Soru Rami 4mü 8mi yükseltmeliyim?

kullanici58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Merhaba dostlarım ben bir laptop satın aldım bugün işletim sistemi şunlar:
-4GB RAM
-AMD RYZEN 3 3250U
-1 TB HDD
Ben bu laptopu hem çalışmak için hem de oyun oynamak için aldım bu laptopu çok önerdiler eğer ben ben bunun ramin +8 mi yaparsam(12GB)iyi olur yoksa +4mü yapsam iyi olur(8GB)neden kararsız kaldığımı söyleyeyim çünkü çevremdekiler Dual diye bir özellikte bahsetti hiç birley anlamadım bana ne yapacağımı önerebilir misiniz?

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
O PC bir işe yaramaz 4 yükselt ilerleyen zamanlarda yeni PC alırsın

kullanici58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
O PC bir işe yaramaz 4 yükselt ilerleyen zamanlarda yeni PC alırsın
Dostum ama internetten oyun testlerine bakıyorum iyi bir laptopa benziyor peki ben bunu 4mü yükseltsem oyun performansı artar 8mi sen sadece onu söyle :) (bu arada pc değil laptop:))

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Dostum ama internetten oyun testlerine bakıyorum iyi bir laptopa benziyor peki ben bunu 4mü yükseltsem oyun performansı artar 8mi sen sadece onu söyle :) (bu arada pc değil laptop:))
Aynı ayarda bir laptop arkadaşımda vardı. 8 yerine 4 yükseltmişti ve sistem rahatlasa bile pek bir fark hissetmemişti. Sonradan iyi ki 8 yükseltmemişim demişti zira gerek yok ama tabi sistemi rahatlatmak açısından 8 elbette daha iyidir. İşlemci performansı biraz artacaktır ram kullanımı azalacağı için

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
-4GB RAM
-AMD RYZEN 3 3250U
-1 TB HDD
Ben bu laptopu hem çalışmak için hem de oyun oynamak için aldım bu laptopu çok önerdiler eğer ben ben bunun ramin +8 mi yaparsam(12GB)iyi olur yoksa +4mü yapsam iyi olur(8GB)neden kararsız kaldığımı söyleyeyim çünkü çevremdekiler Dual diye bir özellikte bahsetti hiç birley anlamadım bana ne yapacağımı önerebilir misiniz?
Aynı değerlere sahip bir 4 GB RAM daha mantıklı olacaktır. Diğer türlü uyumsuzluk görülebilir.

kullanici58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Aynı ayarda bir laptop arkadaşımda vardı. 8 yerine 4 yükseltmişti ve sistem rahatlasa bile pek bir fark hissetmemişti. Sonradan iyi ki 8 yükseltmemişim demişti zira gerek yok ama tabi sistemi rahatlatmak açısından 8 elbette daha iyidir. İşlemci performansı biraz artacaktır ram kullanımı azalacağı için
Hmm ilgilendiğin için çok teşekkür ederim dostum :)

evdepola

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
ben de rayzen5 16gb ram ve ssd kullanıyorum çok iyi çok rahat kasa markamda rampage ekran kartı ise 2gn gta 5 oynayabiliyorum :)

kullanici58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Aynı değerlere sahip bir 4 GB RAM daha mantıklı olacaktır. Diğer türlü uyumsuzluk görülebilir.
Peki ben yukarıdaki arkadaşımın dediği gibi işlemcinin performansını yükseltme bakımından 8gb ram alsam uygun değerde bulabilirsiniz hocam ben size CPU-Z den ram bilgilerini atsam uygun ram bulabilirmisiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben de rayzen5 16gb ram ve ssd kullanıyorum çok iyi çok rahat kasa markamda rampage ekran kartı ise 2gn gta 5 oynayabiliyorum :)
Hmm sağol dostum ama benim işlemcim ryzen 3 maalesef :( yinede ilgilendiğin için teşekkür ederim :)

NorthLight

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Çevrendekiler sanırım Dual boot dan bahsetmiş(Konuyla alakasız ama..) bence SSD alman da iyi olabilir emin ol çok fark hissettiriyor ve bence de 4GB ram eklemen daha mantıklı olur ilerde değiştirmek isteyebilirsin Bilgisayarını, şimdilik 8GB yeterli gibi.

Son düzenleme:

msiantic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
-4GB RAM
-AMD RYZEN 3 3250U
-1 TB HDD
dual dedikleri olay aynı 2 ram'in kullanımıyla uyum yakalanması. yani aynı ramdan 2 tane takınca uyumlu çalışıyorlar. ama sorun şurda laptop ram'lerinin aynısını bulmak bayağı zor. şu an senin sorduğun soruya benim cevabım para sıkıntı değilse +8 al toplam 12 olsun derim. bu arada içini açıp baktın mı boş slot var mı? yeni ram takmak için?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
RAM'den önce SSD almanız lazım.

kullanici58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Çevrendekiler sanırım Dual boot dan bahsetmiş(Konuyla alakasız ama..) bence SSD alman da iyi olabilir emin ol çok fark hissettiriyor ve bence de 4GB ram eklemen daha mantıklı olur ilerde değiştirmek isteyebilirsin Bilgisayarını, şimdilik 8GB yeterli gibi.
Hmm sağol dostum

dual dedikleri olay aynı 2 ram'in kullanımıyla uyum yakalanması. yani aynı ramdan 2 tane takınca uyumlu çalışıyorlar. ama sorun şurda laptop ram'lerinin aynısını bulmak bayağı zor. şu an senin sorduğun soruya benim cevabım para sıkıntı değilse +8 al toplam 12 olsun derim. bu arada içini açıp baktın mı boş slot var mı? yeni ram takmak için?
Hmm para açısından zaten 4ile 8 gb ramin arasında pek bir fiyat farkı yok gibi.. Benim merak ettiğim hangisini yapsam daha iyi performans verir buydu ilgilendiğin için çok teşekkür ederim dostum ayrıca laptop daha gelmedi sipariş ettim geliyor geldiğinde bakar ve ram(uygun) önerisi alırım sizden:)

RAM'den önce SSD almanız lazım.
Hmm sağol dostum

Evet o daha önemli. HDD berbat bir performans verir. ?
Oyun performansı arttırıyorsa onada bakmam lazım :/