Ram ??

belvedere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ibm think centre a50 makinanın adı
ram ddr 333 mhz 256 mgb
bu bilgisayara extra ram tajmak istedim ve kingstım 1 gb 400 mhz ram satınaldım. satın alırken 333 e 400 mhz takarsak sorun yaratırmı diye sordum hayır yaratmaz dediler. rami başka bilgisayarda denedim canavar gibi çalışıyor. ama makinaya taktıktan sonra bilgisayar açılıyor msn falan açılıyor pc kendine geliyor ama bir süre sonra mavi bir ekran hatası çıkıyor. sonraki açılışta sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diyor.
üstünde var olan 256 mgb ram ile birlikte denedim sonra tek başına denedim ama hep aynı hata.
bios ta falan bi ayara yapmam gerekiyor mu ? yardımcı olsanız.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
eski remi çıkart sadece 1 gbliği tak birde öyle dene büyük bir ihtimalle mhz farklılığından dolayı yapıyordur

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Laptoplar o konuda çok kıt. Özellikle eski modeller. Yani masaüstü anakartlardaki gibi 266-333-400 frekans aralıklarını barındırmayabiliyor.

Senin laptopun anakartı 266-333 ya da sadece 333 de olabilir.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
hmm ozaman yapacağın tek şey eski remle birlikte bilgisayarcıya git ayni mhz de rem versin bazen mal satmak için işlerine geldiği gibi konuşurlar ya rem slota tam oturmuyor yada slot girişi bozuldu diğer ihtimalse mhz ötürü bunları yapıyor

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sorun ram üzerindeki çiplerin farklı markalardan olması yüzünden birbirleriyle uyumsuz çalışmasından ollabilir Anakartına uygun ramları forum sitelerinden araştırabilirsin

yasark

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Sen en iyisi 333 MHz ram ile değiştir, sorun düzelecektir.

hades79

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yeni çıkan usb bellekleri ram olarak kullanabiliyorsun. vista kullanıyorsan artı bi program kullanmadan readyboost özelligini aktif hale getirip kullanabilirsin. eğer xp kullanıyorsan eboostr diye bi program var onu kurup aynı şekilde ram olarak kullanabilirsin.

belvedere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar teşekkürler. 400 mhz satın aldım rami çünkü geriye dönük olarak çalışıyordu aldığım ram. anakart destekliyordu onuda almadan önce baktım. 2gb ta kadar destekliyordu makinanın kendi internet sitesinden baktığım kadarıyla ama desteklemiyormuş. 1gb yerine 512 taktım ve oldu.

---------- saat 04:20 eklendi ---------- önceki mesaj saat 04:16 eklenmişti ----------

Yeni çıkan usb bellekleri ram olarak kullanabiliyorsun. vista kullanıyorsan artı bi program kullanmadan readyboost özelligini aktif hale getirip kullanabilirsin. eğer xp kullanıyorsan eboostr diye bi program var onu kurup aynı şekilde ram olarak kullanabilirsin.
biliyorum bu özelliği arkadaşım işletim sistemi xp denedim dah önce bu programı ama ram gibi performans alamadım. işe yarıyor ama bi yere kadar. teşekkür:thumbup1: