Premier Lig'de, Big Brother tribünde

Bu konuyu okuyanlar

Sheythun

Asistan
Katılım
30 Nisan 2006
Mesajlar
342
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Dünyanın en fazla gözetleyen ülkesi İngiltere'de Premier Lig kulüplerinden biri, güvenlik görevlilerini kablosuz kameralar ile seyircilerin arasına sokacak.


İngiltere Premier Ligi kulüplerinden biri, stadındaki güvenliği artırmak için güvenlik elemanlarını, devamlı bilgi aktaran kablosuz kameralar ile donatıyor. Staddaki kapalı devre kamera sistemine, destek olarak çalışacak kameraların, yakından çekilen görüntüleri güvenlik odasına göndererek, holigan ve hırsızlara karşı daha etkin güvenlik sağlanması planlanıyor.

Sistemi stada kuracak olan 802 Global firması, İngiliz kulübü ile başlatılacak olan uygulamanın diğer kulüpler tarafından da talep edilip, yaygınlaşmasının sadece zaman meselesi olduğunu belirtiyor.

Adı açıklanmayan İngiliz futbol kulübünün bu uygulamasının, yüzünü maske ile saklayan holiganları yakalamada ne kadar faydalı olacağı sorgulanırken, diğer yandan da İngiltere'de son dönemde artan sokakların gözetlenme uygulamalarının,bu şekilde yaygınlaşması halk arasında iki farklı görüşe neden oluyor.

İNGİLTERE EN ÇOK GÖZETLEYEN ÜLKE

İngiltere'de, artan sokak hırsızlıklarını önlemek için son dönemde şehir merkezlerine kapalı devre sistemler yerleştirilmesi,
ülkenin hızla gözetlenen toplum olma yolunda ilerlediği ile ilgili eleştirilerin artmasına neden olurken; diğer görüşü savunanlara göre sistem, suçluların bulunması ve kaybolan çocuklara ulaşılmasında fayda sağlıyor.

İngiltere'de yaklaşık 4 milyon kapalı devre kamera güvenlik amaçlı gözetleme için kullanılıyor. Her 14 kişiye bir kameranın düştüğü ülkede, kameralar yol, bina, istasyon ve mağazalarda gözetleme amaçlı kullanılıyor. Kamera sayısının bu derecede çok olması, Londra gibi bir büyükşehirde yaşayan birinin, dışarda gezerken 300 kere kameralara takılması sonucunu doğurabiliyor.

İngiliz Hükümetinin bu güvenlik önlemlerinin yanında, yeni dijital kimlik kartı ve DNA veritabanını genişletme planı da bulunuyor.

Not: Başlıktaki Big Brother, George Orwell'ın 1984 adlı kitabına bi göndermedir..Okumanızı tavsiye ederim aslında filmini de çekmişlerdi ancak aynı tadı vermedi.

http://www.teknolatte.com/news.aspx?@=1351&@@=MDcwNjE5
 

mahmuteser

Doçent
Katılım
24 Mayıs 2007
Mesajlar
606
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Mantıklı Tüüriyede olması hayal bu federasyon varken çok bekleriz...
 

Son mesajlar

Üst