Olummelegi_47
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Merhaba arkadaşlar . .
Sorunumdan önce bilgisayarımın özelliklerinden bahsedeyim;
Asus K42jc - i3 işlemci , 3 ram , 1 ekran kartı[Nvdia]
3 gb ram yeterli gelmediği için 8 gb bir ram aldım. Anakartım en yüksek 8 gb ram
destekliyor.2+1 şeklinde olan ram'lerimin ikisinide çıkardım ve bu 8 ram'i taktım. Bilgisayar açılıyor
gibi oluyor [ışığı yanıyor harddiskin sesi geliyor] ama asus yazısı gelmeden kapanıyor. Ne yaptıysam 8 ram'i
tek başına çalıştıramadım.
Aldığım ram teamelite 8 gb 1333 mhz ddr3 - diğer ram'lerimle aynı özellikte
8 gb ram + 1 gb ram takıyorum pc açılıyor ama windows başlatılamıyor. Bios'a girip kontrol ettim 9 gb ram görüyor
ama windows 'u başlatamıyor. [Bios'a yalnızca 8+1 ramla girebiliyorum . tek başına 8 ram'le girmiyor. 8+2 ramle de görmüyor]
Bi fikri- çözümü olan varsa lütfen paylaşabilir misiniz
Not:Aklıma gelen son fikir olarak bios güncellemesi yapıcam. Umarım olur.
Sorunumdan önce bilgisayarımın özelliklerinden bahsedeyim;
Asus K42jc - i3 işlemci , 3 ram , 1 ekran kartı[Nvdia]
3 gb ram yeterli gelmediği için 8 gb bir ram aldım. Anakartım en yüksek 8 gb ram
destekliyor.2+1 şeklinde olan ram'lerimin ikisinide çıkardım ve bu 8 ram'i taktım. Bilgisayar açılıyor
gibi oluyor [ışığı yanıyor harddiskin sesi geliyor] ama asus yazısı gelmeden kapanıyor. Ne yaptıysam 8 ram'i
tek başına çalıştıramadım.
Aldığım ram teamelite 8 gb 1333 mhz ddr3 - diğer ram'lerimle aynı özellikte
8 gb ram + 1 gb ram takıyorum pc açılıyor ama windows başlatılamıyor. Bios'a girip kontrol ettim 9 gb ram görüyor
ama windows 'u başlatamıyor. [Bios'a yalnızca 8+1 ramla girebiliyorum . tek başına 8 ram'le girmiyor. 8+2 ramle de görmüyor]
Bi fikri- çözümü olan varsa lütfen paylaşabilir misiniz

Not:Aklıma gelen son fikir olarak bios güncellemesi yapıcam. Umarım olur.