Programlamaya başlamak istiyorum

Abdullah 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar programlamaya başlamak istiyorum. Ama bu konu hakkında pek bir bilgim yok nerden başlamalıyım sizce?

rainman4009

Asistan
Reaksiyon puanı
5
1- donanım bilgin varmi
2- neyle ilgili programlama öğrenmek istiyorsun...

Abdullah 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Masaüstü programlarından öğrenmek istiyorum. Ama nerden başlayacağımı bilmiyorum.

Abdullah 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Ben bilgisayarcı falan değilim. Azda olsa donanım bilgim var. Bu işe meraktan başlıyorum.

Reaksiyon puanı
189
Adobe AIR ile başlayabilirsin. IDE'yi adobe lisansını bedava dağıtarak veriyo zaten. Hem masaüstü yazılımı (hem normal, hem de internet bazlı zengin uygulamalar) hem web sitesi geliştirebileceğin güzel bir IDE.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Sen mesela web tarayıcı gibi bir program mı yapmak istiyorsun yoksa unix tabanlı bir işletim sistemi vs ?

---------- Post added at 01:46 ---------- Previous post was at 01:46 ----------

Adobe AIR ile başlayabilirsin. IDE'yi adobe lisansını bedava dağıtarak veriyo zaten. Hem masaüstü yazılımı (hem normal, hem de internet bazlı zengin uygulamalar) hem web sitesi geliştirebileceğin güzel bir IDE.

Tamam ben sustum :D

Abdullah 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sen mesela web tarayıcı gibi bir program mı yapmak istiyorsun yoksa unix tabanlı bir işletim sistemi vs ?

---------- Post added at 01:46 ---------- Previous post was at 01:46 ----------

Tamam ben sustum :D

Hocam dediğim gibi bilgim olmadığı için sizin dediğinzden pek bir şey anlamıyorum. Hangi program ne iş yapar onu anlatabilirmisiniz?
Mesela C# nedir, yada Delphi nedir?

Reaksiyon puanı
189
Hocam dediğim gibi bilgim olmadığı için sizin dediğinzden pek bir şey anlamıyorum. Hangi program ne iş yapar onu anlatabilirmisiniz?
Mesela C# nedir, yada Delphi nedir?

Yorumdan anladığım kadarı ile programlaya baya uzaksınız. O yüzden size tavsiyem iyice temelden başlamanız. Bence başlangıç seviyesi bir C# kitabı edinerek başlayın ve temelleri iyi öğrenin...

Abdullah 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet çok uzağım. Onun için siz arkadaşlara danışıyorum.

Reaksiyon puanı
189
Evet çok uzağım. Onun için siz arkadaşlara danışıyorum.

Hocam programla sağlam temellere dayanarak yapılan bir şeydir. Temeliniz yoksa üzerine kuracağınız bina ne kadar cafcaflı olursa olsun yıkılır. C# öğrenin çünkü piyasada bir sürü kitap ve eğitim seti bulabilirsiniz. İlk başta AIR demiştim ama biraz temeliniz olması gerekir AIR için. Çünkü şu anda yeteri kadar döküman ve eğitim seti yok. Olanların çoğu da İngilizce.

En güzeli ya olaya sıfırdan girişen bir videolu eğitim seti ile ya da iyi bir kitap ile başlamanız. Hatta imkanınız varsa kurslara katılmanız ve etkileşimli bir şekilde öğrenmeniz sizin için daha hayırlı olacaktır...

Abdullah 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam önerebileceğiniz kitap yada video seti var mı?

a_kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence C# 'da ağır gelebilir. VB ideal olur. Mantığı kavrayana kadar VB ile uğraşırsanız C# a çıkmak daha kolay olur.

Reaksiyon puanı
189
Bence C# 'da ağır gelebilir. VB ideal olur. Mantığı kavrayana kadar VB ile uğraşırsanız C# a çıkmak daha kolay olur.

Daha sonra VB syntaxindan C# veya benzeri bir sytax'a sahip bir dile geçmek isterse zorlanabilir. O yüzden C# dedim. Yoksa VB elbette daha kolay :)

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Eğer hiç yoktan mantık anlamak istiyorsan hocam Vb.net derim.Ama C#'a geçerken biraz zorlanırsın syntax yapısından dolayı.Okullarda bile ilk önce Vb.Net öğretiyorlar sonra C# öğretiyorlar.

Tabi tercih senin ama C# biraz daha zor olduğundan çalışmaya ilk onla başladığında sıkılıp bırakabilirsin.Fakat Vb.Net kolay olduğundan dolayı çoğu şeyi yaparsın ve programlama zevkin artar diye düşünüyorum kendi şahsi fikrim tabi.(Bende böyle olmuştu çünkü :))

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Özgün hocam girmiş konuya. Onu iyi dinleyin :)
Özgün hocam saygılar :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ama mantığını çok iyi kurmuşsun buraya. Dinleyen pişman olmaz. Belki VB mi C# mi bu tartışılır. Etki olursa burda olur. O da bilirsin insan maymun iştaahlıdır zoru görünce bırakabilir :)

Reaksiyon puanı
189
Ama mantığını çok iyi kurmuşsun buraya. Dinleyen pişman olmaz. Belki VB mi C# mi bu tartışılır. Etki olursa burda olur. O da bilirsin insan maymun iştaahlıdır zoru görünce bırakabilir :)

Haklısın hocam :) Zoru başarmaktır önemli olan :) VB mi C# mı olayına da ben şöyle yaklaşıyorum. Bir çok programlama dili ya da ileriye yönelik çıkan dillerin bir çoğu VB'den ziyade C#'ın sytax'ına çok benziyor. Bu yüzden C# öğrenmek ileride başka dillere geçişi kolaylaştıracaktır.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Evet işin o yönü var. VB öğrenen diğer dillerde sorun yaşıyor syntax yapı farkı fazla. Ama c# öğrenen bir çok programlama dilini rahat yapar :)

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Herkes mikisoftun dilini önermiş, bende Python u öneriyim bari... Başlarsan sayımız 1 artar en azından :) Sana Diğer dillerde bulma imkanı kısıtlı olan müthiş bir kaynakta öneriyim Python için. www.istihza.com Siteye gir dil hakkında soracağın sorulara cevapta bulursun.

FireWalkeR-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki arkadaşlar c# için en basit ve güzel eğitim setini nereden bulabiliriz indirebileceğimiz bir yer veya site varmı?teşekkürler

Abdullah 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Visual Studio Express için de Türkçe Dil Paketi Var mı?

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hali hazırda böyle bir konu açılmışken bende birşey danışmak isterim.Programcılığa Quick Basic , Pascal ile başlayıp daha sonra Visual Basic 6.0 , Asp ve Php ile devam ettim ancak türlü nedenlerden dolayı 2004 yılında programcılığı bırakmak zorunda kaldım.Şimdi tekrar başlamak istiyorum.Masaüstü ve Web uygulamaları geliştirmek istiyorum.Bana platfor ve varsa kitap önerisi yapabilirmisiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...