Ram'in adını nasıl öğrenirim?

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Benim bilgisayarda 512 Ram var ve ben bunun yanına yeni Ram almayı düşünüyorum ancak Ram uyum sorunu yaşar mı diye bir tereddütte kaldım.Kasanın içindeki Ram'in markasını öğrenmek istiyorum.Kasayı açtığımda Ram'in markasını üzerinde göremedim.Ram'in markasını nasıl öğrenebilirim?:helpsmilie:

deathline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cpu-z yazılımı ile işlemci ve ram hakkında yeterli bilgiye erişebilirsin.
CPUID

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ram'in markasından çok üzerlerindeki chip sayıları ve mhz değerleri önemlidir.
arkadaşımızın dediği üzere CPU-Z programından mhz'sini, kasayı açınca da siyah kare chipleri sayarak da chip sayısını öğrenebilirsin.

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
:D Hiç uğraşma.. Ramı sök götür adama bunun bi üst modelini iste :D verir sana o ayarlar.. Şahsen ben öyLe yaptım :) Ayrıca mhz... Ramin üstünde yazar genelde 533 MHz veya 667 MHz Olur :) işte bide DDR var DDR2 var DDR3 var :D Seçim senin ağa..

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Benim Ram markasız galiba :D DDR Ram'de en düşük MHz kaç?Çünkü CPUID programında 200 MHz gösteriyor.Benim anakart 200 ve 400 destekliyor.Ben 400 MHz takınca bir sorun olur mu?

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bence 1GB al diyeceğim ancak anakartına uyarmı..

Anakartının marka ve tam modelini verirsen bellek türünü ve hangi frekansları desteklediğini öğrenip daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Epox EP-8HDAI Pro / 8HDAJ Pro. Yalnız bunu google'da veya Epox'un sitesinde aratınca çıkmıyor.Ancak Epox EP-8HDAI Pro / 8HDAI Pro diye aratınca çıkıyor benim anakartın aynısı :D

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bunu tavsiye edebilirim.
Kingston 1 GB 400 MHz DDR RAM CL3

Yalnız şöyle bir durum var. Ankartın 2 adet Ram slotu barındırıyor ve en fazla 2GB destekliyor. Yakın zamanda sistem değişikliği falan düşünüyor musun. Düşünüyorsan Ram hiç alma ama düşünmüyorsan bunu al hatta 512 ile beraber çalışmazlarsa 1 tane daha al. Zira DDRramler piyasada azalmaya başladı. Bir sonraki Ram alışında bulman daha da zorlaşır.

Beraber çalışırlarsa 1.5 GB bir süre daha rahat götürür.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bende 1 GB Ram almayı düşünüyordum zaten.Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.