- Reaksiyon puanı
- 4,911
Öne çıkmış benim konum gibi. Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim,sağ olun.Öne çıkmış benim konum gibi. Hayırlı olsun.
Aslında benim yaptığım testlerde gayet hafif çalışıyordu,zaten bu liste uzatılabilir burada bütün hafif dağıtımları sayacağımı söylememiştim.1. Lubuntu hafif falan değil. Boşta bile Debian KDE'den fazla RAM kullanıyor.
2. Liste kısa. Oraya Debian LXDE, AntiX, Bohdi, Void, Arch eklenebilir. Ve bu saydıklarımın hepsi Lubuntu'dan daha az RAM kullanır.
Onu ben de fark ettim ama değiştiremiyorum artık,ne yazık ki.Linux Mint'ın cinammon görseli var konuda.
Ubuntu'nun ağır olmasının en temel sebebi kullandığı DE'ler ve paketlerin fazlalığıdır,bu dağıtımlar farklı DE'ler vs. kullanmasından dolayı zaten gayet hafif oluyor,Ubuntu'nun ağır bir dağıtım olması onu temel alan dağıtımların ağır bir dağıtım olacağını göstermez ayrıca.Ubuntu ağır bir dağıtım, ama 4 maddelik hafif dağıtımlar listesindeki ilk 3 dağıtım Ubuntu'yu temel alıyor.
Yine kendimi anlatamadım; en büyük sorunum. Dediğinizi dolaylı bir yolla belirtmiştim aslında.Ubuntu'nun ağır olmasının en temel sebebi kullandığı DE'ler ve paketlerin fazlalığıdır,bu dağıtımlar farklı DE'ler vs. kullanmasından dolayı zaten gayet hafif oluyor,Ubuntu'nun ağır bir dağıtım olması onu temel alan dağıtımların ağır bir dağıtım olacağını göstermez ayrıca.
Dolaylı yoldan bir belirtme göremedim ben orada,Ubuntu'nun ağır bir dağıtım olduğu için Ubuntu'yu temel alan dağıtımlarında ağır olacak diye bir mantık yoktur,bir dağıtım ağır ise onu temel alan diğer bir dağıtım ağır olmak zorunda değildir diye düşünüyorum.Yine kendimi anlatamadım; en büyük sorunum. Dediğinizi dolaylı bir yolla belirtmiştim aslında.
Kendimi anlatamadım diyerek yırtmadımDolaylı yoldan bir belirtme göremedim ben orada,Ubuntu'nun ağır bir dağıtım olmasının diğer Ubuntu'yu temel alan dağıtımlarında ağır olması gibi bir mantık yoktur,bir dağıtım ağır ise onu temel alan diğer bir dağıtım ağır olmak zorunda değildir diye düşünüyorum.
Ram'in bilgisayarında şu anda 20+ dağıtım yüklü ve aktif olarak kullandığı daağıtım fFedora diye biliyorum.Teşekkürler sen hangisini kullanıyorsun?
Göçebe takılıyoruz. Çoğunlukla Fedora'dayım ama.Teşekkürler sen hangisini kullanıyorsun?