Ram sorunu

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=44186]metehan760[/MENTION]

Ya ben anlatamiyorum ya sen anlamak istemiyorsun.

FSB'nin desteklemedigi hizi anakart kendi kafasina göre yönetemez. Yazdiklarimi tekrar oku: Takmasina taksin sorun o degil. Yanliz her anakart frekansi otomatik olarak olmasi gereken hiza ayarlamaz.

Ben ne anlatiyorum daha deminden beri? Benim kullanmis oldugum anakart 1600MHZ destekliyor. Lakin takmis oldugum ram'i otomatik olarak ayarlarsam bilgisayarim ya donuyor yada hic acilmiyor. O zaman senin dedigine göre 1333MHZ olarak calismasi lazim degil mi? Öyle olmuyor iste.

Mecburen frekansi bios'ta manuel olarak ayarlamam gerekiyor. Yoksa takmis oldugum ramler 1600MHZ olarak calisiyor. Bu sorunla ben 6 ay ugrastim. Otomatik ayarda CPU Z bana ramlerin 800MHZ olarak calistigini gösteriyordu. Bu da demek oluyor ki 2X800=1600MHZ. Bu ayarida benim islemci desteklemiyor. Anakartimda senin dedigin gibi hizi düsürmüyor.

Kisaca: Her bilgisayar frekansi otomatik olarak ayarlamiyor ( chipset farki ).

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
senin ram arızalı kardeş frekans tutuyor ise muhakkak çalışması lazım ama eski ile yeni ram frekansları aynı diyorsun çalışması lazım

Olummelegi_47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınız için çok tsk ediyorum..
Ram'i bi arkadaşımla takas ettim 2x4 şeklinde 1333'lük taktim ve çalıştı.
Anlaşılan tek slotta 8 desteklemiyor.
Tekrar tsk ediyorum iyi forumlar :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bizim [MENTION=44186]metehan760[/MENTION] hakliymis.

Basta tek slot'a 8GB taktigini okumamisim. Mesele okumakta zaten :)

rebeel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tek slotta 8 GB destekleyip desteklemediğini nasıl anlıyoruz arkadaşar?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tek slotta 8 GB destekleyip desteklemediğini nasıl anlıyoruz arkadaşar?

Anakartın modelini arat, sitesine sayfasına gir. Ram desteği bölümünü aç ve bak. listede 8gb ram modelleri yazmıyorsa tek slotta desteklemiyordur.