Programlama ne kadar mantıklı?

AdReNaLiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuan 15 yaşındayım.Olaya maddi açıdan bakmak istiyorum.Hem şimdi hem de ilerki yaşlar için bu konuda kafamda soru işaretleri var.Bu işlerden ayda 1,5-3 milyar gibi paralar kazanmak çok mu zor?Çünkü etrafta bir sürü sürünen webmaster görüyorum.Ben o kadar html-css-php-mysql falan öğrenmek için uğraşacağım, gece gündüz çalışacağım belki zevk alacağım ama maddi yönden ne durumda olacağım?Çünkü, bir web sitesi/proje yaptım diyelim bu siteden ne zaman gelir geleceğini de bilmiyorum, ne kadar gelir geleceğini de bilmiyorum.

Bu konu hakkında çok bilgim yok.Saçmalamışta olabilirim.Beni bilgilendirirseniz sevinirim.Bunlara rağmen bu işi yapmak ne kadar mantıklı?

Enis Kurtay

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Her yer Web tasarımcılarla kaynıyor. Ancak ben programcı olarak şunu söylemek istiyorum: Eğer adam akıllı ve hep ilgilenebileceğiniz, günümüzde kullanılan ve güncelliği devam edecek 2 tane programlama dilini, 1 tane veritabanı yönetimini, Web olarak ASP ve PHP'yi, Tasarım olarakta Photoshop ve ya Flash biliyorsanız, hiçbir zaman aç kalmazsınız ve bu işin ekmeğini çok ama çok yersiniz. Sırası gelince programcı olursunuz, sırası gelince Web master. Tabii burada önemli olan bir şey var, önceki yaptığımız işleri çok iyi yapıp, oradan iyi bir referans almak ve müşterilerimize sunumu çok iyi yapıp, kendimizi pazarlamak.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Enis Kurtay arkadaşımız güzel açıklamış. Zaten aç kalma gibi bir durumun olmaz ama belki istediğin yüksek meblalara ulaşamayabilirsin. Tabi ne kadar vakit ayıracağın da önemli. Bi iş alıp 15 günde bitirirsen ve atıyorum 500 tl alırsan, ayda 1000 tl almış olursun, aç kalmazsın ama pek de iyi para değil. ama her işi 5-6 günde yapabilirsen veya yanına bi çırak alırsan :D ucu açık :D ama kimse korkmasın, bilgisayar piyasasında iş bitmez :)