Ready Boost

mucahid_293

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar vista ile birlikte başlayan bu ready boost teknolojisi ne anlama geliyor? mesela ben usb belleğimin 1500mb ını bu servise ayırsam, bilgisayara 1500mb ram takviyesi yapmış gibi mi oluyorum? eğer ki öyle bir şeyse bunun için ayrı bir usb bellek alalım yani:D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
ReadyBoost=Ram mantığı ile uygulamaları belleğe yazarak yazılımların daha hızlı çalışmasını sağlar.

Tabi bundan yararlanmak için ilk önce USB Belleğinizin standart bir hızın yukarısında olması gerekiyor Vista'da her USB bellekte bu uygulama kullanılamıyordu.Ama Windows 7 de kullanabilirsiniz fekat:D gerçek performansı alamazsınız.

Piyasada ReadyBoost etiketli ürünleri almayı tercih edin....

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
ReadyBoost'dan verim almak zor gerçekten. Öncelikle normal bilgisayarına takılı RAM'in yüksek olması gerek. Ayrıca normal RAM gibi etki etmemekte beraber, en büyük etkisi bana göre, bilgisayar açılış hızında etki edebiliyor.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
ReadyBoost'dan verim almak zor gerçekten. Öncelikle normal bilgisayarına takılı RAM'in yüksek olması gerek. Ayrıca normal RAM gibi etki etmemekte beraber, en büyük etkisi bana göre, bilgisayar açılış hızında etki edebiliyor.
Tam tersi bilgisayarınızdaki ram az ise readyboost daha etklile oluyor.Evet açılış hızını etkilediği doğru.Konuyu bir örnek ile açıklıyorum...

İkincil sistemim;
PD 2.6
2 GB 667 mhz ram

Bunun yanında 4 GB lik Kingston Readyboost onaylı belleğim var ve taktıktan sonra PC hiçbir zaman darboğazda kalmadı.Photoshop'un açılma süresi bile 4 saniye arttı.

Diğer sistemimde hiç etkisi bile hissedilmeyecek kadar bende belleği çıkarttım yerinden :D

mucahid_293

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben çok dikkat etmedim öyle saniye saniye ama biraz hızlandı gibi sanki:D belki psikolojik olarak da öle hissetmiş olabilirim:) bende 4gb ram var, core 2 duo 2.4

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
ReadyBoost özelliği sadece sistem açılışında işe yarıyor diye biliyorum.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Biraz anlatır mısın ALMİ ?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Biraz anlatır mısın ALMİ ?
Bazen Ram yeterli olmayabilir.Ve işletim sistemi Ram atacağı tüm bilgileri HDD'ye kopyalar ancak HDD de Ramlere göre çok yavaştır.USB bellekler ise burda yardımcı olur.Bilgi USB belleğe atılır.HDD'ye göre daha iyi bir performans elde edilir.

Bu durum aslında hız mantığına ters ancak Windows sanal belleği(HDD'ye atılan,RAM için olan bilgileri) çok hızlı işleyemez...

mucahid_293

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
iyi ya kullanmaya değer bir teknoloji sayılır Microsoft sağolsun:)