Berat Walsh
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 187
Merhabalar. Bu gün internetimize bağlanan fakat istenmeyen cihazların erişimini süresiz kısıtlayacağız.
NOT: Daha sonra bu engeli kaldırabilirsiniz.
Adım 1: Modem Arayüzüne Giriş
Öncelikle internet servis sağlayıcınızı belirlemelisiniz. Örnek: Türk Telekom, Turkcell SuperOnline, Vodafone vs.
Servis sağlayıcısından sağlayıcısınaya değişir modem arayüzüne girme kodunuz. Örneğin
Türk Telekom: 192.168.1.1
TTNet: 192.168.1.1
Vodafone: 192.168.1.1
Turkcell: 192.168.1.1
Bu kodu Google'a yazıp giriyoruz. Bizi Türk Telekom'da böyle bir ekran karşılıyor.
Farklı sağlayıcılarda farklı ekranlar karşılayabilir.
Kullanıcı adı da sağlayıcıdan sağlayıcıya değişiyor.
Türk Telekom'da kullanıcı adı admin, şifre ise turktelekom. TTNet'de şifre ttnet oluyor. Kendi modem şifrenize internetten ulaşabilirsiniz.
Ardından bizi şifre değiştir ekranı karşılıyor. Zorunlu değildir ancak güvenlik açısından değiştirmenizi öneririm. Atla diyerek bu adımı geçebilirsiniz.
Adım 2: Kısıtlamak istediğiniz cihazın MAC adresi ve adını bulun.
Arayüze girdiğimizde bizi bu ekran karşılıyor. Buradan erişimini kısıtlamak istediğiniz cihazı tespit edin.
Cihazı bulduğunuzda adına tıklayın. Sizi böyle bir menü karşılayacak. (Sansürü ben attım)
Burada cihazın adını (Berat yazan yer, sizde farklı bir isim de yazabilir) ve MAC adresini kopyalıyoruz. Kod bu şekildedir: AA:BB:CC:dD:EE:FF.
Kopyaladıktan sonra alt menüden güvenlik sekmesine tıklıyoruz:
Buradan da MAC Filtrelemeye tıklıyoruz. Sonra bizi bu menü karşılıyor:
Sizde devre dışı gelecektir. Aktife alıyoruz.
Sizde klasik olarak beyaz liste açılacaktır. Beyaz liste sadece oraya tanımladığınız cihazların bağlanmasını sağlar. Biz ise bir cihazı engellemek istediğimiz için kara listeyi seçiyoruz.
Önce izin ver butonunu işaretliyoruz. Sonra kullanıcı kısmına cihazın adını, MAC adresi kısmına ise MAC adresini yapıştırıyoruz.
Dediklerimi eksiksiz yaptığınızda yukarıdaki gibi görünür.
Sonra aşağıya inip kaydet diyoruz. İşlem tamam!
Doğru yaptıysanız eğer 1-2 dakika içince cihaz ağınızdan düşecektir. Bunu bağlantı durumundan izleyebilirsiniz.
Rehber burada bitti. Sizce güzel olmuş mu ? İlk denemem.
NOT: Cihazın erişim yasağını kaldırmak için aktif kısmını devre dışı yapıp kaydetmeniz yeterli olacaktır.
NOT: Daha sonra bu engeli kaldırabilirsiniz.
Adım 1: Modem Arayüzüne Giriş
Öncelikle internet servis sağlayıcınızı belirlemelisiniz. Örnek: Türk Telekom, Turkcell SuperOnline, Vodafone vs.
Servis sağlayıcısından sağlayıcısınaya değişir modem arayüzüne girme kodunuz. Örneğin
Türk Telekom: 192.168.1.1
TTNet: 192.168.1.1
Vodafone: 192.168.1.1
Turkcell: 192.168.1.1
Bu kodu Google'a yazıp giriyoruz. Bizi Türk Telekom'da böyle bir ekran karşılıyor.
Farklı sağlayıcılarda farklı ekranlar karşılayabilir.
Kullanıcı adı da sağlayıcıdan sağlayıcıya değişiyor.
Türk Telekom'da kullanıcı adı admin, şifre ise turktelekom. TTNet'de şifre ttnet oluyor. Kendi modem şifrenize internetten ulaşabilirsiniz.
Ardından bizi şifre değiştir ekranı karşılıyor. Zorunlu değildir ancak güvenlik açısından değiştirmenizi öneririm. Atla diyerek bu adımı geçebilirsiniz.
Adım 2: Kısıtlamak istediğiniz cihazın MAC adresi ve adını bulun.
Arayüze girdiğimizde bizi bu ekran karşılıyor. Buradan erişimini kısıtlamak istediğiniz cihazı tespit edin.
Cihazı bulduğunuzda adına tıklayın. Sizi böyle bir menü karşılayacak. (Sansürü ben attım)
Burada cihazın adını (Berat yazan yer, sizde farklı bir isim de yazabilir) ve MAC adresini kopyalıyoruz. Kod bu şekildedir: AA:BB:CC:dD:EE:FF.
Kopyaladıktan sonra alt menüden güvenlik sekmesine tıklıyoruz:
Buradan da MAC Filtrelemeye tıklıyoruz. Sonra bizi bu menü karşılıyor:
Sizde devre dışı gelecektir. Aktife alıyoruz.
Sizde klasik olarak beyaz liste açılacaktır. Beyaz liste sadece oraya tanımladığınız cihazların bağlanmasını sağlar. Biz ise bir cihazı engellemek istediğimiz için kara listeyi seçiyoruz.
Önce izin ver butonunu işaretliyoruz. Sonra kullanıcı kısmına cihazın adını, MAC adresi kısmına ise MAC adresini yapıştırıyoruz.
Dediklerimi eksiksiz yaptığınızda yukarıdaki gibi görünür.
Sonra aşağıya inip kaydet diyoruz. İşlem tamam!
Doğru yaptıysanız eğer 1-2 dakika içince cihaz ağınızdan düşecektir. Bunu bağlantı durumundan izleyebilirsiniz.
Rehber burada bitti. Sizce güzel olmuş mu ? İlk denemem.
NOT: Cihazın erişim yasağını kaldırmak için aktif kısmını devre dışı yapıp kaydetmeniz yeterli olacaktır.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: