red mi note 8 pro cidden ısınıyor mu?

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,516
telefon alma arefesindeyim ios cihazlara bakıyorum genelde ama android baktığım zaman bu cihaz karşıma çıkıyor. özellik olarak f/p ürünü deniliyor fakat youtube incelemelerine ve yorumlarına baktığım zaman cihazda ısınma sorunu var gibi 51 dereceye çıkan sıcaklıktan bahsediyorum. ikinci bir lg füryası olabilir mi?

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
12nm bir işlemcide 5 saat pubg oynarsan ısınmasi normal . Normal kullanımda sorunsuz ama kronik olarak yakınlık sensörü sıkıntısından bahsediliyor telefonun . Kulananlar gelir şimdi detaylı anlatırlar .

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
telefon alma arefesindeyim ios cihazlara bakıyorum genelde ama android baktığım zaman bu cihaz karşıma çıkıyor. özellik olarak f/p ürünü deniliyor fakat youtube incelemelerine ve yorumlarına baktığım zaman cihazda ısınma sorunu var gibi 51 dereceye çıkan sıcaklıktan bahsediyorum. ikinci bir lg füryası olabilir mi?
MediaTek'in G90T işlemcisinde öyle çok aşırı bir ısınma sorunu yok diye biliyorum ama tabi kullanan birine sormak daha iyi olacaktır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçenizi söylerseniz telefon önerisinde bulunabiliriz

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
@AlteredTech hocam bir el at şu konuya ?

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,516
12nm bir işlemcide 5 saat pubg oynarsan ısınmasi normal . Normal kullanımda sorunsuz ama kronik olarak yakınlık sensörü sıkıntısından bahsediliyor telefonun . Kulananlar gelir şimdi detaylı anlatırlar .
14 nm bir işlemcide 8 saat pubg oynuyordum. Isınıyordu ama öyle 50 derecelere çıkan bir sıcaklık değil. 35 40 a kadar makuldür bildiğim kadarıyla 50 ler ciddi mana da fazla

MediaTek'in G90T işlemcisinde öyle çok aşırı bir ısınma sorunu yok diye biliyorum ama tabi kullanan birine sormak daha iyi olacaktır

Bütçenizi söylerseniz telefon önerisinde bulunabiliriz
5000 lira civarında bütçem var. Dediğim gibi ios cihazlara bakıyorum ama arada androidde neler varmış gibisinden de bakıyorum.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
5000 lira civarında bütçem var. Dediğim gibi ios cihazlara bakıyorum ama arada androidde neler varmış gibisinden de bakıyorum.
Anladığım kadarıyla oyun da oynayan birisiniz garanti sizin için önemliyse Mi 9T Pro önemli değilse OnePlus 7T Pro öneririm

Son düzenleme:

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906

1.5 aydır kullanıyorum, herhangi 'ciddi' bir ısınma sorunu ile karşılaşmadım. Her cihaz ağır yüklerde ısınır. Tahminimce Volkan Manav isimli arkadaşın videosunu izlediniz. Yorumlara bakarsanız kullanan çoğu kişi gerçekçi değerler olmadığını en fazla 43-44 derece gördüklerini söylüyorlar. Ya arkadaştaki hatalı bir üretim ya da gidip 5 saat PUBG oynadıktan sonra testi yapıyor. Yakınlık sensörü olayına da değineyim: Bazı arkadaşlar sensör çalışmıyor diye yorumlar yapmış internette, ayarlar bölümündeki test seçeneğine girerek yakınlık sensöründen jiroskopuna kadar her donanımını test ettim, bende hiçbir sorun çıkmadı. Belki belli bir parti ile ilgili sorun olabilir. İnsanlar da cidden çok garip, Note 10 Plus her parmak izini açınca bunun hakkında ne haber ne de video yapılıyor ya da konuşuluyor ama f/p bir cihazda küçük bir sorun çıksa cihaz hemen gömülmeye çalışılıyor:)

F/P bir cihaz alayım diyorsanız RN8 Pro, amiral gemisi bir cihaz almak istiyorsanız Mi 9T Pro öneririm. Zamanınız varsa Mi 10T serisi de beklenebilir.

