Programcılık ölüyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sdmh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OfisSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Programcılık niye ölsün yahu. :)

Bir adam ya yazılımcıdır ya da değildir. Kullandığımız dil artık kabul görmüyor ve desteklenmiyorsa yazılımcı adam oturur başka bir dilin syntax yapısını ve algoritma yapısını çözer onunla çalışmaya başlar. :)

gkhn_43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben java öğrenmek için istanbula kursa gittim sibnet isminde 10 günlük bir kurstu fakat verim alamadım onlara söylediğimde yardımcı olacaklarını söylediler ama sonradan bir öğretmenin hasta olması dolayısıyla bana yardımcı olmadılar bana javayı öğrenmem için bilgi yada başka bir şekilde yardımcı olacak varmı

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
gkhn_43 biraz ingilizcen varsa http://java.sun.com/ tek öğretmenin. anlamadığın konularda SDN de java ustası arkadaşlar mevcut yardımcı olurlar.kolay gele

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
gkhn_43 biraz ingilizcen varsa java.org tek öğretmenin. anlamadığın konularda SDN de java ustası arkadaşlar mevcut yardımcı olurlar.kolay gele
Bu sefer bana yardımcı oldun :) Ben geliyorum java :D

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Programcılık niye ölsün yahu. :)

Bir adam ya yazılımcıdır ya da değildir. Kullandığımız dil artık kabul görmüyor ve desteklenmiyorsa yazılımcı adam oturur başka bir dilin syntax yapısını ve algoritma yapısını çözer onunla çalışmaya başlar. :)

Dilin desteklenmesi ve ortadan kalkması meselesi değil. Delphi, Java ve C++ gibi diller neredeyse fanatizm derecesinde kullanılır ve sevilir. Bu diller ile yapılmış milyonlarca bileşen ve kodlar vardır. Bu dilleri firmalar tekellerine alamadılar. İsteyen istediği dili kullanıyor. 10 sene önce yazılmışı bulup şimdi bile kullanabiliyorsunuz.

Fakat C# microsoft'un tekelinde. Her ne kadar komut satırı derleyicisi ücretsiz dağıtılsada. Zamanında Borland C# Builderi yaptığında bir sonraki sürümde kaldırmak zorunda kalmıştı.

C# kaliteli bir dil. Fakat özgür değil ve .Net'e bağlı. Özgür olsaydı geleceğin dili olurdu. Fakat geleceği microsoftun elinde. Bugün yazdığınız yarın geçersiz olabiliyor.

Visual Basic'ciler bilir. Bir senede Visual basic dili bitti, syntax'ı değişti ve yeni bir visual basic .net öğrenmek zorunda kaldılar.

Microsoft, c# sayesinde programcılığı tekeline almaya çalışıyor.

OfisSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Dilin desteklenmesi ve ortadan kalkması meselesi değil. Delphi, Java ve C++ gibi diller neredeyse fanatizm derecesinde kullanılır ve sevilir. Bu diller ile yapılmış milyonlarca bileşen ve kodlar vardır. Bu dilleri firmalar tekellerine alamadılar. İsteyen istediği dili kullanıyor. 10 sene önce yazılmışı bulup şimdi bile kullanabiliyorsunuz.

Fakat C# microsoft'un tekelinde. Her ne kadar komut satırı derleyicisi ücretsiz dağıtılsada. Zamanında Borland C# Builderi yaptığında bir sonraki sürümde kaldırmak zorunda kalmıştı.

C# kaliteli bir dil. Fakat özgür değil ve .Net'e bağlı. Özgür olsaydı geleceğin dili olurdu. Fakat geleceği microsoftun elinde. Bugün yazdığınız yarın geçersiz olabiliyor.

Visual Basic'ciler bilir. Bir senede Visual basic dili bitti, syntax'ı değişti ve yeni bir visual basic .net öğrenmek zorunda kaldılar.

Microsoft, c# sayesinde programcılığı tekeline almaya çalışıyor.

Microsoft'un tekeline almaya çalışması konusunda haklısınız. Visual basic gibi web uygulamalarında da asp örneği mevcut. Microsoft artık Asp'ye destek vermediğini açıkladı ve bir sürü adam yıllardır uğraştığı dili mecburen bırakıp, php, jsp ve asp.net'e geçmek zorunda kaldı.

vb.net, c# vb. microsoft'a bağlı diller ile uygulama geliştirenler bu riski bildikleri halde bu dilleri seçiyorlar sonuçta. Piyasada c# ve vb.net'in de oldukça yaygın olması onlar için avantaj olsada, microsoft .net gibi çok farklı bir yapı çıkarıp visual studio'ya desteğini keserse yine bir sürü yazılımcı oturup aylarca yeni dile adapte olmak zorunda kalacaklar.

Ama burada altını çizerek söylemek istiyorum ölen programcılık değil, programlama dilleri oluyor.