Pycharm'da aynı isme sahip değişkenlerin aynı anda hepsinin ismini değiştirme

High Noon

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Sorum başlıkta yazılı arkadaşlar. Pycharm kullanırken mesela ayrı ayrı dizelerde int(input("Değer giriniz: ")) var ve ben int i mausumla seçtiğimde diğerlerinin de üstü hafif belirginleşiyor ama bunların hepsini nasıl aynı anda değiştiririm bunu bilmiyorum.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Takip, pycharm ile küçük bir işlem yazdım ama ben de sorunun cevabını bilmiyorum, bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buldum "alt" tuşu ile seçtikten sonra imleç ile ya tamamını seçiyoz ya da tek bir harften sonrası için tıklıyoruz ve işlem tamam:

1579936214087.png
ilk baştaki metrenin sonuna tıklayıp imleçin yanıp sönmesinden sonra diğer metrelerin de sonlarına "alt" tuşu basılı iken seçim yapıp ya da tıklama ile son harften sonrasını seçip aynı anda birden fazla değişiklik yapılabiliniyor...

Son düzenleme:

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Visual Studio Düzenleyicisi 'ndeki metni Bul ve Değiştir (CTRL+F veya CTRL+H) kullanarak bulabilir ve değiştirebilir veya dosyalarda Bul/Değiştir (CTRL+SHIFT+F ya da CTRL+SHIFT+H). Ayrıca, Çoklu şapka seçimini kullanarak bir düzenin yalnızca bazı örneklerini bulabilir ve değiştirebilirsiniz.

İpucu
Değişkenler ve yöntemler gibi kod sembollerini yeniden adlandırıyorsanız, bul ve Değiştir ' i kullanmaya kıyasla yeniden düzenleme daha iyidir. Yeniden düzenleme akıllı ve anlamıştır, ancak bul ve Değiştir, tüm örneklerin yerini alır.
Bul ve Değiştir işlevleri, düzenleyicide, XAML Tasarımcısı ve Windows Forms tasarımcı gibi tasarımcı pencereleri ve araç pencereleri gibi çeşitli metin tabanlı pencereler için düzenleyicide bulunur.

Aramaları geçerli belge, geçerli çözüm veya özel bir klasör kümesiyle kapsamını belirleyebilirsiniz. Ayrıca, çok dosya aramaları için bir dosya adı uzantıları kümesi de belirtebilirsiniz. .NET normal ifadelerinikullanarak arama sözdizimini özelleştirin.

İpucu
Bul/komut kutusu, bir araç çubuğu denetimi olarak kullanılabilir, ancak varsayılan olarak görünmez. Bul/komut kutusunu göstermek için standart araç çubuğunda Düğme Ekle veya Kaldır ' ı seçin ve ardından bul' u seçin.
Bul ve Değiştir denetimi
  • Geçerli dosyada bir dize bulmak için kısayol olarak CTRL+F tuşlarına basın.
  • Geçerli dosyadaki bir dizeyi bulmak ve değiştirmek için kısayol olarak CTRL+H tuşuna basın.
Bul ve Değiştir denetimi, kod Düzenleyicisi penceresinin sağ üst köşesinde görüntülenir. Geçerli belgede verilen arama dizesinin her oluşumunu anında vurgular. Arama denetimindeki Sonrakini Bul düğmesini veya Öncekini Bul düğmesini seçerek bir örnekten diğerine gidebilirsiniz.

https://docs.microsoft.com/tr-tr/visualstudio/ide/media/****-and-replace-box.png?view=vs-2019

Bul metin kutusunun yanındaki düğmeyi seçerek değiştirme seçeneklerine erişebilirsiniz. Tek seferde bir değiştirme yapmak için, Değiştir metin kutusunun yanındaki Sonrakini Değiştir düğmesini seçin. Tüm eşleşmeleri değiştirmek için Tümünü Değiştir düğmesini seçin.

Eşleşmelerin vurgu rengini değiştirmek için, Araçlar menüsünü seçin, Seçenekler' i seçin ve ardından ortam' ı seçin ve yazı tipleri ve renkler' i seçin. Ayarları göster listesinde, metin düzenleyici' yi seçin ve ardından öğeleri görüntüle listesinde, vurgu bul (uzantı) öğesini seçin.

