Abdullah 37
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Arkadaşlar programlamaya başlamak istiyorum. Ama bu konu hakkında pek bir bilgim yok nerden başlamalıyım sizce?
1- donanım bilgin varmi
2- neyle ilgili programlama öğrenmek istiyorsun...
Adobe AIR ile başlayabilirsin. IDE'yi adobe lisansını bedava dağıtarak veriyo zaten. Hem masaüstü yazılımı (hem normal, hem de internet bazlı zengin uygulamalar) hem web sitesi geliştirebileceğin güzel bir IDE.
Sen mesela web tarayıcı gibi bir program mı yapmak istiyorsun yoksa unix tabanlı bir işletim sistemi vs ?
---------- Post added at 01:46 ---------- Previous post was at 01:46 ----------
Tamam ben sustum![]()
Hocam dediğim gibi bilgim olmadığı için sizin dediğinzden pek bir şey anlamıyorum. Hangi program ne iş yapar onu anlatabilirmisiniz?
Mesela C# nedir, yada Delphi nedir?
Evet çok uzağım. Onun için siz arkadaşlara danışıyorum.
Hocam önerebileceğiniz kitap yada video seti var mı?
Bence C# 'da ağır gelebilir. VB ideal olur. Mantığı kavrayana kadar VB ile uğraşırsanız C# a çıkmak daha kolay olur.
Bence C# 'da ağır gelebilir. VB ideal olur. Mantığı kavrayana kadar VB ile uğraşırsanız C# a çıkmak daha kolay olur.
Özgün hocam girmiş konuya. Onu iyi dinleyin
Özgün hocam saygılar![]()
Ama mantığını çok iyi kurmuşsun buraya. Dinleyen pişman olmaz. Belki VB mi C# mi bu tartışılır. Etki olursa burda olur. O da bilirsin insan maymun iştaahlıdır zoru görünce bırakabilir![]()
peki arkadaşlar c# için en basit ve güzel eğitim setini nereden bulabiliriz indirebileceğimiz bir yer veya site varmı?teşekkürler
Burayı tıklayarak web'den kurulan Visual C# Express Edition IDE'sini indirebilirsiniz.