Puppy linux .deb paket kurulumu

nikoss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
.deb paket kurulumu nasil oluyor puppy linuxta indiriyorum dpkg komutu calismiyor cift tiklayinca da kuruyor hesapta sonrasinda program ortalarda yok

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Kendi paket deposundan kurulum yapın.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
dpkg-deb yüklü mü?
dpkg -i paket_adı.deb yazınca yüklenmesi lazım ama dağıtım bağımsız olduğu için bilmiyorum
Şuraya bir göz at

nikoss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendi paket deposundan kurulum yapın.
mesele su ki kendi paket deposunda maxthon browser yok benim de butun bookmarklarim maxthonda

- - - Mesaj Güncellendi - - -

dpkg-deb yüklü mü?
dpkg -i paket_adı.deb yazınca yüklenmesi lazım ama dağıtım bağımsız olduğu için bilmiyorum
Şuraya bir göz at
ustte de belirttigim gibi dpkg kodu ise yaramiyor ayni sekilde uygulamalari cagirinca da shellden yine hata veriyor sanirim shelli farkli biraz komutlari

bir de lubuntu deneyeyim bakalim memnun kalirsam gerek kalmaz debianization vs islemlere :) bugun kacinci isletim sistemim olacak bu sayisini unuttum

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Sen en iyisi debian tabanlı bir dağıtım kur gitsin Mint yada Debian olabilir

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,007
Kurduğun programı komut ile çalıştır. hata verirse, hata nedenine göre ek programlar kurmak gerekebilir. Menüye yerleştirme ve simge atama gibi işlemler, çoğu el ile kurulan program için yine el ile eklenir. /usr/share/applications klasörü içine masaüstü ayar dosyasını eklemek gerekecek. Veya diğer simgesi var olan programların ayar dosyalarını bul ve benzerini kendin yaz. Puppy diğer Linux'lardan biraz farklıdır çünkü minimum boyutlu programlar kullanılır ve de gereksiz bulunan bir çok uygulama sistemde bulunmaz. Örnek: Masaüstündeki simgeler shell ile yazılmış script'lerden oluşuyorlar. Yine başka bir ek özellik, Root (varsayılan) kullanıcı klasörü içinde bin ve lib alt klasörleri bulunur. Buraya kopyalanan çalıştırılabilir dosyalar, sisteme kuruluymuş gibi çalışır. Masa üstü yöneticisi bir RiskOS taklidi. bazen alışık olduğumuzdan farklı çalışabilir.

Kolay gelsin.

Bir düzeltme;

Masaüstü yöneticisi Gnome 1.2 ve dosya yöneticisi için RiscOS örnek alınmış.

nikoss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lubuntu kurdum bakalim simdi onda da daha baslarken wifi sorunu yasadim appleti kodla actim network manager kurup ama kodlar bildigimiz ubuntu kodlari en azindan