Arama aracı pencereleri
Düzenle > Bul ve Değiştir ' i seçerek veya CTRL + Ftuşlarına basarak kodda veya metin penceresinde bulunan bul denetimini kullanabilirsiniz.

Bul denetiminin bir sürümü de bazı araç pencereleri için de kullanılabilir. Örneğin, arama kutusuna metin girerek araç kutusu penceresindeki denetim listesini filtreleyebilirsiniz. İçeriklerini aramanıza izin veren diğer araç pencereleri Çözüm Gezgini, özellikler penceresi ve Takım Gezginiiçerir.

Dosyalarda bulma ve dosyalardaki değiştirme
  • Birden çok dosyada bir dize bulmak için kısayol olarak Ctrl+SHIFT+F tuşlarına basın.
  • Birden çok dosyada bir dizeyi bulmak ve değiştirmek için kısayol olarak Ctrl+SHIFT+H tuşlarına basın.
Dosyalarınızda Bul/Değiştir , Bul ve Değiştir denetimi gibi çalışarak, aramanız için bir kapsam tanımlayabilmeniz gerekir. Yalnızca düzenleyicideki geçerli açık dosyada arama yapabilir, ancak tüm açık belgeler, tüm çözüm, geçerli proje ve seçili klasör kümelerini de arayabilirsiniz. Dosya adı uzantısına göre de arama yapabilirsiniz. Dosyalarda Bul/Değiştir iletişim kutusuna erişmek Için, Düzenle menüsünde Bul ve Değiştir ' i seçin (veya CTRL+SHIFT+F' e basın).

https://docs.microsoft.com/tr-tr/visualstudio/ide/media/****-in-files-box.png?view=vs-2019

Sonuçları bul
Tümünü Bul' u seçtiğinizde, bir sonuçları bul penceresi açılır ve aramanızın eşleşmeleri listelenir. Listede bir sonuç seçildiğinde ilişkili dosya görüntülenir ve eşleşme vurgulanır. Dosya zaten düzenlenmek üzere açık değilse, sekme alanının sağ tarafındaki bir önizleme sekmesinde açılır. Bul denetimini, sonuçları bul listesinde aramak için kullanabilirsiniz.

Özel arama klasörü kümeleri oluşturma
Arama yeri kutusunun yanındaki arama klasörlerini Seç düğmesini ( . ..) seçerek bir arama kapsamı tanımlayabilirsiniz. Arama klasörlerini Seç iletişim kutusunda, aranacak bir klasör kümesi belirtebilir ve daha sonra yeniden kullanabilmeniz için belirtimi kaydedebilirsiniz.

İpucu
Uzak makinenin sürücüsünü yerel makinenize eşleştirdiyseniz, uzak makinede arama yapmak için klasörler belirtebilirsiniz.
Özel bileşen kümeleri oluşturma
Arama yeri kutusunun yanındaki özel bileşen kümesini Düzenle düğmesini seçerek, bileşen kümelerini arama kapsamınız olarak tanımlayabilirsiniz. Yüklü .NET veya COM bileşenlerini, çözümünüze dahil olan Visual Studio projelerini veya herhangi bir derlemeyi ya da tür kitaplığını ( . dll, . tlb, . olb, . exeveya . ocx) belirtebilirsiniz. Başvuruları aramak için başvurularda ara kutusunu seçin.

Çoklu giriş işareti seçimi
Not
Bu bölüm Windows üzerinde Visual Studio için geçerlidir. Mac için Visual Studio için bkz. blok seçimi.
Visual Studio 2017 sürüm 15,8 ' de tanıtılan

Aynı düzenlemeyi aynı anda iki veya daha fazla yerde yapmak için Çoklu giriş işareti seçimini kullanın. Örneğin, aynı metni ekleyebilir veya aynı anda birden fazla konumda varolan metni değiştirebilirsiniz.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde, üç konumda -0000 seçilidir; Kullanıcı Sil' i basarsa, üç seçim de silinir:

Visual Studio 'da bir XML dosyasında çoklu giriş işareti seçimi

Birden çok Evcil hayvan seçmek için her zamanki gibi ilk metin seçimini tıklatın veya seçin, sonra da her bir ek konumda metin ' i tıklattığınızda veya seçerken alt tuşuna basın. Ayrıca, eşleşen metni ek seçimler olarak otomatik olarak ekleyebilir veya her satırda aynı şekilde düzenlenecek metin kutusunu seçebilirsiniz.

