg

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
cloudyrom kullanıyorum. eksikleri ve bir takım hataları var. şimdilik bekleyin.

Hocam tamam kurmam şimdilik de, asıl sorum geri dönmeyi bir flashlama ile yapabiliyor muyuz? Ayrıca cm11 düşünüyorum şu anda ama nightlies diye onu da kurmuyorum.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Hocam tamam kurmam şimdilik de, asıl sorum geri dönmeyi bir flashlama ile yapabiliyor muyuz? Ayrıca cm11 düşünüyorum şu anda ama nightlies diye onu da kurmuyorum.

Orjinal romu flashtool ile atcan ama yedek alman lazm custom atcaksan wipe yapıp romu flashlican recoverydenvyedeğe gerek yok

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Orjinal romu flashtool ile atcan ama yedek alman lazm custom atcaksan wipe yapıp romu flashlican recoverydenvyedeğe gerek yok

Sadece soruma cevap arıyordum, gerisi lazım değil, teşekkürler. Sadece flashtool kullanacağım geri dönerken.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

elbette flash tool olmasa bile yükseltme hatalarını geri yükle diyerek de dönersin. lg geri dönüşü kolaylaştırmış.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Önerdiğin akıcı, rami sömürmeyen rom var mı?

valla ben Almanya 20D'den çok memnundum. kullanım konusunda CloudyG3 romu da çok iyi ancak eksikleri ve bazı sorunları var.

eksik olarak: el feneri widget'ı yok. kilit ekranında kamera widget'ı yok. quickmemo'da kırpma aleti, buğulu ve kağıt arkaplan yok. kablosuz depolama yok. 3 parmakla yana kaydırarak arka plana atma yok.

hata olarak: uygulama yöneticisinde, bir uygulamaya basınca durduruldu hatası veriyor. smart notice çalışmıyor. radyo var ama açılmıyor. kulaklıkta cızırtı olduğunu söyleyenler var ama bende o sorun aldım alalı hiç olmadı ya da benim kulağım ayırt etmiyor. son ses de açsam cızırtı duymuyorum.

fazla olarak: dokunmatik tuşlara 5 tuş atanıyor ve istediğin tuşu istediğin yere koyabiliyorsun.
yeni tuşlar eklenmiş. şu şekilde.
agubyjeh.jpg

ekran ikiye bölünüyor. quickslide uygulamaları aynı ancak 2 pencere açma sınırı kalkmış, hepsini aynı anda açabiliyorsun.
kamera arayüzü G3 ile aynı, ön kamerada flaş var. telefon görüşmelerini kayıt etme var. bildirim panelinden parlaklık ve ses ayarını kaldırabilme var. gelen çağrılarda flaş yakma var. arka planda 15 uygulama aynı anda açık ve oldukça stabil, daha hiç kasmadı. şarjı almanya 20D ile aynı. belki çok az daha kötü. eco mod falan eklenmiş. quickcircle çalışıyor ama G2'ye uygun yuvarlak ekranlı qw kılıf yok maalesef. G3'ün bir çok özelliği var. ilk başta belirttiğim eksikler ve hatalar önemli değilse bu romu yükle. ama daha ilk versiyon, karar senin.

şimdilik gözlemlerim bunlar. belki başka hatalar da vardır. kullanmadığım bir yerdedir, karşılaşmamış olabilirim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
bugün bir yama yükledim. ram boşalt widget'ı eklenmiş, uygulama yöneticisindeki hata giderilmiş. smart notice düzeltilmiş. başka neler düzelmiş şimdilik bilmiyorum.
ama çok yakında v1.1 yayınlanacak onu bekle.

Başka bir hata ise ikon paketi. Farklı tema kursanız bile değişmiyor. ve içinde ikon yok

9uqeqe3y.jpg

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
UYARI: Yazılım yükleme işlemi düzgün bir şekilde yapılmadığı takdirde cihazınız bozulabilir. Yapılan işlemler sonucunda cihazınız garanti dışı kalabilir. Tüm sorumluluk size aittir!