Son düzenleme:

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,516
Anladığım kadarıyla oyun da oynayan birisiniz garanti sizin için önemliyse Mi 9T Pro önemli değilse OnePlus 7T Pro öneririm
evet çok fazla oyun oynuyorum. garanti önemli. hep android kullandığım için bi ios denemek istiyorum fakat amoled ekranda istediğim için x gibi cihazlara bakmam gerekiyor ama onlarda pahalı. ne yapacağımı şaşırdım desem yeridir

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
evet çok fazla oyun oynuyorum. garanti önemli. hep android kullandığım için bi ios denemek istiyorum fakat amoled ekranda istediğim için x gibi cihazlara bakmam gerekiyor ama onlarda pahalı. ne yapacağımı şaşırdım desem yeridir
O zaman Mi 9T Pro alın

Bu arada ben de 1 ay önce Mi 9T'ye geçtim bana yetiyor ama siz çok fazla oyun oynadığınızı belirttiniz bu yüzden Mi 9T Pro sizin için en uygun telefon

Son düzenleme:

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,516
O zaman Mi 9T Pro alın
hocam istediğim özellikleri sayayım size bi
1 güçlü bir yonga seti(oyunlar için)(cpu ram gpu hepsi bir arada)
2 stabil olması instagramda çok gezince takılmasın yani
3 amoled ekran
3 mükemmel denmesede güzel çeken kamera
4 su geçirmezlik
5 ekran kasa fazla önemli değil ama günümüz şartlarına uyum sağlasa fena olmaz
6 5000 lira bandında olması :) mi 9t pro da su geçirmezlik yok pop up kamera yüzünden o da düşündürdü beni

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
hocam istediğim özellikleri sayayım size bi
1 güçlü bir yonga seti(oyunlar için)(cpu ram gpu hepsi bir arada)
2 stabil olması instagramda çok gezince takılmasın yani
3 amoled ekran
3 mükemmel denmesede güzel çeken kamera
4 su geçirmezlik
5 ekran kasa fazla önemli değil ama günümüz şartlarına uyum sağlasa fena olmaz
6 5000 lira bandında olması :) mi 9t pro da su geçirmezlik yok pop up kamera yüzünden o da düşündürdü beni
4 uymuyor su geçirmezlik çok mu önemli ya duşta pubg falan mı oynayacaksınız ??

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,516
4 uymuyor su geçirmezlik çok mu önemli ya duşta pubg falan mı oynayacaksınız ??
yani çok ısınırsa arada buzlu suyun içine sokup çıkarırım diyorum ??
tabi ki şaka bir yana bu özellikler standarta bağladı su için extra dikkat etmek istemiyorum artık hasta ve çocuklu aile düşünürsek her an telefon üzerine ya su ya kola dökülebilir?

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Orta segment bir cihazı pubgde en yüksek ayarlarda oynamak için alacaksan tabii ki ısınır. Isınıyor diyenler bu yüzden diyorlar zaten. Çünkü bu bir amiral gemisi değil. Her orta segment cihaz en yüksek ayarlarda ısınır. Ama telefon en düşük ayarlarda (grafikler en düşükte 60 fps) oynayınca ısınmaz.

