Programcılık ölüyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sdmh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Merhaba arkadaşlar,

Programcılık bölümü açılmış herkese hayırlı olsun.

Delphinin durumu belli, C++'ye bile millet burun kıvırıyor. Varsa yoksa C# ve .Net.

Bence programcılık can çekişiyor. Microsoft'un nereye diyorsa herkes oraya gidiyor. Yarın bill gates yataktan sol tarafından kalkıpta .net'i desteklemeyeceğim derse programlar hangi dil ile yazılacak merak ediyorum.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
çok basit java :) biliyorsun ki C# ile javanın syntax yapısı birbirine çok yakın.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Programcılık değil ölen
Microsoft olacak böyle giderse.
İnsanlar açık kaynak ve Platfrom bağımsız yapılara önem vermeye başladı
yani JAVA şimdilik en mantıklısı gibi görünüyor ve MS'da bu gücü görmezden gelemeyecek o yüzden desteğe istemese de devam edecek ;)

nadir akdag

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ben .NET programısıyım insanlar açık kaynak yöndeldikçe microsoft a zorunlu olarak açık kaynak uygun .NET platformunu açacak

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
"New York Üniversitesi’nde bilgisayar bilimlerinde çok saygın bir profesör olarak görev yapan Robert Dewar, bugün Java’yı iyi bilen ve sık kullanan mezunların geleceğin pizza teslimatçılarından bir farkları olmadığını söylerken, bu kadar çok Üniversitede çekirdek dil olarak Java okutulmasının zayıf bilgisayar bilimleri mezunları yaratacağını belirtiyor."

Devamını şu bağda ki yazı da okuyun lütfen, konu hakkında ki düşüncelerinizi merak ediyorum.

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=21666

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Açık kaynakla .net'in ne alakası olduğunu anlayamadım. C++ dilinde neredeyse her üreticinin bir RAD ve derleyicisi varken (Visual C++, C++ Builder, Dev C++ vb..) sadece microsoft'un tekeli C# ile ne kadar açık kaynak olabilir. Borlandın C# Builder'ine bile zamanında müsade edilmedi. RAD kullanmadan programcılar notepad ile mi program yazacaklar.

Bence C#, microsoft'un sadece kendi Visual C# dili ve işletim sistemi (.net) kullanılsın diye panikle çıkardığı dildir. Amaç diğer dilleri ve işletim sistemlerini yok etmektir.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
arkadaşlar geleceğin programlama dili F# .

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
arkadaşlar geleceğin programlama dili F# .

Bir F#'ımız eksikti. J#, C# en sonunda F# herhalde alfabelerindeki her harfi kullanacaklar. Yakında Ç# veya Ğ# olursa şaşırmayacağız. :4:

saydin77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana göre geleceğin programlama dili halen geliştirilme aşamasında olan D dili

syntax olarak c++'ya yakın, daha gelişmiş
ve arkasında c++'nın pirleri var
c++'nın pabucunu dama atmaya kararlı gibiler

java ve c# olayına hiç ısınamadım, tamam programlama şekli ve sunduğu olanaklar geniş olabilir ama performans ve basit uygulamalar için bile kullanıcıya megabaytlarca dosya kurdurmak beni bunlardan soğutuyor

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Java öğreniyorum. Çok güzel. C/C++ temelini almış harika bir yapısı var.

metaSt86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar,

Programcılık bölümü açılmış herkese hayırlı olsun.

Delphinin durumu belli, C++'ye bile millet burun kıvırıyor. Varsa yoksa C# ve .Net.

Bence programcılık can çekişiyor. Microsoft'un nereye diyorsa herkes oraya gidiyor. Yarın bill gates yataktan sol tarafından kalkıpta .net'i desteklemeyeceğim derse programlar hangi dil ile yazılacak merak ediyorum.