DİKKAT: AŞAĞIDAKİ ROM'LAR, YALNIZCA ULUSLARARASI D802 MODEL KULLANICILARI İÇİNDİR. DİĞER MODEL CİHAZLAR İÇİN İŞLEMLER AYNI OLUP SADECE CİHAZA UYGUN ROM İNDİRİLECEKTİR!

ÖNEMLİ UYARILAR:
1. Bütün seri numaraları aşağıdaki yöntemle farklı ülkeler için dağıtılan romları cihazlarına kurabilirler.
2. Bu işlem sonucunda, daha önce hiç root yapmamış olsanız bile DOWNLOAD MOD'da ROOTED yazacaktır.
3. Cihazınız rootlu ise ve Recovery yüklü ise öncelikle Recovery mod'a girip full wipe yapmalısınız.
4. Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce Antivirüs programınız devre dışı olmalıdır.

Tavsiye ettiğimiz 32GB ve 16GB LG G2 D802 kullanıcıları için güncel 4.4.2 KitKat sürümü:

ALMANYA (20D),(Knock Code): http://lg-phone-firmware.com/tool.php?idclick=9771

TÜRKİYE (20C) : http://lg-phone-firmware.com/tool.php?idclick=10066

GEREKLİ DOSYA VE PROGRAMLAR:

FLASHTOOL(LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix):http://www.mediafire.com/download/ji...OfflineFix.zip

LGMOBİLEAX DOSYASI:http://www.mediafire.com/download/6h...LGMOBILEAX.zip

LG MOBİLE SUPPORT TOOL:https://www.mediafire.com/?bbbiitbc2ywqejm

LG PC SUİTE:http://tool.xcdn.gdms.lge.com/dn/dow...=PW01720120110

Gerekli yazılımların tamamını bilgisayarınıza indirin.

Kurulum:

- Öncelikle LG PC Suite, LG Mobile Support Toolyazılımlarını bilgisayarınıza kurun.

- Telefonu kapatın ses arttırma tuşuna basılı tutarak usb kablosunu pc'ye takın. Telefonda "Download Mode" yazısı çıkana kadar elinisi ses arttırma tuşundan çekmeyin, telefonu download moda bu şekilde almış oluyoruz.

- (Klasör seçeneklerinden Gizli Dosyaları Göster seçeneğiniaktif ettikten sonra) C:\ProgramData\LGMOBILEAXklasörüne gidiyoruz. Bu klasörün içeriğini tamamen silip yukarıdaki linkten indirdiğimiz LGMOBİLEAX dosyasını klasöre çıkartıp içindekileri içini boşalttığımızC:\ProgramData\LGMOBILEAX klasörüne yapıştırıyoruz.

- windows/system32/drivers/etc dizinindeki Host dosyasını Not Defteri ile açıp, 127.0.0.1 csmg.lgmobile.com satırını ekleyip kaydediyoruz. (Eğer üzerine yazmanıza izin vermez ve kaydetmezse, Host dosyasını masaüstüne kopyalayın. Değişiklikleri orada yapıp kaydedin ve eski yerine yapıştırıp eskisiyle değiştirin).

- Yukarıda indirdiğimiz LG_KDZ_FW-Update_OfflineFixdosyasını klasöre çıkarıyoruz. Automatic Offline Procedure.vbs dosyasını çalıştırıyoruz, tüm açılan pencerelere olumlu cevap veriyoruz. R&D Test Toolaçılıyor.

- Sol üstteki select type perde menüsünden 3GQCT'yi seçin.

- Sağ üstteki PhoneMode perde menüsünden DIAG'yi seçin.

- Sağ üstteki Select kdz file dan indirdiğiniz .kdz uzantılı romu seçin.

- Sağ alttaki "Normal web upgrade test" butonuna tıklayın.

- Açılan pencereden upgrade start'a tıklayın. Bir pencere açılacak ve kırmızı bir şerit dolacak.
Sonra "Select Country & Language" ekranı gelecektir. Direkt start upgrade 'e tıklayıp bekleyin.

Telefon açılınca biraz bekleyin. LG Mobile Support Tool, işlemin tamamlandığını size bildirecektir.

Bu işlemler sürüm düşürürken de aynı şekilde uygulanabilir. Sadece farklı olarak düşüreceğiniz sürümün .kdz dosyasınıindirmeniz gerekmektedir.