İpucu
Fare tıklaması için değiştirici tuşu olarak alt ' i seçtiyseniz Araçlar > Seçenekler' de tanıma git ' e tıklayın, çoklu şapka seçimi devre dışıdır.
Komutlar
Çoklu giriş işareti seçim davranışları için aşağıdaki anahtarları ve eylemleri kullanın:

KısayolEylem
Ctrl+alt + tıklamaİkincil giriş işareti ekleme
Ctrl+alt + çift tıklamaİkincil sözcük seçimi ekleme
Ctrl+alt + + sürükle 'e tıklayınİkincil bir seçim ekleyin
Shıft+alt+ .Sonraki eşleşen metni seçim olarak ekle
Ctrl+shıft+alt+ ,Tüm eşleşen metni seçimler olarak ekle
Shıft+alt+ ,Son seçili oluşumu kaldır
Ctrl+shıft+alt+ .Sonraki eşleşen oluşumu atla
Alt + tıklamaKutu seçimi Ekle
ESC veya tıklamaTüm Seçimleri Temizle
Bazı komutlardan biri de düzenleme menüsünde, birden çok sepetinaltında bulunur:

Visual Studio 'da çoklu Evcil hayvan uçarak çıkış menüsü

Buraya bakın.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
python ödevim: ?
Python:
ad= input('adınız..? :')
soyad= input('soyadınız..? :')
metreuzaklik= input('eviniz ile işyeriniz arasındaki uzaklık kaç metredir ..? :')
print(metreuzaklik)
kilometreuzaklik = int(metreuzaklik) / 1000
print(kilometreuzaklik)
print (ad, " ",soyad, "'ın evi ile işyeri arasındaki uzaklık " , metreuzaklik , "metre olup, arasındaki uzaklık ayrıca " , kilometreuzaklik , "kilometredir. ")

High Noon

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Python:
metreuzaklik= input('eviniz ile işyeriniz arasındaki uzaklık kaç metredir ..? :')
print(metreuzaklik)
print(kilometreuzaklik)
print (ad, " ",soyad, "'ın evi ile işyeri arasındaki uzaklık " , metreuzaklik , "metre olup, arasındaki uzaklık ayrıca " , kilometreuzaklik , "kilometredir. ")
:D ben de python hakkında eğitim almaya devam ediyorum, en kolay dil olmasına rağmen çok zorlanıyorum. İlk kodlama dilim olacak tam öğrendiğimde. Çok fazla modül falan var ezberlemek zaman alacaktır, kolay gelsin size de.

Takip, pycharm ile küçük bir işlem yazdım ama ben de sorunun cevabını bilmiyorum, bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp...

Buldum "alt" tuşu ile seçtikten sonra imleç ile ya tamamını seçiyoz ya da tek bir harften sonrası için tıklıyoruz ve işlem tamam:

Ekli dosyayı görüntüle 86247 ilk baştaki metrenin sonuna tıklayıp imleçin yanıp sönmesinden sonra diğer metrelerin de sonlarına "alt" tuşu basılı iken seçim yapıp ya da tıklama ile son harften sonrasını seçip aynı anda birden fazla değişiklik yapılabiliniyor...
Aslında sorum tam olarak o değildi. Mesela upuzun bir kod yazdım, x diye bir değişkenim var diyelim. X değişkenimin ismini Y yapmak istiyorum ancak kod uzun oldugundan hepsini tek tek bulmam mümkün değil. Ben de bir tane X değişkenini değiştirirken koddaki bütün X değişkenlerinin ismi Y olsun istiyorum.

Python:
print(metreuzaklik)
print(kilometreuzaklik)
Kurcalarken buluverdim :D CTRL + F yapıp X değişkenini aratıyorsun, ardından ALT tuşuna basarken ENTER'a basıyorsun bir kere hepsi seçili hale geliyor :)

Son düzenleme: