Polat mı Miroğlu mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amesfa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Polat mı Miroğlu mu?

• Kullanılan toplam oy
    133

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Polat mı Miroğlu mu?

Sinemanın yeni 'ağır' abileri. Benzer nokları da var farklı noktaları da.
İNTERNETHABER- Sinemanın yeni jenerasyonunu temsil ediyorlar. İkisi de "ağır" rolleri seviyor. Nam-ı diğer Polat Alemdar Necati Şaşmaz ve Miroğlu lakaplı Kenan İmirzalıoğlu. Zirveye oynayan yapıtlarda rol aldılar.

İkisini de Osman Sınav keşfetti. İkisi de sinema ya da tiyatro kökenli değil. İkisini de çıkışı TV dizisiyle oldu. Bir benzer noktaları da aileleri. Muhafazakar bir çevreden geliyorlar. İmirzalıoğlu 5, Şaşmaz 2 filimde oynadı..

Şaşmaz'ın babası ve dedesi Elazığ'da Kadiri şeyhi. İmirzalıoğlu'nun dedesi Ankara yöresinin ileri gelenlerinden. Hatta dedesi Mir Mustafa Bey, bölgenin ileri gelenlerinden ve Atatürk'ü evinde ağırlamış bir isim. , Soyadı ‘bey’ anlamına gelen ‘mirza’ kelimesinden türemiş. Soyunun Akkoyunlu Devleti Hükümdarı Uzun Hasan'a dayandığı iddia ediliyor.

ARKADAŞLARININ ISRARI HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Gece hayatını sevmiyor, 1.90 boyunda ve 46 numara ayakkabı giyiyor. Tam bir çay tiryakisi. Doğayı gezmeye bayılıyor. Sinemada olduğu gibi özel hayatında da "ağır" takılıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Müatematik bölümünü kazandı. Okul arkadaşlarının ısrarı ile mankenliğe başladı. Bu adım onun geleceğini şekillendirdi.

Onu "Deli Yürek" diziyle tanıdık. Miroğlu karakteri ile reyting rekorları kırdı. Onu ortaya çıkaran da Osman Sınav oldu. Genç ve yakışıklı oyuncu rolünde başarılı olunca yapımcıların ve yönetmenlerin aranan adamı oldu. Özel kanalların dizi iştahı da bun diziden sonra açıldı.

Başrolünü oynadığı "Yazı Tura" çok büyük bir gişe yapmasa da film festivallerinde çok büyük ödüller kazandı. "Son Osmanlı Yandım Ali"de hatırı sayılır bir izleyici çekti. En iyi karakter tiplemesini "Kabadayı" filminde sundu..

Usta oyuncu Şener Şen ile İmirzalıoğlu filmi sürükledi. Filmin senaryosu ve kurgusu tartışıldı. Ancak bu ikilinin bazı sahneleri filmin zayıf taraflarını kapattı.. İlk on günde 920 bin kişi izledi. Gişede Beyaz Melek'in ensesine yapıştı...

ÇİRKİN KRALDAN SONRA YAKIŞIKLI KRAL

Peki İmirzalıoğlu karakter mi jön mü? Hıncal Uluç'a göre yeni bir karakter. Filmi izledikten sonra bazı sahneleri Uluç şöyle tarif ediyor:

"Mesela finalde.. O öpücük yolladığı sahnede.. O sahneyi anlamayan, anlayamayanlar için üzgünüm.. Sinemanın en güzel yazılmış, en güzel oynanmış, en güzel çekilmiş, en anlamlı, en unutulmaz sahnelerinden biri bu.."

Oyunculuk açısından onu Çirkin kral Yılmaz Güney'e benzetenler var. Tabii ki bu Güney'in yakışıklısı.. Bir Yudum İnsan programı yapımcısı Nebil Özgentürk onu jön olarak tarif ediyor.

ŞAŞMAZ'IN ARKASI KUVVETLİ

Necati Şaşmaz da son dönem yıldızı parlayan oyuncularından. Tasavvuf ehli bir dedenin oğlu.. Asıl mesleği turizmcilikti. Onun kaderini de 11 Eylül saldırıları çizdi. ABD'ye aldığı uçak biletinin tarihi 11 Eylül 2001 olunca bilet elinde kaldı.

Ne gariptir ki İmirzalıoğlu gibi Necati'yi de Osman Sınav ortaya çıkardı. Kurtlar Vadisi'nde Oktay Kaynarca'nın gölgesinde başladı. Oyunculuğuyla performansı Kaynarca'yı unutturmayı bildi..

KENDİ EKİBİYLE OYNUYOR

Onun en büyük şansı da arkasındaki isimler oldu. Kardeşi olan yapımcı ve senarist Raci Şaşmaz ve senarist Bahadır Özdener'in gücü.. Bu ikilinin senaryodaki başarısı Şaşmaz'ı da peşinden sürüklüyor. Konu seçimi ve gündemi yakalayan konuları diziye aktarmasını biliyorlar. Şaşmaz'a da bunu canlandırmak kalıyor.

"Kurtlar Vadisi Irak" en çok izlenen sinema filmi oldu. Tarihe geçen film aylarca konuşuldu. 450 salonda gösterime girdi. Vizyondaki beşinci haftasında 4 milyon 13 bin 641 kişilik seyirci rakamına ulaşarak rekor kırdı. 97 bölüm süren Kurtlar Vadisi'nin senaryosu ve konusu hiç sırıtmadı. Yeni çekilen Pusu'nun da 100 bölüme kadar gideceği konuşuluyor.. Şaşmaz'ın bir özelliği de kendi ekibiyle çalışması.. Dizileri saymazsak sinemanın farklı isimleriyle bir arada hiç oynamadı. Sinema çevrelerince eleştiri konusu oldu.

Kaynak

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Aras Dağlı tabiikide :D ama malesef sağır oda kalktı

o zaman Polat kazancak demektir :D

ulvi_kcky

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Miroğlu açık ara önde bence.. :}
Polat kurtlara başladığında doğru dürüst rol yapamıyordu ama şimdi düzeltti. :* Yinede oyum Miroğlu'ndan yana

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Karar vermek çok güç ama Kenan İmirzalıoğlunun oyunculuğu daha ağır basıyor.
Hiç oyunculuk tecrübesi olmadan bu sektöre giren ve çok iyi işler çıkaran Necati Şaşmaz'ı da göz ardı etmek olmaz :)

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Necati Şaşmaz'ı Polat rolü dışında yani ağır abi olmadan düşünemiyorum. Kenan İmirzalıoğlu ise her rolün üstesinden gelebilecek gibi.

Fiziksel olarak da Kenan İmirzalıoğlu'nun şansı yüksek. Necati Şaşmaz'ı uzun göstermek için bir çok kamera hilesine başvuruyorlar :D

Ammaaa Necati Şaşmaz da Necati Şaşmaz :)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Polat kim ya, tabii ki Miroğlu. Getirtmeyin beni oraya bak! Haydarinna rinna rinna rinna nayyy!

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
miroğlu derim şahsen ;)

daha karizmatik B)

kendi sesiyle de oynayabiliyor :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
vay be miroğlu önde ne oldu efsane polata yav :D

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Polat Alemdarı severim ama Miroğlu ilk göz ağrım :D

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Polat yok yok Miroğlu :S olmaz Polat .... >X< o.O ;( :L ???

ufti

Doçent
Reaksiyon puanı
2
polat ta kimmiş ufacık adam ;D ama
Miroğlu hem polat dan daha karizamatik hem de daha uzun ve yakışıklı tabi ki
Miroğlu Miroğlu B)

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Bu kadar zor sorular sormayalım yaw. Oylamaya bak. Ben Polat dedim %50 ye %50 oldu. :D

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
polat ucafık bişi yav :D
miroğlunun boyu posu yeter ..

Panther

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Miroğlu her türlü basar.. 1.55 lik polat 1.95 lik miroğlunun omzuna bile gelmiyodur kafası .. ehheahe :D

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Kenan İmirzalıoğlu tabiki kimde Var o adamın karizması bee :D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ahhh miroğlu ahhh ne karizma ne yakışıklı adam ama kabadayı filminde de bittim bu adama
vadiyi izlemedim ama deli yüreği izlemiştm gayet de zevk almıştım en çok da kuşçu süperdi
"zeynep bu güzellik var mı soyunda"
"yer yüzü almıyor bedenimi göklere sığamıyorum sessizce gelip usulca sokulmak varken tut kendini yüreğim diyorum
hayda ninna ninda ninna ninanay...."
kısaca mitroğlu polata bin basar

Panther

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aşk adamı vurur, döner döner vurur
döndükçe vurulursun vuruldukça dönersin
aşıklar ölmez , ölen hayvandır
aşıklar asla ölmez emme
sevgiliye değil de kendine aşıksan
o zaman hapı yuttun işte..
aşk seni vurur..
aşk adamı vurur..

var mıydı deliyürek gibi dizi ya..

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
polat abi dünkü çocuk gibi kalır biraz miroğlunun yanında. :)

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
polat da fena değil, ama miroğlu diyorum..

aliihsangs12

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tabii ki "Kara Kule"

resim183qy.jpg

aklıma gelmişken:

Leyla sevmek hoştur amma
Mecnun olmak başkadır başka
Şarap içmek hoştur amma
Ayık olmak başkadır başka

Yare varmak hoştur amma