Program önerisi

sonercelix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Birinci ihtiyacım olan program şu; Mesela sürekli yedek ala ala aynı dosyalardan farklı yerlerde hatta farklı isimlerde olabiliyor. Buda HDD nin baya bir dolmasına sebep oluyor. Dosyanın tipine, boyutuna bakarak dosyaları karşılaştırıp sadece en son oluştulanı bırakan diğerlerini silen bir program olduğunu duymuştum. Bu işlemi yapan program var mı lisanslı ya da ücretsiz.

Diğeri de HDD den silinen dosyaları geri getiren program. Bu programı nette araştırsam bulurum ama tecrübelerden yararlanmak isterim. Hangi program daha iyi.

Yorumlarınızı bekliyorum...Şimdiden teşekkürler...

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:28 ----------

aynı dosyaları silmek için bi program buldum. ismi "Auslogics Duplicate File Finder" ama seçtiğiniz yerlerdeki birbirinin kopyası dosyaları(isimleri de aynı) buluyor.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
sana önere bileceğim 3 tane program bunları kendimde kulanırım

1
Digital Rescue Premium

2
Advanced Disk Recovery

3
Recover My Files

bu link dede tüm programların puanlaması var güvenebilir bir site hangi programın ne kadar paun verdiği yazılı

http://data-recovery-software-review.toptenreviews.com/

2 aynı dosyaları bulma ve silme sana önereceğim program

AVA FİND kesinlikle önerim sana

AVA FİND KULANIMI

programı kur program kuruluş aşamasında Everyone Just Me seçeneklerini sunar eğer Just Me dersen yalnızca senin oturumunda işe yarar.

Programı kurduktan sonra sağ alt köşeye daire içinde kırmızı ok
77383909ms4.gif
şeklinde bir icon çıkacaktır ister ona çitf tıkla ister Shift+ESC kısayolunu kullan programa ulaşırsın.

Program açıldığında **** kısmına örneğin "SONERCELİX" yaz eğer bilgisayarında yüklüyse anında görmen mümkün olacak.

Farzedelimki buldun eğer dosyaya çitf tıklarsan windows ortamında ne işlem oluyorsa burda da aynı işlem olacaktır.

Ayrıca dosya üzerinde bulduğun dosya üzerinde sağ tıklayınca Open New Windows seçeneği ile dosyanın bulunduğu dizine rahatlıkla gidebilir Explorer Actions seçeneği ile Windows seçeneği ile Windows menüsünü açtırabilirsin.

sonercelix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim. Bende Recover My Files'i indiriyordum. Digital Rescue Premium bulmaya çalışırım artık.

Bir de AVA FİND'de şu özellik var mı: Örneğin Okul.PDF dosyası kopyalanmış, yeni ismi Soner.PDF olmuş. Dosya boyutları aynı. Bunun karşılaştırmasını yapıp aynı olduğunu bulabiliyor mu. Yoksa boyut, dosya türü karşılaştırması mı var sadece.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
boyut, dosya türü karşılaştırması mı var sadece. evet ama sana şu seceneği veriyor dosyanın dizinine gidiyorsun iceriğine bakıp öyle sile bilirsin coğu programda sana bu seceneği vermiyor yani ben bundan iyisini görmedim şimdiye dek varsa da sanırım yok :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
- yedekleme yazılımı için GFI Backup önerebilirim kişisel kullanım için ücretsiz. kendine bir yedekleme planı yaparak yalnızca değişen ve yeni dosyaları yedeklettirebilirsin.

- mükerrer dosyalarını tespit edip temizlik yapabilmen için ise Duplicate Cleaner programını kullanabilirsin. ücretsizdir.

- veri kurtarma yazılımına gelince; onun için de iCare Data Recovery öneririm.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Yuukardaki programların haricinde farklı program önerisi olan varmı .