Orta segment bir cihazı pubgde en yüksek ayarlarda oynamak için alacaksan tabii ki ısınır. Isınıyor diyenler bu yüzden diyorlar zaten. Çünkü bu bir amiral gemisi değil. Her orta segment cihaz en yüksek ayarlarda ısınır. Ama telefon en düşük ayarlarda (grafikler en düşükte 60 fps) oynayınca ısınmaz.
Orta segment bir cihaz alıp en yüksek ayarlarda ısınmadan oynatmasını beklemeyin bence.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
1.5 aydır kullanıyorum, herhangi 'ciddi' bir ısınma sorunu ile karşılaşmadım. Her cihaz ağır yüklerde ısınır. Tahminimce Volkan Manav isimli arkadaşın videosunu izlediniz. Yorumlara bakarsanız kullanan çoğu kişi gerçekçi değerler olmadığını en fazla 43-44 derece gördüklerini söylüyorlar. Ya arkadaştaki hatalı bir üretim ya da gidip 5 saat PUBG oynadıktan sonra testi yapıyor. Yakınlık sensörü olayına da değineyim: Bazı arkadaşlar sensör çalışmıyor diye yorumlar yapmış internette, ayarlar bölümündeki test seçeneğine girerek yakınlık sensöründen jiroskopuna kadar her donanımını test ettim, bende hiçbir sorun çıkmadı. Belki belli bir parti ile ilgili sorun olabilir. İnsanlar da cidden çok garip, Note 10 Plus her parmak izini açınca bunun hakkında ne haber ne de video yapılıyor ya da konuşuluyor ama f/p bir cihazda küçük bir sorun çıksa cihaz hemen gömülmeye çalışılıyor:)

F/P bir cihaz alayım diyorsanız RN8 Pro, amiral gemisi bir cihaz almak istiyorsanız Mi 9T Pro öneririm. Zamanınız varsa Mi 10T serisi de beklenebilir.
O adam da RN8 Pro'yu yerden yere vurmuş o fiyatta adam akıllı başka f/p cihazı varsa söylesin millet onu alsın haksız mıyım hocam ?

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906
O adam da RN8 Pro'yu yerden yere vurmuş o fiyatta adam akıllı başka f/p cihazı varsa söylesin millet onu alsın haksız mıyım hocam ?

Hocam isteyen alır isteyen almaz ama kimse cihazı gömmesin, millet ısınıyor diyor ama ısınma cidden az düzeyde. 1 aydır COD oynuyorum, 64 levele gelecek kadar oynadım ve cidden bu süreçte hiç sorun yaşamadım ( Yüksek ayarlarda ve yüksek frame'de oynuyorum)

O fiyattaki diğer cihazlar yüksek ayar kelimesinin yanından bile geçemezken bu cihaz yağ gibi oynatıyor.

Son düzenleme:

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Nasıl bir ısınma öncelikle ve telefonun neresinde yoğunluk ona bakmak lazım, 5000 TL bütçede bu cihazlara bakma derim ama bu fiyatlardaki cihazlar da güzel cihazlar, IOS ekositeminin aman aman bir espirisi yok (bence) ondan alacağın hangi cihaz ihtiyaçlarını karşılıyorsa ona yönel.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Hocam isteyen alır isteyen almaz ama kimse cihazı gömmesin, millet ısınıyor diyor ama ısınma cidden az düzeyde. 1 aydır COD oynuyorum, 64 levele gelecek kadar oynadım ve cidden bu süreçte hiç sorun yaşamadım ( Yüksek ayarlarda ve yüksek frame'de oynuyorum)

O fiyattaki diğer cihazlar yüksek ayar kelimesinin yanından bile geçemezken bu cihaz yağ gibi oynatıyor.
o oyunda hesabımı silemedim acayip gıcığıma gitti kullanıcı adımı değiştirmek için ise cod puanı istiyor bende başlarım lan böyle işe dedim hesabımı tamamen silmek istiyorum silmenin bir yolu yok mu ?

Meizu note9 varya!
güncelleme almayan telefondan f/p ürünü olmaz

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
İşlemciyi zorlarsan elbette çok ısınır. O seviyede bir işlemciyle belli oyunları en yüksek grafikte oynamak kötü bir fikir olabilir.

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266

Orta segment bir cihaz alıp en yüksek ayarlarda ısınmadan oynatmasını beklemeyin bence.
izleyin bu videoda sd730g sd712 ve g90t karşılaştırması yapılmış her anlamda. G90t ısınma konusunda diğer iki işlemciden daha başarılı gözüküyor.

Kapalı hesap

Asistan
Reaksiyon puanı
68
benim telefonumun işlemcisi 28nm pubg de üç dört saat sorunsuz oynatıyor sonra ısınmaya başlıyor 12 nm ve soğutma sistemi ile bir sorun olacağını zannetmiyorum

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Isınmıyor değil de el yakacak kadar ısınmıyor.