:thumbup: haklısın C# a verdiği desteği çekip bir de yeni yazılım çıkarırsa vay haline c# programcılarının microsoft a güven olmazzz

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
neyin atışmasıdır bu anlamadım ki, bir dili bilen adam o dille bilgisayarı programlayabiliyorsa, kendini geliştirmek zorunda, c# aldı başını gidiyor. framewrok4 ,5,6,7,8.....bu böyle gidecek işte. 10 yıl sonra heraldeki evimizde masaüstü bilgisayarlar olamayacak.. daha fazla mobil cihazlar ile iş yapacaz. e demek oluyor ki programlanması gereken cihazlar olduğu sürece programcılık da ölmeyecek programlama dilleri de...
javacı arkadaşlar neden java diye tutturuyor anlamıyorum, c# cıları anlamadığım gibi.
en nihayeti platform bağımsızlığında java nın önde olduğu aşikar, buna karşın .net framework'u, ms illaki linux'a entegre hale getirecek.
gelecekte c++ kullanılmayacak mı? kullanılacak yapılan işler değişmeyecek sadece cihazların özelliklerine göre kullandığımız dile özgü eklemeler olacak mevzu bu. isteyen java isteyen c#,f#,d#...gidiyor işte. mantığı öğrendikten sonra dil yapısı o kadar farklı yapıda değil...
ha bu arada ms un batması mümkün olmadığı için .net yapısına destek vermemesi söz konusu bile olamaz.
kodlamaya devam...

king87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkes buraya bisiler yazip paylasmaya calismis ama herkes kusura bakmasin ama biraz ezbere ve icibos konusmus. Ilk olarak programlamcilik neden olsun kisi kendine bu soruyu sormali. Program yazilmicak mi artik?
Simdi konuyu soyle ele alalim biizm su anda anladigimiz kullandigimiz programlama dilleri oluyor mu?
Cevap basit cogunlukla evet. Bugun kullanilan dillerin hepsi tek cekirdekli islemcilere gore hazirlandi. Artik bilgisalarlarda multicore islemciler war ve parallel programming denilen olay bugunku programlama dilleri ile yapilamamakta. Zamanla bu diller yerlerini bu destegi verecek olan dillere birakacaktir.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
ha bu arada ms un batması mümkün olmadığı için .net yapısına destek vermemesi söz konusu bile olamaz.
kodlamaya devam...

Diğer dediklerinize katılıyor olmama rağmen, son söylediğinize katılmıyorum.

Bunu şu şekilde ifade etmek isterim.

"Bu dünya, Sultan Süleyman'a kalmadı, kalmaz, Microsoft'a mı kalacak?"

Onunda sonu gelir. Zaten tekel oluşturmaya çalışarak, kendi sonunu kendi getiriyor.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
bir tane dil bilip bildiği dilin derleyicisi tehlikeye düştüğü an programcılığın öldüğünü düşünmek bir programcının işi olmasa gerek

programcı için programlama dillerinin ne gibi bir önemi olabilir ki bir adam programcıysa bu gün java ile yarın python ile programlar ve yoluna mutlu mesut devam eder

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Javanın yeni sahibi oracle biliyorsunuz dimi arkadaşlar :))

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Javanın yeni sahibi oracle biliyorsunuz dimi arkadaşlar :))

evet bu beklenen bir gelişme idi. oracle zaten java temelli olan çoğu uygulamasının bu şekilde kaynağına da erişmiş oldu. Bu gelişme ile yakında oracle veritabanları ve diğer uygulamalar için bir sürü yenilik çıkacağını düşünüyorum.

samedo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
oracle ortalığı kasıp kavuracak... Ama python da yabana atılacak dil degil hani

FoxyRule

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu bir gerçekki asıl gelişememe nedeni firma ya da şahısların programlara para ödemek istememeleri.. Microsofta her ne kadar kızsadakda bilgisayar konusunda oldukça ilerleme kaydetmeyi sağladı. Fakat günümüzde Linux var olduğundan bu zamana kimse yazılımlara para ayırmak istemiyor çoğu server / data center vb.. şirketler linux kullanıyor bu hem iyi hem kötü. Şöyle düşünelim birinin (ya da bir gurubun) hobi olarak gördüğü işletim sistemini kullanmak ne derece güvenilir.. Bunu bir iş olarak bile görmüyorlar.

fobyram

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence programcılık ölmez daha da yükselir

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
C--ymiş C++ymış artık pek rekabet görmüyor.En iyisi Java ve Assembly

BawerPower

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
baslik hos olmus.

Programci ölür ama programcilik hic bir zaman ölmeyecektir. programci gercekten ölse bile :)