Eğer sürüm düşürdüyseniz (yani 4.4.2'den 4.2.2'ye geri döndüyseniz) telefon LG boot ekranında takılı kalacaktır. Bunun çözümü Hard Reset'tir.

Hard Reset Nasıl Atılır?

-Telefonu kapatın.
-Güç + Ses kısma tuşuna aynı anda basılı tutun ve LG logosunu gördüğünüz anda 2 tuşu birden bırakın ve 1 saniye bile geçmeden ses kısma + ses açma tuşlarına birlikte basın. Beyaz bir ekran çıkacak (ingilizce yazar).
-Devam etmek için Ses tuşlarıyla aşağı yukarı seçimi değiştirerek "YES"e getirip ondan sonra Güç tuşuna basıyoruz.
-Daha sonra android simgesi gelecek ve telefon sıfırlanarak açılacak.

------------***------------------------***------------

ROOT YAPMA VE TWRP YÜKLEME

KİTKAT ROOT YAPMA

1.Linkten dosyayı indiriyorsunuz.
https://www.mediafire.com/?7qprbhmxnou0595

2.Zip'i bir klasöre çıkartıyorsunuz.

3.Telefondan Geliştirici seçenekleri'nden USB hata ayıklama modunu açıyorsunuz.

4.Telefonu pc'ye bağlayıp, en baştaki Telefonu şarj edinseçeneğini seçiyorsunuz.

5.Root.bat adlı dosyayı çalıştırıyorsunuz.

6.Devam etmek için herhangi bir tuşa basın dediğinde boşluk tuşuna basıyorsunuz.

7.Telefon ekranında yetki isteyecek, telefondan yetkiyi vermek için Tamam'a basın.

8.Sonrasında telefon kapanacak sizi stock recovery'e atacak.

9.Ses tuşlarıyla aşağı inip apply update from adb'ye gelip Güç tuşuna basıyoruz.

10.Bilgisayar'daki komut ekranına gelip herhangi bir tuşa(boşluk tuşu) basıyorsunuz.

11.İşlem bitince yine recovery menüsü'nden reboot system now üzerine gelip güç tuşuna basıyorsunuz.

Telefonunuz rootlu şekilde yeniden başlıyor. Kolay gelsin.

2- KİTKAT İÇİN TWRP RECOVERY MOD YÜKLEME

1. Aşağıdaki linkten D802_Autorec.apk uygulamasınıindirin.
http://www.mediafire.com/download/ae...02_AutoRec.apk
2. İndirdiğiniz dosya malumunuz .apk'dır. Normal uygulama kurar gibi kuruyorsunuz. Eğer ilk defa uygulama kuracaksanız,Genel ayarlardan Güvenlik'e girip Bilinmeyen Kaynaklar'ı aktif etmelisiniz. Daha sonra dosya yöneticisinden indirdiğiniz.apk'yı bulup tıklayarak yükleyin.
3. Kurduktan sonra uygulamayı açın. Karşınıza çıkan yazıyaYES diyin, FLASH RECOVERY'e basın. İşlem bitince TO RECOVERY'e basın, telefon recovery mod'da yeniden başlayacaktır.

Asylum

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyi günler bende yaklaşık 5 aydır lg g2 kullanıcısıyım fakat telefonum birleşik arap emirlikleri sürümü oldugu için knock code güncellemesini alamadım ve root ve room olaylarından maalesef anlamıyorum sürüm yüklemede bana yardımcı olabilirmisiniz

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
iyi günler bende yaklaşık 5 aydır lg g2 kullanıcısıyım fakat telefonum birleşik arap emirlikleri sürümü oldugu için knock code güncellemesini alamadım ve root ve room olaylarından maalesef anlamıyorum sürüm yüklemede bana yardımcı olabilirmisiniz

hemen üstündeki mesajda her şeyin detayı açık. dikkatli okuyup dikkatli yaparsan sorun yaşamazsın.

Asylum

Asistan
Reaksiyon puanı
0
verilerimin kaybolması gibi bir sorun olur mu acaba yedeklemem gerekir mi?
bir de sizce hangi room kurmalıyım almaya mı türkiye mi?